Organizarea iluminării în baie

Organizarea iluminării în baie

Iluminatul joacă un rol greu în orice cameră. Fără dispozitive de iluminare adecvate, nu este necesar un interior. Baia poate fi atribuită numărului. Este deosebit de important să dispuneți în mod competent aranjamentul și alegerea lămpilor de orice tip. În acest articol vom afla cum se poate face corect.

Reguli generale de iluminat pentru baie

Așezați în mod corespunzător dispozitivele de iluminat ale anumitor tipuri în baie, nu este atât de dificil. Cu această sarcină simplă, dar importantă poate face față oricărui proprietar de case. Acordarea atenției la iluminarea camerei specificate, Urmați mai multe reguli de bază.

 • Lucrul la organizarea iluminării în baie, Este recomandabil să adere la simplitatea maximă și la caracterul practic ridicat al dispozitivelor de iluminat selectat. Acesta este motivul pentru care lămpile de puncte obișnuite sunt adesea instalate în spațiul specificat – nu necesită o instalare complexă și, ulterior, nu oferă probleme cu gospodăriile.
 • Iluminatul din baie trebuie să fie calm, pacificator. Prea luminos și provocând-o în nici un fel. Dar nu ar trebui să organizați într-o astfel de cameră prea slabă, suficientă lumină. În astfel de condiții, gospodăria nu va primi o plăcere adecvată de la procedurile de baie.
 • Instalarea iluminării în baie poate fi diferită, dar înainte de a fi cel mai bine să faceți Schemă detaliată cu locația viitoare a tuturor dispozitivelor. Observând această regulă simplă, proprietarul va fi mult mai ușor de instalat lămpi, făcând interiorul confortabil și confortabil.
 • Înainte de a începe să asambleze munca, trebuie remarcat faptul că Cablarea cablajului în baie ar trebui să fie ascunsă exclusiv.
 • Cutii de joncțiune împreună cu comutatoarele trebuie montate în afara camerei în curs de examinare. Această regulă este reglementată de GOST, este imposibil să o spargi.
 • Pentru a conecta cablurile la utilizare exclusiv cu terminalele ermetice.
 • Prin organizarea iluminării în baie, nu utilizați cabluri de prelungire. În schimb, se recomandă efectuarea instalării de puncte de vânzare cu o marjă pentru toate aparatele de uz casnic necesare pe care gospodăriile sunt obișnuite să se bucure în baie.
 • Orificiul din această cameră trebuie instalat la o distanță de cel puțin 2,5 m de chiuvetă. Dacă dispozitivul este suplimentat cu protecție la umiditate, diferența specificată poate fi redusă la 60 cm.
 • Iluminarea în baie ar trebui să aibă o putere optimă în conformitate cu designul și aspectul camerei. Un dispozitiv de iluminat aici va fi în mod clar suficient. De regulă, baia necesită lămpi lângă oglindă și în alte locuri de pe pereți / tavan.
 • Lumina ar trebui să fie în toate zonele funcționale ale camerei, în caz contrar, acesta va fi incomod să le folosească.
 • Distribuție optimă de iluminare – una dintre cele mai importante reguli.
 • Nu este recomandat să instalați o singură lampă chiar deasupra chiuvetei cu o oglindă. În acest caz, reflecția va distorsiona considerabil. Evitați o astfel de problemă va fi capabilă să aleagă plasarea laterală a instrumentelor sau de sus și pe laturi.

  Distribuiți corect iluminarea în baie doar. Principalul lucru este să vă amintiți siguranța gospodăriilor, comoditatea utilizării lămpilor și a locației lor optime.

  Tipuri de iluminare de fundal

  Pentru aranjarea băii, puteți da preferință lămpilor de diferite tipuri. Fiecare dintre ele are caracteristici proprii de instalare și plasare. Lista, ce tipuri de evidențiere sunt potrivite pentru locația în baie.

  • Tavan. Tip simplu, de iluminare obișnuit. Orice baie este de obicei echipată cu un minim de un singur element de iluminare de acest tip. Corpurile de iluminat de tavan pot fi reprezentate de candelabre sau lampi de puncte.

  • Perete. Acest tip de iluminare de fundal este deosebit de relevant atunci când vine vorba de organizarea spațiului din apropierea oglinzii peste chiuvetă. Lumina de perete nu numai că situația mai ușoară și mai atractivă, dar, de asemenea, servește cu succes ca separator al zonelor funcționale existente.

  • Podea. Dispozitivele de iluminat de acest tip pot fi considerate decorative. Cu ajutorul lor, puteți aduce note interesante în interior, evidențiat. În acest fel, puteți extinde vizual în mod eficient spațiul disponibil. Adesea, lămpile de podea sunt instalate în partea din față a treptelor, care arată foarte elegantă și inteligentă. Cu astfel de dispozitive, este posibil să se împartă / zona spațiul.
  Citește mai mult  Pat de revizuire Lenjerie Valtery

  • Desktop. Tipul specificat de iluminare de fundal se aplică în băi puțin mai puțin. Puneți lampa acestei categorii este posibilă numai pe o masă gratuită, de noptieră sau dulap. În cazuri rare, această lumină de fundal atrage atenția de bază și are un înțeles special.

  Fiecare dintre tipurile de iluminare enumerate de iluminare permisibil să se utilizeze ca un element decorativ, de lucru sau o sursă de lumină direcțională. Adesea acoperirea tuturor tipurilor poate fi combinată între ele pentru a crea o atmosferă plăcută și confortabilă în baie.

  Tipuri de dispozitive de iluminat

  Alegerea dispozitivelor adecvate de iluminare este complicată nu numai de speciile lor funcționale, ci și direct. Sortimentul unor astfel de produse este imens. În magazine puteți găsi multe lămpi diferite. Citiți lista celor mai relevante și mai răspândite opțiuni.

  • Candelabre. În premisele luate în considerare, modelele non-standard sunt adesea instalate sub formă de „comprimate”. Ele sunt aprinse și strâns presate la suprafața bazei de tavan. Puteți găsi candelabre pe paranteze sau lanțuri speciale. Acesta este, de obicei, un dispozitiv central de iluminare.

  • Sutien. Becuri de perete rafinate. Ele sunt prezentate în cel mai larg sortiment. Ele sunt instalate pe pereți. Principalul lucru este de a găsi corect pentru un astfel de aparat locul optim în baie – nu ar trebui să interfereze cu nimeni.

  • Lampa de podea. Prezentate într-o gamă largă. Poate avea o varietate de indicatori de dimensiuni și înălțime. Acestea sunt de obicei iluminat în aer liber. Mai des, ele sunt concepute pentru o cameră de cvadratură suficientă – într-o baie foarte mică, un astfel de produs nu poate găsi un loc liber.

  • Spotlights. Unele dintre cele mai populare și mai solicitate dispozitive de iluminat. Ele pot fi încorporate în designul de tavan stretch unu sau multi-nivel. Le puteți instala și în alte fundații. Spoturile sunt adesea completate de un mecanism special de cotitură, datorită faptului că gospodăriile pot ajusta cu ușurință direcția luminii în baie și este foarte convenabilă.

  • LOC. Sisteme speciale de suspensie în care mai multe lămpi atașate la o tijă puternică. Aceste dispozitive se laudă, de asemenea, prezența unui mecanism rotativ, făcându-le foarte practici și funcționale.

  • Lămpi desktop. Tipul de iluminare de pe desktop în baie este folosit nu atât de des, uneori este recursând la acesta pentru a completa tabelele de noptieră sau a unei mese, dacă există. Lămpile ar trebui selectate exclusiv umiditate (precum și celelalte dispozitive de iluminat), astfel încât acestea să nu fie supuse defecțiunilor. Mai des, dispozitivele desktop sunt înlocuite cu pereți – ei iau mai puțin spațiu.

  • LED Strip Light. Recent, acest dispozitiv de iluminat se dovedește a fi unul dintre cele mai populare și elegante. Acesta este reclamat la instalația sa în orice încăperi – atât în ​​camerele de zi, cât și în săli și în bucătării. Baia nu a exceptat.

  Cu ajutorul benzii LED, puteți împărți vizual spațiul, pentru a construi o lumină de fundal spectaculoasă a oricăror elemente de bază și structuri. Culoarea benzii poate fi cea mai diferită – totul depinde de soluțiile de culoare ale situației în general.

  Lămpi caracteristice

  Echipamentele de iluminat pentru baie pot fi echipate cu diferite tipuri de lămpi. Acestea din urmă pot avea multe diferențe și caracteristici caracteristice. Să vă familiarizați cu ei.

  Lampa incandescentă

  Alt nume – Becul „Ilyich”. Este ieftin, se găsește în multe puncte de vânzare, dar baia nu este considerată cea mai reușită decizie. Tipurile similare de becuri de lumină purtă prost un nivel ridicat de umiditate – din cauza acestuia, produsele pot exploda (la momentele de umiditate la suprafața lămpii fierbinți). Durata de viață standard a unei astfel de surse de lumină, rareori depășește o mie de ore.

  Lămpile luate în considerare sunt încălzite rapid și grav, dar fluxul luminos este slab în acest caz.

  Nu se recomandă alegerea acestor becuri dacă lampa din textile sau materiale plastice sunt situate în apropiere. Acest lucru poate duce la faptul că plasticul va începe să se topească, iar riscul de țesături clipește.

  Halogen

  În majoritatea cazurilor, aceste becuri sunt alese pentru loc. Astfel de produse se pot lăuda cu un impact de lumină mai semnificativ în comparație cu lămpile cu incandescență descrise mai sus. La vânzare copii cu halogen sunt întâlnite cu regularitate de invidiat. Acestea sunt proiectate să funcționeze la 220 sau 12 W. În al doilea caz, este necesar transformator.

  Citește mai mult  Totul despre lenjeria de pat tricotat

  Aceste becuri pot emite atât cald și fire de lumină neutre. Acest factor va depinde în mod direct de nivelul de putere al instrumentului electric.

  Luminescent

  Lampă moderne de economisire a energiei. Caracterizat prin fluxul de lumină excelent. Un bec fluorescent funcționează într-o condiții foarte diferite, și o baie umed nu este o excepție. Serviti aceste copii de ani de zile în cazul în care există o tensiune stabilă în rețea.

  Există becuri de diferite nuanțe. Cu ajutorul lor, este posibil să se formeze un număr mare de efecte de lumină. Puteți găsi, de asemenea lămpi luminiscente în diferite variante. Deci, opțiunile compacte și liniare sunt vândute. Diferitele lămpi pot îmbrățișa diverse zone. Există astfel de surse de lumină, fără a face nici un zgomot.

  Principala problemă care poate apărea atunci când lucrați cu astfel de lămpi este nevoia acelui feroce. Poate dura aproximativ 2 minute. Coborârea valorilor temperaturii pentru lămpile luminescente. Folosind produse similare, este necesar să vă amintiți că lumina distorsionată sau deteriorată este imposibilă să aruncați doar cu restul gunoiului – are nevoie de eliminare specializată.

  lămpi de economisire a energiei lumina rece predominant radiata, doar mai puțin de multe ori neutre. Spectrul cald pe care îl acoperă într-o relație foarte mică. O astfel de iluminare este departe de toți utilizatorii pare confortabil și confortabil, astfel încât trebuie să alegeți lumina rece de cântărire și gânditoare.

  LED

  LED-uri sau LED-uri becuri astăzi sunt recunoscute printre cele mai populare. Acestea sunt în cerere și se bucură în mare a cererii, deoarece acestea atrag cumpărătorul cu economie și viață impresionantă. O lampă de înaltă calitate, de acest tip poate lucra peste 50000 oră. Ele pot fi înșurubate într-o bază obișnuită, astfel încât acestea sunt potrivite pentru a înlocui orice alte surse de lumină.

  lămpi cu LED-uri se pot lăuda cu astfel de avantaje grele:

  • Ele sunt sigure pentru mediu+
  • caracterizat prin fluxul de lumină de înaltă calitate+
  • găsit la vânzare în mai multe puncte de vânzare+
  • Consumă puțină energie electrică.

   Adevărat, aceste becuri sunt mai scumpe decât cele enumerate mai sus. Mulți cumpărători refuză să le dobândească din această cauză. Este necesar să se ia în considerare faptul că serviciul de lampa cu LED-uri declarată de producător nu funcționează în toate cazurile (de regulă, din cauza tensiunii salturi).

   Calcularea numărului de surse de lumină

   Calculul corect al numărului de surse de lumină pentru baie va depinde în mod direct pe cuadratură acestuia. Dispozitivele nu trebuie să fie prea mult sau puțin – într-o astfel de atmosferă către consumatorii casnici nu va fi prea confortabil. Din acest motiv, ar trebui să fie consultați cu atenție la numărul optim de lămpi. Deci, dacă vorbim despre o cameră modestă în 4 kV. M. sau 5 kV. M., atunci nu va fi suficient doar instrument central, și cu ea 2-3 lămpi de perete. Pentru un mic teritoriu există suficiente astfel de cantitate.

   În cazul în baie în locuință are dimensiuni impresionante, atunci va fi iluminat zonal corespunzătoare. Se va face o cameră și mai convenabil în circulație, și va contribui la alocarea zonelor funcționale specifice. Aici decide, cu privire la numărul și capacitatea de surse de lumină va trebui să fie început înainte de începerea lucrărilor de finisare pe. Numai sub rezerva acestei condiții simplu va fi capabil de a face cabluri de înaltă calitate, care îndeplinește toate standardele.

   Pentru a face mai ușor să ia în considerare cât de multe surse de lumină vor avea nevoie de o baie mare, ar trebui să fie alocate pentru fiecare 1,5 kV. M. 1 dispozitiv. Adesea, pentru speciile mai estetice și îngrijite acestea sunt instalate pe tavan într-o ordine verificator.

   Locație

   Localizarea tuturor dispozitivelor de iluminat din baie trebuie să fie distribuite în mod corect. După cum sa menționat mai sus, este recomandabil în avans pentru a elabora o schemă detaliată a plasării viitoare a lămpilor. Acesta poate fi preparat, având în vedere aceste caracteristici:

   • câți metri pătrați în cameră+
   • Există nișe cu mai multe niveluri sau plafon stretch+
   • Există zone funcționale+
   • Care este stilul interiorului și în ce culori este rezistent.
   Citește mai mult  Anten Spex în toaletă: ce este și cum funcționează?

    Designerii recomandă eliminarea dispozitivului în cameră, împingând off de la niveluri specifice pe care sunt amplasate lămpi.

    • Corpurile de iluminat de tavan, de obicei, au o înălțime de 180 cm și mai mult. Aici puteți alege dispozitivul pentru fiecare gust, dar versiunea moderna este deosebit de popular – cerul înstelat. candelabru de cristal de lux este adecvat dacă dimensiunile camerei permit. Localizați în partea de sus, puteți indica lămpi punct – acestea sunt win-win opțiuni. Ei arata spectaculos ambele cu întindere, precum și orice alt tip de plafon.
    • Dacă doriți să stea un drept candelabru sub plafonul, Designerii recomanda pentru a alege modele minimaliste, de exemplu, aluminiu. Produse similare sunt bune, cu un design original și suprafețe lucioase.
    • Este important să se aranjeze în mod corect lămpile din spațiul de lucru. Este imposibil să plece fără iluminat dispozitive oglindă și chiuvetă. Acesta din urmă este mai bine să adăugați lumină în 3 direcții (marginea superioară nu ar trebui să atingă). De-a lungul băii în sine, puteți fixa instrumentele punctate fie pentru a plasa o lampă mare pe un picior cu lămpi.
    • Locația adecvată și în aer liber a surselor de lumină. Aici, cea mai bună soluție va fi lămpi hermetice de înaltă calitate de putere redusă.

    Având lămpi placate în baie, este necesar să se asigure că fluxul de lumină nu creează strălucire și nu a lovit suprafețele reflectorizante. Dacă intenționați să puneți aparatele cu flăcări colorate, acestea nu ar trebui să fie puse lângă oglindă, altfel reflecția va fi distorsionată. Lămpile mobile sunt lăsate să le localizeze pe dulapuri, nișe și rafturi.

    Norme de siguranță

    Când sunteți angajat în organizarea iluminării în baie, este necesar să vă amintiți că este aici că se găsesc energia electrică și umiditate ridicată, deci este imposibil să neglijați regulile de siguranță. Este important să aderăm la o serie de reguli enumerate mai jos.

    • Este necesar să se lucreze în mod competent și cu atenție din sistemul de iluminat în camera în care procedurile de apă vor fi acceptate. Este recomandabil să contactați specialiștii.
    • Ar trebui să cumpere și să instalați numai acele dispozitive de iluminat care nu sunt teribil de umiditate ridicată, deoarece fără baie ei nu face.
    • Părți de lămpi din metal trebuie să fie protejate împotriva coroziunii calitativ.
    • Corpurile de iluminat în baie sau duș trebuie să difere cu o putere care nu depășește 12 W.
    • Trebuie urmărit ca riscul de apă pentru aparatele de pe tavan sau pereți a fiert până la un nivel minim. lămpi cu incandescență deschisă aici sunt urgent nu este recomandată, pentru că atunci când contactați apă, produse încălzite pot sparge și împrăștia camera Splinter.
    • În spațiile în cauză nu există nici un loc pentru cabluri deschise, teuri și prelungitoarele.

    Exemple de succes

    Nu subestima importanța dispozitivelor de iluminat în pregătirea baie armonios design interior. De multe ori, lampa ales în mod corect devine șic din jurul situației sau accentul său luminos. Luați în considerare câteva exemple de succes și atractive de plasare a dispozitivelor de iluminat în piscina interioară.

    • În baie, erodate exclusiv în vopsele clasic alb, va arata foarte bine lampă de plafon rotund cu flappon alb-zăpadă și încadrare roșu. Notele roșii ar trebui să fie susținută de peisajul de aceeași culoare, de exemplu, cu flori roșii pe canapea sub oglinda.

    • La modă sunt băi moderne executate în culoarea neagră. Pe acest fond, un contrast alb-zăpadă instalator și oglinzi mari arata mai ales în mod eficient și elegant.

    Într-o astfel de situație, luminile populare punctiforme încorporate în tavan va fi potrivi armonios.

    • Multe lămpi de puncte distanțate între ele haotice va deveni un plus de interior excelent camera alb-negru în stil modern. Este recomandabil să se plaseze aici mobila cu suprafețe lucioase și accesorii strălucitoare.

    • Într-o cameră neobișnuită și bogat, cu plafon stretch visiniu, gresie crem si tapiterie din mozaic cu aceleași vopsele, puteți instala Plafonul candelabru în stil clasic. Așa că situația este încă mai luminos și mai interesant, puteți instala cu LED-uri becuri albastre pe fundalul suprafețelor mozaic.

    Cum să faceți lumina potrivită în baie, consultați următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: