Totul despre tehnica Mula Bandha

Totul despre tehnica Mula Bandha

Probleme cu sistemul urogenital poate să apară dintr-o dată, atât la bărbați și femei. Desigur, puteți merge la medic și să profite de medicație terapie. Cu toate acestea, în scopul de a îmbunătăți rezultatul sau a scăpa de boală, la toate, puteți aplica în continuare tehnica numita Mula Bandha. Înainte de a începe cu acțiuni, trebuie să vă familiarizați cu informațiile de mai jos.

Ce este?

Dacă sunt exprimate prin cuvinte simple, se poate spune asa: Moula Bandha este un fel de exercițiu, care se află în suspendarea mușchilor de jos pelvine. De asemenea, numit rădăcină sau castel picioare. Ea îmbunătățește energia vitală se deplasează din zona ombilicului la zona situată între laringe și inima. Cu acest exercițiu, puteți îmbunătăți tonusul muscular și distruge blocurile de pe drum din fluxul de energie.

Așa-numita blocare rădăcină se realizează după cum urmează: a strecurat mușchii între picioare și să se relaxeze. Femeile trage și comprima vagin, și bărbați trage testicule. Aceste acțiuni sunt un masaj fel pentru sistemul genito-urinar.

Cu utilizarea regulată a acestei tehnici, energia necesară va trece prin picioare în coccisul, și apoi introduceți coloanei vertebrale.

Cunoaște: coloanei vertebrale este principala parte a corpului, care este considerat un pom de viață.

Moula Bandha direcționează energia sexuală în canalul din dreapta, prin aceasta circulație a acestei energii pe tot corpul și prin toate canalele de viață. Și cum știm, energia sexuală afectează toate sferele vieții umane. În cazul în care crește nivelul de energie din centrul de sex, total creșterile din industria energetică. O persoană devine mai puțin vulnerabilă la factorii negativi de la terțe părți.

Dacă există o scădere a tonului, apatie vine. În acest caz, puteți utiliza Mula Bandha. Mai ales acest exercițiu este util pentru a efectua oameni care nu au un partener de sex – aceasta va contribui la dezvoltarea energiei sexuale pe care forțele de sprijin de viață.

Beneficiu și contraindicații

Practica Mula Bandha este foarte util. Adepții tehnici spun că acesta servește aproape panaceu universal la toate problemele legate de sănătate sau de starea de spirit proasta. Prin urmare, vom începe cu proprietățile pozitive inerente acestei practici.

 • Fără mule-bandhi este imposibil să-și îndeplinească cele mai multe Asan Yoga. De exemplu, pentru a menține corpul în timpul capului pe cap, rack-uri de pe mâini și T. D., Va trebui să utilizați suplimentar acest exercițiu. Dacă nu se poate tulpina și să păstreze pelvisului, atunci nu va fi capabil de a menține corpul în echilibru.
 • Efectul exercițiului este evident dacă vorbim despre întărirea mușchilor din partea de jos pelvine. Cu varsta, astfel mușchii își pierd elasticitatea. Prin urmare, organismele în domeniu sunt, de asemenea, încep să tonul pierde. Și un astfel de factor negativ atrage după sine probleme de sănătate.
 • În corpul uman există un mușchi benzi corkscreen (este, de asemenea, numit LK-musculare). Cu aceasta, putem efectua sau restrânge urinare. erecție pentru bărbați este imposibilă fără ea. Daca te antrenezi acest muschi cu ajutorul mule-bande, vei simți vesel și sănătos.
 • Dacă sunt forțați să experimenteze abstinenta sexuala, atunci ar trebui să efectueze mai des exercițiul de mai sus. În caz contrar, problemele din sfera sexuală sunt puse la dispoziție, deoarece suprapresiunea de sânge la nivelul organelor genitale duce la inflamarea acestora. De exemplu, oamenii pot apărea prostatita, iar femeile vor avea probleme cu nașterea sau diverse tumori se va dezvolta.
 • Tehnica face posibilă închiderea energiei mentale în conștiință și nu permite această energie să coboare mai jos și mai jos. Dacă acest exercițiu trebuie îmbunătățit, impactul acestuia asupra corpului mental va fi foarte eficient.
 • Al patrulea capitol al „hatha yoga Pradipics“ text vorbește despre următoarele: Cu ajutorul Moula Bandhi, prana și aphanas, Nada și Bindu. Acest compus oferă o perfecțiune completă persoană în exercitarea yoga. Termenul „prana” în acest caz acționează ca și mișcări specifice ale corpului. Ele elimină energia rea ​​și fluxurile de energie din corp. Dacă echilibrul este între Prana și Apolois, este vorba de echilibru între energii.
 • Dacă vă ocupați în mod regulat cu MOULA BANDY, vă puteți organiza conștientizarea de conștientizare pe parcursul zilei. Mintea ta va deveni flexibilă, veți învăța cum să faceți soluții rapide.
 • Datorită concentrându-se în clasa Moula Bangdha, va fi posibil să se apăra de gânduri inutile.

Cu toate acestea, în toate cazurile, este necesar să se ia în considerare factorii negativi care pot apărea atunci când efectuează Moula Bandhi. Ia în considerare.

 • Atunci când hemoroizi în stadiul de exacerbare, trebuie să se abțină de la exercitarea.
 • In acuta inflamatie a prostatei, este de asemenea necesar să se renunțe la practica.
 • Sarcina este o contraindicație pentru clasele.
 • Moula-banda ar trebui să fie făcut cu atenție dacă aveți presiune ridicată sau are o boală rece. Faptul este că, în timpul practicii este încordate corpului, iar această tensiune afectează în mod direct starea generală a persoanei. Cu un immunite slăbit sau la presiune ridicată, organismul poate reacționa în mod incorect la televizor. Apoi, vor apărea probleme de sănătate.
 • Dacă suferiți de amețeli, trebuie să aveți grijă atunci când efectuează mule-bande.

Implementarea tehnicii

blocare rădăcină în yoga, capabil de a trezi kundalini de energie. Acest lucru se va întâmpla dacă faci totul corect. Atunci când practica yoga la etapa inițială, ar trebui să taie mușchii în locul în care se află Chakra Molandhara.

Datorită acestei clase, veți fi în curând în măsură să determine cu exactitate locația chakra pe corpul tau. Și apoi, prin puterea gândurilor tale în timpul yoga, puteți fi cu ușurință în măsură să energie concentrat în acest moment. De asemenea, puteți regla energia de intrare cu constiinta.

Pentru a pune în aplicare în mod corespunzător practicii, va trebui să utilizați un set de exerciții, care este împărțit în trei părți. Luați în considerare această problemă în detaliu.

 • De obicei, toate acțiunile încep cu Muladhara înțelept – Acesta este centrul de Badhi (rădăcină de blocare a fluxului). Când comprimarea lui Kanda, activați Prana și înlocuiți-vă fluxul la canalele dvs. de energie. Pentru a realiza această condiție, trebuie să strângeți bine mușchii din zona de picioare.
 • Apoi, treceți la execuția lui Ashvini înțelept (Centrul care este în spate, este necesar să se comprimă mult). Acest centru îmbunătățește fluxurile de energie. Când efectuați acest exercițiu, împreună cu Vajroli-Wise, concentrația de energie va avea loc în cocoș. Ce este Vajroli-Mudra? Acesta este un exercițiu care asigură comprimarea mușchilor în peretele frontal al presei (abdominal).
 • Vajroli-Mudra este considerată cea mai importantă parte, Situat în față. Când utilizați acest exercițiu, comprimați sfincterul organului genital și lamei, ridicându-l astfel. Exercitarea unui astfel de exercițiu prevede reducerea mușchilor în partea de jos a abdomenului.

Trebuie știut: spațiul având forma de ou este numit kanda (există un canal de energie Nadi pentru formarea canalelor energetice). Kanda este în interiorul deasupra picioare. Atunci când o persoană folosește Mulahara Mudra cu Vajaroli, precum și Ashvini-Mudra, el distribuie energia direct pe trei canale.

La comprimarea Kanda prana se ridică la nivelele superioare prin 5 canale energetice și este direct la Aham Grantha și Mahat Grantha. compresiune Muscle se mută Prana. Deci, se acumulează în manipus și asigură tonul vital al întregului organism.

Știu că atunci când se utilizează practica Moula Bandha prana se ridică din straturile inferioare în partea superioară. Astfel, toate chakrele vibreze, și există o schimbare în toate informațiile interne în bine.

energie pozitivă, care a fost transformat ca urmare a acțiunilor de mai sus pot fi utilizate atunci când acesta va fi foarte necesar pentru tine.

Cu toate acestea, acest lucru nu este totul. Puteți încerca să utilizați practica „Red – Moula Bandha, albastru – Ashvini-mudra”.

 • Pentru a face acest lucru, stau pe covor în post Padmasan lui (puteți utiliza o altă, și anume, în care utilizați partea din spate dreapta).
 • Faceti o respiratie adanca, întârziați răsuflare și a trimite pe constiinta Vajroli-Mudra. Expirație, și apoi arde sfincterului și ridicați-l.
 • În continuare, trebuie să se facă din nou și de a folosi Ashvini-Mudra (The abnurbing mușchii compresa și apăsați coloanei vertebrale).
 • Adept stoarce muschii puternic și imaginați-vă modul în care energia este dovedit în sus.
 • În cele din urmă, vom finaliza respirația și du-te la împlinirea Jalandhara-Bandhi (partea din spate a gâtului în sus, în timp ce apăsați bărbie la gât).
 • Restabiliți respirația din nou.
 • În continuare, vom stoarce puternic crottest mușchii și expirație.
 • Relaxăm gât, atunci vom relaxa corpul.

Nou-veniții nu ar trebui să overvolt și de a efectua exercițiul de mai sus mai mult de 10 de ori. Numai după numeroase secțiuni de formare pot fi în proces treptat, cu o creștere a cantității de exerciții.

În timpul îndeplinirii Mula Bandhi, mai multe grupuri musculare sunt tensionate dintr-o dată. A fost apoi că membrul genital la bărbați este întocmit, iar la femei sunt muschi interne ale vaginului si clitorisul.

Erori

Exercitarea trebuie să fie efectuate în mod corect. Erorile nu poate anula doar efectul de practică, dar, de asemenea, provoca daune sănătății fizice și mentale. Prin urmare, este necesar să învățăm următoarele adevăruri.

 1. Dacă nu face un warm-up înainte de Mula-gasca, puteți obține un efect negativ.
 2. Înainte de a practica nu poate fi solicitată. Persoanele care efectuează practici cu un stomac aglomerat câștig de risc indigestie. În plus, ei vor supraîncărca corpul lor, chiar mai mult și să-l facă rău.
 3. În cazul în care practica nu se face în fiecare zi, dar din cauza cazului, nu vă va ridica rezultatul dorit. Doar munca de zi cu zi pe sine permite mușchilor să întărească calea. În același timp, energia din toate punctele necesare este doar în creștere, iar conștientizarea apare din practică.
 4. Mușchii picioarelor lucrează simultan cu alți mușchi ai corpului tău. Când o persoană neexperimentată se transformă mușchii într-un punct de vedere, din astfel de acțiuni, tot corpul său vine în tensiune. Trebuie să înveți cum să separe aceste eforturi și să le controlezi. Altfel nu veți reuși.
 5. Nu încercați imediat să efectuați toate acțiunile de care aveți nevoie. Pentru a începe, este necesar să se dezvolte o capacitate simplă de a reduce și relaxa mușchii picioarelor la voință. De asemenea, să respirați liber și să nu coordonezi respirația cu contracția musculară.
 6. Cu tensiunea mușchilor și țineți această tensiune musculară în picioare, nu ar trebui să experimentați disconfort. Așa că respirați întotdeauna fără probleme și încet.
 7. Respirația și munca tuturor mușchilor trebuie să coincidă. Acei practicieni care, atunci când inhalare, nu au timp să se transforme mușchii, nu obține efectul potrivit. În timpul practicii, concentrați-vă pe Crotch Central. În același timp, acordați atenție senzațiilor asociate direct cu MOULA BANDHA. Dacă acest lucru nu este făcut, atunci nu veți putea trimite energia la canalul drept.
 8. Nu vă grăbiți când efectuați versiunea originală. Pentru a înțelege toate subtilitățile, va dura ceva timp. Este mai bine să creșteți durata practicii decât să nu obțineți rezultatul dorit.
 9. Nu vă bateți respirația. Numai atunci când învățați să o combinați cu tensiunea mușchilor, vă puteți continua dezvoltarea. În caz contrar, veți fi obosit rapid de acțiuni incorecte și să răciți practica.

În acest videoclip, vă puteți familiariza vizual cu particularitățile tehnicii Bandha Moula.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: