Scaune moale pentru bucătărie: Sfaturi pentru alegerea și îngrijirea

Scaune moale pentru bucătărie: Sfaturi pentru alegerea și îngrijirea

Nivelul de confort atunci când alegeți mobilierul este de o importanță capitală, motiv pentru care tot mai multe hostesse se sprijină pentru a cumpăra scaune moi în sala de mese sau în bucătărie. Ei vor permite confort să se stabilească la masă pentru a bea o ceașcă de cafea sau să stea cu rude pentru o cină de familie.

  Avantaje și dezavantaje

  Un scaun moale este numit un produs cu o pernă, grosimea căreia este de 4 cm și mai mult, în timp ce spatele poate avea, de asemenea, o tapițerie moale și rămâne solidă. În execuția clasică, adâncimea scaunului este de cel puțin 45 cm, iar lățimea începe de la 40 cm. Acești parametri răspund la fiziologia unui adult. Principalele avantaje ale scaunelor moi sunt după cum urmează:

  • Utilizare confort+
  • Practicitate+
  • Funcționalitate excepțională+
  • Diversitatea desenelor, dimensiunilor și modelelor.

  Cu toate acestea, există dezavantaje. Unul dintre ele este asociat cu faptul că o povară suplimentară sub formă de umplutură mărește semnificativ greutatea produsului, deși nu atât de mult încât să nu poată fi mutat.

  Al doilea dezavantaj este cerința de curățare frecventă. De obicei, modelele cu tapițerie din piele sunt spălate cu o soluție de săpun convențional, iar inserțiile țesute de vidare.

  Soiuri

  Există mai multe varietăți de scaune moi care Diferite cu caracteristicile lor de proiectare.

  • modelul de luat masa – Această opțiune este cel mai popular cu cumpărătorii. Acesta se distinge prin picioarele drepte și un apartament, fie curbat înapoi, repetând complet toate caracteristicile anatomice ale corpului. Unele modele au cotiere, care este relevant în special pentru bucătării spațioase sau camere separate de mese.

  • Scaun de bar – Acest model este adecvat într-un tandem cu un rack. Astfel de produse au picioare înalte, și bara transversală specială este prevăzută la nivelul membrelor. Durabilitatea este asigurată de planuri care urmează să fie plasate și baza rotunjită durabil de dimensiuni impresionante. În funcție de modificarea specifică, partea din spate este afectat sau foarte localizat, opțiuni separate vă permit să reglați scaunul înălțime, Ceea ce face posibilă utilizarea scaunelor cu un stand bar modern, cât și cu o masă clasică.

  • Scaun – Este mai degrabă un eșantion de scaun care include scaunul și suporturile. Astfel de modele sunt în cerere pentru spații de dimensiuni mici. În ciuda prezenței scaunelor moi, scaunele nu sunt destinate unei distracții lungi, deci trebuie să sacrificați confortul de salvare a spațiului liber. În majoritatea cazurilor, înălțimea acestor produse nu depășește 45-50 cm, ceea ce vă permite să le puneți sub masă după utilizare.

  Materiale de fabricație

  Tapițerie și umplutură

  Aspectul scaunelor moi și calitatea lor depind direct de materialele utilizate pentru tapițerie și materiale de umplere, în majoritatea cazurilor, produsele acoperite cu piele de piele, piele sau tun textile sunt oferite spre vânzare. Materialele de tapițerie de înaltă calitate trebuie să îndeplinească cu siguranță următoarele cerințe:

  • putere+
  • Rezistență la mobilier+
  • imunitate la diferite tipuri de poluare și impact de umiditate.
  • Usor de curatat.

  Cea mai practică opțiune este pielea. Astfel de scaune arată neschimbate scumpe, sunt caracterizate prin rezistență la uzură și pentru a le curăța, este suficient să ștergeți cu un burete înmuiat în soluție de săpun. Cu toate acestea, costul unor astfel de modele este ridicat, astfel încât astfel de scaune nu afectează toată lumea.

  Imitaţie de piele – acesta este un material grosier, în plus, în timp, o astfel de tapițerie începe să se crape si coaja. Costul acestor produse este destul de democratic, iar varietatea de materiale vă permite să alegeți scaune în orice schemă de culori, inclusiv imitarea materialelor naturale.

  Ecocus este cât mai aproape de pielea naturală pe parametrii săi operaționali, dar se distinge printr-o grosime mică, astfel încât astfel de articole de mobilier nu pot fi utilizate în modul intensiv – își pierd rapid transportul.

  Cea mai opțiunea de buget este considerat panza speciala tapițerie și țesături, cel mai adesea găsite Vellar și catifea acoperiri. Pentru a crește umiditatea și rezistența la uzură, țesut sunt supuse prelucrării obligatorii (pulverizare sau impregnare), care le permite să efectueze orice factori adverse.

  Modele similare sunt disponibile la vanzare in cea mai largă paletă de culori, Ele pot fi mono sau multi-colorate, care permite fiecărui cumpărător să aleagă produse, cel mai corespunzător stilul general de proiectare a camerei.

  În ceea ce privește materiale de umplutură, folosesc cel mai adesea materiale naturale (păr de cal, puf sau pâslă), Dar în ultimii ani, spuma de cauciuc, assesssex, spunbond, precum poliuretan, periothek și alte materiale sintetice vin să le înlocuiască.

  Cele mai ieftine sunt considerate Porolon și sintepon, Cu toate acestea, ei prepediate repede și își pierd forma. elasticitate maximă este diferită Assesese, Și cel mai hipoalergenic recunoscut Periothek și spanbond.

  În mod tradițional, scaunele sunt echipate cu un mecanism cu arc, din cauza căruia scaunul devine confortabil și fiziologic.

  Cadru

  de masă moderne și bucătării sunt literalmente pline cu obiecte din metal, de aceea, scaunele realizate din acest aspect material foarte armonios și eficient. Metalul este durabil și la materialul de plastic același timp. Acesta este utilizat de obicei pentru fabricarea picioarelor și spinarea unui orfelinat.

  În mod tradițional, metalul este acoperit cu crom, ceea ce face achiziționarea de astfel de mobilier pentru bucatarii decorate în stiluri high-tech, minimalism și alte direcții ultra-moderne. Cadrul metalic poate fi utilizat în combinație cu orice tip de ambalaj.

  Metal cu ușurință tolerează fluctuații de temperatură, sarcini mecanice și șocuri, crește rezistența la uzură și durabilitatea produsului în ansamblul său. Astfel de scaune poate rezista la o sarcină de până la 150 kg, menținând în același timp un fel original timp de mai mulți ani.

  Dintre dezavantajele cadrului metalic, puteți marca o masă mare a produsului, de aceea este de dorit să se aleagă modele care includ elemente tubulare ușoare. Rețineți că atunci când contactați pielea, piese metalice de multe ori cauza disconfort tangibil, de aceea este de dorit pentru a obține o moale suprapuneri de cauciuc, dopuri sau fetru.

  rame din lemn Ei arata foarte elegant, se încadrează armonios în interioarele, decorate sub țară sau Provence, au o textură și o greutate mică. din lemn natural este întotdeauna asociat cu o vatră de casă, așa că o astfel de mobilier pare să umple camera cu caldura si confort. Următoarele rase de lemn sunt cele mai solicitate:

  • cireașă+
  • stejar+
  • fag+
  • mesteacăn+
  • alder+
  • Pin.

  Ca o regulă, elemente din lemn sunt decorate cu fir și lăcuit.

  Decor

  Pentru a spori atractivitatea estetică a produsului, scaunele de bucătărie moale sunt completate de capacele de catifea care protejează suplimentar scaunele de la poluare. Materialul este selectat astfel încât să se încadreze armonios în designul interior bucătărie. Elementele cadru sunt adesea acoperite cu vopsele sau emailuri acrilice de vopsea.

  În ultimii ani, tehnica sa bucurat de populare Decupaj, care literalmente câteva ore pentru a schimba aspectul mobilierului, îl face mai elegant și unic. Pentru a efectua decupajul, servetele sau țesături fine sunt cel mai adesea utilizate. Din alte metode de decorare căutate, puteți desemna Echipament, aurire, sapa de transport și de model cu textură.

  Cum de a alege?

  Dacă sunteți un proprietar fericit al unei bucătării spațioase sau a unei săli de mese separate, puteți opri alegerea dvs. pe scaune frumoase cu un spate moale. Ei privesc maiestuos, iar utilizarea lor este cea mai confortabilă posibil. Industria modernă oferă o gamă largă de modele, inclusiv cu un spate de reglare, care este foarte convenabil pentru familiile cu copii cu mai mulți locuri.

  Dar în bucătăria de dimensiuni mici, este mai bine să alegeți scaune moi care sunt ușor curățate după utilizare și scutește locul pentru a găti și a efectua alte lucrări.

  Iubitorii de întâlniri lungi de bucătărie mai bine să acorde o atenție la modelele cu cotiere. Este convenabil să stați în ele cu o ceașcă de ceai fierbinte sau să vedeți transferul dvs. preferat la televizor. Alegerea materialului de tapițerie depinde în întregime de preferințele gustului și de capacitățile financiare ale unei persoane. Iar pentru cei care cred că pielea de scump ca un strat de scaune în bucătărie este un exces imperceptibilă, ofertele industriei cea mai mare varietate de materiale sintetice, care sunt aproape nu sunt diferite de naturale.

  Despre scaune moi pentru bucătărie va spune următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: