Cum de a face și a plasa un portofoliu de designer?

Cum de a face și a plasa un portofoliu de designer?

Fiecare designer de caută de lucru, cunoaște prețul unui portofoliu bun. Nu numai că arată realizările autorului, ci și-l avantajează pe fondul altor artiști. Puțini dintre maeștrii începători știu cum să-și facă portofoliul corect, decât să o umple, astfel încât angajatorul să fie interesat exact.

Puteți începe drumul în lumea designului în moduri diferite. De exemplu, mergeți la locul de muncă într-un anumit studio de design și puteți asambla un astfel de studio. Cu toate acestea, poate, modul cel mai simplu și mai rapid de a câștiga bani poate fi numit în mod legal independent. Vă permite să căutați și să efectuați o varietate de proiecte și învață să se comporte corect în concurență serioasă.

Cu toate acestea, printre zeci de concurenți, clientul vă alege ca interpret, trebuie să-i demonstrezi abilitățile sale. Aici și apare problema portofoliului.

Reguli de bază de compilare

Portofoliul de orice designer respectuos trebuie să se potrivească cu o serie de reguli simple.

 • Prin adăugarea de muncă în portofoliul dvs., atașați la acesta precum și textul sarcinii pe care le-a dat clientului, sau pe scurt retell problema pe care sa te decizi în această lucrare. Frumusețea este bună, dar practica lucrării este mult mai importantă.

 • Nu plasați fiecare proiect în portofoliu, Ai lucrat la. Angajatorul vă va evalua pentru cel mai rău lucru de lucru. Cu toate acestea, asigurați-vă că portofoliul a început și sa încheiat cu cele mai bune lucrări tale. Va lăsa impresiile bune despre dvs. în memoria clientului.

 • Imaginați-vă la locul clientului și examinați cu atenție munca dvs. Doriți să lucrați cu o astfel de persoană? Este suficient suficient, se pare, nu se agață de ochi pentru unele detalii inutile?

 • Asigurați-vă că ați verificat paginile. Chiar dacă nu intenționați să imprimați portofoliul dvs. În primul rând, ea face vizual punct de vedere estetic, și în al doilea rând la client după ce au văzut toate lucrările va fi mai ușor să se întoarcă la cei pe care el l-a adus aminte.

 • Dacă lucrați în mai multe stiluri și doriți să le arate angajatorului, să aibă grijă că există o tranziție lină între ele. Grupul de lucru privind stilul. În cazul în care acestea sunt realizate într-un cadru stilistic clar, puteți utiliza „munca în stil 1“ subtitrari de tip, în cazul în care „1“ – numele stilului.

 • Ca designer, trebuie să arate creativ în toate, inclusiv în pregătirea portofoliului dumneavoastră. Sunteți de așteptare pentru ceva nou, propriul stafide, și nu întocmit pe un șablon. Sute de mii de portofoliu tipic managerii de resurse umane și clienții din întreaga lume sunt navigarea în fiecare zi. Asigurați-vă că a ta scoate în evidență printre masa gri.

 • Nu păstrați studiile în portofoliu, dacă ați finalizat deja de formare. Aceste lucrări au fost create de dvs. numai pentru a spune clientului „Aceasta este ceea ce am învățat deja”. Sfârșitul învățării implică faptul că sunteți deja un specialist destul de competent pentru a vă crea propriile proiecte unice.

Structura

Portofoliul structurat arata vizibil mai competent și mai bine este estimat mai mare decât cea în care proiectantul a neglijat aspectul. Ar trebui să fie formată din patru părți importante:

 • Pagina titlu+

 • Pagina „Despre autor”+

 • parte principală+

 • concluzie.

Titlu Leaf – Aceasta este cartea dvs. de vizită. El nu ar trebui să fie prea luminos, țipând sau bate din stilistul general. În pagina de titlu puteți să vă adaptați una din munca dvs. sau să o aranjați într-un stil minimalist.

Principalul lucru este că ar trebui să fie – acesta este numele tău, prenumele și de specialitate. Puteți specifica, de asemenea, anul (anul) în cazul în care portofoliul a fost compilat.

Următorul vine pagina autorului. Aici puteți introduce fotografia, duplicați numele complet, data nașterii și câteva cuvinte despre dvs. Dacă aveți mai puțin de 25 de ani, data nașterii este mai bine să nu indicați. Mulți angajatori nu rănesc să ascundă tinerii profesioniști. De asemenea, puteți specifica informații de contact: e-mail, număr de telefon, link-uri sociale link-uri.

Parte principală. Crearea și designul său durează de cele mai multe ori. Acesta include toate lucrările pe care le-ați introdus în portofoliul dvs. Acesta poate fi împărțit în stiluri, proiecte sau chiar executarea culorii. Principalul lucru aici nu este de a amesteca toate lucrările într-o grămadă și de a le da suficient spațiu. Puteți pune o pagină mai multe schițe mici sau puteți dedica un întreg rândul său la un proiect major.

În partea finală Este obișnuit să introduceți recenzii ale clienților mulțumiți, mulțumiri și, de asemenea, să vă duplicați contactele. Nu uitați de designul capacului din spate. Acesta trebuie să fie un supliment sau continuarea partea din față. O astfel de structură se va potrivi cu o oricine, chiar și un ilustrator novice, publicitate și designer de imprimare, MOUCH-designer si chiar un taburet.

Imprimarea competențe va fi foarte util pentru tine în proiectarea portofoliului, chiar dacă nu este deloc în legătură cu imprimarea.

opţiuni de formatare

Există mai multe opțiuni pentru formate de portofoliu. Nu te opri numai pe una dintre ele. În diferite cazuri, poate fi nevoie de diferite opțiuni.

PDF

Acest format este universal pentru aproape orice nevoi. Inițial, paginile sunt mai bine să-și alunge în Photoshop, dar numai apoi converti în format PDF. Ulterior, un astfel de portofoliu poate fi ușor tipărite în orice tipografie, trimite prin e-mail sau chiar aduce cu tine pe unitatea flash. Peste proba poti lua orice fag arta sau portofoliu de alt proiectant. Încercați să se potrivească toate într-un fișier de 10-15 pagini. Un angajator nu poate fi ușor de a percepe o cantitate mare de informații.

Prezentare

Acum portofoliul în formatul de prezentare este rar, dar are, de asemenea, avantajele sale. De exemplu, posibilitatea de a adăuga suport pentru sunet faptele.

Cu toate acestea, această caracteristică ar trebui să fie foarte curat, deoarece este percepută de către angajatori nu întotdeauna.

Site personal

Poate că cea mai bună opțiune pentru a lucra cu clienții Internet. Creați un site poate fi chiar fără a aplica la un vestoveller cu experiență folosind machete gata făcute sau de a folosi portofoliul PDF în calitatea lor. Aici este aceeași ca și aceeași regulă ca și în prezentările – nu supraîncărcați angajator informații. Exemple de site-uri bune pot fi adesea găsite de interpreți profesioniști Freelance de schimb.

Cât de frumoasă să emită?

designeri cu experiență, cu nou-veniți de plăcere dau multe sfaturi de decorare. Dar toată lumea, de asemenea, amintește că nu există nici un buton magic „Asigurați-frumos“, iar designul încă cade pe gustul tau artistic. Înainte de a fi luate pentru întocmirea portofoliului dumneavoastră, uita-te la modul în care fac profesioniști. Mark sau chiar a scrie pentru tine pe elementele pe care le atrage exact.

Nu uita despre regula „Mai bine o treabă bună decât câteva rău“.

În primul rând ar trebui să fie de calitate, și numai atunci numărul. Opțional de a publica toate dvs. de lucru, astfel încât să supraîncărcați numai portofoliul și să erodeze valoarea proiectelor într-adevăr în picioare. Cel mai bine este să se uite la activitatea desfășurată cu sufletul. Asigurați-vă că pentru a le include în prezentare.

Este mai bine pentru a elimina mai multe plictisitoare și proiecte plictisitoare de la ea, la locul de muncă pe care nu au fost interesați, dar adaugă unul pe care le-ar plăcea să continue cu plăcere.

Spune-mi povestea ta în portofoliu. Lăsați-o să fie în forma unor semnături mici pentru a lucra cu o poveste despre ceea ce ați ajutat și cum au schimbat designul pentru clientul dvs. Și la sfârșitul prezentării, puteți să colectați recenzii ale clienților și al logourilor companiilor cu care ați avut deja să coopereze. Aceasta va conecta toate lucrările într-un singur sistem.

Nu complicați designul portofoliului. Dacă îl creați de la zero, merită să vă gândiți în prealabil cum totul va arăta ca fundalul, acoperirea, fonturile. Deși portofoliul ar trebui să arate neobișnuit, merită evitarea detaliilor agile și medii prea luminoase.

Recomandări

Înainte de a începe lucrul în portofoliu, determinați ce scop va urmări. Va atrage acest lucru clienți, o demonstrație de abilități sau auto-previzualizare pentru a găsi munca într-un studio mare. Personalizați-l astfel încât să corespundă pe deplin acestor obiective. Excludeți de la acesta și adăugați elemente. Portofoliul universal nu există.

Simțiți-vă liber pentru a arăta sarcini chiar neterminate, cu care a trebuit să lucreze. Puteți descrie pe scurt că v-ar fi modificat în ele. Dar nu lăsați pentru auto-critica. Autorul care nu apreciază lucrările sale, este puțin probabil să se aprecieze angajatorului. Arată-te ca un profesionist.

Dacă nu ați avut încă clienții, să actualizeze proiectarea de lucruri deja existente sau să se gândească la tine clientul. Nimeni nu la interviu va căuta această companie sau client și verificați dacă ați efectuat într-adevăr de lucru pentru el. Cu comentarii nu fac. De asemenea, proiectantul novice va fi util pentru a lua parte la o varietate de concursuri.

Nu s-ar putea lua premii, dar obține o experiență excelentă și, probabil, de a crea un loc de muncă, care poate fi plasat în portofoliu.

Face caritate în limite rezonabile. De exemplu, creați un logo pentru un club literar local, și vă va lăsa un feedback pozitiv în schimbul. Sau cere clienților să comande munca ta nu direct, ci prin intermediul Exchange Freelance. În portofoliul va fi posibil pentru a indica faptul că ordinea în care a luat pe un anumit stoc de schimb. Desigur, va trebui să plătească un comision mic, dar acest lucru va contribui la creșterea dvs. de rating mai rapid și alți clienți vă va trata cu mare respect.

Nu utilizați designeri site-ul gratuit ca hosting. Ei au o mulțime de publicitate, care este puțin probabil să afecteze percepția portofoliului dumneavoastră de către client. Este mai bine să plătească un pic pentru utilizarea unui domeniu și locul totul nimic nominal, chiar și bannere cu reclame, în cazul în care este potrivit în stil.

În loc de o simplă demonstrație de muncă, se adaugă câteva schițe să-l că ați făcut-o în timpul proiectului. Acesta va reînvia prezentarea sa și va oferi clientului o înțelegere mai completă a modului în care vă luptați fluxul de lucru. Dar nu-l întoarceți toate jurnalele cu note. Nu este nevoie să scrie prea mult. Excesul de text va avea grijă de la detalii cu adevărat importante și va lua prea mult spațiu pe pagini. Nu adăugați mai mult de un paragraf mic, aproximativ 4-6 linii.

Să acorde suficientă atenție micului. De exemplu, dacă doriți să lucrați cu designul logosului, arătați-le mai des pe paginile portofoliului dvs., faceți un logo pentru dvs. și, de asemenea, plasați-l. Sau vă puteți aranja prezentarea în stilul companiei cu care doriți să cooperați. Principalul lucru nu este acela de a copia idei și stil, dar aduceți ceva. Numai tu poți controla atenția clientului, fă-o astfel încât să urmărească unde aveți nevoie și când aveți nevoie. Utilizați această ocazie cu mintea și toate drumurile vor fi deschise în fața dvs.

Despre cum să faci un portofoliu de designer, uită-te în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: