Rata de temperatura apei și a aerului în piscină

Rata de temperatura apei și a aerului în piscină

Tot mai mulți oameni de azi sunt înclinate la un stil de viață sănătos, prin urmare, popularizarea de sporturi de apă își are explicația. Piscina este iubit pentru a vizita adulți și copii de vârste diferite. Cu toate acestea, clasele vor fi confortabil numai în cazul în care condițiile sunt conforme cu toate standardele și cerințele de stat.

Care ar trebui să fie temperatura?

Orice clase trebuie să se bucure de. Dacă vorbim despre piscină, este necesar să se prevadă norme corespunzătoare SanPine privind apa și temperatura aerului. Este foarte important, deoarece oamenii sunt în interior se răspândesc, respectiv, au nevoie să se simtă confortabil.

Nerespectarea acestor cerințe poate duce la diferite boli.

Trebuie remarcat faptul că Temperatura apei are un efect foarte mare asupra temperaturii camerei. În cazul în care indicatorii sunt identice, există un risc de răcire în apă. În ceea ce privește standardele, pentru piscina Ele sunt în termen de 22-24 de grade. În cazul în care limita inferioară este imposibil de atins, pot să apară convulsii. Dacă vorbim, de exemplu, despre gimnastica terapeutice sau terapie cu apă, această temperatură nu este suficient, ar trebui să fie de la 26 la 28 de grade.

Temperatura standard a apei trebuie menținută nu numai la adulți, ci și la În bazinele copiilor. În acest caz, media este media de la 28 la 30 de grade. Dacă vorbim despre swimsters foarte mici, nivelul de temperatură trebuie să fie constantă, pentru a evita riscul de suprarăcire. În plus, trebuie spus că în incinta bazinei a crescut întotdeauna umiditatea datorită acumulării unei cantități mari de apă. De asemenea, crește nivelul de evaporare și de lucru frecventă a dușurilor.

Dacă temperatura apei, densitatea aburului, presiunea și conținutul de umiditate sunt în intervalul normal, atunci umiditatea va fi susținută la nivelul necesar. De asemenea, temperatura indicatorilor depinde și de umiditate.

În sport

Standarde în ceea ce privește sporturile piscină pentru a începe să ia în considerare în etapa de construcție. Toate acestea sunt precizate în organizația internațională FINA, Ceea ce face posibil să se stabilească costurile financiare și instalarea echipamentelor necesare încă în faza de proiectare. În comparație cu piscina privată, există diferențe semnificative în prepararea apei.

În primul rând, restricțiile se referă la forma. Acesta poate fi exclusiv dreptunghiulară.

Apa trebuie să fie supuse curățare de înaltă calitate. După preîncălzirea la realizarea indicatorilor de temperatură necesare, acesta intră în piscină. Pentru o astfel de rezervor Norma este de 25-28 de grade. De asemenea, în standarde este prescris lungimea bazinului, care poate fi egală cu 25 sau 50 de metri. Nivelul apei nu ar trebui să se schimbe de-a lungul timpul concursului. Apa poate fi introdusă suplimentar, cu toate acestea, nu trebuie să existe nici un flux.

Citește mai mult  Căști de piscină: descriere, sortiment, alegere

În copilărie

o atenție separată merită bazine concepute pentru copii scăldat sau lecții școlare. Trebuie spus că popularitatea câștigă în prezent de copii de la copii. O baie foarte mic acasă echitabil, clase în care poate fi pornit după o lună după naștere.

O vizită la piscină, de obicei, începe după 2 luni.

Temperatura apei în baie pentru sugari ar trebui să dețin la nivelul de 37 de grade în mai multe primele lecții, cu toate acestea, în timp, reduce treptat. Prin procedura 20, indicatorul ar trebui să fie de 35 de grade. După aceea, apa ar trebui să fie, de asemenea, face mai mult mai rece, până când copilul începe să se simtă confortabil la 28 de grade.

Dacă vorbim despre piscină, în cazul în care acesta este destinat pentru înot copii de 2 luni-vechi, temperatura în ea deține la 37 de grade. Copiii de peste șase luni au suficient de indicatori de 32-34 grade. monitoriza cu atenție, în acest caz și la temperatura din cameră, ar trebui să fie de aproximativ 26 de grade.

Părinții dau copiilor să înoate predominant În scopul durificare. Apa de formare este, de asemenea, un efect benefic asupra imunității, ajuta organismul tot mai mare de a dezvolta mai activ. Pentru aceste scopuri, piscine sunt echipate chiar și în instituțiile de învățământ. Experții cred că Acest factor nu numai că ajută să învețe să înoate elevilor, dar, de asemenea, dă-le iubesc pentru sport și un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, trebuie să se țină seama de faptul că procesele de schimb de căldură în corpul de copii nu sunt stabile, pentru acest motiv, apa prea rece poate afecta în mod semnificativ sănătatea lor.

standardele sanitare prescrie temperatura apei și a aerului, atât în ​​bazine școlare.

Într-o astfel de situație o, este necesar să se ia în considerare Nu numai de vârstă, dar, de asemenea, nivelul de pregătire fizică a unui elev. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6-8 ani se va simți confortabil în piscina cu o temperatură de 30 până la 32 de grade. Dacă licean de la varsta de 8 la 12 ani, medii trebuie să fie cuprinsă între 29 și 30 de grade. Pentru adolescenți care au împlinit vârsta de 12 ani, temperatura apei trebuie sa fie de la 27 la 29 de grade.

Citește mai mult  Cum de a alege float pentru înot în piscină?

În sănătos

Standarde pentru un astfel de bazin o sunt similare cu indicatori pentru sport. Cu toate acestea, au loc aici mai masive. Există o oportunitate de a înota și doar iubitorii. Wellness și sport pot fi numite, de exemplu, bazine de înot în cluburi de fitness. Temperatura apei din ele ar trebui să dețină în 26-29 de grade. Este minunata atât pentru înot activ și o vacanță relaxantă. O astfel de apă așteaptă cel mai adesea turiștii noștri la stațiunile de mare.

Atenția separată merită bazine termice. În medie, temperatura în ele variază de la 37 la 42 de grade.

Mai mult hotn numele „hipertermal”. Temperatura temperaturii afectează atât compoziția chimică a apei, cât și a proprietăților sale balneologice. Din acest indicator este faptul că proprietățile terapeutice ale unor astfel de băi depind. Potrivit experților, cea mai mare concentrație de nutrienți este prezentă în surse fierbinți.

Indicatori pentru piscine în aer liber

Temperaturile standard pentru piscine stradale are propriile sale caracteristici. Este semnificativ diferit de cei care urmează organizatorii complexelor interioare. Astfel de tancuri sunt folosite în principal în vara, prin urmare Indicatorii au un impact direct al vremii. Și dacă pentru adulți, diferența de temperaturi pentru mai multe grade este permisă, atunci pentru copii Această întrebare este foarte importantă.

Reglați temperatura aerului este imposibilă, astfel încât să preziceți, ce indicații vor fi pe senzor în piscina în aer liber, este destul de problematică dacă nu este încălzită.

Dacă ziua este clară și însorită, sub influența încălzirii directe a soarelui va avea loc mult mai puternică decât în ​​vremea tulbure. Creșterea pierderii de căldură are loc cu diferențe semnificative în temperaturile apei și aerului. În cazul în care piscina este situat pe strada, Experții nu recomandă luarea tratamentelor de apă la temperatura apei sub 21 de grade. Chiar și fără încălzire în zilele deosebit de calde, se poate încălzi până la 28-30 de grade. Aceasta este considerată norma.

Citește mai mult  Prosoape de piscină: Caracteristici, Alegerea și îngrijirea

În cazul în care nu există dorință de a depinde de condițiile meteorologice, este logic să instalați un pavilion special efectuat deasupra piscinei în aer liber din policarbonat. Acesta va ajuta la protejarea rezervorului de la orice surprize de mediu. Creat în interiorul microclimatului va atinge valorile pe care se indică sanpina. Dacă setați un număr de aparate de încălzire, va fi posibil să se scaldă până în toamnă.

Experții recomandă menținerea temperaturii într-un rezervor deschis la 23-25 ​​de grade.

Dacă este mai mică, poate crea disconfort pentru costume de baie. La valori mai mari, evaporarea va crește, ceea ce amenință cu răcirea naturală. De asemenea, temperatura solului, care va lua parte și din căldură. Dacă se presupune că piscina este destinată copiilor, temperatura apei poate fi îmbunătățită până la 28 de grade.

Standardele de temperatură a aerului

Dacă piscina este localizată în interior, este, de asemenea, necesar să se mențină temperatura optimă a aerului. Dacă în interior este prea caldă sau rece, va afecta, de asemenea, confortul angajat în. În această situație, a fost instalată o regulă fără ceață. Temperatura aerului din cameră trebuie să fie de 1-2 grade pentru a depăși temperatura apei. În consecință, mersul la pământ va fi destul de confortabil. Dacă instituția își asumă prezența unei sală specială în care se desfășoară clase pregătitoare, ar trebui să existe un pic mai rece, până la +18 de grade.

În ceea ce privește camerele de duș și vestiare, trebuie, de asemenea, să fie calde, aproximativ 25 de grade. Temperatura confortabilă în sălile de masaj este de 22 de grade. Dacă se așteaptă saună, aerul în el ar trebui să fie încălzit la maxim 100-120 grade. Prezența curenților este, de asemenea, speriată în Sanpin. Viteza maximă a aerului este de 0,2 m / s. În consecință, orice proiecte trebuie să fie excluse.

În următorul videoclip, veți învăța cum să se încălzească apa din piscina cadru la temperatura optimă.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: