Toate freelanceri despre

Toate freelanceri despre

Freelancer nu este o profesie, ci mai degrabă, calea sau calea de auto-realizare profesională. Este demn de traducerea Cuvântul (Free – „Free“, Lance – „Spear“) pentru a ghici sensul lui. Dar cei mai credincioși vor fi traducerea adaptată a termenului, care sună ca aceasta – „artist gratuit“. Mulți doresc să găsească un astfel de statut astăzi, deoarece perspectivele de lucru pe freelanse par foarte tentant.

Cine este?

Dacă vorbim cuvinte simple, freelancer este o persoană care se decide cine să furnizeze servicii profesionale. El însuși și șeful, și subordonat. Ea nu constă dintr-o companie, o organizație firme, nu este un angajat angajat. În care El poate coopera cu companiile aceleași, organizații și întreprinderi, de regulă, pe principiul de lucru la distanță.

Nu întotdeauna să lucreze de la distanță este, de multe profesii pur și simplu nu implică o astfel de formă de cooperare.

Freelancer este angajat în aceeași lucrare ca angajat în stat, numai clienții săi, de regulă, se găsește. El însuși decide, ce cantitate de muncă pentru a face acest lucru, cum să construiască ziua de lucru atunci când ia o vacanță și așa mai departe. Cele mai multe dintre munca la domiciliu liber-profesioniști, există și locuri de muncă sale.

Și pentru angajator, cât și pentru expertul însuși este benefic: nu este necesar să conțină, în personalul de personal care trebuie să fie îndeplinite fie un ciclu complet de muncă, sau un volum limitat. De fapt, clientul nu trebuie să promită un freelancer de muncă permanent. Ca freelancer nu este obligat să lucreze cu un client pentru o lungă perioadă de timp și pe „constantă“.

În același timp, eticheta de afaceri în acest domeniu funcționează destul de clar: în majoritatea covârșitoare a cazurilor, ambele părți sunt negociate fără probleme cu reciproc cu privire la condițiile de cooperare, plată, cerințele de muncă.

Să presupunem că freelanceri face mai puțin de muncă decât cei angajați în mod oficial și pe o permanentă (sau clar definite în timp), în funcție de angajați, este cu siguranta imposibil. Deoarece freelancer nu primește un salariu într-o anumită zi, aceasta nu are primă tradițională, nu merge la concediu plătit, el organizează programul de lucru și este pur și simplu neprofitabilă. În plus, trebuie să se gândească în avans, oferind forță majoră, fac acumulări pentru aceste cazuri.

Profesie pro și con

Ele sunt ambigue – acesta este primul. Diferite persoane singure și aceeași profesie vor fi evaluate de către polar. Acestea sunt interpretate în mod diferit – acesta este al doilea. Efectul „așteptării / realității” este declanșat, care ar trebui să fie prevăzut în prealabil.

Evidente de freelanțare.

 • Mobilitatea, lipsa de afecțiune pentru locul de muncă. Pentru majoritatea liberării, acesta este cel mai mare avantaj profesional. Puteți lucra oriunde în lume: din casa, fiind în capitală și la fermă, în țară, în vacanță, locul de muncă, stând la o masă într-o cafenea sau chiar pe gazon într-un parc oraș.
 • Lipsa timpului de lucru standardizat. Este instalat Freelancer. Pentru „păsări timpurii”, poate fi 5 dimineața, dacă un astfel de timp pentru o persoană este cel mai productiv. Iar cei care iubesc să dorm, dorm mai mult, nu va fi rușine de creștere cu întârziere, iar a doua zi de lucru ar putea începe la 12 zile. Cât de mult la locul de muncă, atunci când pentru a lua pauze, câte zile pe săptămână pentru a aloca muncă – freelancer decide în sine.
 • Independența din programul și șefii. Desigur, termenele de livrare a comenzilor și comunicarea cu clientul sunt ajustate, dar la nivel global liber profesionist nu are obligații stricte în ceea ce privește programul de lucru și a timpului. Adică, nu este necesar să se solicite o excursie la clinica, un spital cu un copil, nu aveți nevoie de călătorii într-un alt oraș.
 • Implicarea în profesie, auto-dezvoltare. Ca o regulă, liber profesioniști sunt oameni cu un grad ridicat de auto-control, auto-organizare. Ei înțeleg că ei înșiși construiesc carierele lor, ei să se organizeze bugetul lor, promovarea depinde și de eforturile și volumele de lucru. Nici sef care va rezolva ceva, fără prime, care scrie în mod automat pe tot departamentul.
 • Economii pe haine, treci, masa de prânz. Lucrul din casă, nu vă puteți face griji cu privire la aspectul: codul vestimentar și coafura. Acest lucru economisește în mod semnificativ bugetul, în multe cazuri,. Nu aveți nevoie pentru a ajunge la locul de muncă în cele mai multe opțiuni de freelance (dar numai în cazul cooperării la distanță).

Freilența începe de multe ori să angajeze tinere mame pe concediul de maternitate, și de multe ori ei nu intră în lucrarea principală, preferând un nou principiu al auto-realizării profesionale.

Consons:

 • Suport independent pentru muncă, căutare regulată a comenzilor noi+
 • Venituri inegale (mulți independenți nu fac față distribuției fondurilor personale și nu merg la muncă în personal)+
 • Risc de probleme cu aprobarea împrumuturilor bancare+
 • stilul nervos de muncă (nu pentru toată lumea, ci pentru cei care nu se laudă cu abilități bune de auto-organizare)+
 • Contabilitate independentă, plăți fiscale+
 • Lipsa garanțiilor sociale, pachetul social+
 • Probabilitatea ridicată ca Freelancer să plătească contribuții la fondul de pensii+
 • Risc ridicat de fraudă de la clienți.

Desigur, nu toți oamenii se potrivesc cu independent. Pentru mulți, aceasta este o incertitudine înfricoșătoare, conjugată cu riscuri.

Dar există o altă categorie de specialiști, libertate foarte valoroasă (alegerea, mișcările) și capabilă să controleze impozitele, distribuția de fonduri, „înghețarea” unui anumit procent din venituri în caz de forță majoră (spital, de exemplu).

Diferențele de la persoanele care desfășoară activități independente și IP

Ocuparea independentă, statutul unui antreprenor individual este o persoană confirmată legal, care este implicată într-una sau altă activitate profesională. Cuvântul „freilanță” nu este încă interpretat prin lege, adică Freelaner poate fi atât independent, cât și un antreprenor individual. Și va trebui să se înregistreze într-un fel să plătească impozite, să lucreze sincer și să nu aibă probleme cu legea.

Freelancer poate fi un artizan. Dar principalul lucru este că Freelancer nu poate avea subordonați, recrutați lucrători. El este întotdeauna un singuratic în acest sens – seful însuși, cel mai important. Dacă vorbim despre delegare de autoritate, este deja diferit statut profesional.

profesii populare

De lucru pe Freilance astăzi preferă un număr foarte mare de specialiști: contabili, fotografi, animatori, editori. De foarte multe ori, acestea sunt căutate profesii, extrem de plătit, extrem de competitivă.

Principalele sfere ale freens.

 • copywriting. A existat un moment în care cuvântul „copywriter“ a mers la primul sinonim pentru cuvântul „freelancer“. Astăzi și copywriting este considerat prea comun, un concept larg, care este acceptat pentru a împărți în segmente. Dar, dacă rezuma, copywriter este autorul textelor de informare și publicitate. Se creează texte mai ales pentru proiecte de Internet, pentru rețele sociale, structuri comerciale. Drepturilor de autor poate relativ constant lucra la bursă, să coopereze cu diferiți clienți, le caute pe cont propriu sau (ceea ce se întâmplă cu autori cu experiență) pentru a primi sugestii profitabile.
 • Traduceri. Traducătorii parțial sunt numiți și copywriteri. În caz de independență, traducătorul nu este localizat în starea de traducători, alte firme și structuri. El primește comenzi pe site-uri profesionale, de la baza de clienți sau din alte căi.
 • Dezvoltarea logosului. Populară acum sferă în care designerii sunt bine implementați (în primul rând designeri și designeri-ilustratori). Aceștia sunt specialiști educați care știu cum să lucreze într-o serie de programe moderne populare. Aceștia sunt oameni cu gândire figurativă bună, educație de artă de bază, o înțelegere a pieței de publicitate. Serviciile unui astfel de freelancer vor costa foarte mult.
 • Editorial, Corectare. Uneori, acești specialiști sunt angajați de aceiași clienți că caută copywritrii. Ei curăță textele, le pregătesc pentru cazare pe site. Dar nu întotdeauna corectorii și editorii lucrează pe internet, ar putea fi oamenii care cooperează cu editorii.
 • Programare, dezvoltare de aplicații. Unele dintre primele freelanceri – programatori. Programatorii adevărați, documentați și legislativi sunt în mare parte protejați, mai degrabă decât profesioniștii din alte profesii. Contracte, contracte care reglementează în mod clar cooperarea sunt încheiate cu acestea.
 • Marketing, inclusiv marketingul conținutului. Aceasta include o SMM-sfere în curs de dezvoltare rapidă (marketing social media). Acești specialiști ajuta la a vinde un serviciu sau un produs prin intermediul unor instrumente moderne, dovedite. În această profesie, învățarea trebuie să fie în mod constant, pe măsură ce piața se schimbă rapid, precum și cererile, curenții, modalitățile de realizare a obiectivelor.
 • Recrutare. Recrutorii pot oferi o muncă intermediară, să caute specialiști, să ia oameni în stat, la rând sau să găsească doar angajații potriviți pentru client.
 • Sfera juridică. Educație profesională, licență sau altă conformitate dictată de lege. Avocatul poate lucra, de asemenea în afara casei, de a consilia, să însoțească tranzacții și așa mai departe.
 • meditaţii. Parțial astăzi acest domeniu merge la on-line: puteți vedea în continuare cererile skype tutorat (și pentru adolescenți și pentru adulți de învățare a limbii, de exemplu). Tutorele se alege o clientela, volumul de muncă, programul de lucru.
 • Jurnalism. Jurnalistul nu poate fi atașat la un anumit mass-media, ci pentru a face proiecte personalizate sau pur și simplu reprezintă produsul, care apoi există un client.
 • Proiecta. Este vorba despre creatorii de interfețe web, și despre graphic designeri, presentants, animatori.
 • SEO. Dacă pe scurt, acestea sunt specialiști care promovează site-uri în sistemele de căutare. Ele promovează atât proiecte personalizate și personale (în cazul în care există o astfel de dorință a), care este, venitul este reglementat de competențe, de lucru, implicarea personală și organizarea de site-uri proprii.
 • Direcționarea, publicitatea contextuală, dealer trafic. Asigurați-vă lidis directe și vânzări către clienți. Profesii aparțin sectorului analitic creativ.
 • dezvoltare web si creare site. Calitativ de a conduce, alcătuiesc, dezvolta software, testare – dacă o persoană știe cum este gata de a lega viața cu el (cel puțin temporar), Freelance se potrivește perfect într-un astfel de sistem web designer.
 • Editare video. Sunt cameramani (cei care elimina), ele pot fi, de asemenea, liber profesioniști și, în cele mai multe cazuri, astfel și sunt. Dar vă puteți concentra numai pe instalație, de exemplu, montarea de bloguri video – populare astăzi. Instalații sunt angajate în crearea de filme jurnalistice (acestea pot fi invitate la un anumit proiect), iar clipurile sunt montate – de exemplu, echipa a scos un simplu clip, iar cântăreața condițională Loy a decis să-l pună pe instalarea pro. Economii și tactici foarte populare.

Nu uitați de astfel de domenii tradiționale de activitate ca arte vizuale (de fapt, mulți artiști au fost independenți înainte de apariția acestui cuvânt), literatura, dramaturgia, scriind scenarii.

Unde să găsiți clienți?

Unul dintre pașii primii și simpli – Abonați-vă la public, comunități tematice din rețelele sociale. Există comenzi, posturi vacante, unde vă puteți declara, lăsați un portofoliu. Intr-un anumit sens PUBLICUL TEMATIC sunt „sindicate” Freelancers: un loc de comunicare, discutarea problemelor profesionale și chiar de stabilire a prețurilor. Astfel de resurse ajută perfect pentru a face față minusului evident al independenței – lipsa unei echipe. Deși mulți și se bucură de lucru singuri, uneori comunicarea cu colegii, oameni asemănători lipsiți de parteneri.

Recenzii despre bursele de valori și serviciile pentru lucrările la distanță

Acestea sunt principalele surse de comenzi – pentru Freelancers începători atât de precis.

Cele mai multe site-uri celebre.

 • KWORK. Magazinul de servicii în care Contractantul părăsește oferta, clientul cumpără. Există un preț minim fix, reducerea care este interzisă.
 • Zilla de lucru. Un loc bun pentru începători, există o mare de comenzi simple, pentru care sunt luate este în continuare „zero“ liber-profesioniști. Există un garant de plată, există arbitraj pentru a parsa situații controversate.
 • „Yandex. Servicii”. Platforma care ajută la prețuri compara, artist găsiți la solicitarea dvs. Yandex lucreaza cu persoane fizice și companii.
 • Alot pr. Serviciul pentru căutarea de lucru la distanță și pentru începători, cât și pentru profesioniști. Aici puteti gasi ordinele celor care doresc să „scor“ pe deplin grila de lucru, iar cei care tocmai intenționează să lucreze un pic mai rapid și a obține o taxă.
 • Independent. Bursa tipică de valori, dar cu o structură bună, bătălii deschise și concursuri, Centrul Media în sprijinul utilizatorilor.

Big plus toate site-urile listate – ele demonstrează situația de pe piață, formează un portofoliu, adesea contribuie la găsirea de clienți pentru cooperarea pe termen lung. În cele din urmă, este o experiență excelentă plătită.

Rețele și forumuri sociale

Unele burse de valori și site-uri de servicii au propriile grupuri în rețele sociale: este publicitate și o bună recrutare de performanți buni. De asemenea, după cum sa menționat deja, în rețelele sociale există publici, uniting performanți, ajutând la găsirea unui loc de muncă și rezolvarea problemelor înguste-profesionale.

Forumurile și chat-urile tematice nu mai sunt atât de populare ca și în vechiul anii: rețelele sociale și schimburile de valori sunt destul de corecte pentru a le elimina. În plus, „discuții”, adesea numite forumuri de acțiuni, interpreții sunt o platformă exhaustivă pentru discutarea căutării comenzilor noi. Că este, resursele terțe nu trebuie să caute.

De la colegii

Există comunități profesionale și online. Chiar și într-un oraș mic în cazul în care locul de muncă de mai multe fotografii, de regulă, există un grup de chat sau, în cazul în care colegii sunt împărțite de informații. ordinele de cerere în cazul în care există o astfel de necesitate, sugerează cum să găsească un client cu noii veniți. specialiști cu experiență au format deja o bază de clienți, cu un volum de muncă un potențial ei pur și simplu nu va putea face față, pentru că vă recomandăm voie ordinele pentru incepatori, alti colegi.

Rândul său, în public publice în rețelele sociale este, de asemenea, convenabil: de masterat de multe ori dovedit vine la un ordin, care, pentru un motiv sau altul nu le potrivi (preț scăzut, timp de execuție), și îl transmite altor participanți comunității.

Este evident că Particular, deși practic, dar trebuie să comunice mult. Acesta monitorizează informațiile de pe piață, este în căutarea de noi proiecte, monitorizează apariția materialelor pe auto-dezvoltare și creștere profesională. Și la această muncă, de asemenea, trebuie să fie gata.

Alte optiuni

Una dintre cele mai eficiente instrumente pentru căutarea pentru comenzi este de a crea propriul blog, site-ul, pagini într-o rețea socială, care va ajuta să se declare și să devină un candidat de locuri de muncă luminos. Acest lucru este mai mult decât un portofoliu, este proprie, în cazul în care un specialist este implicat în auto-publicitate. Mai bine structura este structurată, cu atât mai multe șanse ca clientul va veni aici și va alege exact acest specialist.

Exemplele de unde să înceapă.

 • copywriter Newbird puteți începe o pagină comercială în Instagram. Cu informații semnificative despre tine, exemple de lucrări terminate (fragmente, pasaje, link-uri). Acolo vă pot oferi sfaturi profesionale în cazul în care există o pregătire și o anumită experiență pentru ei. Există, de asemenea, pot fi revizuite de către literatura de specialitate, resurse pentru creștere. În final, ensession este vândut în Instagram: fotografii, unghiuri de succes, o imagine plăcută a unui copywriter este cel mai interesant candidat printre concurenți fără chip face.
 • Editorul video poate începe un blog unde va împărtăși munca, proiectele, experiența. Exemple alternative de lucru pot fi cu informații de instruire, consiliile profesionale și doar materiale interesante atât pentru clienți potențiali, cât și pentru oameni asemănători.

Auto precizie – instrument puternic de succes. Prin urmare, freelancerii moderni încetează să mai fie fără probleme, să creeze pagini luminoase, informative, bine structurate, care vizează atragerea clienților. Și este, de asemenea, nevoie de timp, forțele, uneori necesită implicarea ajutorului terț.

Cât de mult pot câștiga bani?

Omul fără experiență nu ar trebui să se bazeze pe sumele decente, dar chiar, de exemplu, un copywriter nou-născut poate câștiga 10.000 de ruble pentru prima lună într-o nouă artizanală pentru dvs. Și dacă este inteligentă, eficientă, se adaptează rapid la un nou mediu profesional, apoi 20-30 de mii de ruble la începutul carierei – destul de reală. Dacă lucrați numai la bursă, este puțin mai dificil, ratele nu sunt atât de mari. Dar, dacă te grabesti cu căutarea pentru un client, în căutarea pentru o cooperare pe termen lung, și se combină cu un venit de schimb stabil, sumele vor fi destul de bun.

Video Editor, Dezvoltator Web, Marketerul poate obține de la 20 la 50 de mii de ruble pentru prima lună. Dar aceste valori sunt întotdeauna aproximative, deoarece fiecare persoană, în felul său, încorporată în profesie – cineva va fi foarte rapid, cineva nu va putea să se obișnuiască cu auto-angajarea. Dar, în orice caz, cred că noul venit câștigă un salariu mediu bun în orientarea prețurilor profesiei sale, nu este în valoare de.

Frecvent liber profesioniști începe fără să fie difuzate din activitatea principală. Aceasta este o soluție bună: venitul principal nu este pierdut, și în același timp, probele în freelanse pot fi deja analizate.

Sfaturi pentru începători

În următoarea selecție a 5 sfaturi de bază pentru cei care sunt gata să „se arunca cu capul“ în liber profesionist.

 1. Este imposibil să se oprească de învățare. Este imediat alocat pentru un fel de timp profesional: citiți, urmăriți blogurile tematice, Go Online Cursuri dacă unele abilități nu sunt suficiente.
 2. Managementul timpului rezolvă toate. Rutina Zilei lucrătoare (săptămâna / luna) trebuie instalată imediat, altfel amânarea și timpul plutitor în mod constant va face orice ineficiență ineficientă.
 3. Lucrați în portofoliu – din primele zile. Dacă nu lăsați link-uri la proiecte de succes, dacă nu salvați munca dvs. de succes, atunci totul va fi găsit și colectarea împreună va fi problematică.
 4. Lucrați la promovare. Mai eficient acest lucru se face prin dezvoltarea propriului dvs. blog, acesta este cel mai bun loc de joacă pentru auto-testare.
 5. Nu puteți face nimic și nu va funcționa, ambarcațiunea dvs. trebuie să fie atârnată. Nu luați comenzi pe care interpretul nu le înțelege deloc.

Și, desigur, trebuie să înțelegeți imediat cum funcționează propriile dvs. de contabilitate – scrieți veniturile, cheltuielile, distribuirea fondurilor, nu uitați de impozite.

Recenzii ale recenziilor despre locul de muncă

Întotdeauna vor fi aceia care critică orice întreprindere bună. Dacă nu a funcționat, nu înseamnă că nu lucrați. După ce am studiat suma mare de recenzii, putem spune că succesul este atins de el.

Excelente freelancers sunt obținute de la:

 • oameni cu auto-disciplină bună+
 • gata să lucreze mult și cu Azart+
 • capabil să-și distribuie timpul+
 • nu este necesar în prezența echipei+
 • gata să învețe în mod constant nou+
 • capabil să se adapteze la schimbările frecvente ale pieței.

Și, judecând de recenzii, de regulă, nu este posibil ca „să fie tras” în freelierea celor care sunt obișnuiți să lucreze în mod clar la program (de la 8 la 17 și în nici un fel) care nu știu cum să se organizeze un airbag financiar, care nu este gata pentru a concura în toate regulile (adică, să învețe, să ia sarcini de testare, de a crea o pagină de promovare).

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: