Viteza: ce este pentru ceea ce ai nevoie și cum să stăpânească această abilitate?

Viteza: ce este pentru ceea ce ai nevoie și cum să stăpânească această abilitate?

Timpul este una dintre cele mai importante resurse in ritmul de viata modern. Am avut în mod repetat pentru a auzi de la cineva din jurul nostru, că timpul este lipsit de catastrofic, și ne simți în mod constant. abilități de viteza va ajuta mult mai rapid pentru a face față fluxului colosal de tot felul de informații și în mod semnificativ Salvați resursa cea mai valoroasă – timp.

Există mai multe articole pe internet despre sens opus. În unele, se susține că viteza nu dă nimic, alții conduce o varietate de exemple de succes semnificativ. Să încercăm să înțelegem căile, lucrătorii care primesc și tehnici pentru a stăpâni abilitățile de viteză cu precizie utile.

Ce este?

Viteza – aceasta este:

 • Capacitatea omului de a informații textuale rapid cu percep un nivel ridicat de percepție folosind metode speciale de citire+
 • Complex pentru abilitățile de prelucrare și de înaltă calitate asimilare a informațiilor+
 • instrument util pentru timpul personal și de producție+
 • instrument eficient pentru dezvoltarea inteligenței și antrenament.

lectură de mare viteză nu este un scop. Capacitatea de a înțelege esența și semnificația din textul scris cu citire rapidă și încrezător. După ce a stăpânit tehnica de fotograf, puteți crește rata percepției de 3-4 ori. În cazul în care viteza medie a citirii standard a unui adult este de 200-250 de cuvinte pe minut, apoi în timpul etapelor crește la 600-700 de cuvinte.

Unii specialiști rețineți că, atunci când un procent de a stăpâni materialul este în comparație cu citirea de obicei, în mod inevitabil, scade în mod inevitabil. Acesta este motivul pentru capacitatea de a aloca punctul principal din text, păstrează materialul în memorie și taie momente nesemnificative capătă o importanță deosebită atunci când.

Principii de baza

Atunci când se utilizează tehnici de fotografie, aplică două principii de bază.

 • Răsfoind. Este o căutare vizuală de propuneri din text pentru a determina solicitările la problema principală sau în scopul lecturii. Start și sfârșitul textului citit, atunci prima teză a fiecărui paragraf pentru a determina rapid dacă sunt necesare informații suplimentare detaliate pentru această problemă. Este greșit să presupunem că urletele este un proces aleatoriu, deoarece pentru citire eficienta, este nevoie de o structură, mai important, ceea ce se citește, nu ceea ce este pierdut.
 • scanarea. Acesta este procesul de a găsi informațiile necesare utilizând o hartă minte formată din skimming. Pentru scanarea de succes ar trebui să fie clar modul în care este structurat materialul și ce să citească, astfel încât să puteți găsi informațiile necesare. Scanarea include teza principală, titluri, fapte, părți importante ale informațiilor.

Tehnicile de citire rapide sunt tehnici speciale de procesare de text, algoritmi, procesare de text, acoperire largă de text de căutare într-o singură vizualizare.

De ce este necesar?

Este incontestabil faptul că ritmul de viață modern se confruntă cu supraîncărcare de informații. Cantitatea de informații este în creștere aproape în progresie geometrică. Cum să nu se piardă în acest flux rapid? Numeroase surse de informare – televiziune, internet, broșuri, reviste, populare publicații științifice – totul este debordant cu informații despre modificările în diverse tehnologii, despre tot felul de știri, despre noile tendințe în unele procese. Pentru a rămâne cu succes, trebuie să propriile cunoștințe în domenii competitive, pentru a răspunde prompt la schimbarea situației, întotdeauna „pe linia de plutire“.

Desigur, viteza nu este un panaceu, dar într-o mare măsură, ajută la „ține o mână pe pulsul“. În plus, atunci când o persoană, o persoană care produce „bonusuri“, care creează beneficii suplimentare în anumite aspecte ale vieții.

 • Memorie de instruire. Atunci când creierul unei persoane este început să lucreze la un nivel superior. În cazul în sesiunile privind dezvoltarea tehnicilor de fotografie devin un sistem, percepție și memorizarea informațiilor sunt îmbunătățite, memorie este instruit.
 • Concentrarea atenției. Metode de viteze vă permit să se concentreze pe deplin asupra lectura, nu distras de gânduri străine, departe de materiale ușor de citit. Ca urmare, atenția se adresează pe deplin la obținerea de informații de text lizibil.
 • Dezvoltarea gândirii logice. Procesul de citire – Exercitarea pentru creier. creier de formare în viteză ajută mai eficient sortarea informațiilor și formează legături corespunzătoare cu fragmente de cunoștințe stocate anterior. Inductanța de gândire este îmbunătățită în mod automat cu o creștere a vitezei de lectură.
Citește mai mult  Cum să faci un rezumat al unui avocat?

Beneficiu și rău

fapte celebre din punct de vedere istoric viața unor personalități din lumea celebre deși în mod indirect, dar încă sunt o indicație a faptului că excesul de viteză, să contribuie la succesul și acest lucru nu este un mit. Suficient să spunem că faimoasele compatrioții lui Maxim Gorki știa repede cum să citească, Alexander Pușkin, Vladimir Lenin, precum și străini lideri ai diferitelor epoci istorice –Napoleon Bonaparte, Theodore Roosevelt, John Kennedy, Karl Marx și multe alte personalități celebre. Rezultă că Excesul de viteză – Case permanent.

Viteza – singura metodă în care activitatea mentală este inclusă simultan în ambele emisfere ale creierului. Dezvoltarea de inductivitatea de gândire și rata proceselor de gândire în timpul etapelor vor permite de a urmări autorului de intenție și rapid captura structura textului.

In ciuda avantajelor evidente plusuri, recunoscute de mulți dintre cei care au stapanit aceasta tehnica, dezbaterea în jurul valorii de tehnicile existente nu dispar și acum. Există o mulțime de adversari care consideră vitezele la toate nu citesc, ca atare, ci la texte care urmăresc. Cele mai multe adversarii sărbători unul, dar minus foarte semnificativ – Tehnicile dezvoltate în viteză nu permit în înțelegerea deplină a sensului de citire. Woody Allen, scriitor american, actor și regizor de film, semn de literatură și muzică: „Am citit“ Război și World „timp de 20 de minute. Este ceva despre Rusia „.

Speranța pentru a citi câteva mii de cuvinte pe minut, fără pierdere de înțelegere nu este în valoare de ea, este necesar să se evalueze în mod adecvat a posibilităților umane reale.

Cum de a dezvolta această abilitate?

Unii oameni sunt capabili să învețe cum să scoate în evidență, în mod independent, fără a vizita cursuri și training-uri speciale. Intenționalitate, credința în succes, antrenamentele zilnice pe tehnici speciale vor duce cu siguranță la succes. De la începutul formării, înainte de dobândirea de aptitudini pe termen lung va lua ceva timp. Psihologii recomanda în termen de 21 de zile pentru a efectua exerciții speciale timp de 40-60 de minute în fiecare zi.

Înțelegerea cuvinte și sensuri în relația lor, capacitatea de a sistematiza informații verbale, dezvoltat inteligența verbală este în strânsă cooperare cu citire de mare viteză. Pentru o dezvoltare mai mult succes a vitezelor, nu este rău să vă familiarizați cu bazele lingvisticii și stilisticii, au o imaginatie buna pentru a specifica în mod corespunzător autorul textului.

Viteza de citire afectează în mod direct de mai mulți factori:

 • Subvocalization (progres de text în minte)+
 • Regresia – Înapoi la fragmente individuale de text și Reread lor+
 • Vedere câmp limitat – acoperire text într-o stație de vizualizare+
 • Gradul de concentrare a atenției, capacitatea de a citi fără distragere a atenției+
 • lectură de suprafață – capacitatea de a gasi rapid în cuvintele cheie și rezumate de text.

Puteți ocoli aceste obstacole numai cu utilizarea de aptitudini speciale, rectificata prin practică impresionantă. Aceste abilități sunt dobândite prin antrenamente sistematice pe metode speciale, folosind exercițiile proiectate. Să dăm câteva sfaturi de lucru cu privire la dezvoltarea viteze.

 • Suprimarea de articulare (de lucru a organelor de vorbire). Vă permite să scapi de subvocalization (sfidare mentală a textului). Acest proces natural incetineste lectură în mod semnificativ. De la subvocalization și distrage atenția de transvazare ritmic pe masă, o numărătoare inversă moale, pronunțând răpăitul, citind riscuri simplu, cântând melodii fără cuvinte. Efectuați ceva de la acest lucru și, în același timp, în minte se pronunță textul nu va funcționa, obiceiul va dispărea.
 • Citirea cu pointer. Vă ajută pentru a scăpa de lectură regresului. Indicatorul poate fi un creion, o baghetă sau doar un deget – cât de confortabil. Aspectul ar trebui să alunece în mod continuu pe linie, fără a rupe departe de mișcarea cursorului pentru a re-revenire la textul citit.
 • Metoda punctului verde. Formarea percepției de informații în câmpul vizual periferic. Pe pagina cu textul din centru aveți nevoie pentru a portretiza punctul verde și la 10 minute cu atenție uita-te la ea. După două săptămâni, astfel de exerciții poate începe să ia în considerare textul în sus, în jos și pe partea laterală a punctului, acoperind aspectul cât mai mult posibil. Cuvintele trebuie doar pentru a vedea nu lectură.
 • Citirea pe diagonală. Dezvoltă capacitatea de a vedea fraze-cheie în text și se taie informații nesemnificative. Este necesar să alunece privirea în diagonală de sus în jos, în timp ce nu se întoarce la citire și nu de cotitură vizualizarea pe laturile. Inițial, va fi posibil să se acopere unele cuvinte, dar timpul va trece, și antrenamente permanente vor crește în mod semnificativ percepția. O persoană instruită bine este suficient să se uite la pagina cu textul pentru a înțelege esența scrise.
 • Citirea textului inversat. În primul rând, paragraf se citește pe o pagină „cu susul în jos“ inversat, atunci cartea revine la poziția normală și paragraf se citește din nou. Acesta este un antrenament pentru viteză tot mai mare de citire.
 • Metoda „Tik-asa“. crește în mod semnificativ viteza de citire. Capturile de aspect începe și se termină ale liniilor, și nu toate cuvintele din ele, acest lucru se întâmplă suficient pentru a înțelege sensul de citire.
 • Tarabarschina de formare. Citirea de pe dreapta la stânga (Tarabar lectură) dezvoltă concentrația. Ai nevoie pentru a începe antrenamentul de la expresii care sunt citite fără o diferență atât de la stânga la dreapta și invers (palindromâ). Exemple: „Pisica este în curând patruzeci de zile“, „Am dat clic pe un vier pentru vinete“ și t. Ns.. (În zilele noastre, astfel de texte sunt ușor de găsit), apoi se antrenează pe texte obișnuite.
Citește mai mult  Cine sunt Penguin cifra de afaceri și ceea ce fac ei?

Timpul pentru clase ar trebui să fie gândit în avans. Locul ar trebui să fie confortabil. Este inutil să se antreneze în locuri unde este imposibil să se concentreze. După ce ați citit principiile de bază, puteți începe să învățați pe cursuri sau să încercați să învățați cum să citiți rapid. Există evoluții ale autorilor străini și interni privind dezvoltarea vitezei, manualelor și a materialelor video, cursuri speciale și instruiri.

Pentru dezvoltarea reușită a tehnicilor de fotografie, vor fi necesare o mulțime de practici. Toate acestea din agregat vor oferi o oportunitate de a percepe corect și de a salva informații în memorie, iar în viitor – utilizarea practic a cunoștințelor dobândite.

Din ce vârstă începe învățarea?

Oamenii de succes în orice moment au fost și rămân obiectul admirației și adesea invidiază. Cei mai mulți părinți ar dori să-și vadă copiii cu succes în viitor, iar mulți nu doresc doar, dar în orice mod încearcă să dezvolte un copil. Învățarea copilului să citească rapid cu înțelegerea textului și intonația corectă nu este în același timp.

De la ce vârstă pentru a începe să înveți copiii să citească rapid? Recomandări fără ambiguitate cu privire la această problemă nr. Unii experți cred că puteți începe să învățați un copil rapid citit de la 5-7 ani. La această vârstă, creierul este capabil să-și amintească materialul cât mai repede posibil, dar, cu condiția ca copilul să fie deja în măsură să citească bine și nu prin silabe. Alți metode de autori recomandă să înceapă formarea în 7-10 ani, în acest moment copiii citesc cu încredere cuvinte și înțeleg clar scrise.

Citește mai mult  Totul despre electromecanica pe lifturi

Dar majoritatea experților tind la faptul că Vârsta optimă pentru a începe antrenamentul în viteză – de la 10 la 12 ani. La această vârstă, copilul are suficientă memorie, el înțelege informația bine, își amintește cu viteza discursului vorbit, acesta este capabil de text repovestire.

Important și prealabil – dorința voluntară a copilului însuși să se angajeze. Este imposibil de a forța copilul să facă exerciții, nimic bun va fi lansat. Metoda de instruire trebuie selectată în conformitate cu vârsta.

Cine va folosi această tehnică?

Abilitatea de viteze este necesară în diferite profesii asociate cu necesitatea zilnică de a citi și memora cantități mari de informații textuale. Firmarea va fi cu siguranță utilă pentru avocații, profesorii, recenzorii, editorii, traducătorii – toți domeniile al căror domeniu de activitate este legat de texte. Este dificil de a supraestima beneficiul citire rapidă pentru studenți – în procesul de învățare trebuie să citească și să proceseze o masă de informații textuale pentru a pregăti pentru cursul sesiunii și a scrie și a tezei. În programele școlare, de asemenea, informațiile sunt în creștere în fiecare an.

Pentru acei adolescenți moderni, care deja în anii de școală se gândesc la un viitor de succes, abilitatea vitezelor de asemenea, nu vor fi de prisos.

Erori

Naiv conta pe rezultate imediate și disperare, în cazul în care, atunci când verifică au fost departe de așteptat. Dar, dacă se ia în considerare unele puncte de timp înainte de a începe antrenamentul, puteți accelera în mod semnificativ acest proces.

 • Citirea fără o pregătire prealabilă – o greșeală gravă. Mai întâi trebuie să punem întrebarea – pentru ceea ce aveți nevoie pentru a citi materialul? Întrebările sunt markeri pentru care cele mai multe informații importante sunt extrase din text. Fără întrebări, citirea este lipsită de sens, textul este pur și simplu „absorbit”.
 • Mai întâi trebuie să înveți să citești de înaltă calitate pe viteza obișnuită, Înțelegerea și informații din prima memoreze lectură, citit, nu distras de nimic, și numai apoi începe să stăpânească răsucire.
 • Nu poți lăsa gândurile „nu voi reuși“. Punctul de vedere este că, pentru dezvoltarea de deschidere, este necesar să fie super-benzi – eroare. Nimeni nu va susține că abilitățile mentale ale oamenilor diferă foarte mult, dar toată lumea poate învăța cum să viteza într-o dorință mare. Nu este absolut de memorie pentru toată lumea, este necesar să se pur și simplu „trezi“, a dezvolta și de tren, astfel încât nu există nici o urmă stânga înainte de textele volumetrice.
 • Nu ar trebui să sară de la tehnica metodologiei, Este necesar să alegeți ceea ce este descris disponibil, ușor de înțeles în limba dvs. de a stăpâni tehnica o dată pentru totdeauna și în viitor doar pentru a îmbunătăți abilitățile inițiale ale practicii constante.

După ce a stăpânit tehnica de fotografie, cea mai mare folosește atunci când le citesc literatura științifică și populară, de afaceri sau educațională.

Ficțiunea și poezia pot fi citite cu viteză normală, astfel încât să nu piardă efectul de a se bucura de lectură. Nici o dificultate cu tranziția de la un mod de citire la altul nu apare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: