AyuroFobia: Ce este și cum să scapi de ea?

AyuroFobia: Ce este și cum să scapi de ea?

Pisici amuzante și pisoi drăguți vă rog ochii celor mai mulți oameni. Și chiar greu de imaginat că există indivizi care se tem de panic de aceste animale. Frica lor se numește Aylurofobia, iar aceasta este una dintre cele mai rare fobii umane. Potrivit unor date, circa 0,2% din populația suferă la un grad sau altul.

Descrierea fobiei

Frica de pisici are mai multe nume care sunt sinonime în raport cu fiecare altul – galleophobia, gatophobia. Dar cel mai adesea această tulburare psihicul se numește Isylorophobia – din greacă a“? λουρος „- Cat. A doua parte a cuvântului este reprezentat de cuvântul „fobie“ – aceasta este o teamă patologică.

Pisici, pisici si pisoi provoca destul de groază de la aylurophoba, pe care omul însuși nu poate controla. Apariția unui atac de panica nu este exclus, în care pacientul se poate face rău, pierderea conștienței, echilibru. Numele acestei fobii se face la cărțile de referință cu privire la psihiatrie ca fiind unul dintre soiurile de Zoophobia (frica de animale). Aceasta este o tulburare mintală, în care este format dintr-un comportament inadecvat evitând, precum și reacții somatice, grade disproporționate de pericol.

La vederea unei pisici (opțional, negru) Adevărat galleofob pierde controlul asupra acțiunilor lor. În același timp, el își păstrează auto-critica și înțelegere a realității, și, prin urmare, nu arde cu dorința de a deveni obiectul dezbaterii publice din cauza „slăbiciune“, el se teme că numai că îmbunătățește de panică manifestări.

Aylurofobia este cunoscut de lung. Nu există nici o îndoială faptul istoric că Napoleon Bonaparte a suferit de teama de panica de pisici. Contemporanii lăsat în memoriile lor și scrisori, memorii în care au susținut că „Napoleon a fost capabil să învingă leul, dacă este nevoie, dar niciodată nu învinge pisica“. Frica de ei în comandant era din copilărie, la vârsta cea mai delicată de la el a sărit pe pisica, care părea copilului cu o ființă uriașă.

De-a lungul vieții sale, Napoleon a transpirat teribil și a început să tremure la vederea unei pisici. În bătălia cu Britanicii Nelson, care știa despre slăbiciunea Bonaparte, lăsați-o înaintea soldaților săi câteva duzini de pisici. Napoleon ia cerut imediat asistentului său să accepte comanda în luptă, așa cum pur și simplu nu sa putut gândi altceva decât un coșmar din visele copiilor săi. Am nevoie să spun că această luptă Napoleon a pierdut cu un accident. Atunci britanicii glumesc că marele Bonaparte de pisici a câștigat.

Printre alte „catconductors“ poate fi numit comandantul lui Alexandru macedonean, dictatorul Benito Mussolini, politica germană a treilea Reich Josef Goebbels, cifra de partid sovietic și revoluționar de Lawrence Beria.

Cauzele apariției

teama patologica de pisici pot fi două specii – frica irațională inconștientă și hipertrofiate, manifestarea excesivă a mecanismului de protecție în momentul punerii în aplicare instinctul de auto-conservare. Experții cred că, în cele mai multe cazuri, în baza unei astfel de fobie este experiența copilărească. Se crede că teama patologică se poate dezvolta în mai multe circumstanțe.

Experiența negativă personală

Cat – Deși mici, dar încă un animal de pradă, și, prin urmare, ghearele și dinții ei pot oferi o mulțime de durere. În cazul în care persoana însuși este mic, atunci atacul sau alte acțiuni agresive de pisica poate părea să-i o amenințare pentru viață. Copiii sunt destul de des, din păcate, aparțin pisicile de casă – chinuit, glisați peste urechi, mustata si coada, si, prin urmare, agresiunea de la animalele de companie animalului la adresa copilului nu este întotdeauna lipsită de temei. Dar copilul nu poate înțelege acest lucru și rațional înțelege.

În cazul în care teama originea și a fost asociat cu episodul de panica, este posibil ca imaginea pisicii întărește ferm în subconștientul copiilor ca amenințător, periculos, teribil. Nu este necesar ca din partea animalelor, au existat unele atacuri, mușcături sau zgârieturi. Uneori, frica de panică provoacă o apariție bruscă pisica, care poate sari pe copil la stick-ul (Așa cum a fost în cazul lui Napoleon).

experiență negativă Alien

Expresiv și copiii vulnerabili cu depozitul anxios naturii poate fi prea impresionat de experiența pe care ei înșiși nu au nici o experiență. De exemplu, pentru a vedea mâinile zgâriate de o altă persoană, consecințele leziunilor provocate de o pisică, uita la film sau știri de presă, în cazul în care pisica este reprezentat ca un agresor și dăunătorilor.

În acest caz, conexiunea logică incorectă se formează între pisici și gradul de pericol real pentru oameni. Pericolul lui Ayurofob este oarecum exagerat la nivelul inconștient.

Influența părinților

Este greu de spus dacă teama de pisici este transmisă prin moștenire, deoarece această genă nu a fost încă descoperită. Dar poate, de exemplu, putem spune că părinții care se tem de pisici formează un model similar de comportament, care devine treptat parte din el, caracterul său.

Unii părinți sunt prea îngrijiți de bunăstarea copiilor lor, le-a interzis categoric să se fierbe pisicile pe stradă („Pot fi bolnavi contagioase!”), Păstrați un astfel de animal la domiciliu (” pisica poate zgâria, articul „). În același timp, copilul este treptat frica irațională impusă de animale, care, în esență, nu a făcut nimic rău și rudele sale.

O altă greșeală părinte este un răspuns emoțional excesiv la zgârieturi și mușcături de pisică.

Ei bine, a jucat un copil cu un pisoi, bine zgâriat animalul lui. Pot să-l ia cu calm. Unele mame și bunici încep să se schimbe la vot, conduce pisoi în jurul casei, iar apoi apuca un copil speriat și imediat trăgând zgârieturi cu alcool, cu toate că această prelucrare în sine dă copilul mai mult decât suferă zgârieturi. Dar cazul se face – relația dintre modul dureros pisicile și consecințele neplăcute și teribile ulterioare sunt eliminate în minte.

Superstiție

Uneori se tem este un personaj mistic, deși oficial aylurophobia la tematică mistică fobii nu se aplică. O persoană poate fi frică de pisici, dacă el crede în abilitățile lor paranormale și abilități magice din copilărie. O pisica in intelegerea o astfel de persoană poate fi reprezentat de un ghid de băuturi spirtoase, și un demon rău, și asistent vrăjitoare. Superstiția în jurul acestor animale există un set mare.

Simptome

Frica se poate manifesta în diferite moduri. Aelurophobia foarte bogat în simptome – sau, mai degrabă, variabilitatea acestora. Sunt oameni care se tem de pisici, în principiu, – cum ar fi cele care ar putea fi în orice moment, în imediata apropiere, și toate celelalte existente în lume. Există galeofoby care se tem de pisica numai atunci când o văd ca semne ale unei posibile amenințări sau atac – pisica cu peri, arcuit pe spate arc, șuieră și în alte moduri arată dorința de a-și apăra.

Există formulare speciale aelurophobia cand intra in panica si anxietate cauza pisica toarce, care se teme de numai miauna sau lână. Sunt oameni care spun că se tem de pisici numai în stradă, pisicile domestice nu le face în panică. Și acolo sunt cei care sunt foarte frică să se confruntă cu o pisică în întuneric. De asemenea, este descris cazurile în care frica evocate imagini (fotografii și video) pisici și animale de jucărie.

În orice caz, o persoană care se încadrează într-o situație pe care creierul îi privește imediat cât de periculoasă, trăind cea mai puternică frică, trecând într-o groază de pui. Nivelul adrenalinei din organism, care provoacă numeroase manifestări somatice:

  • AyuroFob palid, elevii se extind+

  • Frecvența cardiacă crește și respirația devine suprafață și frecventă+

  • Sweat rece, mâinile tremurului și buzele pot apărea+

  • Tensiunea arterială crește, sângele „bastoane” (se mișcă „(mecanismul reflex care activează creierul în caz de pericol, deoarece este posibil ca mușchii să se testeze sau să lupte)+

  • În abdomen există un sentiment de spasm rece, la stomac sau intestin+

  • poate să apară greață, amețeli+

  • Controlul pierderilor asupra situației în jur, pierderea conștiinței nu este exclusă.

Suferința frica patologică nu este nebună. El înțelege perfect și logic corect crede că teama lui nu are nici un motiv, el este ridicol, și, uneori, amuzant. El îl scutură, dar nu se poate administra la începutul atacului de panica.

Pentru a minimiza accese de groază și panică, The ayluroflex alege, la fel ca restul fanilor, evitând comportamentul. Ei încearcă să organizeze viața în așa fel încât nici o pisica este aproape. Dar, în cazul în care o persoană poate crea astfel de condiții în propriul apartament, atunci când intră în stradă, situația devine el irrefined – în orice moment, din cauza unghiului nu poate fi cea mai proastă creatură de pe planetă, și apoi un atac publice de panica nu poate a fi evitat.

Având în vedere că pisicile ne întâlnim mai des decât șerpi, broaște-râioase sau păianjeni gigant, coliziuni evita contactul cu „pericol“ manifestelor nu întotdeauna. Și, prin urmare, Aylurofobia este considerat destul de complicată, printre altele Zoophobia.

În cazurile severe, o persoană este complet protejat de orice situație în care el poate vedea o pisică sau să se întâlnească ei personal – nu merge afară, nu ma uit la TV (pisici – personaje frecvente de filme, reclame), nu viziona imagini ale acestora animale pe Internet. Am nevoie să spun că calitatea vieții a suferinței o astfel de fobie este vizibil redusă.

Metode de tratament

În primul rând, un psihiatru sau psihoterapeut descoperă cauzele fricii. Chiar dacă persoana însuși nu-și amintește de ce pisici frica (era mic), atunci adevărata cauză va ajuta la diagnosticul de hipnoza. După ce medicul este o listă detaliată a tuturor situațiilor umane înfricoșătoare și imagini, se trece la terapia cognitiv comportamentală.

Sarcina acestei metode este de a ajuta o persoană reconsidera instalațiile care asigură o reacție a creierului incorect la un pericol inexistent sau exagerate.

Treptat, pe măsură ce sunt înlocuite convingerile, medicul scufundă pacientul într-o situație în care trebuie să contacteze acest animal, vezi imaginile sale. Ceea ce a fost folosit pentru a fi orizontabil și perceput de psihic mai puțin dureros.

Hipnoterapia este permisă, formarea meditației este încurajată și alte metode de relaxare. Tratamentul este considerat finalizat dacă ieri AyuroFob nu poate iubi pufos cu patru picioare, apoi cel puțin să învețe să-i urmărească calm.

Uneori medicamentele pot fi aplicate în timpul tratamentului, dar utilizarea lor separat de cursul psihoterapiei este considerată ineficientă și nejustificată. Cu anxietate ridicată, antidepresive, se pot recomanda sedative. Cu insomnie – pastile de dormit. Tranquilizatoarele pentru tratamentul aylurofobiei nu sunt utilizate.

Depinde mult de faptul dacă fobia este independentă sau este doar un simptom separat al unei alte boli mintale. simptome Deci, cu unele forme de schizofrenie, stări nevrotice, psihoza pot fi urmărite de fobii. Și în acest caz, nu mai este tratată, dar boala principală.

În mod independent, cu acest tip de fobie în orice caz este destul de dificil și, prin urmare, este recomandat să nu fiți specialiști timizi și contactați.

Despre AyuroFobia Puteți viziona videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: