Demofobia: Cauze, simptome și tratament

Demofobia: Cauze, simptome și tratament

Când mulți oameni se mulțumesc, este întotdeauna neplăcut. Agitația este confuză, iar amestecarea diferitelor dispoziții și Aur afectează negativ starea interioară a persoanei. Dar aceste sentimente nu se confruntă cu toți oamenii, ci numai cei care sunt oarecum sensibile la demofobia. Frica de mulțime afectează prost starea de spirit și viața unei persoane.

Cauzele apariției

Omul a folosit de mult timp să trăiască în societate. Cu toate acestea, unii reprezentanți nu pot fi mult timp aglomerați din cauza disconfortului. Natura pronunțată a congestionării mulțimii este numită fobie. Această condiție poate fi împărțită în trei părți.

 • Agorafobie. Se crede că acesta este numele cel mai precis al fricii de spațiu deschis. Același termen se referă la desemnarea frica mulțimii. Faptul este că acest cuvânt este tradus din greaca veche ca „Piața și frică“. De obicei, zona este umplut cu un număr mare de persoane. Deci, se dovedește că agorafobia este direct legată de frica mulțimii.

Este necesar să se adauge că sociophobes pot fi, de asemenea, printre cei care, să-l puneți blând, nu ca un număr mare de persoane aflate în apropiere.

 • Demophobia. Această condiție determină teama de numărul mare de persoane. Acumularea de oameni în transporturi, în cozi, există disconfort la mitinguri, iar unele chiar atacuri de panică. Aceste persoane sunt supuse frica imens în cazul în care se încadrează în centrul evenimentelor publice. Prin urmare, demofitis practic nu apar în acele locuri unde este foarte aglomerat.

 • Ohloofobia are de asemenea similitudine cu conceptul de demofobia. Putem spune că acești termeni sunt sinonime. Singura diferență este că oxo este frică doar o mulțime neorganizat de oameni. De exemplu, se poate acoperi, în cazul în care se dovedește dintr-o dată a fi în centrul unui grup de oameni care merge o coloană la un miting.

Cu toate acestea, același individ va vizita calm prelegerii publice planificate. Acest comportament este explicat simplu: cluster inorganized a oamenilor ar putea fi o amenințare, iar întâlnirea planificată a persoanelor în evenimentul cultural nu va fi în măsură să crească într-o problemă necontrolată.

Majoritatea oamenilor nu acorde atenție la exterior, dar acestea sunt, în cazurile în care nu există anxietate. Unele persoane se tem să fie printre mulțimea doar pentru că au avut o experiență negativă în trecut.

În cel mai ușor pentru a trage portofelul sau telefonul. Într-o presiune puternică puteți suferi. Fanii, care au părăsit stadionul, mai mult de o dată a simțit presiunea mulțimii. Cei care au suferit, vor aminti sentimentul neplăcut pentru o lungă perioadă de timp. De aceea Cauzele apariției demofobiei pot fi un număr mare.

Frica de mulțime nu este irațională, dacă nu merge doar la state obsesive, atunci când o persoană începe să se gândească la pericolele periculoase în fiecare minut. Cel care trăiește în orașele mari este mai susceptibil la fobiile unei astfel de accente datorită grupului mare de oameni. În orice caz, starea de spirit fobică sunt cauzate de faptul că persoana se dovedește a fi într-un loc nefamiliar, care este, de asemenea, nerezolvată și nesigură.

În opinia sa, riscurile reale sau imaginare pentru viață pot fi așteptate în acest loc.

Și de la acest individ se confruntă cu neajutorare potențială înainte de inevitabilitate. Se pare că este condus într-un unghi din care nu există ieșire. Deofob se pare că cei care îi înconjoară frica vor începe să râdă de el sau chiar mai rău – jefuiți și chiar ucide.

Dezvoltarea unei astfel de condiții o atrage după sine consecințe mai grave. Omul începe să se teamă de tot ce ține de ieșire la stradă. El devine asociat, iar toate acțiunile sale nu sunt supuse logicii. Casa sau apartament devine un refugiu pentru el din care este înfricoșător să iasă. În cele din urmă, fobie afectează viața personală, la locul de muncă și cu condiția fizică a persoanei bolnave.

Simptomele bolii

Orice boală are propriile simptome. Cu un rănit fizic, orice organ, cu mental, apar unele deviații care nu sunt caracteristice comportamentului obișnuit. Oamenii cu o psihică sănătoasă percep lumea din întreaga lume în mod adecvat.

Ei nu tam-tam fac si nu sunt ingrijorati cu privire la dezvoltarea unor situații neprevăzute.

Un alt lucru, dacă o persoană începe să experimenteze disconfort ascuțit când există o mulțime de oameni în care există o mulțime de oameni. Este, de obicei, piețe, târguri, supermarket-uri. Și atunci se poate spune cu precizie că există unele abateri aici. Poate că nu sunt foarte frecvente.

frica irațională a individului nu poate explica el însuși sau aproape de oameni. El apare nicăieri și surprinde treptat toată conștiința, lipsindu gândirea obișnuită. În acel moment, o persoană nu poate controla comportamentul său. Ei conduc frica.

Apoi, simptomele asociate se manifestă după cum urmează:

 • amețeli începe, dureri de cap apare în temple+
 • voma sau vărsături+
 • Pulsul este de așteptat, întreruperile inimii încep+
 • Schimbă culoarea pielii: acestea devin palide sau purpurii+
 • Posibilă leșină+
 • urinare frecventă poate începe+
 • tulburari ale somnului+
 • transpiraţie.

Cu fobie, comportamentul uman se schimbă în rădăcina. El devine necomunicativ, ea încearcă să nu meargă nicăieri, el are probleme la locul de muncă și în familie. teama permanentă se joacă în situații de conștiință neprevăzute, cum ar fi pierderea de bani sau cad frica într-o poveste neplăcută.

Această persoană spune în mod constant și încearcă să fie susținute de moral. Cu toate acestea, nici un argument de familiar și cei dragi nu ajuta. Ohloofobia nu dă gândire sunet pentru a prelua tine. În cazul în care cursul bolii incepe sa interfereze cu viata cu drepturi depline și amenință starea fizică normală, este necesar să se caute ajutor de la un specialist.

Diagnosticare

Trebuie amintit faptul că orice stres poate provoca o fobie, care va apărea brusc și surprinde toate conștiința ta. Specialistul va îndeplini o examinare completă cu teste și conversații de încredere.

Trebuie amintit faptul că numai un psihoterapeut calificat este capabil să ajute rapid și calitativ.

Și dacă în comportamentul există simptome, cum ar fi anxietatea, preocuparea pentru fleacuri, tensiuni, înrăutățirea memoriei, senzație de oboseală topirea, rapid, atunci va trebui să plătească pentru ei cea mai mare atenție serioasă. Trebuie amintit faptul că fobia poate fi împărțită în foarte lansat și cu privire la starea alarmantă de obicei. Există un număr mare de tulburări diferite. Acestea sunt împărțite în generalizate, post-traumatic, stresant, panica. În toate cazurile, este necesară o abordare individuală pentru a elimina o condiție neplăcută.

Psihoterapeut după ce a studiat viata pacientului va determina gradul de fobie și apoi prescrie exact tratamentul care va fi util pentru sănătate.

Tratamentul fricii

Puteți depăși teama de atât independent cât și cu ajutorul unui specialist. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că auto-tratament este plină de dezvoltarea unor situații neprevăzute, astfel încât este necesar să se caute ajutor de la un specialist. El va fi oferit după diagnosticul de a acționa în conformitate cu una dintre următoarele scenarii.

 • sesiuni de psihoterapie Efectuarea (Terapia cognitiv-comportamentale) va ajuta să vă relaxați. În cursul acestui tratament, pacientul pacientului schimba stereotipurile de gândire. Conversația calm și setarea corespunzătoare a determina originile statului obsesiv. teach Psihoterapeut modul de a face cu o fobie. Dar, amintiți-vă că succesul întregului tratament depinde de persoana lui și de dorința persistentă de a fi tratat. Pacientul trebuie să înțeleagă că trebuie să fie luate soluțiile volitive și să încerce să-și îndeplinească toate recomandările.
 • Fizioterapie ajută pentru a scăpa de fobii. fenomene naturale, cum ar fi apa, radiații curent, unda au un efect benefic asupra psihicului omului și pe corpul său ca întreg. Prin urmare, procedurile de apa specializate, masaje de diferite focalizare va contribui la refacerea rapidă a psihicului.
 • Terapia medicamentului De asemenea, ajută la restabilirea echilibrului mintal. Cu toate acestea, trebuie amintit că un astfel de tratament poate aduce atât beneficii, cât și rău, astfel încât este necesar să se utilizeze un tratament medicamentos numai în cazuri extreme, atunci când alte metode nu ajută.

Antidepresivele și tranchilizante ajută la menținerea conștiinței lor. Ele sunt prescrise pentru a elimina rapid atacurile de anxietate și panică. Numai un specialist poate determina în mod corect nevoia de droguri și dozajul. Recepția independentă a unor astfel de comprimate va duce la consecințe foarte triste.

O persoană poate avea o dependență de droguri, iar tratamentul necorespunzător va provoca o supradoză și rezultate fatale.

Sfaturi pentru psiholog

Psihologii sunt foarte rar recurs la măsuri extreme. Dacă situația nu este lansată prost, este posibil să scape de ea prin atașarea eforturilor. Pentru aceasta aveți nevoie de pacient și specialistul la locul de muncă, împreună. Unul a dat recomandări, iar altul a efectuat cu strictețe toate numirile. În plus, totul ar trebui să fie o dorință clară pentru că persoana însuși scapă de o stare obsesivă.

Psihologii oferă sfaturi generale care sunt foarte simple, dar au un potențial enorm care să contribuie la îndepărtarea stării fobice. Deci, ce trebuie să faceți dacă vă simțiți anxios și chiar la unele atacuri de panică?

 • Un stil de viață sănătos va avea un impact bun atât asupra stării mentale, cât și asupra corpului dvs. ca întreg.
 • Jogging în dimineața și seara, clasele din sala de gimnastică vor completa efectul terapeutic.
 • Insecuritatea afectează negativ starea generală a corpului, se recomandă somnul atât de sănătos și lung.
 • Fara stres!
 • Alimentele utile și gustoase pot ridica starea de spirit.
 • Dacă nu este posibilă vizitarea claselor de fizioterapie, utilizați dușul sau baia. Apa caldă creează minuni. După astfel de proceduri, vă veți simți mai bine.
 • Găsiți o lecție în duș. Faceți tricotat, broderie. Mai mult chat cu cei dragi.
 • Învață să te relaxezi și să te descurci cu stres. Pentru a face acest lucru va ajuta la diverse exerciții de respirație:
  • Faceți o respirație lentă și țineți-vă respirația+
  • Luați în considerare până la cinci și expirați încet+
  • Astfel de manipulări petrec de mai multe ori până la relief.
 • Citeste mai mult. Este recomandabil să alegeți plămânii și lucrările de afirmație de viață pentru acest lucru.
 • Înscrieți-vă în orice cerc în care veți găsi oameni asemănători.
 • Încercați să vă suprasolicitați și să începeți să vizitați locuri aglomerate. Într-o astfel de plimbare, invitați un iubit (prietena, prietenul) să vă sprijine într-un moment dificil. Deci, veți fi siguri că nu sunteți singuri și, în cazul unei situații neprevăzute, nu vă veți lăsa singur.

Este important să vă amintiți că totul depinde numai de dvs. Și dacă decideți că cu fobii trebuie să lupte, apoi să vă depășiți toate temerile.

Despre caracteristicile look demofobia următoare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: