Compoziția apei micelar

Compoziția apei micelar

Cosmetologia modernă este actualizată în mod constant cu mijloace noi. Fiecare dintre ele este percepută în moduri diferite: ceva de mulți ani rămâne în cosmeticele femeilor și ceva repede devine neinteresant. Există, de asemenea, medicamente cosmetice pe care companiile le sunt promovate în mod activ la mase. Unul dintre aceste mijloace este apa micelară. A venit destul de recent la piața de cosmetologie, dar a ocupat rapid poziția de lider printre produsele cosmetice de curățare.

Ce este micelii?

Studiul apei micelar merită începând cu micellele din care a mers numele. Micellele sunt particule formate din surfactanți (surfactanți) la o anumită concentrație în apă. Printre fondurile micelar, diverse produse cosmetice de curățare sunt cele mai faimoase – de exemplu, spumă spumă. Când micelii se încadrează în apă, componentele hidrofobe sunt atrase unul de celălalt.

De fapt, micelii încearcă să stea departe de apă. Principalele proprietăți ale acestor particule sunt de a atrage particule de grăsime, precum și resturile cosmetice. În același timp, micelii își înconjoară aceste substanțe. PAV este o punte de legătură între apă și grăsimi.

Moleculele PAV formează componente care au o formă de cristale de formă sfericală. Unele dintre vârfurile lor sunt fixate în centru, în timp ce altele – la moleculele de apă. Divizarea surfactanților de grăsimi apare datorită faptului că picăturile de grăsime pătrunde și se dovedesc a fi în interiorul micelilor și apoi se spală ușor cu apă. Soluția de săpun are proprietăți similare, dar nu este suficient pentru piele.

În cosmetologie, micelii iubesc că vă permit să reduceți iritarea de la curățare. Este demn de remarcat faptul că la concentrații scăzute de o astfel de substanță ca laursulfat de sodiu, iritarea de la medicamentul de curățare va fi mai puternică.

Acest lucru se datorează faptului că o cantitate mică nu permite ca micelii să se formeze, în timp ce activitatea unor substanțe este, de asemenea, redusă.

Efectul toxic al componentelor este redus datorită faptului că micelii se formează în jurul moleculelor lor. Dar merită să ne amintim acest lucru Unele substanțe pot fi totuși utile pentru piele, iar efectul pozitiv al acestora nu va fi realizat în acest caz. Cu toate acestea, proprietatea principală a micelilor este că vă permit să eliminați chiar și cele mai mici particule de grăsime și, prin urmare, se confruntă perfect cu îndepărtarea machiajului.

Citește mai mult  Toate mașinile despre pentru machiaj permanent

Avantajele micelilor și a apei micelar sunt destul de numeroase:

 • Efect benefic asupra pielii și a saturației diferitelor componente utile+
 • Curățarea bună a porilor de la produsele de murdărie și de animale care sunt generate de glandele standard (ca rezultat, acneea nu va apărea)+
 • Eliminarea cosmeticelor decorative (inclusiv impermeabile) sau corecția machiajului+
 • Hipoalergenicitate ridicată+
 • Umirația excelentă a pielii+
 • Eliminarea iritației și vindecării microcracilor.

Cu toate acestea, nu este necesar să se implice în aceste particule miraculoase, dacă pielea este grăsime și pot apărea erupții cutanate abundente. De asemenea, apa micelară nu este potrivită pentru femeile cu piele sensibilă, gravidă și de îngrijire medicală.

Ceea ce constă în?

Compoziția apei micelar poate fi diferită. Nu alegeți produsele cosmetice în care există alcool, propilen glicol, săpun, clorură de cimentoniu. Toate aceste componente au un efect advers asupra pielii. Cu toate acestea, există anumite componente care pot fi găsite în toate tipurile de medicament.

 • Apa purificata – componenta importantă în micellar. Cel mai bine este să alegeți opțiuni cu lichidul topit sau glacial, care este o piele excelentă liniștitoare și nutrițională. În acest caz, efectul unei astfel de ape este mai moale.
 • Fluid termic umplut cu o varietate de minerale care sunt efect foarte benefic asupra pielii. Apa de flori, obținută în prelucrarea plantelor, are o curățare, tonifiere și hidratant. În același timp, este potrivit pentru persoanele cu pielea problematică. Apa de mare poate face față cu edem, netezi ridurile mici, da un efect bactericid.
 • Hydrolates vindeca și vindeca capace de piele. Această componentă este o tinctura pe bază de plante, care diferă în funcție de tipul de piele.
 • Tenzins substanțele active prezente de suprafață. Acestea sunt necesare pentru ca moleculele de grăsime se potrivesc.
 • Panthenol si Glicerina Ei au un efect de vindecare și de hidratare, lupta cu o senzație de piele ridicată. Este de dorit ca glicerina a fost origine vegetală.
 • Extracte de plante trebuie să aleagă cu tipul de piele. De exemplu, reacționează normale sau piele gras bine la rozmarin, galbenele, lavanda, menta si diverse citrice. Se usucă sau pielea hipersensibilă cu mușețel, ginseng, aloe vera, trandafir, camera, salvie.

Femeile cu pielea matură ar trebui să acorde o atenție la prezența plantelor, cum ar fi Lotos, Malva, Rosa, Vasilek, Lipa, Cedar în Miccellar Water.

Tipuri de apa micelara, în funcție de baza

Baza de apă micelară este luat diverse componente, și în funcție de aceasta, instrumentul este împărțit în următoarele tipuri.

 • „Chimia verde“ Practic implică conținutul de agenți activi de suprafață neionici. Cel mai adesea vă puteți întâlni le-a numit Coco Glucoside, Lauril Glucoside și altele. Acestea contribuie la legarea particulelor de murdărie și sudoare, fără a provoca leziuni ale pielii. Adesea, acestea sunt completate de ulei de nucă de cocos și zahăr.
 • poloxameri sintetizati Compoziția este indicată ca poloxamer 188, 407 și altele. apă micelară cu o astfel de componentă a are o bună interacțiune cu particule de grăsime și nu are nevoie de stol.
 • Polietilen glicol sau PEG – un emulsifiant clasic, care nu permite ulei și apă la miros. Cu toate acestea, o concentrație în condiții de siguranță a acestei substanțe este de doar 20%. În același timp, PEG poate face pielea uscata si dermatita de contact iritată sau cauză.

Prin urmare, este mai bine după o astfel de apa micelara să clătiți pielea cu apă obișnuită, și apoi se aplică un cosmetice atent pe ea.

Compararea compozițiilor diferite mărci

Înainte de a alege o apă micelară adecvată, este în valoare de vedere compozițiile din diferite mărci. La urma urmei, numele de toate mărcile cunoscute nu pot fi întotdeauna stăpânit de surprize plăcute. De exemplu, compania Garnier are alcool în toate tipurile de apă micelară, care overcourses și înăsprește pielea. O astfel de componente cum ar fi un hexilen glicol fetele pot să nu se potrivesc cu pielea foarte sensibilă. În ciuda acestor neajunsuri, în general, mijloacele de acest brand sunt perfect pentru a face față de curățare a pielii.

Citește mai mult  Angajații de îndepărtare a machiajului: Ce este, cum și pentru ceea ce sunt folosite?

Fondurile de la Bioderma Sensibio Nu conține alcool, dar în compoziția lor există un propilen glicol, dăunător pielii, precum și bromură de cetrimoniu toxică. Având în vedere costul ridicat al produselor cosmetice micelare de la acest brand pierde în mod clar medicamente similare de la Garnier.

L`ooreal Creează apă micelară bazată pe jumătate 184. În același timp, substanța cea mai periculoasă este hexilen glicol. Instrumentul se descurcă perfect cu machiaj și are un efect calmant. Potrivit pentru proprietarii de piele sensibilă.

Michael Cosmetics OT „Curata liniile” bine se descurcă cu îndepărtarea murdăriei și a mijloacelor decorative, dar nu este deloc pielea sensibilă adecvat. Desigur, printre punctele pozitive merită remarcat prezența extractelor de plante și a vindecării alantoinei.

Printre componentele dăunătoare este necesar să se acorde atenție cancerigenelor Hudantoin DMDM ​​și benzoatului de sodiu, precum și de sodiu metilparabenen. Judecând în compoziție, cele mai multe substanțe nocive nu depășesc concentrația admisă, dar nu toată lumea va decide să-l verifice pe pielea.

Apă micelară din „perle negre“ Nu este întotdeauna capabil să facă față cu machiaj de prima dată, în timp ce se distinge printr-o compoziție greu. Printre componentele nedorite, propilenglicol, diazolidinil (provoacă iritații ale ochiului mucoase), EDTA disodic, conservant DMDM ​​Hudantoin, propilparaben, benzoat de sodiu, hidroxid de sodiu. Un moment plăcut este prezența extractelor laminarium și trandafiri.

Nivea oferte instrument micelară cu pantenol și ulei de migdale. Ei facă față cu bine sarcinile de curățare și de hrănire a pielii. Nu există conservanți și componente de parfum, care permite utilizarea acestei ape pentru pielea sensibilă.

Este demn de remarcat faptul că un astfel de instrument nu poate fi spălată off.

Despre ce este apă micelară și cum să o utilizați corect, uitați-vă în următorul videoclip.

Citește mai mult  Descrierea și utilizarea burete silicon
Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: