Ce este un film și ceea ce este caracteristicile sale?

Ce este un film și ceea ce este caracteristicile sale?

Volyanka – instrument de alamă muzical, tradițional pentru multe țări europene. În Scoția, este considerat principalul instrument național.

Particularități

Fiecare națiune individuală, buba are o serie de diferențe constructive, în timp ce pe principiul toate dispozitivele sunt aceleași. Este un rezervor de aer realizat dintr-o bucată întreagă de piei (bule) a unui animal de lemn, echipat cu un tub superior pentru plasarea aerului și mai multe tuburi de joc de jos. Sacul coase din vițel fie pielea de capră, dar uneori folosește elk, oi, vacă și chiar un kengular. Ar trebui să fie făcută ermetic pentru a ține bine aerul. Uneori, pungile sunt fabricate din materiale sintetice.

Tubul frontal atașat la o pungă deasupra cilindrilor din lemn. Are o supapă de blocare care nu produce aer înapoi. Tubul melodic se numește chanter și arată ca un flaut, pe care un cazan joacă o compoziție muzicală. Tubul cu mai multe găuri de joc este atașat la rezervorul de mai jos. Din interior este echipat cu o trestie ascunsă în stoc. Sunetul de fundal monoton este creat de tuburile Bardon, T. N. Drones.

Istorie

Există o versiune pe care doamna – instrumentul național de scoțieni. Dar acest fapt nu are confirmare istorică – unde și când a fost inventată, atât de bună necunoscută. Potrivit unor informații, instrumentul patriei este sumer, iar alte ipoteze sunt interpretate că este din China, care a existat deja în 5 V. la N. Ns.. Mențiunile scrise de asemănarea bagpelor se găsesc la comedia lui Aristofan, care a trăit în Grecia antică în cele 400 de ani. la N. Ns..

În plus, se știe că Despre Volnka știa deja sub împăratul Nerna. Rulerul crud a fost pasionat cu pasionat de jocul pe un fel de instrument, iar melodiile sale au ascultat. Potrivit uneia dintre versiuni, similar cu constructul, arheologii sculei găsiți pe săpăturile din zona presupusă a orașului antic ur ur. Instrumentul sa mutat cu muzicieni din întreaga lume. El este prezent în multe state.

Potrivit Rusia, slavic Village rătăcit cu și trage înapoi însoțit lagărele până la Oper. Când femeia a venit în Scoția, nu există informații suplimentare. Dar există presupuneri că, în timpul cruciadelor, sa dovedit a fi în Anglia și apoi pe terenurile din Irlanda, și în viitor a fost deja găsit în Scoția, în cazul în care el nu a făcut imediat ca populația indigenă pentru volumul său, și după ce a intrat ferm viața lor.

sărăcia specială a Volyanka a fost arătat în munții din Scoția, în cazul în care procedura a evoluat și a dobândit statutul de instrument muzical național. În timpul evoluției, a apărut un tub suplimentar cu 8 găuri pentru a juca melodii și un tub scurtat suplimentar pentru alimentarea cu aer la rezervor. În Scoția, melodia bagped a venit de peste tot: în momentele solemne și la înmormântare, și la ceremonii de nuntă, iar în zona militară. Scoțiană a crezut în „sfânt“ puterea motrice a cimpoi și l-au folosit împotriva „spiritelor rele“.

Citește mai mult  Totul despre instrumentul muzical Pipa

În multe orașe, țările din Volyshchikov notificat cetățenilor cu privire la începutul și sfârșitul zilei de lucru. Lucrând ca Cheeseman a fost considerată o misiune foarte onorabilă.

Arta execuției melodic și fabricarea de instrumente a fost moștenită. Alături de faptul, în istoria Scoției, nu totul are întotdeauna un floly în onoarea. Au fost momente când a fost anunțată de durata de Satan și supus opal. În secolul al XVIII-lea, scotienii experimentat vremuri dificile, iar doamna a fost interzis de autoritățile English. În același timp, decretul a ignorat și zonele muntoase nu a schimbat traditiile. Veto-ul a durat o jumătate de secol. Creșterea posesiuni britanice a forțat armata britanică să se bucure de urgență formarea regimentelor Scottish. Doamna a devenit din nou atributul neschimbat al Scoției, la egalitate cu un tambur, ea a fost însoțit peste tot de soldați scoțieni în armata engleză.

Vizualizări

Volyanka – Instrumentul muzical popular popular în întreaga lume, a cărui specie există un set excelent. De fapt, fiecare națiune are propria variantă făcută dintr-o varietate de materiale, cu numere diferite de tuburi. Principiul designului instrumentului este întotdeauna același, dar fiecare națiune se caracterizează prin caracteristici.

scoţian

Această violență este cea mai populară și mai recunoscută din lume. Instrumentele naționale scoțiene sunt numite Highland Bagpip – „Geantă de munte cu tuburi”. BEGAIP este un container din interiorul piei de oaie, pe care sunt atașate tuburile: 3 buc. Burdonny, 1 buc. cu găuri de melodie și scurtate, pentru aportul de aer. Puterea sub presiune sonoră în acest instrument – 108 dB. În munți sau în zone deschise, sunetul este capabil să se răspândească cu 6 km.

Rusă

Pushka a auzit un instrument popular și printre slavi. Pentru fabricarea sa, au luat un miel, fie prin oxole (deci numele sculei) pielea, futut pe partea de sus a tubului de injecție a aerului, de mai jos – o pereche de probe de bas pentru un fundal monoton și o suplimentare mini-pantof care a fost lansat melodia.

O altă versiune a istoriei numelui „Volyanka” este asociată cu triburile lui Volynan, care locuiau în secolele IX-XI. În Kievan Rus. Datorită faptului că numele bagpelor este foarte asemănător cu numele tribului, unii cercetători au decis că instrumentul a fost numit după Volynan. Având în vedere de sus, Volyn a fost ignorată, considerând că o astfel de melodie este lipsit de armonie și sunete inexpressively.

Instrumentul a fost considerat comun și nu a provocat interes universal. Greamy și Bayan ia făcut treptat.

limba franceza

Francezii își numesc „Muset” Național „Muzet” sau „Koremoum”. De preferință, blana de scule este fabricată din material. Imaginile sale sunt prezente pe imagini ale vacanței ale țăranilor din germană, olandeză și maeștri flamanzi datate XVI-XVII. În pictura Renasterii luminoase subiecte seculare, etichetat asociații falice. sens similar, dar mai voalat a avut Muzetta sub curtea Franței în secolele XVII-XVIII. Personaje din picturi, cum ar fi „festivaluri galante“ epoca rococo sunt reprezentate prin joc pe Muzette.

ucrainean

„Duda“, fie „capra“ – numele ucrainean și polonez al legendarului bool. În Ucraina, instrumentul a apărut de 200 de ani mai devreme decât în ​​Scoția. Probabil, „capra“ a fost el a ordonat pentru sunetul caracteristic și fabricarea pielii naturale a acestui animal guinestory. În același timp, instrumentul ucrainean acordă o atenție la asemănarea cu un om soarta și extern: acoperit cu piele, capete de capră decorate din lut, iar tuburile sunt încununate cu copite. Aceste copii se găsesc astăzi în regiunile din Slovacia, Polonia, Lemkovsky, Cehia și Bukovinsky Carpați. cap de capră nu este luat dintr-un copac și coarne Decora. Numele de „Volyanka“ este asociat cu regiunea Volyn, așa cum sunt cuvintele cu o singură mână.

Citește mai mult  Ce este ukulele și modul de a alege un instrument?

bulgară

Aici Volynka se numește „Hydea“. Acesta diferă de la instrumente similare, prin aceea că rezervorul a făcut gaura, care închide booler în timpul jocului degetul arătător.

Mordovskaya

În timpul executării melodiei, înălțimea sunetului de Bourdon poate fi schimbat. Pentru aceasta, există trei găuri de joc pe un tub Bardon. Redarea tuburilor pe instrument sunt detașabile, astfel încât acestea pot fi folosite separat, ca duplicatele muzicale independente.

Alte

Celtic, irlandeză, italiană și spaniolă Village are propriile sale caracteristici. Același lucru se poate spune despre Mordovsky, armeana, ciuvașii, instrumente din Belarus. Lituanienii au un astfel de instrument cu un „Labanor Duda“ sau „Dudmyshis“. violența georgiană, cu două tuburi melodice se numește „Gudensions“ sau doar „Sviri“.

violența estonă este cunoscut sub numele de „Torupilla“. Sac pentru ea este făcută din piei de oaie. Are 3-5 tuburi de pe ea.

Versiunea Ciuvașia „Shapar“ se caracterizează prin tuburi metalice. Mariy „Shvwier“ – o pereche de tuburi melodice vă permite să efectuați melodii din două cu părul. Rezervor de aer din balon bovin.

violența estonă este, de asemenea, ciudat. Ca un sac servește stomac sau un balon de culoare brună a unui animal mare, de exemplu, o pisică mare. Este de obicei 1-2 tuburi Bardon, adânciturile în rolul tubului de voce și o altă parte tubulară pentru umplerea capacității de aer. Unele fierbe sunt concepute în așa fel încât să nu influențeze gura, și blana, care vine în mișcare cu o singură mână. De exemplu, puteți aduce instrumentul irlandez Uilleann cimpoi. speciile sale moderne în cele din urmă format până la sfârșitul secolului al XVIII în. Aceasta branza este una dintre cele mai dificile din parametrii săi.

Sunet

Există o credință asociată cu un obicei de, se presupune că, veniturile puteri magice de sunet sale, și vocea sculei este comparabilă cu cântarea gastal, care reproduce o persoană. Timbrul sculei este continuă și ascuțite, difuzarea de aer pe o mulțime de mile în jurul valorii, nu rămase neobservate.

Pushka – un instrument multi-a exprimat, care efectuează o melodie de apel pe fondul armoniei monotonă care provin din tuburi Bardon. Sunetul scăzut și ascuțit al balizei este creat în acest fel: prin tubul de muștiuc, muzicianul conduce aerul în sac și presiunea cotului conectează fluxul la tuburi, paralel cu pernele de degetele de la redarea găurile de pe caz chunter. Pentru bubele sunt caracteristice ornamente libere și trilurile scurte. Gama este foarte funingine, în funcție de tipul de instrument este una sau două octave.

Citește mai mult  Muzica Instrument Prezentare generală Cobz

Pentru a reproduce melodia pe doamna, este destul de dificil, a fost mai devreme că era numai forțe de oameni ferm pliate, dar în prezent la cimpoi fascinează și femei.

Cum se joacă?

Prin tubul supapei, pielariei (sintetică) sacul este umplut cu aer prin blănuri sau expirația prin gura. Apoi valva trântește în jos, nu lansarea din spate muta aer peste tubul. Acționând în sac, unitățile centrale termice din aer în tuburile cu limbi speciale. De la oscilații lor și se pare că un anumit sunet. Cu cat mai multe Burbones sunt prezente, cu atât mai diversă jocul se dovedește. Standard în Volynka de la 1 la 4 Bourbonilor pentru a crea melodii de fundal.

Fapte interesante

În timpurile moderne, Volynka poate fi auzit numai ca parte a Scottish National si Orchestrele irlandezi. sunetul ei este atât de apel și piercing că este recomandat să joace nu mai mult de 30 de minute. într-o zi. În Belarus, Volynka se numește „Dudoya“, în Armenia, este cunoscut sub numele de „Parkabzuk“ sau „Tick“, în Moldava și Romanov, el este numit „Chimpa“, în Germania – „Zakipfife“ sau „Dudelzak“, în britanic – „cimpoi“, iar la olandezii – „Dudelzak“.

  • Cea mai generală de la Scottish Village – Highland, astăzi este cea mai populară din punctul de vedere Scoția, care este folosit în orchestre militare locale.
  • Scoția nu are nici un imn de stat. Este neoficial, acestea sunt considerate a fi motivul Poporului Song „Floarea Scotiei“, prin tradiție executate de violers.
  • soldați scoțian a mers întotdeauna la atacul sub bolery. Muzicieni pășit înainte de regiment, de încărcare pentru victoria armatei. În primul război mondial în lupte, au existat capete de peste 500 de muzicieni, care au devenit un obiectiv accesibil pentru dușmani.
  • În Edinburgh, la gara Waverley vizite salută melodia originală și fascinantă a cimpoi.
  • Scoțiană da unealta cu proprietati magice, de exemplu, cred că este capabil de șobolani scareting la sunetul său. Chiar există o astfel de credință care se dovedește sunetul armonios al unei Cheeseman numai după 12 luni de practică atunci când instrumentul este folosit pentru a proprietarului.
  • Eșantionul doar a violenței în familie, creat în conformitate cu descrierile arhivelor vechi de zile, este considerat expoziția Muzeului Moscova. M. ȘI. Glinka.
  • În unele instrumente pentru elemente de fixare, este utilizat un fildeș, care este interzisă într-un număr de state, astfel încât călătoresc cu un astfel de pericol va fi problematică.
  • Engleză Regina întâlnește o nouă zi, sub melodia marin marțiale. Ceasul cu alarmă al monarhului persoanei înlocuiește ansamblul cherachikov, a urcat în unitățile frontale.
  • Pakistanul este considerat cel mai mare furnizor de dame pe piața mondială. Pakistanezi au învățat cum să creeze fierbe pentru soldați din unitățile militare din Scoția care stau în țara lor. flouses moderne din Pakistan nu face distincție de bună calitate.
  • Volyniers are propria sa format internațional de vacanță, care se sărbătorește la 10 martie.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: