Cum să aibă grijă de chitare?

Cum să aibă grijă de chitare?

De-a lungul timpului, apariția chitara poate schimba, dar dacă este atent să aibă grijă de ea, se va salva sunetul inițial mai lung. În acest articol, să învețe cum să lanseze starea sa, protejează împotriva prafului și a murdăriei, daune fizice.

Precum și în detaliu, vom examina modul în care pentru a curăța siruri de caractere și o creastă la domiciliu, în ce cazuri lustruiți cazul, care spray-uri să-l ștergeți. îngrijire regulată adecvată va asigura durabilitate instrumentului muzical și îi va permite să sune prea melodioase, ca la etapa inițială. Deci, despre toate procedurile și activitățile de depozitare.

Decât vă puteți freca?

După cum se poate suna, dar igiena personală este de o mare importanță pentru un chitarist. Pentru ca sudoarea pe coardă și punte în timp ce jocul, grăsime și piele particule, alte substanțe, mâinile ar trebui să fie prelucrate de fiecare dată înainte de ședința.

Și nu contează unde se întâmplă: la domiciliu sau în altă parte – în orice caz, mâinile trebuie să fie deduse.

Pentru aceasta, orice remediu pentru o serie de spray-uri speciale este potrivit și vă puteți șterge degetele și palmele cu alcool sau șervețele umede.

Dar chiar respectarea tuturor acestor măsuri de igienă personală, chitara încă mai are nevoie de „curățenie generală”. Corpul trebuie să ștergă din praf cu un curățător special, o suprafață nevăzută poate fi lubrifiantă – pentru acest ulei de semințe sau ceară. Mai bine acasă pentru a avea întregul set de „curățare“ chitară, atunci instrumentul va fi întotdeauna bine.

Carcasa lăcuită este șters cu un șervețel cu țesătură curat fără o grămadă pentru a evita particulele inutile pe suprafață. Servetele speciale sunt vândute în puncte de vânzare specializate. Muzicienii dau preferință lui Microfibre: Este umezit într-o soluție de detergent neconfidențială și șterge chitara.

Cazul sculei șir este de preferință șters după fiecare sesiune de joc pe el, și cu lustruire trebuie să fie atent. Această procedură se efectuează o dată la fiecare 2-3 luni. În cazul în care chitara este nou – și chiar mai rar pentru a nu deteriora stratul.

Citește mai mult  Cum de a alege un pickup de chitară acustică?

Cum se curata?

Grija pentru chitara – cazul fiecărui muzician, chiar un profesionist, cu toate că un amator. La domiciliu, plecarea este ușor diferit pentru chitara acustica, chitara clasica, electrica. Abordarea separată pentru acoperiri mate (de la o matrice), este necesar să se abordeze în mod corespunzător curățarea murdăriei și lustruire suprafața lăcuit.

Vom analiza în detaliu modul de a curăța chitara piese de hotel.

Siruri de caractere

Curățarea șirurile se efectuează în ordinea următoare:

 • Chitara are o jos decent, vulturul este atașat la deal+
 • O cantitate mică de soluție de curățare este aplicată șervețel de bumbac (sau microfibră)+
 • nevoie de șervețel pentru a împacheta siruri de caractere și ștergeți+
 • Când curățarea siruri de caractere, o atenție deosebită pentru a plăti locul de contact cu degetele, cu siruri de caractere – acest site este deosebit de atent șterse.

siruri de nailon sunt curățate cu un șervețel umezit în apă simplu, acest lucru este suficient pentru a preveni. Dar pentru curățarea restul, mijloace speciale vor avea nevoie, în special de fier curat de rugina.

Un gel de ras și alcool medical va veni de remedii populare.

Vigra

gâturile de chitară sunt eliminate de la contaminare, cel puțin o dată la fiecare 3 luni. Pentru a face acest lucru, ele sunt pur tesut, soluție de săpun (produse de curățare agresive nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în acest caz, pentru a păstra structura suprafeței de lemn), acesta va avea nevoie de încă o bază de alcool și, de exemplu, ulei de lamaie.

Ordinea de curățare a Griff este:

 • Chitara este situat exclusiv în plan orizontal, cu un vultur pe o elevație+
 • Strings elimina fie le slăbi+
 • uda șervețelul țesut în soluția de săpun și să o transmită pentru fiecare Lada+
 • După această procedură, ei iau o cârpă uscată și se îndepărtează umiditatea suplimentară, ștergeți murdăria blocat ștergeți+
 • Dă chitara să se usuce.

Dacă există grupuri de grăsime de pe durere, acestea sunt îndepărtate cu alcool, și, astfel încât să nu se usuce suprafața de lemn, după vulturului este tratat cu ulei de lamaie. Acest lucru va preveni cracare. Ulei absorbit în 10 minute.

Cadru

Pentru îngrijirea de chitară sunt servetele speciale. Dacă acestea nu sunt la îndemână, puteți lua tesatura obișnuit, ud (și microfibră este adecvat) și ștergeți chitara. Principalul lucru pe care LAR nu a lăsat zgârieturi și alte urme pe instrument.

Citește mai mult  Totul despre chitarele Adams

Acesta va fi de curățare primar de praf. Și atunci ai nevoie de o carcasă Lustrui. Dar această întrebare este destul de atent.

Fondurile sunt selectate pentru a păstra suprafața atunci când lustruiți și nu distrugeți stratul superior constând din nitroceluloză, care deține un copac într-o stare compactată.

Pot fi utilizate pentru curățarea cazului Pololol PW-PL-01, care produce, de asemenea, acțiuni restaurative, care sunt importante pentru suprafața punții. Remediu recomandat amestecarea cu ceară. Dacă există fisuri și zgârieturi pe sculă, crema de carnauba va ajuta.

Lustruirea cazului vă permite să eliminați urmele de la degetele dvs., dar alegând un instrument, luați în considerare cel care cocoș de la instrumentul dvs .: Lacqued sau nu. Suprafața neacoperită a cazului este doar ștergerea cu un șervețel de țesut moale, lustruit în acest caz este contraindicat.

Dacă poluarea este mare, puteți gestiona un fluid special pentru suprafețele neacoperite. Dar este în mod special să nu umezească și nu lustruit, în caz contrar va apărea petele caustice asupra cazului. îngrijire incorectă va duce la o deteriorare a instrumentului muzical.

Luați în considerare următoarele circumstanțe: Corpul de chitare moderne sunt acoperite cu poliuretan – O astfel de lac reacționează bine la polyroli. Dar chitara de epocă sunt tratate cu lac nitroceluloză, care nu tolerează mijloace polyrolic.

Pentru a curăța aceste instrumente ar trebui să fie abordată. Ei trebuie să fie curățate ca non-coadă (doar șterge de praf), precum și cu poluarea puternică, se aplică numai în special pentru nitroceluloză lac suprafețe.

Mobila

În grija de chitara, este necesar să se acorde o atenție la ambele accesorii, piese metalice în special, pentru a coroziunii Evitați. Deci, este nevoie de curățare temeinică pentru a expune piese metalice. Pentru a face acest lucru, utilizați șervețele speciale, uleiuri care previn ștergerea acestor părți, precum și alte mijloace (de tip DUNLOP) pentru degresare și îndepărtarea murdăriei afectată.

Citește mai mult  Totul despre Gitare Gibson

Recomandări

Recomandări de îngrijire chitara generale sunt reduse la faptul că instrumentul trebuie să funcționeze în mod corespunzător și stoca, în mod regulat curat. Este important de a proteja chitara de umiditate, în caz contrar apare coroziune pe partea metalică, și pe o suprafață de lemn – crăpături.

Toate acestea se vor introduce instrumentul. Iată câteva recomandări pentru îngrijirea și depozitarea chitara:

 • Pentru chitară nu praf și nu a fost expus la influențe externe, este mai bine să fie întotdeauna păstrate într-un caz special, la o temperatură de 20-27 grade (indicator de umiditate – de la 40 la 60%)+
 • Atunci când transferați instrumentul, utilizați, de asemenea, cazul+
 • Nu te juca o chitară când a fost adus numai de frig – trebuie să-i dea să se întindă de la un sfert de oră înainte de a lua-o în mână+
 • Păstrați chitara de la diferențele de temperatură, pătrunderea directă a razelor solare, nu păstrați în proiectul și în apropierea sistemelor de încălzire.

Obișnuiți-vă rapid cu un instrument bun, astfel încât muzicienii și iubitorii adevărați apreciați și protejați și protejați corzile elegante „tovarășii”. Ca și în viață, să găsească un înlocuitor pentru un prieten la care te obișnuiești, nu este ușor. Este mai ușor în această situație pentru a avea grijă de ceea ce aveți, mai ales că pentru a avea grijă de chitară este destul de simplă.

Dacă îndeplinesc în mod regulat toate activitățile de mai sus, instrumentul va dura mult timp.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: