Căpestrele pentru un cal: specii și subtilități de alegere

Căpestrele pentru un cal: specii și subtilități de alegere

Runda pentru un cal este unul dintre accesoriile principale și este folosit de cei care se ocupă cu sporturile ecvestre sau pentru reproducere cal profesionale. Acest dispozitiv vă permite animalelor de control comod în timpul călăria. Uzda pot fi achiziționate atât în ​​forma finită, în magazine specializate, și în mod independent, face-te acasă.

Descrierea și structura

managementul cal se realizează cu ajutorul unui instrument special numit „Bridle“. Principalele componente ale acestei adaptări includ următoarele elemente: curele, gaz, capsula și rărunchii. Fiecare componentă a căpăstrul are propriile caracteristici și scop.

 • Centura. Acesta este considerat unul dintre principalele elemente ale accesoriului, deoarece asigură fixarea întregului design-pe capul calului. Fiecare model este format din centura inferioară și selectată.
 • Capsulă. Este un mecanism special, care stabilește în mod fiabil calul în cavitatea bucală.
 • Obraznic. Joacă rol estetic, este de multe ori de reproducție de cal, cu pietre, pietre colorate, paiete și panglici.
 • frâu. Au forma a două frânghii de aceeași lungime, acestea sunt fixate direct rivy. Rărunchii pot fi cumpărate ca în formă finită și să-l tine. Cu ajutorul lor, se realizează în viața care vă permite să controlați acțiunile unui animal.

Principiul funcționării căpăstrul este: Piesa bucală, situată în gura animalului, apasă colțurile buzelor, se întrebau direct presiunea în limba, dând impactul pe cer, iar capacul strânge fața cailor.

Pentru a fi confortabil pentru animalele de antrenare Ai nevoie să achiziționați un dispozitiv de antrenare care corespunde structurii și dimensiunile capului calului. Multe întrerupătoare de cal face căpestrele cu propriile lor mâini, în funcție de schițe individuale, care permite utilizarea diferitelor design-.

Dimensiunile bridele sunt determinate în funcție de dimensiunile animalului, după cum urmează: cu creșterea animalului în greabăn de la 102 la 145 cm – ponei (S / M), de la 146 la 155 cm – COB (M), 156-168 cm-Full (L), 169 cm – Extra complet (L).

Pentru a calcula corect dimensiunea americană (britanică), în inci, sau picioare și inci, ar trebui să măsoare cu precizie calul de la piept la partea din spate a șoldului.

Soiuri

Până în prezent, există mai multe tipuri de frâie, astfel încât fiecare rider fara dificultate poate alege rapid exact modelul care ar corespunde nu numai pentru anumite sarcini, dar, de asemenea, designul de ansamblu în proiectarea calului. Cele mai multe tipuri comune de căpestrele:

 • Khakora+
 • Trenzelnaya+
 • Muffens+
 • utilizate pentru mersul pe jos și să fie difuzate+
 • de film western+
 • Cowboy (potrivit pentru ambii cai și tauri).

căpestrele Trenzel se referă la modelele utilizate frecvent, ele constau din toate elementele principale, singurul lucru care capacele vor fi în ele pot fi eliminate. Spre deosebire de alte tipuri de ulusions în Trenzelnaya, camera de zi pot fi realizate atât din cauciuc, fier asa si plastic. Această opțiune este de obicei alegerea acelor motocicliști care au încredere în natura și comportamentul lor pentru animale de companie, și, de asemenea, știu cum să păstreze bine în șa.

Citește mai mult  Toate woodcases despre sculptate

Frîul muștiuc se referă la una dintre speciile unui model triplu. Acesta se distinge numai prin prezența unei părți suplimentare de fixare, destinat unei alte surpriză și reimburs. Aceasta oferă posibilitatea de a maximiza controlul animalelor. Cel mai adesea, un model similar este achizitionat pentru evenimente importante și dezasamblate pentru curse.

Nu mai puțin popular de reproducere cal și căpăstru cowboy. Se compune, de obicei, dintr-o capsulă clasică, piesa bucală, trenzel și trei centuri. În funcție de particularitățile fabricării centurii occipital, astfel căpestrele sunt împărțite în crestate (având două bucăți de cai putere) și ordinare. Astfel de căpestrele sunt destul de realiste pentru a coase propriile lor mâini, singurul lucru pe care accesoriul nu provoacă un animal la animal în timpul funcționării, trebuie să eliminați în mod corect măsurătorile din ea.

cerere mare de reproducție de cai căpestrele de agrement. Ele sunt de multe ori, de asemenea, găsite în ferme în cazul în care acestea cresc cai. Această opțiune de accesoriu este caracterizat prin simplitatea de utilizare, deci ideal pentru cei care iubesc pe termen lung călărie. Datorită acestui căpăstru, este ușor să bea un cal, pentru acest lucru este suficient pentru a elimina gura animalelor.

Multe întreruptoare de cai refuza exploatarea prânzuri de fier obișnuite, dând preferință la hakamore căpestrele. Datorită lor controlul asupra calului are loc prin influențarea bărbia și capul. Specialiștii recomandăm achiziționarea Hakamors în cazul în care calul are dinți deteriorat sau boli orale.

În ciuda imens selecție de căpestrele, proprietarii de cai atunci când cumpărare trebuie să se acorde atenție nu numai la prețul produsului, dar calitatea acestuia. Uneori, frumoase produse pot crea o masă de animale de neplăceri. În plus, montarea strictă a bridele, care se realizează într-o poziție în picioare de cai, fără mișcări ascuțite. masa speciala ajută la simplificarea selectarea frâie, toate dimensiunile și recomandările sunt indicate în ea.

Ce este a suferit?

Atunci când există o necesitate de a efectua măsuri terapeutice cu animalele, să facă o inspecție planificată sau pur și simplu trebuie să fie spălate, un dispozitiv special este folosit, numit ștreang. El realizează un opritor de încredere pentru un cal, atunci când ea se află. Uneori folosesc ștreangul pentru a facilita deplasarea calului pe distanțe scurte. Lady este considerată căpăstru imperfectă, deoarece nu are un astfel de element ca. Începătorii ar trebui să fie luate în considerare următoarele recomandări atunci când se utilizează subevaluării.

 • Scoateți calul în așa fel încât ea a simțit că el a fost sub control. Din acest motiv, este necesar să se păstreze la mică distanță de cap.
 • Atunci când se aplică ștreang, călărețul ar trebui să fie pus pe partea stângă a animalului și să încerce să nu plece prea departe, urmând să-l într-un singur picior. Costă să fie în mod constant de alertă, deoarece chiar și cele mai calm animale de companie, cu un caracter preot poate frotiu proprietarul său cu copita.
 • Pentru cai sensibili, se recomandă utilizarea rapidă coarda. Acesta poate fi modul de a cumpăra în magazin și să producă în mod independent, din fire sau sfori de conducte obișnuite. Când creați o lipsă, utilizați de obicei metoda de țesut nod, în care fiecare nod este situat unul de altul la o distanță de până la 5 cm.
Citește mai mult  Cum de a face topiara in tehnica kanzashi?

De asemenea, este important să știți cum să purtați ghinionar pe animalul de companie; este în valoare de următoarele acțiuni pentru acest lucru.

 • Principalele părți ale spălării sunt determinate să includă o sublovă, elevație, centură de perie, cataramă și capsulă.
 • Atunci trebuie să abordăm cu atenție animalul, fără să-l sperii. Pentru a păstra un cal și pentru a preveni scăparea ei, aruncarea în jurul gâtului.
 • După aceea, este necesar să se apropie lângă umărul stâng al caii și să ia aceeași direcție ca ea, fixând halterul cataramei superioare.

Cum de a alege Ulus?

Bridleul efectuează două roluri: decorează apariția animalului și asigură controlul asupra acesteia. Prin urmare, înainte de a achiziționa acest accesoriu, este important să luați în considerare multe nuanțe. El nu ar trebui să provoace disconfortul, durerea și iritarea caii. Este cel mai bine pentru a da preferință produselor branduri celebre, care sunt caracterizate de înaltă calitate. Ei sunt bine așezat pe cap, să servească pentru o lungă perioadă de timp și nu pierde aspectul inițial, care vă permite să-și vândă produsul. În ceea ce privește căpestrele de calitate inferioară, acestea costa mult mai ieftin, dar repede uzura si strica aspectul animalului.

Un rol imens atunci când aleg un zestion joacă și definirea corectă a dimensiunilor pentru care măsurătorile sunt eliminate din capul de animal. Măsurile sunt realizate după cum urmează: frunții – latime + 10 cm, bărbie – latime + 3 cm, de la ceafă la colțul gurii, pe obraz și de la ureche la unghiul gurii 10 cm. Lungimea este Reinforce iau la discreție.

În plus, atunci când aleg un căpăstru, trebuie să ia în considerare calitatea materialului din care sunt realizate elementele sale principale. Multe spărgătoare de animale preferă să coase acest accesoriu independent sau ordine Croitorie în Shornikov (Masters speciale). Astfel de produse sunt, de obicei, nu cu mult diferit de fabrica.

căpăstru selectate corect, care respectă în totalitate toți parametrii de capul calului, simplifică controlul animalelor.

În cazul în care calul este planificat pentru a fi plasate pe competiții sportive sau expoziții, atunci bridele originale care oferind imaginea rigging sportului ar trebui să fie achiziționate. Un criteriu important în alegerea este lățimea pielii, greutatea animalului. De exemplu, pentru cai competitive necesită un tip de frâie, pentru vânătoare – celălalt, și pentru ieșire – a treia.

Hățurile sunt recomandate pentru a alege lungimea corectă. Ele nu trebuie să fie lungi și scurte. Este recomandabil să cumpere produse cu o cantitate mică de lungime, ca situații diferite se poate întâmpla. Centura cap la cap ar trebui să fie liber și să nu trageți zona urechilor. Dă opinia inițială a animalului și inserat în capetele centurilor de catarame speciale.

căpestrele de bună calitate, de obicei, constă din 10 cusături (plasate-un inch), în opțiuni mai ieftine pentru ei doar 8 și mai puțin.

Pentru caii care sunt folosiți în mod constant în competiții, este recomandabil să cumpărați pâini scumpe, acestea sunt echipate cu capace confortabile pentru transportul din bumbac sau alte țesături naturale. Nu este necesar să se grăbească să dobândească pâinile, înainte de a fi necesar să planificați viața funcționării lor și să țineți cont de bugetul dvs. financiar, deoarece Este mai bine să cheltuiți bani o dată pentru achiziționarea unui produs de calitate decât apoi schimbați-o în mod constant la un nou.

Citește mai mult  Caracteristici Organizatori pentru Moulin

Cum să puneți pe un cal?

  De îndată ce întrebarea cu achiziționarea de căprioară este rezolvată, trebuie să fie pusă în mod corespunzător pe cal. Dacă acest lucru se face pentru prima dată, trebuie respectată liniștea și nu permite mișcări ascuțite deoarece sperie animalul. Este necesar să se poarte un dispozitiv lent, este de remarcat faptul că caii simt o mare frică umană, așa că, dacă proprietarul lor nu este foarte încrezător, acest eveniment este mai bine să se amâne la un alt moment.

  De multe ori, persoanele nervoase nu doresc să poarte un pansament și începe să geamandura, în aceste cazuri, ele pot provoca un prejudiciu proprietarului lor. Pentru a preveni acest lucru pentru prima dată de căpăstru, este recomandat să poarte un cal la un cal care are experiență în această afacere. Pentru a pune rapid și doar pe căpăstrul animalelor, ar trebui să se aplice următoarea schemă.

  • La prima etapă, este necesar să se predea în mod corespunzător un cal pentru a purta acest dispozitiv. Pentru aceasta, cursa proprietarul trebuie animalul și să vorbesc cu el calm. În plus, este necesar să se asigure sănătății bridele, unbounding capsulei și cureaua de selecție.
  • Apoi, fiind lăsat de cal, trebuie să poarte un căpăstru, ținând partea nazală a animalului și a aruncat un motiv pe gât. În același timp, elementul de fixare pe picioroange trebuie să se lipească cu mâna.
  • După aceea, pe marginea știrbă a fălcilor sunt treaz. În cazul în care animalul este prea agitat, el trebuie să dea delicatețe. De îndată ce zero este ridicat în sus, se pune pe centura îndrăzneață, este aruncat în spatele urechilor. In timpul acestei proceduri, este important să se asigure că componentele căpăstrul nu sunt răsucite.
  • Etapa finală este selectarea unei centuri chiffer. Ar trebui să fie plasat în așa fel încât rămâne la distanță în mărimea pumnului între ea și capul. Între capacele și pielea calului trebuie să fie un decalaj în două degete. În conformitate cu normele de siguranță, este permis să folosească numai laurers cu inserții din piele de mai sus. În caz contrar, animalul le va rupe repede.

  Nu poți pune pe cal de ultieu, atunci când animalul cade afară, joacă sau de odihnă într-un denuncture. Dacă rămânem la aceste reguli simple, procesul de realizare căpăstrul va fi simplu, și va fi capabil să facă față cu ea chiar și prima dată.

  Mai multe informații despre cum să poarte un căpăstru pe un cal, specialiști în video prezentate mai jos se spune.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: