Toate flaute despre japonezi

Toate flaute despre japonezi

FUE este, cel mai adesea bambus, alamă instrument muzical japonez. Cuvinte simple, aceasta este aceeași flaut cu o serie de caracteristici distincte. Despre tipurile de fâ, caracteristicile sale, precum și sunetul vor fi discutate în articol.

Particularități

Flautul este printre cele mai vechi instrumente muzicale labiale labiale. Istoria aspectului ei merge departe în trecut, acum 35 de ani.

Soiurile flaute foarte mult, cu toate acestea, caracteristica lor unificatoare este sursa primară de oscilații, în rolul cărora avionul de aer. Contribuie la mișcarea stâlpului în canalul de flaut, din cauza căruia apare sunetul uneia sau a unei alte înălțimi.

Cu toate acestea, astăzi vom vorbi despre flaute care sunt familiarizați cu aproape toți locuitorii din Japonia, adică Fue. Sub cuvântul „fâ” înseamnă o întreagă familie de flaut japonez. O caracteristică distinctivă a acestui instrument muzical japonez este un sunet destul de mare. În plus, ele sunt crawling ei, spre deosebire de alte flaute, din bambus, și atunci când joacă FUE pentru a închide găurile, nu folosesc perne de degete, și falange lor.

O rudă apropiată a unui astfel de instrument muzical, cum ar fi Fue, este un turbionar Pysyao din China. O mare parte de distribuție din Japonia Fue a primit numai în secolul V, în Nara epoca, care a ajuns la 710-794.

Este demn de a spune că, înainte de interpreții de muzică de pe acest instrument au fost călugări în majoritate japonezi vagabonzi. Cu toate acestea, în timpul nostru, situația sa schimbat în mod semnificativ, flaute FUE sunt acum folosite destul de des la diferite festivaluri, precum și în teatre sau orchestre.

Vizualizări

Japoneză Fue Fleute are o multime de soiuri, care sunt împărțite în două clase imens – Transversal și longitudinal. Acestea diferă una de cealaltă locație de gaura de buze. Dacă în primul caz este situat pe partea, apoi în al doilea – la sfârșitul.

Citește mai mult  Cum de a face flaut?

Vom proceda la luarea în considerare a speciilor de Fue.

Chitiriki

Acest instrument muzical curajos este fabricat din bambus. Este, de obicei, o dimensiune mică și nu depășește 20 de centimetri. Caracteristici distinctive sunt o trestie dublă, precum și sunetul. Acesta este un instrument de cântăreață destul de muzical, dar timbrul poate părea oarecum nusilla sau ascuțite, mai ales în cazul superior.

Gama de tonalness în chityrics – o octavă.

Synobue

Acest instrument muzical, japonezii numesc, de asemenea, taxi. Acesta este același flaut de bambus, care este atribuită clasei transversale. Acesta este caracterizat prin înălțimea tonului lor. În Japonia, acesta este cel mai des folosit în orchestra Hayasi, precum și în executarea unui astfel de gen de muzică de cameră japoneză, cum ar fi Nagauta. Există două jocuri stil pe un astfel de instrument muzical: Uta și Hayashi. Primul stil este un cântec, al doilea – festival.

Dacă vorbim despre un astfel de sinobue, cum ar fi Hayashi-Synobue, atunci caracteristica sa este lipsa de configurație. Ea, ca și synobue, are o cameră destul de înaltă, dar cheamă sunetul este melodios.

Xiakhatiti

Această specie de fâ este una dintre cele mai populare din Japonia. Se referă la clasa de longitudinal. Flautul Xiakuhachi are o astfel de clădire ca pentodonul. Cel mai adesea folosit pentru meditație. Caracteristica sa distinctivă este timbrul caracteristic, care poate varia în funcție de dorințele artistului.

Acest instrument muzical, ca toate cele de mai sus, este Bambook. În Japonia, flautul sa mutat din China la epoca Nara. Un soi nu se distinge de capacitatea designului său, motiv pentru care în cele mai vechi timpuri a fost deosebit de comună în țărani. În acest moment, Xiakukhati este folosit atât iubiți, cât și profesioniști în domeniul de mustrare. joc Educație pe Fue în lecții de muzică este baza pentru orice școală japoneză de mare.

Citește mai mult  Caracteristici de banane

Combue

Un astfel de tip de flaut, ca Combue, aparțin clasei transversale. Se face, ca toți ceilalți, de la bambus și se distinge prin prezența a 6 adâncituri pentru degete, precum și dimensiunea sa, care de obicei ajunge la aproximativ 36 de centimetri în lungime. Cel mai adesea, Komabue a folosit în Japonia la curte, într-o astfel de muzică ca Gagaki și Komagaku.

Ruteki

Această varietate de flaute face de asemenea bambus. Timbrul său este semnificativ mai mic decât cel al combusului flautului menționat mai sus. Se referă la clasa transversală, are 7 găuri pentru degete și are, de asemenea, o lungime de aproximativ 40 de centimetri și un diametru de 1,5 centimetri.

Când execuția pe flaut, orice melodie îl ține într-o poziție orizontală. IT, precum și combue-ul FUE mai sus, este, de asemenea, utilizat în acest gen de muzică japoneză de judecată, cum ar fi Gagaku. De obicei, sunetele pe care flautul Ruteki au fost descrise prin zborul în lumina celeste a unei astfel de creaturi mitologice ca un dragon.

În secolul XX, flaut Ruteki a devenit pe picior de egalitate cu un astfel de trei flux plug-in instrument muzical, cum ar fi Samisan, destul de des folosite în lucrările muzicale moderne japoneze.

Nokan

Un alt tip de Fue, care se referă la clasa transversală. De asemenea, este destul de des folosit pentru a însoți reprezentații teatrale în teatre, dar și Kabuki.

Lungimea acestui instrument muzical este de aproape 40 de centimetri, iar lățimea medie poate fi centimetri mai mult de o lună și jumătate. Ca multe alte flaute de mai sus, această specificație are 7 adâncituri pentru degetele de la redarea.

caracteristica Nocana este prezența așa-numitului gât sau un NoDo – o deschidere specială, a cărei lățime este de doar 2-3 milimetri. Este datorită acestei găuri un astfel de instrument muzical, cum ar fi Nokan, este capabil să sunet fantezie produse.

Gama de acest tip de flaut este mai mult de două octavă, iar înălțimea sunetului acestuia poate varia în funcție de nocan, deoarece acestea sunt de obicei realizate nu pe masina de producție în conformitate cu orice standard, dar de la sine.

Citește mai mult  Descrierea flaut piccolo și domeniul de aplicare a acestora

După cum sună?

Pentru muzica etnică japoneză se caracterizează printr-o schimbare de ritm și tempo-ul, precum și absența unei anumite dimensiuni. Cel mai adesea, artiștii caută să aducă sunetul instrumentului muzical cât mai aproape posibil de sunetele naturii, animale, ei se străduiesc pentru maxim simplitatea și puritatea sunetului. flaute japoneze pentru aceasta sunt una dintre cele mai multe opțiuni adecvate.

Sunetul flautului aparținând familiei Fue, în cele mai multe cazuri, destul de mare. Acesta este motivul pentru care acest instrument muzical japonez este adesea folosit pentru acompaniament în teatre precum Bunrap sau Kabuki. De asemenea, puteți auzi sunetul unor astfel de caneluri în unele ansambluri. Uneori sunt folosite aceste flaute japoneze și ca unelte de solotare, cu condiția ca acestea să fie configurate la Western Lada.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: