Cum de a alege un pistol electric de lipici?

Cum de a alege un pistol electric de lipici?

Pistolul adeziv este proiectat pentru compușii durabile din diferite tipuri de materiale. Popularitatea sa se datorează versatilității, fiabilității, precum și unui indicator ridicat al lipinței.

Un astfel de lipici îngheață rapid și nu are un miros neplăcut.

Datorită avantajelor sale considerabile, acest dispozitiv a fost utilizat pe scară largă în multe domenii ale activității umane, atât profesionale, cât și de uz casnic.

Scop

Pistolul adeziv este conceput pentru a lipi diferite tipuri de materiale – sticlă, plastic, piele, elemente din lemn, textile, hârtie, hârtie, ceramică, spumă și chiar metal.

Sistemul termic este selectat în funcție de complexitatea lucrării efectuate. Este utilizat în mod activ în construcții pentru fixarea durabilă a elementelor de finisare, etanșarea cusăturilor, lipirea diferitelor părți.

O gamă largă de arme adezive a fost estimată de designeri și florari, precum și de masterii meșteșugari. Acesta din urmă îl folosește atunci când creează diverse meșteșuguri, suveniruri și elemente de decor originale.

pistol adeziv electric a devenit principalul instrument în arsenalul de masterat de casă, precum și persoanele implicate în crearea de modele de designeri.

Artiștii folosesc masa adezivă ca material pentru crearea de picturi și compoziții de artă, decorează cărți poștale, appliques, sticle festive.

Cum funcționează thermopystole?

Indiferent de tipul de pistol adeziv, principiul de funcționare are același. Diferențele pot consta numai în materialul din care se face dispozitivul, cum ar fi puterea (rețea sau baterie), puterea și setul de opțiuni suplimentare.

Depozitarea termică constă din următoarele elemente:

 • cadru+
 • Cuplaj de ghidare+
 • Pusher+
 • termoelement+
 • duză.
Citește mai mult  Cuțite de subiect de copaci: specii și reguli de alegere

În timpul funcționării tijei adezive, care este introdusă în termopitare, apăsând trăgaciul se deplasează înainte și trece prin elementul de încălzire, în forma topită iese din duză.

Modelele noi sunt echipate cu două duze detașabile – obișnuite și extinse. Al doilea este conceput pentru a aplica adeziv în locuri greu de obținut.

Modele de revizuire

În funcție de caracteristicile designului său și de principiul operațiunii, pistoalele de lipici sunt împărțite în următoarele tipuri.

 1. Termele fără gaz. Funcționează pe Bhutan, potrivit pentru munca pe teren.
 2. Electric (rețea). Funcțiile din rețea, nu necesită reîncărcare.
 3. Adeziv reîncărcabil. Pistolul mobil, bateriile suficient pentru 40-60 de minute de lucru.
 4. Termopioletol pneumatic. Implică un flux pneumatic de consumabile adezive. Modelul profesional este conceput pentru lucrări mari de construcții.
 5. Butonul adeziv. Opțiune compactă, mobilă, ideală pentru maeștrii realizați manual. Lucrează pe bateriile AA.

În funcție de metoda de furnizare a lipiciului, dispozitivul este:

 • Automat+
 • Semiautomat+
 • Mecanic.

În lista celor mai buni producători merită evidențiază mai multe companii străine ale căror produse merită într-adevăr atenția cumpărătorilor:

 • Dremel+
 • Bosch+
 • Elitech+
 • Metabo+
 • Topex+
 • Ryobi.

Precum și mărcile interne:

 • „Enkor”+
 • „Calibru”+
 • „Uniune”+
 • „Specialist”.

Criteriile de alegere

Cum de a alege un pistol de lipici în funcție de domeniul de aplicare al aplicației.

 1. Evitați analogii chinezi ieftini ai termopitolilor, deoarece acestea sunt scăzute și rapid pauză. În plus față de faptul că astfel de modele sunt topite lent cu o tijă de lipici, există o probabilitate ridicată ca elementul de încălzire să nu reușească, fie să topească carcasa din plastic de calitate scăzută.
 2. Pentru cei care doresc să cumpere un dispozitiv pentru lucrări mici de reparații acasă, Modele multiple ar trebui alese – undeva 40-60 W.
 3. Pentru cei care sunt o mobilitate maximă maximă a armei adezive, Modelele de gaze ar trebui luate în considerare – ieftin și compact.
 4. Pentru cei care sunt angajați în lucrarea de ac, Opțiunea ideală va fi achiziționarea unui mâner adeziv miniatural.
 5. Oamenii care folosesc arme de lipire pentru activități profesionale, Atenția trebuie acordată unei versiuni puternice reîncărcabile cu o alimentare adezivă automată, care asigură capacitatea de a regla încălzirea tijei adezive.
Citește mai mult  Plângând bufnițe din tuburi de ziar

Ce ar trebui să acorde atenție la cumpărarea unui sistem termic.

 1. Prezența unui stand stabil. Ar trebui să fie larg și să eliminați posibilitatea răsturnării armei adezive.
 2. Lungimea suficientă a firului de rețea, astfel încât să nu mișcările timide în timpul instrumentului de lucru. Cablul trebuie să fie durabil, flexibil, fără șanse.
 3. Dacă modelul este cumpărat pe baterie, ar trebui să acordați atenție containerului său, Deoarece depinde direct de timpul lucrării sale pentru o încărcare.
 4. Disponibilitatea tijelor adezive. Alegeți modelele la care puteți găsi cu ușurință consumabile adecvate. Cel mai comun – diametru 7-11 mm. În consecință, un termopistol cu ​​un Consumie este perfect adecvat pentru utilizare în viața de zi cu zi și pentru utilizare în construcție Este preferabil să selectați modele cu performanțe mai mari, care este, cu un diametru al unui tub 11 mm și chiar mai mult.
 5. În arme adezive mecanice, acordați atenție declanșatorului.

Ar trebui să faceți clic ușor și ușor, altfel mâna se va obosi rapid, ceea ce va afecta viteza și calitatea lucrărilor efectuate.

Termeni de utilizare

      Utilizați arma adezivă este ușoară și simplă. Pentru a face acest lucru, ar trebui să urmați câteva reguli simple pentru utilizarea acestui instrument.

      1. Pentru a începe lucrul cu dispozitivul, conectați-l la rețea sau apăsați pe butonul de alimentare (pe modele de baterii) și Pune-l pe stand.
      2. Din partea din spate a pistolului lin Introduceți tija lipici, astfel încât el a trecut prin gaura până la opritor.
      3. Suntem în așteptare pentru un pistol de lipit Căldură (În funcție de puterea poate dura de la 15 secunde până la 10 minute).
      4. Apoi face unele prese netede pe trăgaci, Pentru tija avansate prin elementul de încălzire și a început să se topească.
      5. Cu fiecare apăsare ulterioară a cartușului adeziv merge înainte și în formă topită iese din duza.
      6. După finalizarea thermopystole Pune-l pe suport și deconectați de la rețea.
      7. Nu atingeți arma până când devine complet rece.
      Citește mai mult  Totul despre fire cașmir

      Evaluează articolul
      ( Încă nu există evaluări )
      Narcisa Raescu

      Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

      Adaugă comentarii

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: