China rece fără gătit: Caracteristici și metode de fabricație

China rece fără gătit: Caracteristici și metode de fabricație

Porțelanul rece a iubit cu apă de lucru pentru ușurința utilizării. Este foarte ușor să lucrați, convenabil și relativ economic (dacă calculați costul componentelor). Este demn de remarcat faptul că puteți face o masă lipicioasă pentru meșteșuguri. Cel mai adesea, viitoarea porțelan rece este fiartă într-o cratiță, mai puțin de multe ori compoziția lichidă este pregătită în cuptorul cu microunde, dar există o versiune mai simplă – gătit fără gătit.

Rețetă clasică

Conceptul de confort este relativ: mulți maeștri doresc cu adevărat să creeze o masă de plastic fără tratament termic, astfel încât să nu contacteze aragazul, nu creați un risc suplimentar. Dar nu toată lumea îi place China rece fără gătit, cineva sărbătorește un rezultat neobișnuit, cineva spune că, cu munca de gătit mai interesant și controlul producției este mai bun. Cum să vă faceți, poate fi rezolvată numai de experiență.

Pentru fabricarea masei:

 • Amidon (porumb sau cartofi) – 2 linguri+
 • Vaseline – 1 lingură+
 • Soda alimentară și lipici – în ceea ce privește situația.

Deci, în recipientul uscat trebuie să turnați amidonul. Vaseline este de obicei încălzită într-o baie de apă (care este deja puțin contrară rețetei fără tratament termic, dar acest element nu se aplică pentru gătit). Vaselina se înmoaie se îndreaptă spre amidon, se adaugă o mică sodă acolo, iar compoziția este amestecată cu o stare în care nu vor exista bulgări. Apoi, treptat trebuie să adăugați lipici PVA.

Câte lipici adaugă, devine clar în procesul de frământare, materialul ar trebui să devină omogen.

Există o altă opțiune de gătit porțelan rece acasă. În loc de lipici PVA, puteți lua un adeziv în vrac – 1 lingură, cât mai mult de sodiu alimentar și apă. Vaseline se adaugă la această compoziție, toate componentele sunt amestecate. Dar astfel de rețete sunt utilizate rar, deoarece nu au principalele ingrediente – nici un amidon de cartofi, nici porumb. Și fără ele rezultatul nu este întotdeauna previzibil.

Sfaturi pentru cei care nu gătesc amidon rece

Nici o clasă de masterat nu poate fi numită universală. Trebuie să încercați câteva rețete pentru a găsi una care vă convine. Dar metoda probelor și erorilor nu va fi neapărat lungă, dacă înainte de a lucra cu materialul, veți cunoaște următoarele nuanțe.

 • Dacă aveți nevoie să pregătiți un material alb care nu dau alte nuanțe, ar trebui să funcționeze cu cornstorming. Cartofi va da masa umbrei de culoare galben, iar această opțiune este potrivită numai pentru lucrările pictate ulterior.
 • Pentru a da o greutate de flexibilitate, unii meșteșugari adaugă plastifiantului auto.
 • Dacă observați că materialul nu conține formularul, este posibil, cazul în starchmale. Va trebui să obțină mai bine amidon.
 • Compoziția lipiciului de tapet (dacă lucrați cu acesta) trebuie să includă amidon modificat.
 • În cazul în care materialul a început să se destrame, se adaugă lipici – se va returna materia primă în starea inițială.

Nu uitați să vă distrugeți mâinile cu cremă cosmetică incoloră. În primul rând, masa de porțelan nu se va lipi de mâini, în al doilea rând, veți crea un strat protector pe piele.

Master Class pas cu pas pentru începători

Dacă aceasta este prima dvs. experiență de lucru cu porțelan rece, fiecare acțiune este nouă și poate duce la o eroare. În acest caz, este mai bine să lucrați la clasele de masterat pas cu pas, în prealabil despre ei „făcând” în capul meu. Asigurați-vă că înțelegeți procesul de a face testul în teorie și apoi faceți-o practic.

Citește mai mult  Cum de a lega un câine amigurum?

Deci, pentru fabricarea unui porțelan rece fără gătit, următoarele componente au nevoie.

 • Amidon de porumb – Vândute în orice supermarket, este ieftin. Este mai bine să cumpărați un nou ambalaj, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la rezultatul de calitate slabă datorită amidonului deteriorat.
 • PVA Glue. Adezivul de marcă nu este important, volumul prea, cel mai important, pentru a fi plastifiant.
 • Procesarea manuală a uleiului. Dacă la domiciliu există ulei de nucă de cocos – excelent, dacă există un ulei de igienic al copiilor – de asemenea bun. O cremă obișnuită de mână păroasă este, de asemenea, potrivită (principalul lucru este că nu este culoarea și nu este iritată de o aromă obsesivă).

Acestea sunt principalele ingrediente. Newbies trebuie să învețe să lucreze cu ei, și numai aditivii mai târziu vor intra.

Și să învețe cum să lucrezi la ochi: deci veți analiza cursul de lucru, ajustați vâscozitatea testului. Cei care sunt strict legați de rețete atât de orbește, rezultă că, chiar și cu deficiențe evidente ale testului, se tem să ajusteze rețeta.

Apoi, lucrăm astfel:

 • Pasul 1. Trebuie să turnați amidonul de porumb într-un castron mic curat și uscat. Rapid pe ochi, dar lăsați criteriul să fie 3-4 linguri. Apoi, va fi, de asemenea, lipici PVA PVZLE. Proporția este după cum urmează: 1 parte a ingredientului lichid la 2 părți ale uscrii. Apoi, cu un baston de lemn (creion, ciucuri de tijă) frământați aluatul. În procesul de frământare pot fi adăugate ingrediente. Cerința principală – Masa ar trebui să jure bine în mâini.
 • Pasul 2. Nu uitați să vă ocupați de mâini. Puteți face acest lucru în procesul de frământare. Opțiunea perfectă este uleiul de nucă de cocos, miroase frumos, și mâinile rămân protejate pentru o lungă perioadă de timp. Aluatul nu se va lipi de mâini, procesul de amestecare în sine va fi tactilă plăcută.
 • Pasul 3. Mulți nu se pot păstra până la capăt și petrece frământare literalmente minute. Dar etapa nu este la fel de rapid, la câteva minute va lăsa exact procesul de creare a unei mase de porțelan. Nu vă grăbiți – vă veți simți că a devenit omogen, din plastic, maleabil și netedă.
 • Pasul 4. Durere în materialul poate corect în timpul frământare. Dacă lăsați amândoi să mănânce, aluatul va fi de culoare albă, dar nu se aștepta la un alb zăpadă. Dacă aveți nevoie de albeața strălucitoare, se adaugă vopsea albă la aluat. Acesta poate fi vopsea acrilică, ulei, guașă adecvat și chiar colorant alimentar.
 • Pasul 5. Punct foarte important – masa trebuie să fie păstrate în mod corect. Fa-o în pachete sau filme alimentare. Principalul lucru este de a transforma în mod fiabil filmul sau pachetul astfel încât aerul să nu se mute la test. În caz contrar, masa va începe să împingă. Pentru muncă, lăsați-vă o mică bucată de aluat, restul – în film și în frigider. Mulți scot aluatul în containere, astfel încât acesta să fie plasat compact în frigider, fără a interfera cu nimeni.
 • Pasul 6. Unii masterat Storează aluat la temperatura camerei. Și, de asemenea, puteți – există o diferență semnificativă între depozitare în dulap și în frigider nu există, principalul lucru este că aluatul nu interferează cu tine, nici gospodăriile.
 • Pasul 7. Newbies sunt deseori dezamăgiți de această formă de creativitate, de îndată ce primesc aluatul de la frigider. Ei dezvăluie pachetul și se pare că aluatul începe să se prăbușească. Dar nu disperați: amintiți-vă masa în mâinile voastre, în căldură va „să știe” și va deveni din nou plastic și omogen. China rece este încălzită literalmente pe minut.
Citește mai mult  Producator Fire Alpina

Ei bine, atunci puteți să sculptați și aceasta este deja o clasă de masterat complet diferită.

Erori frecvente

Fără ei, este dificil să înveți un nou, dar nu este necesar să înveți din greșelile noastre de fiecare dată, să folosim experiența enervantă a altcuiva. Mai jos sunt 3 erori frecvente atunci când lucrați cu porțelan rece.

 1. Lipici puțin, dar o mulțime de amidon. Dacă desfășurați un buncăr din filmul alimentar, iar masa este foarte strânsă și strângeți o bucată dificilă, veți depăși amidonul. Dacă există pori luminos vizibili pe site-ul pauzei, acesta este o traseu de amidon nerezolvate. Dacă o mulțime de amidon, dar puțin lipici, aluatul va fi dificil de rostogolit, va trebui să pună presiune asupra rolei.
 2. Masa de masa. Dacă ați început modelul și ați descoperit că masa de masă la zero, atunci aceasta este o greșeală brută. Cu o astfel de problemă, rularea va fi dificilă, iar toate etapele ulterioare de muncă sunt împiedicate de. Faptul este că, cel mai probabil, ați luat lipici fără plastifiant. Sau chiar și el a fost în ea, dar în cantități mici (și poate, la toate slaba calitate). Nevoia de a schimba lipici, nu există nici o altă opțiune.
 3. Perevar / Nedovar. Pentru cei care nu gatiti masa de porțelan rece, riscul de a veni pe aceste greble. Dar cine a decis încă să încerce, într-adevăr de multe ori, fie negates masa, sau digerarea-l. Primul caz este ușor de corectat, al doilea – trebuie să refaceți și să analizeze de ce sa întâmplat.

    De asemenea, de la eșecurile nu sunt asigurate în cazul în care lucrați inițial cu sodă alimentară. Mai precis, dacă vă decideți să-l adăugați în timpul gătirii. Nu adăugați talc, cretă sau caolin în cantități mari. Foarte des incepatori grăbește să intre în starea de masterat și, fără a cheltui rețete simple începe să „Conjure“ peste multicomponente. Dar este nevoie de experiență, anumită sensibilitate a mâinilor, „de 30 de ori“.

    Citește mai mult  Producția de pături de patchwork pentru începători

    Cu toate că, în general, de lucru cu porțelan, care nu are nevoie de gătit, mai ușor. Și multe erori de masterat preferă astfel să evite.

    Ele nu pun material fierbinte în frigider, fără a fi confundat cu temperatura de timp și preparare, nu pierdeți timpul de adăugare a vopselei.

    Dar trucurile autorului sunt sigur de utilizarea. De exemplu, există maeștri care nu sunt publicați în pachetele finalizate, dar pe un ulei lubrifiat sau o placă de plastic cremă. Iar pe acest tabel, materialul este din nou murdar, cu atenție, pentru o lungă perioadă de timp, și apoi trece apoi în pachete.

    Încercați să vă împărtășiți descoperirile!

    Care sunt caracteristicile porțelanului rece fără gătit, priviți în următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: