Totul despre noul an în URSS

Totul despre noul an în URSS

Îmbrăcat pom de Crăciun, decorat casa, masa de bogat, cu diferite bunătăți, cadouri. Toate acestea sunt parte integrantă a noului an. Cu toate acestea, realitățile moderne ale celebrării diferă în mai multe moduri din perioada existenței URSS. Mai mult decât atât, a existat un moment în care noul an cu atributul său principal nu a fost deloc interzis.

Istorie

Istoria nașterii sărbătorii de Anul Nou în URSS este foarte interesantă și destul de neobișnuită. Începeți în picioare din 1917. Atunci Rusia a înlocuit calendarul Julian la Gregorian. Din acest motiv, a existat o mișcare a sărbătorii de Anul Nou în mijlocul postului de Crăciun.

Acest fapt a căzut de bolșevii bolșevici. După ceva timp, partidul a început să se opună Crăciunului, sub valul de interdicție și de Anul Nou.

De mai bine de 5 ani despre sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, societatea sovietică a fost exprimată numai din punct de vedere negativ. dar O altă creștere a agresiunii a avut loc în 1928, când a apărut un anunț al seturilor de seturi de jucării de Crăciun în ziarul „adevărat”. Publicul anti-religios a scăzut împotriva publicării, adormit de editori de scrisori furioși, unele chiar oferite să închidă ziarul.

Treptat, scandalul cu jucării de Crăciun a fost uitat, iar la mijlocul anilor 1930, ideologii au început să vorbească despre pomul de Crăciun, ca o parte importantă a sărbătorii de Anul Nou, fără să menționăm Crăciunul. Datorită acestui fapt, în 1935, prin ordin al unui membru al Presidiului CEC, a avut loc URSS Posysshev în orașul Kcharkov, a avut loc prima masă matinee pentru copii mici. Și aproape un an mai târziu sa decis legitimizarea noului an, deoarece această sărbătoare este comună și marcată de muncitori.

Deja în 1937, vacanța de Anul Nou a început să sărbătorească cu leagăn. La diferite puncte ale Moscovei, au fost instalate două buni mari. Și pe 1 ianuarie, a avut loc un carnaval în casa sindicatelor. Din acest eveniment și tradiția de decorare a spațiilor în stilistica de Anul Nou.

În 1938, când luați în considerare instalarea instalării copacului principal, Stalin a făcut clar că pentru a împărți copacul de Anul Nou la cea mai mare și necăsătorită. În același timp, a fost organizată o promovare de cadouri în colțuri îndepărtate ale țării. piloți cu experiență și parașutiștilor nu a arătat numai abilitățile lor, dar, de asemenea, la felicitat pe compatrioții cu una dintre principalele sărbători ale țării.

Anul Nou în 1945 sa dovedit a fi un luminos și plin de bucurie de vacanță pentru poporul sovietic. Înălțimea arborelui principal de Crăciun a fost de 26 de metri. În rolul lui Moș Crăciun a apărut artist Preobrazhensky. Pentru el, acest statut a avut loc timp de mai mulți ani. Pe scara principală a tinerilor oaspeții cu animatori în costume. Copiii amintit orchestra Hare. Diferite plimbari lucrat în hol. În general, sărbătoarea sa dovedit a fi una dintre cele mai bune. Și abia în 1947 se obișnuia să anunțe la 1 ianuarie week-end oficial.

După moartea lui Stalin, copacul de Anul Nou a fost lăsat să pună în sala de Grand Kremlin Palace. Invitațiile pentru matineu au fost trimise copiilor prin poștă. Una dintre invitat sa dovedit a fi Mark Orlovsky. Tatăl său a murit în față în timpul celui de-al doilea război mondial. Toți copiii care au venit la matineu au bucurat de vacanță și capacitatea de a se aseamănă în mod liber Kremlin.

Din același timp a trecut o mulțime de timp, Uniunea Sovietică sa prăbușit, pe teritoriul total împărțit în diferite state. Cu toate acestea, există multe comune între ele, și în primul rând – de vacanță de Anul Nou.

Cum de a sărbători și când a început?

Din 1918 până în 1935, vacanța de Anul Nou nu a avut statut oficial. Totul sa schimbat numai în 1936. Dar, în ciuda festivității de noapte, 1 ianuarie a rămas să lucreze.

Numai în perioada postbelică de Anul Nou a devenit o vacanță reală. decoratiuni de Crăciun a apărut în vânzare cu imaginea simbolismul URSS. Oameni și a venit cu jucării interesante din hârtie și alte materiale. Principalul lucru este că coeziunea dintre oameni sa întâmplat, toată lumea a devenit o familie mare. Bunicii care au trăit în ziua de azi, cu nostalgie amintesc celebrarea post-război a Anului Nou. În această noapte magică la mese, apare limitate, cadouri așteptau sub bradul de Crăciun, și cel mai important, cel mai nativ și rude au fost merg la masa festivă.

Achiziționarea de produse pentru masa festivă a început în câteva săptămâni. În avans, cu câteva zile înainte de celebrarea, a pus și îmbrăcat pomul de Crăciun, decorat casa. La momentul numit de oaspeți case gazdă întâlnit, toate însămânțate la masa. conversații zgomotos și rămas bun cu un an care vine a procedat pentru filme interesante, de exemplu, „Ironia sorții, sau să se bucure de feribot dvs!”.

Pentru bătălia de Kurats umplut pahare de vin, pahare, pahare. Secureken General a apărut pe ecran pentru realizări pentru anul și felicitări pentru persoanele cu vacanta viitoare.

De îndată ce Chimes a început să bată, toate într-o singură voce a strigat „Ura!”. Apoi, pe ecranul de televiziune, a inclus „Lumina albastră”, toate au început să danseze, să cânte, să se distreze. A încheiat transferul de aproximativ 3 ore. După ce a inclus transferul de „melodii și ritmuri de astrarea străin”.

Evenimentele în onoarea noului an au fost aranjate la întreprinderi. În loc de o pauză de cină, angajații lipiți pe Windows Windows, au repetat numerele la concertul corporativ. Oameni cu talent artistic pictat ziar de perete și postere festive. Managerii sindicali au convenit un loc și un timp al evenimentului. Obligatoriu în vacanță a fost Santa Claus și Snow Maiden.

Dar indiferent cât de cool, noul an din Uniunea Sovietică a fost considerat o vacanță pentru copii. Elevii din Times Sovietic au început să se odihnească pe 31 decembrie, dar pentru adulți a fost o zi obișnuită de lucru.

Materii în școli și grădinițe

Matinee de Anul Nou a fost o parte importantă a vieții instituțiilor școlare și preșcolare. Pregătirea pentru vacanță, nu numai copiii, ci și profesori cu părinții. Mamele de noapte costume cusute, Papa a creat accesorii. Copiii învață poezii, și apoi le-a spus lui Moș Crăciun lângă copac de vacanță.

Fiecare nou matineu pregăti un program individual. Lucrăm la personaje noi, spectacole, concursuri. Fiecare nouă reprezentare Moș Crăciun sau Maiden de zăpadă are probleme, iar copiii trebuiau să-i salveze. La sfarsitul vacantei Mos Craciun a dat cadouri copiilor – dulciuri într-un pachet frumos.

Crăciun partid în grădini au încercat să aranjeze înainte de zilele de weekend. În școli, evenimentul organizat pentru câteva zile înainte de sărbători, care a durat timp de aproape două săptămâni.

Acesta a fost preparat pe masa?

Raritatea multor bunuri din epoca sovietică a dus la cozi uriașe în magazine. Și cu siguranță Dezirabil pentru a obține bunuri, mulțimile hostess au atacat tăvile alimentare în avans.

Mazăre verde folosit foarte mult populare. A fost acest produs, care a fost o parte integrantă din salata „Olivier“. Și, de asemenea, în lista de bunuri căutate pentru masa de Anul Nou, servelat, mezeluri fierte, solesterol sărat.

O atenție specială a fost acordată băuturi pe masa festivă. produse alcoolice de diferite cetăți au fost închise din vitrina. Dar cel mai comun a fost șampania sovietică. oamenii sovietici suc vândute preferate compoturi gătite de casă cu propriile lor mâini.

Pui cu cartofi copți ca un fel de mâncare fierbinte. Doar puii au fost considerate un deficit și eliberat cât mai mult posibil 2 carcase în mână.

Tabelul nr Anul Nou au rămas fără un castron mare de frig.

salate Commitable au fost „Olivier“, „Hering sub o haină de blană“, „vinaigrette“, „Mimosa“.

Ce Darili?

În ajunul Anului Nou, toată lumea din jurul felicitat reciproc „fericit Coming“. Iar pentru cei mai apropiați oameni pregătit cadouri.

femei dragi si iubite parfumuri prezentate, și bărbați – apă de toaletă. Nevestele soților a dat un cuff sau cravată. Copiii supradotați seturi dulci.

O atenție specială a fost acordată felicitări. Ei au fost o parte integrantă a oricărui cadou.

Principalul lucru a fost corect și ridica cu gust o linie de felicitare. Pe partea verso a cărții poștale a fost prezent de secțiuni în care au fost indicate expeditorul și textul dorințelor.

Ca interior decorat?

O parte importantă a interiorului de Anul Nou – pom de Crăciun festiv. Jucarii diferite atârnate pe ea, decorat cu Mishur, ploaie. Cu toate acestea, în perioada sovietică, decorațiuni de Crăciun nu au o mare varietate. La începutul anilor ’40, a făcut jucării din carton și lână extrudat. Un pic mai târziu a început să producă bile de sticlă monofonice.

Foarte frumos și privit în mod eficient pe jucării pentru pomul de Crăciun, în formă de felinare, case, păsări și ore.

După ce a reușit în industria spațială, țara aceasta a remarcat în decorațiuni pentru pomul de Crăciun – jucării de Crăciun a apărut în formă de rachete cu simboluri ale URSS. in afara de asta, O serie de jucării de pe clothespins a fost eliberat, iar poporul sovietic prietenos le-a dat prietenilor.

Asigurați-vă că pentru a decora acasă și apartamente. Desigur, nu a existat nici o abundență de decorații de Anul Nou pentru interior, astfel încât cetățenii conectat fantezia lor și capodopere create cu propriile lor mâini. Tăiați fulgi de zăpadă, margele realizate din hârtie colorată, fututi pe ploaie artificială plafon.

Obiceiuri si traditii

Principala tradiție a noului an este apelul șefului statului a poporului sovietic. Toți locuitorii din țară cu ochelari în mâinile lor ascultat felicitări și ajutorul secretarului general.

O altă tradiție – găti găluște cu o surpriză. În interiorul monedei a fost investit, și căruia îi va cădea, el va fi bogat în noul an.

Un alt obicei interesant de timpurile sovietice – cărți poștale cu persoane necunoscute de partajare.

Mai multe detalii despre noul an în URSS, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: