Rezumatul studentului: Cum de a compensa fără experiență de lucru?

Rezumatul studentului: Cum de a compensa fără experiență de lucru?

Abilitatea de a elabora un rezumat competent este abilitatea pe care o va avea fiecare elev. Un astfel de document în cea mai mare parte este util pentru ocuparea forței de muncă. De asemenea, rezumatul poate fi necesar dacă continuați să continuați formarea (de exemplu, în străinătate, într-o magistratură sau școală absolventă).

Care sunt regulile pentru a face un CV? Trebuie să vă atașați fotografia la document? Cum să scrieți scrisoarea de însoțire? Vom vorbi despre asta în materialul nostru.

Reguli de compilare

Primul rezumat al elevului este un document important pentru dezvoltarea profesională și personală. De aceea este necesar să o abordăm cu mare responsabilitate. În mod tradițional, există mai multe reguli standard pentru compilarea unui rezumat care aparține studenților. Ia în considerare detaliile lor.

Volumul optim

În acest sens, este întotdeauna în valoare de aducere aminte și ținând cont de faptul că angajatorul primește o cantitate foarte mare de CV-ul de zi cu zi. Dacă fiecare dintre reclamanți trimit lungi și voluminoase documente, angajații apoi ai departamentului de personal al companiei sunt pur și simplu posibilitatea de a citi toate rezumatul fizic. Acesta este motivul pentru care prima ocazie de a iesi in evidenta este de a arăta angajatorul că apreciați timpul.

Pentru a reduce rezumatul, Ar trebui să fie umplut cu ea doar în cazul, nu adăugați detalii biografice inutile sau informații personale. Este, de asemenea, de o mare importanță pentru font ales, dimensiunea sa, precum și tipul de aliniere.

Cu ajutorul trucuri tehnice, chiar și rezumatul cel mai voluminos vă poate găzdui 1 pagini care este lungimea optimă a acestui tip de documente.

Design individual

Un rezumat scurt cu un design minimalist și elegant este că va atrage cu siguranta atentia oricarui angajator. Pentru a compila astfel de documente, puteți utiliza programe și aplicații existente sau să manifeste creativitate personală. Cu toate acestea, amintiți-vă că creativitatea nu ar trebui să eclipseze profesionalism. Oricum, Dar CV-ul trebuie să respecte pe deplin toate cerințele necesare.

Corectitudine

Prezența unor greșeli gramaticale și absența virgule necesare sunt acele proprietăți ale unui rezumat care va da imediat capăt angajatorului că ești neatent, și poate chiar prost educat. De aceea Înainte de a trimite un document pentru ocuparea forței de muncă, este important să se asigure că acesta este compilat pentru toate regulile din Rusia. Este recomandabil să se re-citit rezumatul de mai multe ori, cereți să-l facă sau prieteni apropiați, puteți utiliza, de asemenea, controale speciale pentru corectitudinea ortografiei.

scrisoare stil unic

REZUMAT – acesta este un document de afaceri. Prin urmare, atunci când a scris, ar trebui să fie ghidat de principiile stilului oficial de afaceri. Nevalid atunci când scrieți un CV pentru a utiliza cuvinte de conversație sau de a folosi tehnici descriptive artistice.

Onestitate

Deseori, elevii (în special cei care nu au experiență de muncă) încearcă să „înfrumuseța“ CV-urile lor, inventarea unor fapte și intră angajatorului. Acțiuni similare sunt categoric interzise. sa nu uiti asta În cursul lucrărilor, inlaiming dvs. va fi dezvăluită, și veți pierde încrederea angajatorului, și poate fi, de asemenea, respins la toate.

Astfel, în procesul de a face un CV foarte Este important să se ghideze după regulile descrise mai sus. Aceste principii general obligatorii de eticheta de afaceri va fi imediat dat de înțeles angajatorului că sunteți o persoană responsabilă și atent, care vine cu atenție la îndeplinirea oricărei sarcini.

scrisoarea de transmitere a

Scrisoarea de însoțire este un document care vă va permite să-i spuneți angajatorului despre tine si despre avantajele tale mai în detaliu. cu toate acestea Nu abuza de această ocazie: scrisoarea de însoțire, precum și un rezumat, nu poate fi mai mare de 1 pagină. Acest document vă oferă posibilitatea de a vă spune despre abilitățile și aptitudinile profesionale, detalii luminoase ale educației dumneavoastră, motiva alegerea acestei poziții special, și în mod specific această companie, și, de asemenea, se concentreze pe avantajele și avantajele dumneavoastră. Astfel, cu ajutorul scrisorii de însoțire, aveți posibilitatea să iasă în evidență printre numărul total de candidați.

Studentul poate scrie despre faptul că el nu numai că studiază cinci, ci și participă la viața publică a universității sale, participă la concursuri sportive și concursuri creative. Astfel, veți înțelege angajatorul că nu numai că este un angajat valoros din punct de vedere profesional, ci reprezintă și o personalitate dezvoltată și erudită care va deveni un supliment excelent echipei.

În plus, participarea la o varietate de evenimente sugerează că jucați abilități de gestionare a timpului și sunteți, de asemenea, o persoană disciplinată și responsabilă. Astfel, scrisoarea însoțitoare este o descriere a dvs. ca o personalitate holistică.

Aveți nevoie de o fotografie?

În general, atașamentul fotografiei la rezumat nu a fost inițial o condiție prealabilă. Cu toate acestea, în timp Un număr din ce în ce mai mare de angajatori declară necesitatea de a avea o fotografie. În general, decizia privind dacă vă veți atașa fotografia în rezumat depinde de mai mulți factori. Deci, în primul rând, este important să citiți anunțul imediat al vacanței. Dacă prezența unei fotografii este o întrebare fundamentală, atunci angajatorul va indica cu siguranță. În acest caz, se recomandă respectarea cerințelor acesteia.

Cu toate acestea, poate fi adesea o situație diferită în ceea ce privește descrierea vacanței numai se spune că este necesar să vă furnizați CV-ul, dar despre necesitatea unei fotografii nu a fost accent. În acest caz, vă recomandăm să acționați în funcție de poziția pe care o aplicați. Deci, în cazul în care lucrarea este direct legată de aspectul dvs., cea mai mare parte ziua de lucru vă va comunica cu oamenii, ar trebui să atașați poza ta (de exemplu, în postul de chelner, administrator, antrenor, etc.D.).

Pe de altă parte, dacă nu există o interacțiune directă în responsabilitățile dvs. directe (acest lucru se poate referi la unele poziții de birou sau așa-numitele lucrări la telefon), atunci nu puteți adăuga o fotografie. În același timp, ar trebui să fie amintit acest lucru Mai devreme sau mai târziu, vă veți întâlni în continuare cu angajatorul la interviu și veți avea și în mod constant în domeniul său de vedere în timpul muncii.

În acest sens, nu se recomandă să-și ascundă în mod intenționat aspectul – este mai bine să trimiteți imediat un CV cu o fotografie, astfel încât angajatorul și personalul personalului să nu aibă întrebări suplimentare.

Ce trebuie specificat?

Scrie corect un rezumat student pentru un loc de muncă pentru un loc de muncă – o sarcină destul de dificilă (atât glanda cât și pentru risc). În același timp, un astfel de document va fi, de asemenea, a cerut să practica sau de stagiu. Obiectivul principal al rezumatului este de a atrage angajatorului. Luați în considerare exemplele de umplere Rezumat Count de Template.

  • Drepturile oficiale. În acest bloc, descrie poziția dorită (de exemplu, poziția unui medic pentru un student la medicina) și sarcinile care sunt gata pentru a efectua.
  • Secțiunea privind educația. În acest bloc, trebuie să specificați informații despre universitate sau colegiu în care există în prezent de formare. În același timp, este necesar să se scrie un an de la începutul studiului și anul extremității sale, precum și specializarea dvs. specifice. Dacă aceasta este a doua educație, atunci trebuie să specificați primul. De asemenea, nu uitați să scrie despre cursuri suplimentare, training-uri și cursuri de master pe care le-ați trecut. Deci, vă va arăta angajatorul că sunteți interesat de specialitate și entuziast, care este gata să se dezvolte și să învețe de la o nouă.
  • Experiența și realizările. Dacă aveți deja experiență în specialitate, atunci este necesar să-l descrie. Orice stagii și practici sunt adecvate. În absența experienței – scrie despre realizările. De exemplu, poate fi scris că ați luat primul loc la Jocurile Olimpice sau sunt președintele Clubului Student.
  • Abilități profesionale. Aici vom spune despre abilitățile. De exemplu, cunoașterea limbii engleze, proprietate de editori grafice și t. D. abilitățile dumneavoastră ar trebui să fie direct legate de poziția pe care se aplică pentru.
  • Calitati personale. Scriem despre caracteristicile individuale: capacitatea de a lucra in echipa, punctualitate, sociabilitate, rezistenta la stres si T. D.

Ceea ce nu trebuie să scrieți?

Așa cum am menționat mai devreme, CV-ul este un document excepțional de afaceri. El trebuie să dea angajatorului o idee despre ce aptitudini profesionale pe care le dețineți, ce fel de persoana esti, ce realizări aveți.

De aceea în CV-ul nu trebuie să descrie viața ta personală și biografie. Orice informație care nu direct se referă la poziția la care ar trebui să fie excluse din acest document pe care îl aplică. Acest lucru nu se aplică numai datelor cu caracter personal, dar, de asemenea, experiență irelevante sau educația. Deci, de multe ori studenții, căutând să se arate de cea mai bună parte, spune despre modul în care în timpul sărbătorilor de a lucra ca chelneri sau vânzători de suveniruri.

Astfel de informații nu este absolut interesat în angajator, în cazul în care în momentul în care doriți să obțineți o poziție, de exemplu, un dentist.

Eșantioane

Luați în considerare mai multe CV-uri competent compilate de studenți.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: