gândire creativă: caracteristici și tehnici de dezvoltare

gândire creativă: caracteristici și tehnici de dezvoltare

„Necesită un angajat creativ“. O astfel de cerință o în anunțul nu este despre tine? Sigur că ei nu sunt capabili de idei creative? Poate ar trebui să încercați? Este posibil ca acesta va funcționa, pentru că gândirea creativă pot fi învățate.

Ce este?

Creativitatea este considerată o calitate rară, aproape congenitală. Puțini oameni știu că o astfel de capacitate umană, la fel ca cele mai multe altele, pot fi dezvoltate. Capacitatea de a merge dincolo de regulile general acceptate este esența gândirii creative.

Niciodată nu a vrut să facă ceva neobișnuit? Cel puțin un cadou neobișnuit dobândi? Dacă aș fi vrut, apoi cu creativitate, voi toți sunt în ordine, cel puțin, unele depozite de ea există, trebuie doar să le dezvolte. Este foarte posibil, dorința de a gândi nici un standard a fost distrus în copilărie. În pedagogie sovietică, puțini oameni se permite. Pasul spre dreapta, pas la stânga, sari în loc ..

Dar, în psihologia modernă o interpretare complet diferită. înclinații creative îndemn de a se dezvolta din copilarie. La urma urmei, un astfel de depozit al minții, în viitor, nu va permite numai să ia decizii unice la locul de muncă, ceea ce înseamnă că explozia de a merge pe scara carierei, dar, de asemenea, pentru a rezolva problemele de zi cu zi „cu o lumină“. Studiul, viața personală, relațiile cu proprii copii – cei care se apropie de aceste etape ale vieții lor nu sunt la fel ca toata lumea, cele mai multe ori se dovedesc a fi norocos.

stereotipurile

om talentat talentat în toate. Ce talent ai? Nu poate fi nici un astfel că talentul nu este: chiar și un cântec efectuat pe petrecere corporate, poate fi un semn de real talent. Este vorba despre stereotipurile pe care viața sau persoanele care ne înconjoară din copilărie impun. Ei ne spun ce este „bun“, dar ceea ce este „rău“. Ca urmare, noi, ca soldați staniu persistente, a îndeplini sarcinile în mod clar în conformitate cu instrucțiunile.

Acum amintesc cum în copilărie a ieșit din orice situație. Nu vă puteți aminti, uita-te cu atenție la modul în care propriul copil face. Primul lucru care distinge copilul de la un adult – capacitatea de a gândi în mod liber la figurat. Fiecare cuvânt pentru un copil este o imagine întreagă, fiecare eveniment – un basm. Copilul însuși se poate reîncarna cu ușurință în orice erou de poveste și pentru acest lucru nu așteaptă neapărat un costum Matinee. Similitudinea externă cu un caracter bine-cunoscut este puțin îngrijorat, el are o reclamă (diferit de general acceptat) abordarea.

De-a lungul anilor pierdem în acest fel. Vom învăța regulile care rareori vor să se rupă. Toate pentru că este atât de ușor, obișnuit. Astfel de acțiuni nu provoacă colegii de indignare (invidie), nu aduc la rabie (neînțelegeri) de părinți / soț / soție / și așa mai departe.

Oamenii, în cea mai mare parte, sunt de acord cu jocul cu privire la regulile șablonului. Și apoi persoana devine plictisitoare cu el însuși, cu familia sa, cu prietenii. Între timp, colegul de clasă Yulka a condus deja departamentul într-o corporație de stat majoră, soțul ei este un artist de fotografie celebru și la modă (el, apropo, de asemenea „nu din această lume”). Ei sunt fericiți și, în curând, vor avea primul și, bineînțeles, un copil talentat.

Citește mai mult  Tripophobia: descriere, cauze si tratament

Deci ai ceva de străduit. Creativitatea este doar capacitatea în condiții normale, cu toate componentele bine-cunoscute pentru a colecta ceva care va forța dacă lumea nu se întoarce, apoi cel puțin să se uite la lucrurile în mod diferit. Prin urmare, oamenii creativi sunt evaluați în special în agențiile de publicitate. Ei sunt forțați să cumpere ceea ce încă cinci minute în urmă nu am dorit deloc. Ne obligă să înghităm saliva la un aspect pe ecranul de iaurt „Low-Calorie”. Ei știu cum să trimită gândurile noastre standard pe orice cale de care aveți nevoie.

Deci, poate merită să înțelegeți cum funcționează și începeți să faceți bani pe ea și nu numai să vă cheltuiți banii pe fantezia oamenilor creativi?

Metode

Abilități creative, ca oricare altul, trebuie să se dezvolte și să treacă ulterior. Poate cel mai exemplu viu a modului în care se poate face – pentru „-warm up“, în competiția popular joc de televiziune KVN. Echipele trebuie să găsească un răspuns neobișnuit la o întrebare de rivali sau de plumb în câteva secunde. Cine a fost inventat mai amuzant, el este creativ.

Apropo, Multe tehnici care sunt folosite pentru a dezvolta această abilitate asigură activitatea în cadrul grupului. Dar pentru un început, puteți trece la lecții individuale. Cel mai bun motor creativ – Creativitate. Desen, cântând, dans – orice fel de arta este potrivit. Alege că mai aproape. Creative este posibilă în bucătărie. Adăugați unele evidențiați la fel de mancare preferat (nu există struguri uscat în minte) – să vină cu o alimentare neobișnuită, ceva decora neconvențional.

Primul pas spre dezvoltarea abilităților creative, ia în considerare a făcut. Dar nici un mușchi nu poate fi instruit într-un antrenament, prin urmare „mușchii creativi” este puțin probabil să curgă după singurul recurs. Trebuie să se ridice, să se îmbunătățească constant.

Încercați să aplicați în toate sferele vieții ca orice abilitate.

Cum se dezvoltă?

Dezvoltarea creativității acordă acum atenție grădiniței. Jocurile cu tipii preșcolari vizează învățarea lor să gândească și să dezvolte un început creativ. Deși mulți dintre noi au primit, de asemenea, lecții similare – rezultatele sunt diferite. Am pus o sarcină mică. A trebuit să facem ceva în imagine și asemănător, copiii moderni au mai multă libertate în creativitate. Da, și alegerea materialelor din magazinele actuale ale bunurilor de papetărie mult mai bogate.

Iar restul este la fel ca noi:

 • Dezvoltați imaginația Ajutați clasele de murdărie și desen+
 • Învățarea de a crea ceva nou va ajuta puzzle-urile și designerii+
 • Puzzle-uri va ajuta găsi o cale de ieșire din situații dificile, ei vor, de asemenea, soluții prompte non-standard în viitor+
 • Comunica, schimba propria imagine de rol (matinee cu fulgi de zăpadă, chanterelles, iepurași, mascarade).

De îndată ce fulgi de zăpadă de ieri, bureții și iepurași vin la școală, ei trebuie să se schimbe costumul. Cele mai multe școli secundare au acum o formă obligatorie. Cineva crede că, în aceste condiții, băieții încep din nou să „taie un pieptene“, din nou, alții cred că acest lucru nu împiedică dezvoltarea identității studenților moderni mai tineri. Așa cum se întâmplă în clasă, în cazul în care copilul dumneavoastră este de învățare, este ușor de a verifica, a afla exact cum va avea loc cu el în clasele de școală elementară în matematică. Această știință este una în sensul literal al cuvântului este dat pe „o dată sau de două“, alții nu pot decide pentru ore, s-ar părea, o sarcină simplă.

Citește mai mult  Aerofobie: Descriere, cauze si tratament

Ceea ce profesorul ar trebui să facă pentru a nu numai insufla un student de dragoste pentru aritmetica, dar, de asemenea, să aibă grijă de gândire sale creatoare:

 • Sugerează gândire despre căile alternative de rezolvare a problemei+
 • Sugerează un student pentru a alege ce sarcina se va rezolva și ce metodă de a utiliza pentru a căuta un răspuns+
 • Sugerează un copil să vină cu propria sarcină.

În cazul în care profesorul are grijă de dezvoltarea unui student, și nu doar necesită o decizie corectă pentru a obține o evaluare, atunci el va găsi o abordare pentru orice. Dacă nu, atunci este în valoare de aruncat toate forțele pentru părinți.

În caz contrar, copilul poate fi închis în el însuși, el va avea un complex de inferioritate și nu mai este, înainte de reclama.

La adulți

Aproximativ aceleași metode trebuie să fie utilizate pentru a dezvolta sau de a trezi abilitățile creative la adulți. Nu te mai gândi „la fel ca toți ceilalți“, încearcă să vină cu rezultate diferite de la una sau de o altă situație. îndoieli îndoială. Frica de eșec face posibilă crearea. idei ingenioase se nasc numai de la oameni disperați.

Dacă toate cele de mai sus este despre tine, rămâne doar pentru a îmbunătăți abilitățile și aptitudinile. Iată câteva exerciții simple.

 1. Ia-o carte. Scrie din ea câteva cuvinte cu paginile și liniile de tine. Trebuie să se întâmple unele Abracadabra. Și acum conecta aceste cuvinte în text. Vino cu istorie.
 2. Vino cu modul în care să se extindă posibilitatea de a aplica cele mai frecvente subiect. De exemplu, pachetul de celofan. Aceasta nu este doar un ambalaj de gunoi, dar, de asemenea, o pălărie pentru piscina, un capac de portofel, o pelerina de ploaie. Prin completarea o astfel de sarcină, iar fantezia se va deteriora, iar ecologiștii vor ajuta.
 3. Schița pe o foaie de hârtie de bord diferite lungimi și înclinare, punct, linie. Acum, încercați să creați o imagine a ei. Poate că nu va fi un obiect, ci un eveniment sau fenomen natural.
 4. Utilizați tot ceea ce vă înconjoară, pentru a crea imagini. Ce este ca Tuchka, dar această băltoacă este sub picioarele lui și un zăpadă sub fereastră?
 5. Citiți înapoi. Începeți prin cuvinte, apoi mergeți la oferte întregi și pagini din cărți. Imaginați-vă ce este obținut din text.

La copii

Din păcate, adulții ucid adesea creativitatea la copii în cea mai mare germinare. Și fac acest unchiul și mătușa foarte creativi, fără să știe ce fac ei.

Profesorii, antrenorii, părinții și alte sectoare de cultură vin cu diverse turnee și concursuri, gândindu-se că băieții și fetele se dezvoltă în acest fel. Și se dovedește, dimpotrivă. Băieții încearcă să obțină premiul principal cu ani dovediți prin metodă. Scopul lor este o recompensă, și nu o nouă descoperire.

Citește mai mult  Kumpunofobia: Simptome și caracteristici de tratament

Adulții sunt mai încrezători că toți știu exact mai bine decât copilul și încearcă să-l protejeze de greșeli. Ca rezultat, în fața lui o barieră insurmontabilă. Modul de a rezolva problema lor, desigur, este, de asemenea, cunoscut. Ei deschid propria lor cunoaștere de cunoștințe pentru un copil, fără a suspecta că copilul poate alege propria sa, și mult mai mult succes. Nu pune pe ochii lui mal. Să fie prost, dar obține un labirint în felul tău propriu.

Noi construim planuri și să încerce să stoarcă copiilor în acest program. În lumea modernă, vom da naștere lor stipulate anterior cu soțul. În același timp, dorim ca ei să se simtă liber. cel puțin, uneori, în loc de gimnastică, avem un copil în grădina zoologică, și în loc de lecție în școală de muzică, oferta patinaj cu role. El mai are încă o mulțime de timp pe care el va avea „dreptul“ de a distribui. Dă-i posibilitatea de a gândi.

Și, uneori, lasă-mă să o fac.

Exerciții și jocuri

Creativitatea de formare ar putea trece prin jocuri de afaceri. De exemplu, binecunoscutul „brainstorming“ pot fi utilizate nu numai pentru a rezolva o problemă de afaceri specifice, dar, de asemenea, ca un antrenament. Adunați un grup de mai multe persoane. Apropo, vârsta aici nu contează. Deci, seara în cercul de familie poate fi de asemenea efectuată într-un mod similar.

Regulile de joc sunt destul de simplu.

 • pune în mod clar sarcina. De exemplu, cum să gătească cina de la ceea ce este în frigider.
 • Definiți timpul să se gândească la fiecare participant a jocului.
 • Scriem toate opțiunile pe o bucată de hârtie și exprimându-le.
 • Noi completează opțiunile propuse cu idei noi.
 • Se aduce vasul selectat (dacă vorbim despre cina) la perfecțiune.
 • Pregătește-te pentru gătit.

Cel mai probabil, sora ta culinară nu va intra în următoarea carte a lui Jamie Oliver (Cooks din Marea Britanie, un restaurant de succes, un popular prezentator TV, promovarea alimente sănătoase), dar va ieși din toată inima mea, să nu mai vorbim de faptul pe care le va da taxa de energie pozitivă a creativității.

Nu-mi place să gătească? Construieste casa. Pentru asta și asistenții nu sunt necesare. Pentru a începe, să definească cu materiale de constructii. Ia-o bucată de hârtie și se completează până, „estimează“. Scriem 10 nume de orice produse, legume, fructe, animale. Noi o fac fără ezitare. Acum, ia o altă foaie și începe să creeze propriul palat unic. Ceea ce avem acolo? Tomatele – trage o cutie în formă de tomate. Castraveți – aranjam bănci ca instalațiile lor în jurul perimetrului. Dolphin – a crea o fântână în imaginea acestei creaturi minunat.

Ideea este clar? Principalul lucru – nimic nu ar trebui să „abis“ din material achiziționate anterior. La urma urmei, ei ți-a dat fantezie proprii.

Nu-i face rău, și ea va fi utilă și reciproc atunci când se aplică pentru un loc de muncă va fi întrebat cât de mult vă creativ.

Despre ce exerciții sunt necesare pentru dezvoltarea gândirii creative, videoclipul de mai jos va spune.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: