frontieră ceramice pentru baie: soiuri și alegere

frontieră ceramice pentru baie: soiuri și alegere

În design modern de băi, suprafețele de plăci ceramice sunt cel mai adesea găsite, care, datorită o mare varietate de paleta de culori și texturi, puteți alege în mod ideal pentru orice stylistry.

Pentru a termina peretii zidurilor, camera a primit o imagine completă, se recomandă să se instaleze în plus colțuri ceramice. Ei nu vor fi doar original ornamentelor decorative, dar, de asemenea, va asigura etanșarea rosturilor.

Avantaje și dezavantaje

Una dintre cele mai mari probleme comune cu care se confruntă în procesul de reparare bai, formarea golurilor între pereți și marginea fontului. Elimină astfel de defect poate fi ușor de instalat borduri speciale. Acest perete element de material de decor pentru ceramica, care este, de obicei. O astfel de bordură în afară de aspectul atractiv, are numeroase avantaje.

 • Rezistența la umiditate. Suprafața produsului în timpul producției în timp ce a acoperit cu un strat de glazura, care nu trece lichid.
 • Rezistența și rezistența la deteriorare mecanică. Având în vedere această calitate în zona de frontieră și gresie pot folosi cel puțin 25 de ani.
 • Ușor de îngrijit. Ceramică nu se teme de acțiune agresivă a detergenților, astfel încât căptușeală pot fi spălate de orice compuși chimici.

În ceea ce privește dezavantajele, atunci acestea includ un număr de nuanțe.

 • Preț mare. Din cauza acestui mulți oameni preferă să cumpere o versiune mai ieftina din plastic, dar spre deosebire de produse ceramice este mai puțin timp și își pierde rapid aspectul său atractiv.
 • În ciuda faptului că frontiera se caracterizează prin puterea de ceramica, este încă fragilă, și umflături pe suprafața materialului pot apărea fisuri. În consecință, umiditatea începe să fie colectate, care va servi ca un mediu propice pentru creșterea microbiană.
 • Instalarea frontierelor ceramice Aceasta se realizează de obicei pe adezivul, pentru care trebuie să aibă o anumită experiență.

Vizualizări și dimensiuni

Diferența dintre dale și pereții sanitare pot apărea din diverse motive: ar putea fi curbura suprafețelor, eroarea în care se confruntă ambele. Pentru a elimina în mod eficient un astfel de dezavantaj în designul camerei, folosiți o friză ceramică pentru baie. Acest element decorativ are mai multe specii.

 • Unghiular. Este o piesă îngustă, care are la exterior asemănare la colțul. Această opțiune este folosită de obicei pentru sloturi mari formate între baie și suprafața peretelui mediu aproape și.

 • Creion. Aceasta este o țiglă ceramică dreptunghiulară, care are o lățime de 3-4 cm și o lungime de 30 cm. Această specie este destinată numai pentru închiderea lacunelor mici. În plus, o astfel de bordură poate fi utilizat pentru zonarea camera.

 • Friză. Ea are forma unei țiglă special, care ling primul rând de suprafață peste baie. Spre deosebire de țiglă ordinară, la data de referință inferioară a frizei este plasată de influxing, datorită cărora golurile sunt închise. Ei bine, potrivit pentru a elimina sloturi înguste.

frontiere ceramice, de asemenea, diferă între ele. Acestea sunt eliberate în lungime de 20 in mod standard, 25, 30, 40 și 60 cm. Dimensiunile frontierelor trebuie să fie ales, având în vedere proiectarea pereților și zona de baie în sine. Lățimea produselor poate fi la 30 la 50 mm.

Pentru proiectarea colțurilor, dopurile sunt utilizate separat, numite „asteriscuri”.

Proiecta

Granița decorativă a ceramicii vă permite să atașați un design de baie o anumită chic, sofisticare și unicitate. Astfel încât Plinth este armonios combinat cu alte elemente ale interiorului, este important să se țină seama de multe nuanțe, altfel sentimentul de incompletență va fi creat în design. Până în prezent, frontierele sunt prezentate cu o varietate de desene și culori, care deschide oportunități uriașe pentru designeri în implementarea celor mai interesante proiecte.

În cazul în care podeaua este albă în cameră, trebuie să selectați țigla potrivită pe pereți și să creați un decor cu granițe de aur sau negre. Elegant, de asemenea, arată în astfel de premise luciu – în acest caz, frontierele ar trebui să fie selectate cu imaginea formelor geometrice sau a motivelor de legume.

Cu ajutorul frontierelor din ceramică, puteți evidenția zonele individuale în cameră, așezând fețe verticale sau orizontale pentru nișe. Fanii unui specialist în design neobișnuit recomandă alegerea elementelor decorative ale tonurilor luminoase: o alegere bună pentru acest lucru va fi culori galbene, portocalii și roșii. nuanțe reci (gri, albastru, verde) va fi, dimpotrivă, contribuie la apariția unei atmosfere relaxante. Neobișnuit în design și compoziții formate din materiale de diferite texturi, de exemplu, pereții sunt căptușeală cu plăci mată, iar curba aleasă lucioasă.

Dacă designul băii oferă stilistică specială, atunci frontierele trebuie să se potrivească în mod necesar. Pentru stilul clasic și minimalismul, plinții de nuanțe ușoare sunt ideale, fără imagini, în stilul Provence și Țară, dimpotrivă, va fi adecvat să se așeze frontiere cu imagini de culori sau geometrie.

Sfaturi pentru alegerea

Astfel încât frontiera ceramică a servit în mod fiabil o lungă perioadă de timp și în mod armonios, în perspectiva generală a spațiilor, ar trebui să ia câteva caracteristici înainte de aceasta. Deci, pentru cameră, acoperită cu panouri din PVC, frontiera ceramică nu se va potrivi. De asemenea, trebuie să acordați atenție materialului din care se face baie. Pentru produsele acrilice, ceramica nu este permisă. De asemenea, este important ca indicatorul ca mărimea decalajului dintre baie și suprafața peretelui. Salutările de dimensiuni mari sunt cele mai bune aproape de plinte dintr-un alt material.

Ridicând o parte decorativă a băii, trebuie să acordați atenție și la lățimea sa – Ar trebui să fie mai mult decalaj pentru 2-3 cm. În plus, în plus față de frontiere, este necesar să cumpărați colțuri care trebuie să se potrivească cu dimensiunea, materialul și schema de culori a celei mai multe părți. Mai întâi trebuie să decideți asupra numărului lor, numărând numărul de colțuri interne și externe. Grosimea colțurile trebuie să fie câțiva milimetri mai mult decât cea a țiglei.

În ceea ce privește paleta de culori, este selectat sub țiglă în sine, colțurile pot fi în contrast cu asieta și se contopesc cu nuanța principală.

Exemple în designul interior

Până în prezent, proiectarea baie pot fi emise în diferite moduri, dar dacă dala a fost utilizat în decorarea peretelui, punctul de vedere al camerei finalizat va ajuta pentru a da o frontieră ceramică. Se pare original și neobișnuit, umplerea interiorului cu note speciale. Se aplică frontiere în proiectare pot fi folosind diverse opțiuni în funcție de stilisticii camerei.

 • Provence baie. Această direcție prevede prezența nuanțelor luminoase, astfel încât placarea pereților și pardoseală trebuie să fie făcută în tonuri de zăpadă alb sau bej. Pentru a decora finisajul, în acest caz, se învecinează cu ornament floral. O soluție neobișnuită va fi dacă imaginile lor găsesc o continuare a tavanului. Pentru a face acest lucru, instalați un plafon de tensiune cu imprimare. Trebuie furnizată o iluminare bună, datorită cărora compoziția pe plintă va dobândi expresivitate.

 • Sala de stil clasic. Astfel de băi ar trebui să difere prin soliditate, astfel încât în ​​proiectare este important să utilizați plafoane frumoase multi-nivel cu iluminare cu LED-uri și placări de pereți cu plăci ceramice de tonuri restrânse. Astfel încât totul să pară natural și natural, este necesar să se ia un instalator de la o porțelan sau din piatră naturală, iar golurile dintre ea și suprafața pereților sunt închise de frontiere de ceramică cu imitație de materiale naturale. O soluție excelentă va fi produse cu imitație de lemn sau marmură.

 • Stil modern. În această performanță, totul ar trebui să privească în același timp simultan și scump. Pentru decorarea peretilor, ceramica-un foton de mari dimensiuni este potrivit, care trebuie să fie decorat cu margini de culoarea corespunzătoare. O alegere bună va fi produse din ceramica fara modele. Acestea vor ajuta la adâncirea diferențelor dintre duș, chiuvetă, baie și suprafața pereților. Este de dorit ca aceste părți sunt o nuanță cu obiecte de mobilier. De exemplu, pe un fundal de culoare bej a țiglei, margini maro închis cu efect placat cu aur va arata.

 • În stilul etnic. Această direcție este foarte popular cu designeri, deoarece permite de a găzdui băi cu un interior neobișnuit. Pentru tunderea pereților, o piesă este folosită de obicei, pe suprafața căreia ornamentele sunt aplicate la o anumită etnie. O optiune interesanta va fi instalarea de panouri de mai sus baie cu imaginea de savana africană, iar golurile dintre instalații sanitare și de perete, în acest caz, ar trebui să fie închise cu o margine ceramică de culoare contrastantă. Trebuie să se combine armonios în camera cu mobilier și alte obiecte de decor.

 • Iubitorii de naturalitate pot aranja o baie În stilul „rustic”, Alegerea unei plăci cu o simulare a pietrei naturale și cărămizilor. Pentru a decora cu fața în care aveți nevoie de laturi înguste de ceramică la care se aplică modelele sub formă de țesut.

Frontiere similare arată frumos pe fundalul coșurilor de spălătorie de răchită și combinate armonios cu textile naturale.

Cu privire la modul de lipire în mod corespunzător pe o plintă ceramică pe baie, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: