Totul despre Kirigrami

Totul despre Kirigrami

Kirigami este un fel de artă care necesită o anumită proporție a maestrului. Chiar și lucrul la un șablon special, este necesar să urmați cu strictețe proporțiile și recomandările. Puteți face ceva original folosind foarfece și hârtie convențională la îndemână. Hârtia poate fi culoarea sau convențională, mai puțin impresionantă din acest produs finit nu va fi. Literalmente traducerea cuvântului kirigami din limba japoneză și înseamnă „hârtie tăiată”. În comparație cu alte tipuri de artă de lucru, acest lucru relativ recent născut. Pentru prima dată este menționat în 1980.

   Ce este?

   Apelați data exactă când a fost arta Kirigami, astăzi nimeni nu poate, dar de vârf lui de popularitate cade pe anii 80 ai secolului XX. În comun, această artă a devenit numit arhitectura de hârtie. Așa că tehnica a devenit perfectă și, pentru a realiza această abilitate în reproducerea diferitelor produse, nou-venit sau de master va trebui să constant practic.

   Pentru a începe cu, este selectat un anumit șablon, detaliile sunt tăiate. Puteți tăia, atât dintr-o foaie separată de hârtie și de la mai multe. Pentru a obține fragmente de volum sau o întreagă cifră, va trebui să implementați o foaie. În procesul de lucru, va trebui să atragă o parte echitabilă de fantezie și, în consecință, un set de instrumente. În plus față de foarfece convenționale, pot fi abordate cuțite de papetărie mici, diferite în formă și amploarea lor.

   Kirigami poate fi văzut, de exemplu, în cărți populare pentru copii pliante lui. Toate acestea sunt create manual, iar cifrele de hârtie recreează inițial și în mod clar scene din istorie. Când transferați pagini un sentiment al dinamicii actuale a narațiunii. Și vopselele luminoase și studiul atent sporesc doar percepția. Cărți poștale, unde cifrele pot fi colectate separat și se introduce în câmpuri de tăiere special, se referă, de asemenea, la industria din KiRigami.

   Ei nu se strică la o manipulare atentă, iar în forma desfășurată este ușor să formească o imagine vizuală.

   Istoria originii

   Acum, Kirigami a devenit o ramură a arhitecturii de hârtie și sa născut în Japonia, la sfârșitul secolului trecut. Numai la începutul anilor ’80 au fost create mii de diferite scheme și modele. Această artă a devenit baza pentru producerea de carduri moderne bidimensionale și tridimensionale. Maestrul lui Masakhiro Chatani a reușit să-și perpetueze numele în istorie, creând o nouă direcție fundamentală în lucrul de ac. Bidimensională modele arhitecturale și tridimensionale de diferite culori, suveniruri și mesaje de felicitare reproducerea machete de producție de hârtie a devenit posibilă datorită apariției Kirigami. Acesta utilizează diverse materiale și instrumente.

   1. Carton sau hârtie colorată fină, nu depășește densitatea de 120 grame pe metru pătrat. O astfel de hârtie este ușor de găsit în birou. În ceea ce privește dimensiunile necesare, acest lucru este specificat în funcție de schema selectată. foaie de hârtie este de două ori după transferul diagrame sau model.
   2. foarfece artizanat mici. Acestea pot fi achiziționate într-un magazin de construcții. Condiția principală este sfaturi ascuțite și o lamă subțire, și astfel, care sunt utilizate în mod obișnuit atunci când brodate.

   În funcție de complexitatea ideii selectate, tehnica modificărilor de lucru. De exemplu, cu un desen solid, hârtie va trebui să strapunge. Pentru a evita „ratele” și marginile ascuțite, vârfurile foarfecelor din proces nu sunt comunicate până la capăt, iar billetul în sine se rotește în mod constant. Uneori, în lista instrumentului necesar, în funcție de schemă, poate include:

   • Cuțite de papetărie de diferite forme și dimensiuni+
   • Cuțit special de lucru pentru a lucra cu fragmente mici+
   • Mat de cauciuc pentru fixarea meșteșugurilor în timpul funcționării+
   • Clipuri de hârtie (vândute complete cu covoare)+
   • Blade speciale pentru a netezi hârtia+
   • Rigle metalice și creion simplu pentru a indica marcajul+
   • Adeziv rezistent, fără a lăsa urme după uscare.
   Citește mai mult  Totul despre fire de urzică

   Revizuirea speciilor

   Kirigami are mai multe direcții, ca în orice industrie a artei.

   • Jenigami, Pe baza utilizării cifrelor tridimensionale. Ele sunt pregătite separat și depozitate în pliate. Lipici pentru creare nu este necesară.

   • Origami – Produse din mai multe foi de hârtie. Baza tehnicii este că lucrarea dezvoltă un mod unic, formând în același timp cifra necesară.

   Tăiați sau aliniați piesele mici în acest caz.

   • Kushudam – derivate din direcția origami, mai complexă. Este datorită acestei tehnici în viitoarele buchete de hârtie sau compozițiile sunt colectate. În produse sofisticate, sunt utilizate fire sau lipici speciale.

   • Scrapbooking – Arta de a face albume sau jurnale din hârtie. Baza poate servi chiar ca reviste vechi sau reduceri de ziare.

   Când selectați un anumit șablon sau schemă de redare, vă puteți baza pe o serie de solicitări. De exemplu, liniile solide de pe diagramă arată direcția tăieturii. Punctate – plierea liniilor de produse din interior și mai multe puncte punctate – direcția îndoitei spre exterior. În fabricarea comandantului va avea nevoie de răbdare și perseverență. Nu vă supărați dacă ceva nu reușește prima dată, cel mai important sfat este de a acționa „de la simplu la complex”.

   Apartament

   Plat Kirigami – un tip separat de artă, partea principală a lucrării în care este pregătirea imaginii în sine. De obicei, emană o varietate de piese mici și modele complexe. Pentru reproducere, un fundal monoton și luminoase, sunt folosite culori contrastante. Cel mai frapant exemplu poate fi fabricarea de fulgi de zăpadă tradițional de zăpadă de pe hârtie. Multe orașe sunt aceeași decorare indispensabilă pe ferestre, cum ar fi ghirlande luminoase.

   Volumeful

   Artizantele volumetrice vor necesita mult mai multă grijă, experiență și muncă. Redarea desenelor tridimensionale – sarcina nu este pentru un începător, dar dacă urmați instrucțiunile, nimic imposibil în el. Puteți recrea ceva de acasă la castel sau cele mai reale scene istorice sau artistice. Imaginea tridimensională se îndoaie datorită tăieturilor, coturilor și găurilor. Designul mai dificil, cu atât mai multă lucrare va fi necesară în timpul lucrării. Dar rezultatul se justifică într-adevăr, un astfel de artizanat poate deveni o idee interesantă pentru un cadou făcut manual, pentru rude și cei dragi.

   Scheme pentru începători

   Înțelegeți cum să faceți cărți poștale în tehnică KIRIGAMI, nu puteți doar să vizitați clasa Master. Primul lucru care este necesar pentru utilizator este de a pregăti tot ce aveți nevoie pentru a lucra și a alege un șablon potrivit pentru realizarea. Hârtie și foarfece se vor potrivi ca materii prime și unelte și uneori cuțite de papetărie pentru o lucrare mai sofisticată cu detalii mici.

   Algoritmul de muncă este ușor.

   De exemplu, pentru a pas cu pas pentru a face vacanța de Valentine, secvența de operațiuni va fi.

   1. Calculați sau redesenați șablonul. Inima poate fi amplasat pe o foaie sau A4, A5, principalul lucru este că hârtia este destul de densă.
   2. Conform schemei fără a ieși din margini, puteți începe de tăiere de hârtie cu un cuțit de papetărie sau foarfece. Totul depinde de preferințele individuale ale utilizatorului. Principalul lucru este că, în cele din urmă să nu aibă margini inegale sau rupte.
   3. Detalii separat tăiate minor, foaie de hârtie ori.
   4. În interior, puteți scrie ca dorințele și numele destinatarului. Dacă nu există nici o dorință de a picta cartea poștală, puteți utiliza imediat hârtie neferoase sau carton ca material sursă.
   5. Întinde spirala heap și pliați figura, partea de mijloc este atașat pentru una din jumătatea a inimii, de dragul volumului pe care se poate indoi cifra la exterior și de a obține tri-dimensională de Valentine.

   Datorită șablon, puteți crea cu ușurință o casă de blocare sau de hârtie. Dar, foarfece și alte instrumente vor avea nevoie de mai subtile pentru a juca o arhitectură de hârtie reală. Pentru unele lucruri pe care le puteți folosi chiar bisturiu. Nu uitați de reglementările privind siguranța. Pentru o blocare sau o casă de care veți avea nevoie de:

   • Desenați cu atenție contururile și părțile pentru piesa de prelucrat+
   • Toate contururile de tăiat, pornind de la vârf și terminând cu partea de jos+
   • Liniile orizontale rămân intacte, astfel încât mai târziu a fost posibilă să pliați cu ușurință forma+
   • Turnurile și contururile sunt tăiate treptat, munca merge întotdeauna de sus în jos+
   • Operațiile și alte găuri de mai jos tăiate prin contur+
   • Ferestrele sunt tăiate separat+
   • Plierea piesei de prelucrat iese de sus și de la mijlocul designului.
   Citește mai mult  Cum să faci un plic pentru bani în tehnica de scrapbooking?

     În structuri mai complexe, puteți utiliza chiar lipici. Uneori are sens să se pregătească și fundal pentru blocare, astfel încât volumul și detalierea figura aspect mai impresionant. Fundalul este mai bine să ridicați. Poate fi un desen panoramic cu un apus, stepă sau o pădure reală sub turnuri. În funcție de complexitate, viteza de lucru este schimbată, astfel încât în ​​procesul de care trebuie să fiți cât mai atenți posibil.

     Pentru a crea liber cifre volumetrice, se recomandă să nu uitați să utilizați un substrat de cauciuc special.

     Atât de mult mai puțin risc de risc în mobilierul scump de lucru. Creând o colibă ​​sau o casă cu Kirigrami, trebuie să urmați mai multe reguli simple.

     1. Trebuie să tăiați hârtia din punct de top, acordând atenție tuturor detaliilor interioare, scăzând la marginile inferioare la sfârșit.
     2. Lucrând pe un gresie sau pe acoperiș, va trebui să utilizați o lamă mai subțire pentru a juca toate părțile.
     3. Tăierea unui copac, puteți utiliza diferite tipuri de lame. Acest lucru face posibilă lucrul cu detalii la un unghi. Înainte de aceasta, caracteristica este tăiată de un cuțit și numai atunci pentru a introduce vârful foarfecelor înșiși. După cum vă tăiați, lamele nu se conectează niciodată la sfârșit+
     4. Pentru a îndoi că trebuie să începeți numai după ce toate celelalte părți au fost tăiate. Îndoirea liniilor au nevoie de la mijlocul meșteșugurilor. Lama sau spatula va ajuta la reproducerea îndoirii.

     O altă schemă pentru un maestru de novice care se străduiește să stăpânească arta lui Kirigami – Scara. Aici, utilizatorul va învăța să-l întrebe câteva instrumente în acel moment, inclusiv lame, spatule și rigle metalice. În loc de foarfece, este mai convenabil să utilizați cuțitul de papetărie. Schema scărilor poate fi redresată, dar cea mai dificilă reproducerea treptelor reflectate în oglindă. Algoritmul de acțiune arată astfel:

     • linii tăiate vertical cuțitul+
     • Apoi, folosind o spatulă și lame, obțineți hârtia, reproducerea curbelor interne și externe – toate acestea vor necesita îngrijire și prudență în procesul de execuție.

       Frog – figura clasică pentru începători. Este ideal pentru copiii care sunt doar incepand să stăpânească abilitățile de a lucra cu hârtie. Procedura de acțiune este destul de simplu. În acest proces, va trebui să utilizați creion adeziv de înaltă calitate, care se usucă rapid și lasă urme:

       • pliată foaia de hârtie în jumătate, partea din față ar trebui să fie în interiorul+
       • Puteți desena un model, atât în ​​avans și imediat după aceea+
       • tăiat cu grijă broasca de-a lungul conturului pe ambele jumătăți+
       • scurtă mișcare face o incizie mica pentru viitoarele gura și îndoiți colțurile de hârtie+
       • Extindeți broasca, îndoiți marginile și lipici fețele cu un adeziv creion.

       Pentru a da o figurină domeniu de aplicare, este suficient pentru a deșuruba colțurile hârtiei din partea stângă și pe partea dreaptă.

       Ochii sau trase, sau lipite separat. Limba este tăiat dintr-o altă foaie de hârtie, cel mai des culoarea este roșie preferat sau roz. Un capăt ar trebui să fie rotunjite în mod necesar, se poate face cu lipici. Lățimea este selectată astfel încât să corespundă proporțiilor figurii. La cavitatea interioară a gurii este lipită separat. Dacă un canal este planificat pentru o broască sau un fundal, baza poate fi pregătită prin îndoirea hârtiei în direcția cea bună. Poate fi albastru sau verde albastru.

       Citește mai mult  Soiuri de spițe pentru tricotat și alegerea lor

       Fluxul de zăpadă pentru copii în Anul Nou este pur și simplu tăiat de-a lungul conturului foarfece destul de subțiri. Cel mai adesea pentru casă sau birou, baza fulgiului de zăpadă este foaia de album obișnuită a formatului A4. Modelul și complexitatea fulgilor de zăpadă pot fi orice, la discreția utilizatorului. Dar oriunde este mai bine să fii ghidat de principiul „de la simplu la complex”, va da ocazia de a evita greșelile și abilitățile de lucru pentru mâini pe modele mai simple. Apoi reproducerea produselor complexe nu va fi nici o problemă.

       De exemplu, Tortul în ziua de iarnă poate fi făcut din hârtie sub forma unei cărți poștale. Unul dintre principalii pași este de a schița contururi clare pentru a reproduce piesa de prelucrat. Design tridimensional – hârtie îndoită corect. Filmele pot fi marcate nu numai de linia punctată, ci și în culoare, începând de la mijloc. De exemplu, albastrul va fi curbele spre interior și roșu-out. Câmpurile goale și fundalul în jurul rămășițelor pentru dorințele cărților poștale destinatare. Dacă tortul de iarnă, atunci cerbul poate fi descris. Deer și Sanny Santa, pentru subiecții de iarnă, pot fi tăiate și separate.

       La tăierea peștelui, trebuie să considerați că hârtia este împărțită în două părți principale: Fundal și desen al peștelui. Culoarea este mai bună pentru a selecta contrastul și nu prea „transpirație” în viziune. Hârtia bilaterală este cea mai potrivită pentru ambarcațiunile de adeziv. Toate liniile solide trebuie să fie tăiate cu atenție, dar dacă peștele au benzi – ele pot fi lăsate. Hârtia se îndoaie de la mijloc, iar în colțuri sunt lipite de adeziv, astfel încât cifra să nu se rupă.

       Pentru fabricarea fulgilor de zăpadă, trebuie să pliați unghiurile ascuțite, trebuie combinate unul cu celălalt. Ca rezultat, trebuie obținut un triunghi mic sau un dreptunghi, care trebuie tăiat cu atenție fără deranjant. Apoi, cifra se dezvoltă din nou, toate colțurile ascuțite trebuie să coincidă în mod clar unul cu celălalt.

       Baza este aliniată și netezită, iar apoiflake-ul în sine este tăiat de-a lungul conturului cu foarfece mici.

       Pomul de Crăciun – un alt simbol și un atribut confuz al decorului de Anul Nou. De ce să cumpărați o carte poștală dacă se poate face manual? Colectați produsul finit nici măcar nu trebuie să porniți, este suficient să utilizați hârtie sau carton de diferite culori și nuanțe. Este cel mai bun format de carton A4 din carton pentru acest scop, jucăriile de Crăciun pot fi trase și lipite. Pietrele sunt potrivite pentru ghirlande.

       Figura interioară a pomului de Crăciun este tăiată cu un cuțit strict de-a lungul liniilor. Apoi vine o întoarcere a conturului în sine de-a lungul marginilor. FibeMs mai bine denotat de punctate. Bendul extern servește ca bază pentru ATE, iar interiorul îl reproduce. Întreaga esență a designului este o pliere curată și trasă cu atenție și tăiate.

       Steaua tradițională sau Swan la Ziua Victoriei nu este, de asemenea, foarte dificilă, urmați doar schema selectată. Pentru piese mici, folosim un cuțit de papetărie și pentru fire pe contur – foarfece ascuțite. Sunt fragmente și modele care sunt tăiate mai întâi și întotdeauna din centrul produsului. La margini ar trebui să meargă la sfârșitul muncii. O căptușeală din cauciuc și viciu pentru hârtie va fi capabilă să lucreze cu piesa de lucru mult timp și să reducă riscul de ao strica cu mișcarea inexactă. Este logic să dobândească cuțite speciale pentru Kirigrami dacă utilizatorul are dorința de a stăpâni această artă profesional.

       Despre cum Bricolaj face un card volumetric, cu Kirigami, a se vedea în următorul videoclip.

       Evaluează articolul
       ( Încă nu există evaluări )
       Adaugă comentarii

       ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: