Cum să utilizați un pistol de lipit?

Cum să utilizați un pistol de lipit?

Cum se utilizează arma adeziv, copiii știu chiar astăzi, dar regulile de lucru cu acest instrument nu sunt întotdeauna respectate. Încălzire compoziție specială, vă puteți conecta rapid suprafețe diferite, și folosind diverse combustibili de viață, de asemenea, extinde vizibil zona a ceea ce poate fi utilizat pentru care poate fi utilizat.instrucțiuni detaliate, pas cu pas care descrie modul în care să funcționeze în mod corespunzător o thermopystole cu adeziv-tijă, va permite totul să înțeleagă.

Ce poate fi lipit?

munca Thermopystole este adesea comparat cu lipirea materialelor utilizând compozițiile de construcție ale Liquid tip cuie. Dar ei au diferențe notabile, deoarece pistoalele adezive sunt încălzite cu tije adezive, având un efect termic asupra lor, în timp ce „cuie lichid“ efectuează un compus rece, oferind compoziție rapidă întărire.

Cu ajutorul unui termopistol obișnuit al casei puteți conecta diverse elemente. Compoziția lipiciului din tije are poliuretan, poliamidă sau o bază EVA non-toxică, cu un punct de topire chiar deasupra punctului de fierbere al apei. În consecință, materialele compuse trebuie să reziste la această temperatură, iar în unele cazuri există, de asemenea, o materie primă consumabilă mai refractară, schimbând structura sa la atingerea +150 grade Celsius.

Efectuați puterea termică la următoarele materiale.

 • Plastic. Puteți combina orice tip de polietilenă, inclusiv armate, polipropilenă și fibră de sticlă. Bine conectat de astfel de plexiglasuri adezive și analogul său acrilic.

 • Meșteșuguri pentru copii. Materialele naturale nu se tem de contact cu termic. În același timp, ambarcațiunea este solidă și îngrijită.

 • Pietrele pe țesătură. Termoclele sunt soluția perfectă pentru orice aplicații, inclusiv cu utilizarea margelelor, alte bijuterii, simțite. Nu schimbă culoarea țesăturii, este fixată elemente. Nu este surprinzător faptul că este folosit în multe aparate de lucru de lucru: de la Kanzashi la meserii de la încărcătură, paie, cordoane.

Pentru lucrul cu acul este mai bine să alegeți un model cu un ac înguste de duză.

 • Textile. Thermopystol cu ​​succes de sutură cusături pe jachete, saci, alte produse din piele artificială sau naturală. Este potrivit pentru a lucra cu aproape toate tipurile de țesături, cu excepția încălzirii foarte sintetice, nu tolerante la temperaturi reduse.

 • Lemn. Cu ajutorul unui pistol de lipici, nu numai barele dintr-o singură bucată pot fi combinate, dar și piese din placaj, fibră de sticlă, PAL.

 • Cauciuc. Pot fi utilizate la etanșarea garniturilor sau reparații de încălțăminte.

 • Plută. Thermopystole ajută la montagne produce pentru plite, placi speciale de birou, alte produse, oferind rezistență suficientă și imperceptibility a conexiunii.
 • Ceramică, sticlă și faianța. În acest caz, structura transparentă a thermoclause poliuretan nu va oferi doar lowestness de cusătură, dar, de asemenea, va oferi o oportunitate de a face ușor de asamblat din fragmente dintr-un vas spart sau a restabili integritatea dispozitivelor sanitare.

 • Metal. Compus de acest tip necesită o suprafață stripping atentă din peliculă de oxid. În plus, va trebui să pre-încălzi metalul, astfel încât apuca adeziv. Acest lucru se face cu ajutorul unui uscător de construcție.

 • Hârtie și carton. Aici thermopystole oferă un avantaj important atunci când se fixează materiale cu densitate diferită și textura.

 • Piatra (minerale naturale, ornamentale sau imitație). Această proprietate este thermoclause utilizat în fabricarea de bijuterii, precum și atunci când se creează o varietate de meserii sau placarea pereților.

Se poate spune că arma adezivă este universală de a folosi subiectul care este cu exactitate utilă în viața de zi cu zi și de fermă. Este indispensabil în domeniul reparațiilor minore, și needlewomen moderne folosesc adesea în activitatea pe cele mai diferite sarcini: de la simplu la complex.

Atunci când este utilizat ca un material de etanșare, thermocons de arma poate rezista cu ușurință funcționează în aer liber, cusăturile nu sunt teribil. Creșterea sarcini, îngheț sau soare.

Lista de materiale conexe este mare. Dar există combinații în care arma de adeziv va fi inutil. Poliuretanul nu are aderență ridicată cu amestecuri de construcție pe minerale, gips sau pe bază de ciment, cu silicon. hârtie netedă, cu o suprafață lucioasă este conectată printr-un mod cald. În cazul în care elementele fixate pot fi încălzite la o temperatură de peste +105 de grade, este imposibil să thermocons utilizare: acesta este doar topit.

Citește mai mult  Totul despre Paște Topiaria

Cum să funcționeze corect?

Thermopystoletole este o destul de simplu să stăpânească instrument, care poate fi utilizat într-o mare varietate de afaceri interne. Dar, în ciuda dispozitiv simplu, regulile de utilizare a dispozitivului electric necesită anumite măsuri de securitate. Un sfat fierbinte poate fi ușor de ardere, și cu o tijă mai bine să se ocupe de frumos. Utilizarea echipamentelor de încălzire nu trebuie să fie efectuată fără un control pentru adulți. Nu neglijați instrucțiunile în sine: Este ea, care pas cu pas explică modul de utilizare arma lipici la domiciliu, un garaj sau atelier.

Umplere

Activitatea sistemului termic este imposibilă fără consumabile. Acesta este motivul pentru realimentare este o componentă importantă în utilizarea acestuia. Compoziția adeziv pentru instrumentul este special folosit, în stare solidă, dar tije flexibile. Când reaprovizionarea ele sunt plasate într-o gaură specială de la capătul carcasei.

Este important să se atragă atenția asupra faptului că diametrul lor diferă în funcție de model – înainte de cumpărare este mai bine să se clarifice parametrii compatibili.

Regulile de realimentare destul de simplu.

 1. Locul unul dintre capetele tijei de adeziv în orificiul destinat pentru el.
 2. Smoothly promova până se oprește. Tija trebuie să fie localizat strâns în carcasă, fără a cădea din ea.

Nu poți pune în „cartuș“ pentru compoziția adezivă a obiectelor străine. După aplicarea, consumabilele sunt preluate, reutilizarea nu este permisă.

Instructiuni de folosire

Există un regulament destul de clar că determină regulile de utilizare arma adeziv. Procedura principală va fi descris mai jos.

 • Pregătirea locului de muncă. Necesitatea de a pregăti un substrat sub forma unui covor special din silicon pentru lipit sau placaj foaie, carton.

 • Instrumentul de pregătire. Thermopystoletole este instalat pe suprafața de lucru cu vârful suport de sprijin înainte și în jos. Este important ca duza este deasupra substratului de protecție, deoarece atunci când heateding tijele, lipici se poate scurge. Ar trebui, de asemenea, să asigure că dispozitivul este umplut.

 • Conectarea la rețea. Ștecherul sculei electrice este plasat într-un soclu. Dacă aveți butonul de alimentare, acesta ar trebui să fie tradus în poziția inclusă. În cazul în care un astfel de element nu este prevăzut, de încălzire va începe imediat.

 • În așteptare pentru începerea lucrărilor. În medie, thermopystole de încălzire petrece de la 3 la 5 minute. În această perioadă de timp, aplicat pe trăgaci, nu deteriora unealta. Puteți regla temperatura în timpul așteptarea în cazul în care este prevăzută o astfel de funcție. Gama Standard de operare – de la 170 la 200 de grade.

 • Furnizare de lipici. Pentru a începe munca, este suficient să puneți presiune asupra declanșatorului instrumentului. Cu cât presiunea mai puternică, cu atât masa mai rapidă va părăsi duza. Este necesar să se țină seama de faptul că toate suprafețele conectate predefinite trebuie să fie atent degresate, clare de la poluare și apoi lăsați-i să se usuce. După aceea, puteți aplica lipici în zona de conectare.
Citește mai mult  Cum de a face coroana în tehnica Kanzashi și ceea ce este necesar pentru acest lucru?

 • Detalii de legare. Pentru conexiunea lor densă, zona de legare va trebui să preseze. Puteți să o faceți cu un segment dens de materie. Este important să aveți grijă de pielea mâinilor de arsuri: adezivul în această etapă este foarte fierbinte.

 • Finalizarea lucrării. După deconectarea din rețea, termopitul trebuie să rămână pe suprafața protejată de picăturile unei suprafețe de aproximativ 10 minute (până când răcirea completă). În acest moment este plasat pe stand. După aceasta, dispozitivul poate fi îndepărtat pentru depozitare, iar locul de muncă este curățat din resturile de cheltuieli.

În procesul de lucru cu thermopystole, poate fi necesar pentru alimentarea suplimentară a tijelor.

În cazul în care masa de adeziv cu presiune pe trăgaci nu mai părăsi duza, este în valoare de instalarea unei noi tijă, și apoi să continue să lucreze.

Cum să curățați?

Printre regulile de funcționare a sistemului termic, există cerințe pentru curățarea lor regulată și aprofundată. Este necesar și costisitoare, și modele de buget. Atunci când se utilizează tije de înaltă calitate de marcă, de curățare va fi nevoie de mai multe ori, dar nu elimină necesitatea de a elimina excesul de adeziv de pe suprafața duzei. Nu este necesar pentru a le elimina în interiorul lor, auto-curățare are loc atunci când compoziția este încălzită.

Dacă thermocons sa dovedit a fi pe carcasa mașinii, acesta este îndepărtat folosind o folie de aluminiu și fier de lipit. În acest caz, dispozitivul trebuie să fie deconectat de la rețea. Căldură de lipit, se aplică într-o zonă contaminată prin folie. Topit bastoane lipici la metal, eliberând ușor carcasa. Curățarea suprafeței poate fi de asemenea efectuată cu alcool etilic sau acetonă. Ele sunt umezite cu un șervețel de țesut sau hârtie și apoi au tratat carcasa armei adezive.

Masuri de securitate

Măsurile de securitate de bază sunt, de asemenea, cele mai simple cât mai simple. Înainte de a începe să lucrați cu un instrument, trebuie să îndepărtați părul lung, puneți pe mâinile mănușilor de protecție. Animale de companie, copii mici la locul de muncă cu dispozitive de încălzire izolate. În interior trebuie să ofere acces la aer proaspăt.

Cele mai utilizate pistoale adezive au un element de încălzire ceramică, conectat la sursa de alimentare. În acest caz, măsurile de securitate de bază vor fi asociate cu protecția împotriva șocului electric. Aflați ce nu puteți face.

 1. Utilizați dispozitivul cu izolație de cablare deteriorată.
 2. Aplicați un termopistol în cele de plasă: podeaua umedă poate deveni un conductor de electricitate.
 3. Supraîncărcarea dispozitivului depășește durata recomandată a funcționării sale continue.
 4. Atingeți părțile metalice ale carcasei cu mâinile umede.
 5. Dezasamblați sistemul termic fără a fi dezactivat din rețea.
 6. Lăsând un aparat electric fără supraveghere.
 7. Puneți dispozitivul încălzit. Este definitiv compus dintr-o poziție verticală, înclinând ușor duza.

Gunurile de lipici sunt mai puțin frecvente. Ele sunt destinate muncii în aer liber, în medii umede și în absența accesului la putere.

Când lucrați cu un astfel de instrument, trebuie să stați departe de sursele de foc deschise, să furnizați un aflux suficient de oxigen.

Nu uitați că duza termopiștii din metal este încălzită la +200 de grade. Este strict interzisă să o atingeți fără mănuși de protecție în timpul funcționării. La alegerea haine ar trebui să acorde prioritate costume puternice adiacente cu manșete strânse.

Citește mai mult  Caracteristicile de schiță interioară

Lifehaki

Atunci când funcționează Melt este important să se monitorizeze cu atenție temperatura de încălzire adeziv. Dacă este prea mare, aceasta va apărea „fire“ – un semn că compoziția în tijele a început să fiarbă în interiorul rezervorului. Fix această problemă va ajuta la reducerea încălzirii. De asemenea, printre hacking de viață utilă este posibilă alocarea următoarelor elemente.

 • Reglarea cursei de declanșare. În cazul în care condiția, cantitățile măsurate de adeziv va curge mai ușor. Pentru a reduce sau a spori suficient de progres buna pentru a răsuciți șurubul.

 • Trucuri pentru ceramica lipirea. În acest caz, suprafața va trebui mai întâi să șmirghel trata, eliminarea unui strat subțire de glazură. Apoi, praful este îndepărtat, suprafața este acoperită cu adeziv.

 • Alegerea corectă a barei de culoare. La achiziționarea este în valoare de având în vedere că universal este considerat doar o versiune adeziv transparent. tije negru și gri sunt utilizate pentru etanșarea și izolație, acestea au un punct de topire mai ridicat. Alb mat adeziv conectează sticlă și metal, galben, transparent, orientat cu lemn, carton și hârtie.

 • Demonatre unui compus vechi. În cazul în care thermocons au fost folosite pentru etanșare sau când se pune linoleum, fixarea tigla ceramica, nu ar fi posibil să-l scoate.

Va trebui să pre-încălzi suprafața cu un uscător de păr de construcție, și apoi deconectați cu grijă componentele conexiunii.

 • Utilizați tije fără thermopystole. Ele pot fi încălzite cu o lumânare sau alte surse de căldură, asigurând în corpul unui mâner pix din aluminiu sau tub metalic. Deoarece pasajul utilizărilor titularului sau colierele, porțiuni de adeziv sunt separate printr-o cultivare sau intepatura șurubelniță plată. Dar calitatea conexiunii va fi, în acest caz, să fie de mai jos.

 • cusătură vizibile. Atunci când lipirea unor materiale, zona de conectare nu poate fi ascunsă, ea rămâne în vedere, poate reduce valoarea artistică a produsului. În acest caz, soluția cea mai rațională va fi achiziționarea de culoare sau tije rele care au nuanța dorită, și, uneori, decorul sub forma unui sequin. În acest caz, cusătura adezivă va deveni detaliul de sosire, și nu alunecare enervant în activitatea comandantului.

 • Scoaterea tijei atunci când înlocuirea. În stare rece este destul de ușor. Este mult mai dificil pentru a extrage tija fierbinte, unele dintre acestea fiind deja topit. Acesta trebuie să fie prinse strâns degetele, pedalier dublu sensul acelor de ceasornic, și apoi trageți afară din camera de încălzire. Apoi resturile de adeziv este lăsat să se scurgă din duza, atunci elementul de înlocuire este setat tipul sau culoarea dorită.

 • Conectarea tije omogene. Se poate face în cazul în care materialul este același. În acest caz, noul capăt al tijei este acoperit cu o picătură de duze de lipici și apoi plasată într-o cameră cu restul de coadă din acesta. Elemente de presare pot fi făcute fără a scoate reziduurile din carcasa termică a consumabilelor.

 • Utilizare non-standard. Paie sau un segment al tijei poate fi folosit ca o radieră obișnuită. Hacking-ul de viață se va apropia, dacă nu sa dovedit a fi radieră la îndemână.

   Hacking-ul de viață util va ajuta pe toată lumea căpitanii și meșteșugurile amatorului respectă cu ușurință măsurile de siguranță atunci când lucrați cu pistolul lipici, atingând întotdeauna rezultate excelente.

   Pentru instrucțiuni detaliate privind utilizarea pistolului de lipici pot fi găsite în următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: