Toate statuete despre ale URSS

Toate statuete despre ale URSS

O trăsătură distinctivă a decorului de apartamente sovietice a fost prezența obligatorie a statuete decorative. Cifrele din lemn, fonta si gips au fost decorate cu servitori, mese, glafuri. În ciuda masei de fabricare a acestui lățime, produsele arata destul de adecvat, pentru că sufletul a fost investit, fantezie și gustul stăpânilor cazului lor. teme interesante, precizie sculpturale și vopsele luminoase plăcut ochilor, purtat de căldura și atmosfera spirituală a proprietarilor.

chic speciale au fost miniaturile din porțelan. Ei au fost eliberați prin rafinament și de înaltă calitate de fabricație. De aceea, statuile URSS și acum atrage atenția și sunt populare cu populația. Despre tipurile de astfel de produse, caracteristicile acestora, precum și subiecte rary cele mai rare și vor fi discutate în articol.

Particularități

Primii ani de devastare marcată cu puterea sovietică. Ea a atins întreprinderi mari, fabrici și fabrici majore, precum și producătorii mici angajați în producția de figurine miniaturale. Revoluția a schimbat atitudinea oamenilor la o varietate de obiecte de viață. În această perioadă, figurinele sub formă de pisici care stau în piept au fost considerate a fi considerate un sef.

Cu toate acestea, foarte curând liderii țării a dat seama că chiar și aceste excese meshchansky pot acționa de către operatorii de transport ale unei noi culturi și ideologie. Treptat, această industrie a început să revigoreze, ceea ce a dus la apariția statutului perioadei URSS. Acest nou stil de stil sovietic a fost numit – campanie. Produsele produse au fost lucrări reale de artă și au reprezentat interes pentru populație și colectori.

Figurinele au fost făcute dintr-o varietate de materiale. Mai des a fost posibil să vedem produse:

 • Porţelan+
 • Fontă+
 • Metal+
 • lut.

Caracteristica statuetei din această perioadă a fost aceea de a le folosi pentru propaganda stilului de viață sovietic.

În acest moment, mâinile artiștilor talentați-sculptori au început să creeze busturi de lideri și comandanți, poeți și scriitori, sportivi și tranzit de producție, precum și muncitori și țărani.

Atingând cifrele copiilor personificați copilăria fericită în țara de consiliere. Imaginile sportivilor urmăresc frumusețea și perfecțiunea fizică, promovând un stil de viață sănătos. Sculpturile eroilor războinicilor au fost chemați să insufle dragostea pentru patrie, să-și educă patriotismul.

Citește mai mult  Care este PIZ și cum să-l alegi?

in afara de asta, Caracteristica produsului este cea mai înaltă calitate, grație și nobilime. Astăzi, statuile URSS, efectuate la diferite fabrici, cu stigma și fără timbre fac obiectul pofta multor cunoscători și obiectul atenției colecționarilor.

subiecte de revizuire

Figurinele din perioada sovietică au fost distinse printr-o mare varietate de parcele. Este în valoare de vedere temele lor principale.

 • motive istorice. Aceste lucrări includ busturi de politicieni, scriitori, comandantul. În această perioadă, figurine mici care descriu cavaleri ecvestre și drumeții au fost deosebit de populare.

 • Personaje de poveste. Acestea sunt cele mai comune pentru a crea parcele statuete. Mulți dintre locuitorii sovietici ar putea vedea compozițiile pe care erau înfățișați Alba ca Zăpada și Moș Crăciun, Ivan Tareviciului și Gray Wolf, precum și Cockerel – Golden escalop, Fox si macara. Odată cu apariția de desene animate, oaspeții frecvente au devenit personaje noi. Gena de crocodil și Cheburashka, precum și alte personaje de desene animate au devenit cele mai populare imagini ale acelei perioade.

 • Sport. Având în vedere că un stil de viață sănătos a fost considerat preferabil, majoritatea oamenilor au fost angajați în sport. De aceea, mulți dintre ei puteau vedea cifrele pe această temă. Skater-ul elegant, jucătorul de fotbal din porțelan sau jucătorul de hochei, precum și un schior sau un călăreț pe un cal au fost un atribut practic obligatoriu. Toată lumea ar putea alege pentru el însuși sau ca o sculptură de cadouri, aproape de profesie sau hobby.

 • Orientare animală. Animalele drăguțe și atingerea au fost un subiect favorit pentru fabricarea figurinelor. Mai ales preferat au fost ursul, calul, gâsca și peștele. Mulți oameni îi plăceau păstori cu un aspect inteligent sau au devenit un cal pe rap, precum și strălucirea unui pinguin alb sau o girafă cu părul lung.
Citește mai mult  canapele clasice: specii și exemple frumoase în interior

 • Modelele care descriu oamenii. De obicei, statuetele din acea vreme au fost dedicate eroilor muncii, oamenilor de știință și oamenilor obișnuiți. Țigani într-o haină Motley, un dansator într-un pachet pe pointes, o femeie cu un copil pe mâini sau o fată într-o cravată de pionierat a decorat adesea camerele și birourile de lucru ale poporului sovietic.

  • Simboluri. Astfel de produse sunt deseori dedicate datelor festive, importante evenimente culturale și sportive. Deci, Olimpica Mishka a devenit un simbol al Jocurilor Olimpice din Moscova din 1980.

  Cifrele acestui urs distractiv cu plăcere, oaspeții au achiziționat, de asemenea, oaspeții și locuitorii capitalei.

  Una dintre direcții a fost subiectul estic. Porțelan Dragon, statuile elefantului, șerpilor sau semnelor zodiacului sa bucurat de asemenea o popularitate considerabilă.

  O parte din figurine au fost create abstracte, iar unele au fost dedicate eroilor specifici, cum ar fi celebrul miniatura „moare Swan”, Dedicat Marelui Ballerina Galina Ulanova.

  Producatori populari

  plantă sovietică oferă o multitudine de miniaturi fascinante, care nu erau fără chip și ca unul pe altul. Fiecare produs a avut propriile sale caracteristici. Pe detalii privind compoziția, culorile, de fabricație manieră a fost ușor să se determine în cazul în care se produce produsul.

  • fabrica Lomonosov. Timp de mulți ani, fabrica de Leningrad a fost considerat lider în industrie, acum №1. Faima produselor sale zguduit țara și în străinătate. În fabrică, pereții au fost făcute seturi scumpe și figurine pentru personalități proeminente și diplomați străini. Cele mai multe dintre produsele au fost o singură bucată. Unele dintre ele sunt stocate în muzee din întreaga lume. Chiar și în timpul nostru, ei sunt de interes pentru colecționari. O trăsătură distinctivă a produselor din Fabrica de porțelan Lomonosov este noblețea, desăvârșit, manopera perfectă.

  • fabrica Baranovski. Produsele sale sunt cel mai bun mod posibil, în spiritul epocii sovietice. Lucrările sunt imboldate cu optimism, respectul pentru oamenii de muncă, credința într-un viitor luminos. Figurinele sunt capabile să afecteze persoana uimitor, provoacă sentimente calde pozitive.

  • Fabrica de porțelan Bronnitsky. Cifrele autorilor necunoscuți ai acestei plante sunt astăzi obiecte valoroase ale colectorilor de atenție. Aceste lucrări poartă singurele motive vechi rusești și novgorod.
  Citește mai mult  Geamuri cu balcon cu cadre din lemn: Caracteristici și sfaturi de instalare

  • fabrica Gzhelskaya. Aceasta companie este o pagină de aur în istoria ceramicii. Produsele sale din perioada sovietică rămân în afara concurenței astăzi.

  În plus față de aceste fabrici, altele, de exemplu, Kiev, Riga, Yerevan, Korostnsky, fabricile de porțelan pentru copii au existat.

  Au produs în timpuri sovietice minunate, produse unice, care este acum valoare istorică.

  Cele mai scumpe statuete

  Statuetele perioadei sovietice sunt solicitate de colectorii interni și străini. Prețurile pentru specimene bine conservate pot fi de la mai multe zeci la câteva mii de dolari. Depinde costul produselor din fabrica producătorului, numele maestrului sau de la cât de multe sunt rare rare.

  Cele mai scumpe statuete sunt:

  • Munca 1950. numit „kobylitsa”+

  • Compoziția 1950. cu hosteasa muntelui de cupru+

  • Statuetă 1950 G. Cu imaginea Soloki și Deca+

  • Miniatura 1953. Reprezentând cărți de joc cu o remiză+

  • Crearea anilor 1960 – „Pioneer cu iepure”+

  • Produsul 1963. Reprezentând Alyonushka și Bratcher Ivanushka.

  Această listă poate fi continuată. Deci, la licitația eBay, loturile propuse cu figurine au fost vândute pentru astfel de cantități:

  • „Portar” pentru 34 de dolari+

  • „Mamă cu un copil” pentru 45 $+

  • „Băiat pe cal” pentru 50 de dolari+

  • „Băiat cu o jucărie” pentru 90 de dolari+

  • „Fotografiați marinarul” pentru 149 USD+

  • „Chapaeva” pentru 250 de dolari.

  Și aceasta nu este o înregistrare. Costul faimosului „Turkhany” este de 100 de ori mai mare. Se explică prin această mare raritate a acestei lucrări. Faptul este că figurina descrie o fată estică care citește un ziar. Pe mai multe copii ale ziarului au avut un nume de familie l. Troțki. După ce această politică a declarat inamicul poporului, majoritatea produselor finite au fost distruse, iar copiile rămase au devenit o raritate costisitoare.

  Cel mai mare interes al colectorilor provoacă figurine care reflectă spiritul erei sovietice cu imaginea lucrătorilor, a balerinelor, a copiilor țării. Lista și costul acestor produse pot fi găsite în cataloagele dedicate statuilor URSS.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: