Istoria apariției și dezvoltării machiajului

Istoria apariției și dezvoltării machiajului

Fetele și femeile au căutat mereu să arate frumos și luminos. Le-a dat încredere în ei înșiși și a ajutat la atragerea atenției oamenilor. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că primii agenți cosmetici au apărut acum câteva mii de ani.

Originile apariției

Istoria machiajului este foarte bogată și interesantă. Tratamente de bază pentru ei înșiși într-o formă sau altul au existat întotdeauna. În Egiptul antic, utilizarea cosmeticelor pot permite doar câțiva reprezentanți ai celei mai înalte.

Egiptenii care au învățat cum să pregătească un produs asemănător cu pulberea modernă. Creat de ei Pulbere a ajutat la pielea mai mată, precum și să ascundă rănile și erupțiile cutanate pe piele.

Blush și ruj în acel moment au fost făcute din argilă roșie. Umbre – de la malachita zdrobită, lapis-glazură sau amestec de antimoniu cu minereu de plumb. Culorile ochilor nu numai că au ajutat să ar fi o privire mai expresivă, dar și insecte speriate.

Egiptenii au folosit, de asemenea, în mod activ pentru a rezuma pulberea întunecată de la funingine. Machiajul lor a fost foarte luminos și bogat. Din Egipt, prima cosmetică a căzut mai întâi în Grecia antică și apoi în Roma.

Grecii nu au apreciat imediat toate farmecele machiaj. Inițial, produsele cosmetice din Grecia a fost folosit doar perdele. Dar, în timp și femeile obișnuite Grek a început să folosească primele produse cosmetice. Ei au fost cei care au început să picteze genele de funingine negru amestecat cu ou whit. Un astfel de prototip al unei carcase moderne a câștigat rapid popularitate în rândul fetelor.

Grecia a inventat, de asemenea, luminos Belil. Acestea au fost realizate pe baza de plumb. A fost un astfel de exemplu Belil să fie utilizate pentru a da pielii paloarea nobil până în secolul al XIX-lea. O astfel de „pulbere“ au ajutat ascunde urme de boli de piele si oboseala. Dar în timp, acest produs a cauzat pielea de mare rău. Diferite compoziții aromatice utilizate popularitate în rândul femeilor. Uleiurile si parfumurile au fost păstrate de obicei în vase mici, decorate manual. Astfel de sticle au fost adesea evaluate mult mai scumpe decât conținutul lor.

În Roma antică, cosmeticele se bucura, de asemenea, de mare popularitate. Orașele bogate au cheltuit bani uriași pentru achiziționarea de uleiuri aromatice, Belil, Rumba și Ruj. Paint și frumos îmbrăcați-le cel mai adesea au ajutat pe sclavi special instruiți.

Femeile de Est din vremurile străvechi au pictat foarte luminos. Au aplicat un strat dens de rumyan pe piele. Buzele de frumusețe pictate într-o culoare de aur, iar ochii sunt conduși de antimoniu. Aceste imagini luminoase pe care le-au creat pentru a atrage bărbați.

Citește mai mult  Totul despre machiaj rezistent la apa

Dezvoltare

În timpul Evului Mediu, femeile au folosit cantitatea minimă de produse cosmetice. Acest lucru se datorează faptului că Biserica a interzis strict utilizarea produselor cosmetice. Tot ceea ce fetele ar putea permite – o cantitate mică de beli, pudră sau rumba.

În același timp, în Europa, spiritele au câștigat extraordinar. Au fost folosite atât bărbați, cât și femei. Reprezentanții cea mai înaltă clasă, în acest moment, de asemenea, de multe ori a izbucnit în ochii unui tinctura Belladonna. Ea a ajutat să se extindă și să dea elevilor dintr-o ochire. Din păcate, utilizarea constantă a unui astfel de produs a condus la pierderea vederii. Prin urmare, în timp, ei au refuzat.

machiaj luminos în zilele Evului Mediu ar putea purta doar actrițe sau perdele. Un ideal de frumusețe aparte pentru femei pioase a fost imaginea Fecioarei Maria. Ea a fost reprezentat de obicei foarte palid. De aceea, fetele tinere au încercat să lumineze pielea lor cu toată puterea lor.

În epoca renașterii World Fashion Centre, Venetia a fost considerat. Toate femeile au încercat să arate ca aristocrați venețiene. Ei au acoperit pielea cu un strat dens Belil.

La acea vreme, a câștigat popularitatea specială „venețiană Belila“. Ei au fost distins prin faptul că au avut mai mult de plumb.

Belils a făcut foarte repede pielea mărunțită și gri-galben. Dar femeile nu au acordat o atenție la ea. Au continuat să-și masucă neajunsurile.

În plus față de acestea, amestecuri speciale cu mercur, arsenic și mosc folosite în epoca Renașterii. Sa crezut că acest instrument ajută la scăparea petelor de pigmentare și a pistrui, precum și alinierea tonului pielii. Prin urmare, folosea femeile sale de toate vârstele.

În secolul al XVII-lea, machiajul de teatru luminos sa bucurat de popularitate. Aristocrații la acel moment arătau ca niște păpuși reale. Au aplicat pe piele mai multe straturi Belil. Buzele au fost izolate ruj strălucitor, iar obrajii colorați cu greșeli.

Producția în masă a produselor cosmetice decorative a devenit numai în secolul al XVIII-lea. Pentru a atrage atenția fetelor obișnuite la produsele cosmetice, au fost anunțate în mod activ în ziare. Femeile la acel moment au fost pictate foarte luminos.

Pe piele, ca și înainte, a aplicat Belil. Sprâncenele și genele vopsite vopsea neagră, și buzele – rujul stacojiu.

Separat, merită menționat faptul că multe pictate pe corpurile albastre de whisky. Pielea albastră ușoară a fost considerată un semn de origine nobilă.

În Rusia, cosmeticele au devenit populare numai în secolul al XIX-lea. Aristocrații au început să aleagă în mod activ obrajii feței și rumble. Buzele pictate cu rujuri strălucitoare, iar sprâncenele au subliniat vopseaua neagră. Pentru a vă face rău pielea mai puțin, iubitorii de produse cosmetice luminoase au început să folosească loțiuni speciale înainte de a aplica machiajul, precum și spălați-vă înainte de culcare. Dacă agenții cosmetici de pe față erau prea mult, ei au fost filmați cu o perie sau cu un cuțit special non-picior.

Citește mai mult  Kit de pornire pentru machiaj permanent

Femeile simple au folosit unelte mai sigure pentru crearea imaginilor lor. Belil au înlocuit făină, sprâncene colorate cu cărbune negru și obraji – suc de sfeclă.

Prin urmare, adesea au privit chiar și o nobilă sănătoasă.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, fabricile cosmetice mari angajate în lansarea cosmeticelor și parfumurilor de înaltă calitate au început să funcționeze în Rusia. Aspectul lor a condus la distribuția mai largă a acestor produse.

În același timp, cosmeticele au început să utilizeze în mod activ în alte țări. În America, primele produse cosmetice moderne au apărut în America la începutul secolului al XX-lea. Producătorii companiilor americane au început să producă pulbere, blush și cremă de tonuri. În secolul al XX-lea femeile au încetat complet să folosească Belil. Dar au venit să înlocuiască cosmetice cu radiu. Acest element a fost deschis în 1898 de Pierre și Marie Curie. Inițial, nimeni nu știa despre modul în care acest produs afectează sănătatea. Prin urmare, a fost adăugată la pulbere, ruj și chiar în apă. La mijlocul secolului al XX-lea, au fost interzise cosmetice cu radiumul.

În primii ani ai secolului al XX-lea a început să câștige popularitate și teoria culorii. Femeile au încercat să nu vină pur și simplu, ci să aleagă machiajul pentru ei înșiși, cel mai potrivit pentru caracteristicile aspectului ei. În anii 20 ai secolului al XX-lea, în cele din urmă a început să nu meargă la nici un fel de paloare nenatural. În acest moment, crema tonale și pulberea a început să folosească, nu pentru a schimba culoarea feței lor, dar pentru a regla defecte mici.

În fiecare deceniu al secolului al XX-lea, standardele de înfrumusețare s-au schimbat.

  • Două ani. În anii de după război, femeile au încercat să adăugați culori vii pentru viața lor. În acest moment, umbrele întunecate și rujele de roșu au fost populare. Fetele au căutat să creeze o imagine a pisicii.

  • Treizeci. De-a lungul timpului, machiajul a devenit mai restrâns. În anii treizeci, sprancenele subțiri ale formei curbe. Au fost populare atât printre actrițe, cât și printre fetele obișnuite. Acesta este de obicei legat sprâncenele voastre și apoi vopsite arce întunecate cu un creion. În acest moment, a început să folosească și mai multe culori diferite ale umbrelor.
Citește mai mult  Greenway cu un deget burete

  • Social. În timpul celui de-al doilea război mondial, femeile au căutat să pară deosebit de frumoase. Sa crezut că au fost femei atractive care au inspirat armata și le-au ajutat, de asemenea, să sprijine spiritul marțial. În acest moment, Blush Blush a început să folosească popularitatea. Femeia lubrifiate buze roșii lubrifiate cu un strat subțire de vaselină. Le-a ajutat să le facă mai mult.

  • Cincizecilea. În mijlocul secolului al XX-lea, femeile au încercat să-și facă imaginea la fel de feminină și sexy. Ele erau gene de vopsite cu grosime, lipite peste buze artificiale „muște” și au folosit rujul diferitelor nuanțe de roșu. În acest moment a început să producă în mod masiv busteni mod. Ei au ajutat la popularizarea cosmeticelor decorative și își sporesc vânzările.

  • Sixtieth. În timp, imaginile femeilor au devenit mai naturale. În anii 1960, femeile au încercat să facă tonul luminii feței, iar buzele erau palide. Accentul a fost făcut în fața lui. Printre fetele tinere au fost populare cu umbre întunecate, pleoape și genele false. În acest moment, rimelul impermeabil a fost folosit masiv.

  • Șaptezeci. În anii 1970, multe fete au căutat să arate luminoase și neobișnuite. În ochi pictate săgeți lungi colorate. Buzele alocate rujului luminos. În acest moment, fiecare își putea permite să arate că vrea.

  • Optzeci. În anii 1980, propaganda a început un stil de viață sănătos. Femeile au început să acorde mai multă atenție îngrijirii pielii. La modă a fost o culoare naturală și proaspătă. Ochii și buzele, dimpotrivă, a alocat culori strălucitoare. Popularitatea a fost populară cu imagini disco-stil. Fetele au folosit în mod activ umbrele luminoase și rujul de nuanțe neobișnuite.

Cosmetica până la sfârșitul secolului al XX-lea a devenit mai bună și mai naturală. În plus, ea a devenit în cele din urmă disponibilă publicului.

Machiaj în lumea modernă

machiaj modern oferă fiecare femeie posibilitatea de a crea o imagine unică și luminos. Pornind de la anii ’90 ai secolului XX, naturalețea a intrat.

În viața de zi cu zi a fetei utiliza cantitatea minimă de produse cosmetice. Seara și meyk festiv este mai luminos.

Oportunități pentru crearea de imagini originale și spectaculoase acum o mulțime. Cumpara produse cosmetice bune aproape fiecare.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, în secolul XXI, tendințele se schimbă foarte repede. Pentru a ține evidența acestora este adesea dificil. Prin urmare, cel mai bun mod de a arata atractiv și elegant – să se concentreze asupra caracteristicilor aspectului.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: