Perdele în sala de pe cornisa tavan: ce sunt ceea ce și cum de a alege?

Perdele în sala de pe cornisa tavan: ce sunt ceea ce și cum de a alege?

perdele frumoase și Cornis alese în mod corespunzător sunt în măsură să dea sala de un design unic și grație, fără a încălca funcționalitatea camerei. La alegerea acestor componente inalienabile ale interiorului, acesta ar trebui să fie abordată cu atenție, mai ales dacă vorbim despre perdele în camera de zi, pentru că întreaga familie se va.

Avantaje și dezavantaje

După cum rezultă din numele, perdelele de tavan sunt atașate direct la tavan, și nu pereții opuși. Avantajele acestui design includ următoarele:

 • capacitatea de a rezista la sarcini mari – Pentru perdele din țesături grele, puteți găsi întotdeauna un model potrivit, care îndeplinește cerințele de rezistență și frumusețe+
 • Vizual Creșterea înălțimea plafonului+
 • Estetică – atunci când instalarea, toate elementele de fixare sunt ascunse în spațiul de tavan+
 • Universalitate – Astfel de structuri pot fi utilizate cu orice tip de plafoane+
 • varietate în metode de instalare, Materiale și Design Solutions.

În plus, acest tip de cornișă este potrivit pentru spații complet glazurate sau încăperi cu forme de tavan sau perete non-standard.

Contra sunt determinate în funcție de materialul. De exemplu, streșini de tavan din lemn au o ușoară rezistență la uzură și sunt puternic susceptibile la deteriorări mecanice.

Tipuri de cornișă plafon

Pe piața modernă, puteți găsi o varietate semnificativ de streșini plafon diferite într-un material, formă și așa mai departe. Prin tip de material, există următoarele tipuri de karnyzov:

 • De lemn – O bază natural este potrivit pentru interior clasic, care va arata armonios cu parchet din lemn sau panouri de fire + suiterable va aduce deprimare și airiness+

 • Plastic – preț accesibil, practic și o gamă largă de nuanțe și forme permit cornise din plastic să rămână cea mai populară+

 • Metal – cel mai adesea de aluminiu folosit, cunoscut pentru ușurința, rezistență și durabilitate.

Important! Combinatia de lemn si metal sau din metal si plastic – nu mai puțin frecvente pentru interioare moderne.

perdele de tavan, de asemenea, diferă în metodele de fixare și sunt următoarele tipuri:

 • şir – Acest tip este una sau mai multe șiruri de metal și este destinat în primul rând pentru perdele de lumină+

 • rundă – Produsul este format dintr-o tijă rotundă și limitatoare de la capete care pot îndeplini rolul de elemente de decor+

 • Profil – sunt modele ideale pentru spații cu un aspect + inepar pentru producerea folosind un profil de plastic sau metal, care permite de a realiza o rază de îndoire diferită+

 • bagheta – Pentru astfel de proiecte, materialul servește un copac + elemente de fixare se ascund în spatele exteriorul streașină.

Aspectul Gardin este, de asemenea, utilizat în clasificarea: Modelele ascunse sunt imperceptibile pentru ochi, și decorative, dimpotrivă, să devină o parte integrală a proiectului de ferestre.

Un rol important atunci când aleg un cornise joacă un formular, și anume:

 • Drepte sunt produse universale și sunt potrivite pentru perdele de diferite tipuri+
 • Pentru deschideri de ferestre și erkers, elementele de fixare de colț sunt perfecte+
 • În cazul în care camera are nișe rotunjite, este în valoare de atenție la cornise rotunjite+
 • Pentru perdele confiscate cel mai bine pe fereastră, ar trebui să utilizați cornise cu margini rotunjite.

Cum de a alege perdele?

Atunci când alegeți o perdea în camera de zi, următorii factori trebuie să fie luate în considerare:

 • Caracteristici ale plafonului+
 • parametrii de cameră+
 • Cameră în stil general+
 • Posibilitatea de îngrijire produs ușor.

Nu trebuie să uităm de factori, cum ar fi despre rezistenta la uzura si practic. Pentru a face ferestre în camera de zi puteți alege ambele perdele de lumină cu o textură care curge și perdele de grele și pânzelor dense. Primii oameni se va potrivi, camerele de zi din care merg la partea intolery, ca o cantitate suficientă de lumină naturală va avea loc prin țesuturi ușoare. Acestea pot fi perdele din mătase, in și viscoza. Al doilea, dimpotrivă, sunt proiectate pentru spații spațioase, cu o abundență de lumină soare.

În acest caz, puteți alege în condiții de siguranță o țesătură mai severă (trecere sau jacard), cu care poate da interiorului de lux și aristocraticity suplimentare.

Pentru camerele de locuit mici, ar trebui să dea, de asemenea, de preferință într-un material afânat: perdele masive pot reduce vizual dimensiunile camerei, supraîncărcarea atmosferei.

Selectați modelul corespunzător de perdele rezultă din ce tip de cornișă plafon ați preferat pentru casa ta:

 • Pentru structurile de coarde Tulle si lumina pînzele fara greutate sunt potrivite, cum ar fi organza si sifon+
 • Două- și tri-terroy baghetă sau profile cornices Poate rezista la medii dense sau perdele din mai multe tipuri de materie+
 • Perdele cu lambrequin Adăugați unic chic cameră + pentru un astfel de tip de perdele există perdele speciale cu velcro.

În prezent, o varietate de materiale naturale și sintetice sunt cunoscute că sunt extrem de potrivite pentru proiectarea deschiderilor de ferestre ale sălii. Printre țesături naturale, matase, satin, bumbac și lână sunt de conducere, iar printre artificiale – vascoza, poliester și acrilic.

Nu uita despre tipurile mixte de materie, cum ar fi taffa și jocul.

Sovietici de designeri

Perdele sunt unul dintre acele elemente de decor, cu care puteți schimba spațiul din jur, fără prea mult efort. Este demn de următorul sfat simplu, cu care, cel mai probabil, a face alegerea potrivită:

 • Pentru a mări vizual dimensiunea camerei de zi, ar trebui să utilizați perdele cu un model liniar: linii orizontale va ajuta la „extinde“ camera, iar pe verticală – „ridica“ plafonul+

 • Dacă nu există suficientă căldură în cameră, folosiți nuanțe calde de portocaliu, roșu, tonuri calde de galben, auriu +, de asemenea, face fereastra mai mult, si nuante reci de albastru, violet și neon, dimpotrivă, se adaugă camera de prospețime și „rece“ ei+

 • Pentru interioare clasice pînzele, de preferință, naturale, de exemplu, din bumbac, și pentru camera de zi, în stilul Hi-Tech – sintetice+

 • Perdelele de tonuri neutre (bej, cremă, nisip) sunt universale și sunt potrivite pentru aproape orice atmosferă + dacă în interior este predominant calm, pe perdelele pe care le merită să le subliniezi atenția, folosind tot felul de detalii decorative: Lambrene, pickups, Luberers, ciucuri – și imprimare neobișnuită, luminoasă.

Exemple de succes în interior

Pentru a asigura cunoștințele dobândite, luați în considerare câteva exemple de succes în interior.

 • Această cameră de zi are dimensiuni mici, dar perdelele selectate cu îndemânare și streașina de tavan se adaugă camera spațiului și aerisirea necesară. Dark-cenușă de cenușă și perdele cu mai multe straturi limitează primirea de raze de soare în exces, făcând camera de zi mai confortabilă.

 • Lambrequin masiv se potrivește sala cu monumentalitate și pompă, iar țesătura monotonă armonizează perfect cu tapițeria de mobilier și decorarea peretelui. Abundența de perii mici și tul de lumină face Gardin în greutate fără greutate.

 • imprimare neobișnuită este într-o combinație magnifică cu un interior comună. Preponderența perdele roșii umple spațiul de sentimentul de confort și de amenajare a teritoriului și aduce pe fereastră, și elementele de complement albastru imaginii cu claritate și rece.

Cum de a monta streașină la plafonul stretch, puteți afla, privind videoclipul ușor mai mic.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: