Coridor Design: culori, stiluri și exemple frumoase

Coridor Design: culori, stiluri și exemple frumoase

Cumpărarea de locuințe noi sau care doresc să facă revizuirea deja existentă, mulți se confruntă cu diverse dificultăți în designul holului. În special, aceasta se referă la alegerea stilului de interior, combinația conceptului cu aspectul camerei, precum și culori, finisaje și decor. Pentru a înțelege toate direcțiile de proiectare pentru coridor și să aleagă cele mai potrivite de studiu diverse acoperiri, de finisare, să vă familiarizați cu nuanțele de selecție mobilier, iluminat și accesorii, studiu materialul prezentat în acest articol.

Opțiuni de planificare

În primul rând, planificarea este influențată de alegerea designului coridorului, care poate diferi în mod semnificativ într-un apartament obișnuit, apartamente non-standard dimensionale, Hrușciov, sau într-o casă privată. Mai multe tipuri de proiecte posibile aloca, pentru fiecare dintre acestea, există tehnici speciale de design interior.

 • În apartamente mici, în special cu o cameră, coridorul este, de obicei, destul de mic. Prin urmare, cel mai bun mod de a păstra spațiu în astfel de spații este de a crea o deschidere arcuită în loc de uși.

Această tehnică va salva nu numai centimetri prețioase, dar, de asemenea, completează conceptul de design selectat, deoarece arcul pot fi emise în moduri diferite.

 • În unele apartamente, coridorul este îngust și destul de lungă. Așa că el nu arată ca un tunel aglomerat, este important să aibă grijă de iluminarea spațiului, precum și pe built-in mobilier. Este de asemenea important pentru a umple golul pe perete lung, și diverse picturi murale și accesorii potrivite pentru stilul de interior selectat sunt perfecte pentru acest scop. Pentru extinderea vizuală a unui astfel de aspect a plasat, de asemenea, oglinzi.

 • În cazul în care sala are o formă pătrată, apoi face cel mai bine în stil clasic. Pentru o astfel de cameră, este permisă utilizarea tapet cu ornament discret sau model vertical, cum ar fi dungi. Mai bine, în cazul în care mobilierul, situate de-a lungul pereților, vor fi înguste, și, de asemenea, permite utilizarea built-in accesorii.

 • În cazul unui coridor spațios, trebuie să ne amintim că, în ciuda capacității de a pune în el multe locuri pentru a stoca lucruri cu diferite funcții, Nu supraîncărcați camera cu decor. Camera trebuie să fie, de asemenea, încadrate într-un singur stil, astfel încât nu există nici o lipsă de armonie comună în atmosfera unui hol mare.

Această cameră este bună pentru că are un loc, în plus față de diferite dulapuri și masă de toaletă, pentru mobilier tapițat.

 • În cazul în care sala are o formă unghiulară, atunci Principiul de bază al designului este accentul pe multifuncționalitate. Acest obiect de mobilier este potrivit ca un dulap unghiular care combină compartimente pentru diverse obiecte și uși în oglindă. Puteți organiza, de asemenea, un astfel de spațiu prin plasarea luminilor de perete pe părțile laterale ale oglinzii.

 • Planificarea coridorului cu scara este foarte adesea găsit în case particulare. În astfel de premise, este important ca designul scării și stilul coridorului armonizat cu fiecare alte. Scara în sine îndeplinește o funcție de accent în interior, astfel încât nu are nici un sens să supraîncărcați coridorul atrage atentia de mobilier, principalul lucru este că este funcțional.

 • În Hrușciov, în cazul în care coridoarele sunt mici și înguste, este important să se acorde o atenție deosebită la linia de sosire, datorită culorii pe care le poate face o astfel de cameră vizual mai mult. Preferați intervalul de lumină în proiectarea de pereți și tavan, de asemenea, să înlocuiască cumberside pe rafturi și să aibă grijă de prezența punctului de iluminat, precum și oglinzi.

Soluții în stil

Atunci când o întrebare cu nuanțe de planificare este rezolvată, ar trebui să se gândească la ce stil puteți aranja coridor dvs. Fiecare posibile concepte sunt caracterizate printr-un set de caracteristici unice.

 • Stilul clasic Asigură prezența în holul de mobilier de cabinet din lemn natural cu siluete elegante. Stafide ale acestui stil sunt stuc, utilizarea de materiale naturale din textile, candelabre masive de lux din cristal, precum și reproduceri ale unor picturi celebre.
Citește mai mult  Proiectare de drumuri în stil neoclasic

În ceea ce privește soluțiile de culori, paleta pastel va fi cel mai relevant pentru acest stil.

 • Un design mult mai simplu inerente în coridor decorat În stilul de minimalismul. Principiile de bază ale acestui concept sunt păstrarea spațiului și claritatea liniilor. Un mobilier ideal dacă într-un astfel de design va fi un dulap, standuri dreptunghiulare și un simplu raft. Conceptul implică aprinderea unui tip împrăștiată fără dispozitive de iluminat voluminoase, și permite, de asemenea, prezența unui luciu pe suprafața mobilei, ca material pentru care pot fi utilizate atât materii prime naturale și artificiale.

Elementele de accent pot efectua elemente de mobilier separate, cum ar fi kettlefidul cu tapițerie colorată, precum și accesorii reprezentate de o pictură abstractă.

 • Un alt concept care necesită menținerea spațiului coridorului este Loft. Este cel mai armonios, se uită în acele camere în care holul este separat de alte părți ale casei zonal, cu toate acestea, puteți încorpora un astfel de interior în aspectul mai familiar. Caracteristicile sale importante sunt designul pereților pereților sub beton, cărămidă sau tencuială, prezența grinzilor pe tavanul strălucitor și podele imitând lemnul de stabilire a lemnului.

Este important ca lămpile să fie decorate într-un stil industrial, de exemplu, stilizate sub conducte, un plus suplimentar va fi astfel de elemente cum ar fi firele agățate, postere, precum și modelele masive de oglinzi.

Într-un astfel de coridor o, în plus față de dulap încorporat cu fațade din lemn, un simplu banc de formă pot fi, de asemenea, rafturi prezente și deschise.

 • Stilul actual modern pentru hol va fi High Tech, care se bazează pe combinația de tonuri negre, albe și gri, precum și nuanțe simple luminoase, cum ar fi roșu sau albastru. Caracteristicile stilului sunt lipsa suprafețelor tradiționale din lemn și predominanța de texturi din plastic. De asemenea, pentru o astfel de direcție, sunt forme complexe, care sunt adesea numite cosmice, mobilier, corpuri de iluminat și accesorii.

Mobilier și de iluminat sunt, de obicei, built-in, iar accesoriile sunt adesea completate de iluminare din spate cu LED-uri, oglinzi poate avea o formă poligonală, iar rafturile sunt completate cu figurine bizare. Suprafețele pot avea textura lucioasă și mată.

 • Sala de intrare, decorată în Ecostel, implică prezența în mobilier de materiale, cum ar fi lemnul natural al tonurilor de lumină sau de piatră. Un element obligatoriu al unei astfel de coridor va fi plante vii. ele însele Peretii sunt vopsite în culori luminoase și pot fi, de asemenea, finisate cu panouri din lemn. În același timp, ar trebui să existe o mulțime de mobilier în cameră.

gama de culori

Alegerea nuanțe pentru proiectarea coridorului, este demn de amintit că Pentru fiecare element al acestei camere sunt culori speciale de schema de culori.

 • Plafoanele din coridoarele sunt cel mai adesea elaborate în lumină de culoare albă sau alte. Chiar și opțiuni de două niveluri și, uneori, fază nu formează un contrast. Cu toate acestea, în alte cazuri, secțiuni mici de un plafon mai multe niveluri poate fi vopsit într-un ton întunecat sau mai luminos.

 • Cele mai multe dintre pereții spațiului coridor sunt de obicei vopsite În tonuri luminoase sau neutre, cum ar fi bej, lapte, pastel, gammas gri. În acest caz, un perete sau o parte din ea poate fi încadrată într-o nuanță închisă nobil, cum ar fi un magazin de cafea. Aceeași culoare trebuie să fie prezentă în mai multe părți ale interiorului coridorului. Uneori, pe pereții holului, decorate cu două materiale de finisare diferite, nuanțele, de exemplu, roz și gri, bej și maro pot fi prezente.

 • Unii trage pe coridor în gamme alb-negru. Cu această combinație trebuie să fie atent, să nu vizual reduce spațiul din cauza negru. În cele mai multe cazuri, domina alb Kel, în timp ce negru poate fi prezent pe unul dintre pereții (în cazul în care nu este vorba despre un hol îngust), precum și în modelul de podele și mobilier. Preponderența negru sau raportul său egal cu alb este permisă în cazul în coridor este spațioasă în apartamentele dumneavoastră.
Citește mai mult  Mese bucătărie cu sertare: avantaje și dezavantaje, specii și nuanțe de alegere

Uneori aceste culori sunt prezente sub forma unor astfel de amprente ca o bandă sau șah.

  • Mobila nu ar trebui să fuzioneze ton cu pereți. Are bej, maro, gri și alte nuanțe similare din mai multe opțiuni. Dacă este făcută din plastic, atunci pot apărea și culori suculente, cum ar fi galben, roșu, roz, verde.

  Opțiuni de finisare

  Finisarea este un element foarte important care creează fundația atmosferei în orice cameră de acasă, inclusiv în hol. Fiecare suprafață poate fi emisă utilizând diferite materiale, astfel încât toate cele trei componente sunt considerate separat.

  Podea

  Designul podelei ar trebui să fie responsabil pentru că Finisajul acestei părți a apartamentului va fi expus la o încărcătură mecanică ridicată. De asemenea, ar trebui să ia în considerare ușurința îngrijirii și purificarea unei astfel de confidențiale. Ca cea mai reușită opțiune de acoperire, există o țiglă ceramică, care este faimoasă nu numai pentru caracteristicile sale estetice excelente, ci și durata lungă de viață. Foarte popular pentru multe stiluri sunt, de asemenea Laminat și parchet. Materialele de finisare mai bugetare pentru podea se aplică linoleum.

  Cu toate acestea, merită să ne amintim că este imposibil să combinați două tipuri de podea care acoperă într-o singură cameră, deoarece în orice caz nu vor arăta armonios.

  Pereți

  În rolul celei mai populare straturi pentru pereți tapet, care pot fi ambele monofonice și combină diferite modele. Asemenea opțiuni sunt potrivite dacă nivelul de umiditate din cameră nu este prea mare, în caz contrar ei pot intra în timp de disperare cu timpul, mai ales după perioada de toamnă-iarnă. O alternativă excelentă este Colorarea pereților, datorită căreia fie nu numai în măsură să dea suprafața nuanța dorită, dar, de asemenea, evita excesul de cheltuieli.

  Un astfel de material este popular pentru decorare de perete, ca panouri, care se creează pe suprafața imitație de lemn, cărămizi și alte materiale.

  Astfel de structuri sunt întocmite nu numai toate zidurile, dar uneori părțile lor.

  Tavan

  Suprafața de plafon poate fi finisat cu tencuiala, care necesită costuri minime. Acesta poate fi, de asemenea, vopsite sau salvate cu tapet (ținând cont de faptul că acesta este nivelat înainte ca). O serie de stiluri implica prezenta unor grinzi de lemn dispuse pe un tavan one foton.

  Cu toate acestea, instalarea în coridor a fost, de asemenea, popular populare Structuri de tensiune plafon. Ele implică o creștere a înălțimii cu o medie de 10 cm și de a crea o suprafață netedă lucioasă sau mată într-una sau mai multe niveluri. Datorită prezenței a două sau mai multor niveluri, un astfel de plafon poate fi dat un rol accent, creând forme interesante, combinații de culori și, în plus, subliniază acest lucru cu dispozitive de iluminare montate. Cu toate acestea, amintiți-vă că Pentru apartamente cu plafoane reduse, această metodă de finisare nu este cea mai potrivită.

  Mobilier

  Mobilierul este instrumentul principal pentru umplerea spațiului coridorului și a locației de depozitare a lucrurilor principale. Prin urmare, este necesar să o luați în mod deosebit cu atenție. Numărul de produse poate varia în funcție de zona coridorului și de stilul în care este decorat interiorul său.

  Cabinetul este necesar pentru plasarea îmbrăcămintei exterioare, care este utilizată în prezent. De asemenea, în ea poate fi haine cu pantofi pentru alte sezoane. În funcție de faptul dacă ar trebui să stocați atât de multe lucruri, este selectată dimensiunea dulapului coridorului, iar designul său este proiectat deja adaptat stilului selectat.

  Foarte populare sunt Built-in structuri care sunt montate într-o nișă de perete și ocupă un spațiu minim, Printre mobilierul de cabinet pot fi modele unghiulare, clasic, cu uși batante, dulapuri, precum și produse modulare, care pot fi designul la alegerea lor.

  Materiale pentru fabricarea de dulapuri în coridor sunt astfel: Masivul din lemn, PAL, MDF, plastic, sticlă, precum și elemente în oglindă. Pe baza parametrilor coridorului, dimensiunea dulapurilor este diferit. Pentru cele mai înguste premisele unor astfel de modele sunt potrivite, a căror lățime nu depășește 40 cm. De asemenea, în pereții coridoarelor, pe lângă cabinetul principal și compartimentele deschise sunt adesea prezente.

  Citește mai mult  Chiuveta peste baie: caracteristici, tipuri și sfaturi pentru alegerea

  În cazul în care spațiile în coridor, dimpotrivă, prea mult, atunci este recomandabil să se facă un dressing spatios in ea.

  În unele stiluri, coridorul este de asemenea echipat cu piept îngust. Aceste produse au fie un simplu pătrat sau o formă mai buna. Foarte des există rafturi sau oglinzi.

  Designul designului de raft servesc ca regulă pentru stocarea accesoriilor. Acestea sunt realizate din același material ca și mobilierul principal, astfel încât acestea să armonizeze cu ea.

  Mobilierul ușor în coridor poate fi instalat Pufos sau chiar o canapea mică. Astfel de atribute vor fi prezentate cu confuzie, dar sunt în principal potrivite pentru holuri spațioase. PIND-urile pot avea o formă rotundă sau pătrată, adesea echipată cu capace speciale care sunt ușor îndepărtate din produse pentru a îndepărta contaminanții.

  Deschideți cuier prezent în coridor sau sub forma unui panou de cârlig atașat la dulapul principal sau sub forma unui design independent. Forma unui astfel de produs poate fi complexă și adecvată și poate fi bazată pe linii foarte simple.

  Alegerea iluminatului

  Este important ca coridorul în care există o lipsă de lumină naturală din cauza lipsei de ferestre, era competent și interesant decorate cu ajutorul unor dispozitive de iluminat.

  • Pentru mai multe iluminare, lămpile unice sunt selectate sau panoul luminos. Aceste dispozitive nu mănâncă înălțimea camerei, creând o atmosferă plăcută în ea datorită iluminării uniforme a tuturor secțiunilor holului.
  • În coridoarele cu un aspect ușor și tavane înalte, plasarea candelabruului de suspensie, combinată cu designul interior.
  • Structurile de plafon sunt în mare cerere, care sunt adesea situate la rând atunci când iluminează un coridor îngust sau orice alt coridor.
  • Adesea, în hol, este necesar să se concentreze o concentrare ușoară asupra obiectelor specifice de mobilier sau parcele. În acest scop, petele sunt cele mai potrivite, lumina care luminează o mică parte a spațiului.
  • Cu ajutorul panglicilor LED, puteți crea iluminare decorativă interesantă pe un plafon de coridor cu două niveluri, precum și să aloce elemente specifice ale situației.

  Decor și textiles

  Elemente decorative în interiorul coridorului sunt, de obicei, pe deplin determinate de stilul în care este decorat. Printre cele mai relevante accesorii găsite în multe dintre stilurile menționate mai sus sunt houseplants, care poate sta atât pe podea și pe rafturi. Pe pereți pot fi plasate Single picturi, colaje de fotografie, precum și postere.

  În cazul în care coridorul nu este îngust, apoi un decor excelent al peretelui va fi interesant de design ceas, iar în cazul unui aspect îngust, puteți aranja frumos pereții cu o compoziție oglindă și instrumente de lumină.

  o atenție separată merită detaliu inerente exclusiv de hol – Covorul de la intrare, care poate avea o formă și imprimă non-standard. Dacă luăm în considerare tapițeria pe mobilier ca textile, atunci cele mai multe ori se poate observa soluții un foton, care pot fi nerezolvate, fie cu nuanțe de finisaj în comun, sau, dimpotrivă, spre deosebire de ele cât mai mult posibil.

  Exemple interesante

  acorde o atenție la un număr de gata făcute exemple frumoase ale coridorului. Este posibil ca printre ei veți găsi idei pentru design-hol dumneavoastră.

  • Blana atașații coridor nu numai o combinație de succes de culori, dar, de asemenea, prezența unei zone texturate accent pe un perete cu o imitație de zidărie, precum și built-in de iluminat. Spațiul este salvat maxim datorită dulapului montat în perete cu suprafața oglinzii a ușii.

  • O impresie de neșters pe oaspeții vor produce un hol de intrare, o parte a peretelui, care este decorat cu fresca sau tapet fotografie cu imitație sale.

  • Puteți face tot mobilierul și decorarea hol cu ​​lumina și să facă un accent în camera cu culori luminoase în perne decorative și picturi.

  • Spațiul aproape de dulapuri hol pot fi emise ca un cadru cu ajutorul panourilor. Armonios De două ori, o astfel de recepție o va arăta în cazul în care se repetă în alt detaliu al camerei, de exemplu, în proiectarea unui cadru oglindă.

  Opțiunea de a repara bugetului și proiectarea hol, a se vedea video de mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: