Pedant și pedanteria: ce înseamnă?

Pedant și pedanteria: ce înseamnă?

Atitudinea de pedantului în societate ambiguă. Unii admira precizia lor maximă și acuratețe în toate, altele enervant. Și pedantului înșiși devin adesea ostatici de stilul lor de viață. Care este esența pedanterie, cum să recunoască pedant și ce să facă cu ea, acest articol va spune.

Ce este?

Pedanticity sau pedanterie – trasatura de personalitate definită, caracteristici de înaltă calitate. Această definiție în psihologie înseamnă o tendință de ordine și precizie extremă în tot ceea ce o persoană face: în muncă, viața de zi cu zi, în relațiile personale și sociale. Termenul provine din pedantul francez – un profesor, precum și din Paedagoganul latin – predare, lector. În lexiconul persoanelor vorbitoare de limbă rusă, cuvântul a venit în momente de modă pentru profesorii din Franța, guvernații și guvernatoria. Așa-numitul prea exigent, fără să vină la compromisuri și să treacă mentorul.

Pedanterie este o caracteristică caracteristică a unei persoane care afectează toate sferele vieții umane. Om pedant Diferă de perfecționist, există o serie de diferențe și scrupulență. Persoanele cu pedanotism se caracterizează printr-o extensie și o tendință de formalism. Ele sunt foarte îngrijite și confortabile doar în perfectă, când sunt în avans reguli stabilite.

Pentru oamenii pedantic, nu există nici un fel de lipsire neimportantă. Ei încearcă toată soarta, să nu uite nimic, și lucrurile mici pentru care mulți nu acordă atenție, în pedanism dobândește o valoare dominantă. Orice intervenție în ordinea afacerilor și acțiunilor pe care Pedanul o consideră drept, se întâlnește cu nemulțumirea.

Psihologia este adesea luată în considerare Pedantism ca una dintre laturile narcisismului, La urma urmei, toate eforturile pe care persoana le atașează este în mod esențial să fie satisfăcuți, chiar dacă acțiunile pedantului sunt de neînțeles față de ceilalți, ele par inadecvate, bizar.

Cu hipertrofi și excesivitate, pedantica creează condiții prealabile pentru dezvoltarea tulburărilor de anxietate ale psihicului. Și este foarte important să înveți cum să definiți măsura și să știți când o persoană începe să aibă nevoie de o îngrijire medicală calificată.

Cine este un pedant?

Pedant numit o persoană extrem de precisă. Aceasta este o persoană care nu va permite detalii suplimentare în haine, este întotdeauna ordonată, fără griji, scrupulus atât în ​​chestiuni ale imaginii sale, cât și în totul, cu totul. Sensul cuvântului nu este negativ și, prin urmare, înregistrează în mod eronat toți pedanții în descărcarea de personalități cu abateri. Da, și manifestările externe ale tipului de caractere pedant sunt diferite. Ele sunt netezite, altele sunt înmormântate în ochi.

Pentru pedantul însuși, caracteristica sa caracteristică poate fi destul de utilă. Acuratețea, diligența în muncă, obiceiul vine întotdeauna până la un nivel înalt de înaltă valoare în orice mediu profesional. În unele profesii, de exemplu, în jurisprudență sau afaceri financiară fără o astfel de precizie, deloc nicăieri. dar Într-o serie de zone de viață, pedantul are dificilă.

Femeie cu pedantism prea mult se pot concentra pe curățenie în apartament și pur și simplu nu va rămâne pe cealaltă viață a vieții. Bărbați Cu un astfel de tip de caracter, este dificil de a construi relații personale, deoarece va cere invariabil despre ordinea în tot și în a doua jumătate. Dacă se găsesc două pedantului, totul poate deveni chiar mai rău, deoarece fiecare dintre ele vor avea ideile lor clare cu privire la procedura, și două obiecte de valoare nu poate fi elementar, atunci ambii parteneri vor începe să sufere.

Citește mai mult  Empatia: definiție, bun sau rău?

Aflați pedant este destul de ușor. El întotdeauna arata ca „cu ace“. garderoba lui nu poate fi la modă și tendințe, dar toate lucrurile vor fi perfect curate, în stare proaspătă și mesageri. Haosul nu va observa nici coafura sau accesorii. Pentru pedant, este foarte important ce impresie imaginea sa va produce pe alții, și, prin urmare, astfel de oameni încearcă să evite tipand luminozitatea. Este important ca ei să se simtă confortabil, să știe că toate regulile pe care le-au finalizat.

Pedantului cer. Toti incearca sa planifice din timp, urmați în mod clar planurile stabilite. Formalismul, caracteristic personalităților pedant, este adesea împiedicată de adaptare rapidă.

Dacă ceva de urgență și neașteptat, pedant este pierdut, el are nevoie de timp pentru a accepta noi condiții și de a dezvolta noi planuri. Act ei vor începe numai după aceea.

Avantaje și dezavantaje

Este dificil să se numească avantajele sau dezavantajele pedantype. Totul depinde de gradul de manifestare a acestei funcții și pe care o apreciază. Dacă vorbim despre un anumit sistem de estimare medie, atunci pozitiv Calitățile pedantului poate fi atribuită responsabilitatea lor, obligatoriu, operațional. Orice instrucțiuni și cazul va fi efectuată de către PEDANT exact la timp. Aceasta promovează creșterea profesională, cariera de succes. Pedantului sunt disciplinat, a adus întotdeauna lucrarea a început la o finalizare logică. Ele pot fi încredințate de către cele mai multe proiecte responsabile și cazuri. Totul se va realiza într-o concordanță clară cu instrucțiunile, în toate regulile, la timp.

Minusuri constau în anumite caracteristici categorice ale tuturor personalităților pedantice. Ei sunt convinși că regulile lor sunt adevărate și îndoielile nu sunt supuse. Dacă o persoană este, de asemenea, capabilă să persiste pentru a-și apăra poziția, atunci evitați conflictele către pedanți devine dificil.

Majoritatea pedanților se caracterizează printr-o încetinire a proceselor neuropsihiatrice, Rareori iau decizii rapide, se pot agăța de lipsuri și detalii, de frânare și pe alții. Este dificil pentru ei în situații în care nu a fost stabilită o instrucțiune clară și trebuie să acționați în circumstanțe. Dorința de a controla toate zonele vieții lor face ca pedantul să rămână întotdeauna în suspans.

Majoritatea persoanelor pedantice nu știu cum să-și organizeze sărbătorile, nu se pot relaxa pe deplin chiar și în vacanță și, prin urmare, mai des suferă de stres, boli psihosomatice, stări alarmante.

Revizuirea speciilor

În natură, poate fi pedantria moderată și excesivă, Cu o mulțime de opțiuni Gradul de manifestare: de la ușor la obsesiv.

Excesiv

Adesea, pedanticul excesiv duce la dezvoltarea bolilor: nevroză, tulburare obsesiv-compulsivă. În acest caz, starea devine obsesivă. O persoană poate cădea în agresiune dacă cineva sau ceva încalcă ordinea stabilită de el. O ceașcă, nu în acel loc, lipsa de oportunitate de a-și spăla mâinile aici și o poate aduce acum la o stare de anxietate sporită, pentru a scoate de mult timp.

Citește mai mult  Melancholic: Caracteristici, Pro și contra temperament

Sunt chemați pedanții dureroasă Ankinkastami. Acestea se disting printr-o întoarcere mentală permanentă la obiectul sau acțiunea perturbantă. Cu un grad de manifestare ușoară, o persoană poate socializa cu succes în societate, dar dificile Desees necesită asistență obligatorie a unui psihiatru, psihoterapeut, deoarece integrarea independentă în societate este dificilă sau imposibilă.

Moderat

Pedanteria moderată Luați în considerare o calitate importantă a afacerii. Aceasta este o situație rațională pe care o persoană o poate controla. Chiar dacă ordinea este spartă, o persoană nu simte că suferă de acest lucru, doar un disconfort mic, pe care nu-l poate îndoi, se va grăbi să elimine imediat.

Precizia pentru pedantul moderat – parte a strategiei sale personale de viață care îi ajută să atingă obiective.

Comparație cu perfecționist

Pedanul diferă de perfecționist în modul în care forma este mai importantă pentru aceasta. Lucrul principal Sarcină Pedanul vede în urma instrucțiunilor, regulile, menținerea ordinii. Aceasta este nevoia lui interioară. Conținutul de perfecțiune pare mai important pentru a se forma în care este închis. El poate disprețui instrucțiunile și încalcă calendarul sarcinilor cu singurul scop – pentru a obține cel mai bun rezultat, chiar dacă este nevoie pentru a rescrie toate legile și regulile.

Perfecționistul nu poate conteaza, Este curat în casa de feluri de mâncare, se pare că se pare, și aceasta este principala diferență dintre el și pedantul. Atenție la trupurile inerente pedanților, perfecționistul începe să se aplice numai atunci când apare amenințarea reputației pentru a primi o evaluare pozitivă a altora.

Perfecționistul se angajează să aibă succes în lucruri mari și eforturi, este important ca pedantul să facă dreptate și exact lucruri mici, mici. Mai ales că această diferență este vizibilă în afaceri. Capul-perfecționist este ușor de energizat de inexactitățile angajaților atunci când efectuează cazuri, este semnificativ numai rezultatul. Cheful va cere ca fiecare document să fie de până la virgulă, fără corectare.

Perfectionisti sunt mai deschise la inovare. Pedantului sunt conservatoare și nu ca întreg nou, necunoscut și, prin urmare, potențial periculoasă – este imposibil de necunoscut de control.

Dar există trăsături generale:

 • Nivel ridicat de anxietate+
 • Rigiditatea specifică și lipsa de flexibilitate, abilități slabe de adaptare+
 • Perioade lungi de experiențe ale oricărei situații traumatice, în special greșelile lor+
 • fluctuații și îndoieli, precum și acțiuni corecte, auto-critici.

Cum de a deveni?

Această întrebare este relevantă pentru cei care ar dori să crească eficiența personală, și, prin urmare, consideră că este necesar să se utilizeze aspectele pozitive ale pedanteria. Chiar și o persoană talentată cu ambiții mari nu va fi capabilă să atingă înălțimi mari, dacă nu învață să fie îngrijite și obligatorii, executivi și atenți la detalii. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să dezvoltați cele mai bune lucruri în Pedanți.

 1. Ia-o regulă în fiecare seară plănuiți ziua care vine: din lista afacerilor interne în lista de sarcini de lucru. Încercați să rămânem în mod constant la planificat, ceea ce face ajustări numai în cele mai multe cazuri extreme.
 2. Mutați comanda în apartament, aranjați totul în locul său. Acesta va ajuta la simțirea comenzii interne, organizați. Utilizați aplicații speciale pentru a menține ordinea în casă. Ele vă vor aminti pe programul instalat atunci când este timpul să ștergeți praful, să spălați podelele sau să vărsați flori.
 3. Încercați nicăieri și nu întârziați niciodată. Așezați-vă în planurile dvs. un pic mai mult timp pe drum, formare, dacă există cel puțin un risc minim care este posibil târziu.
 4. Evitați creșterea emoționalității. Aveți grijă de vorbire, ton, formularea, nu fiți verificați și neîngrădiți.
 5. Cel puțin o oră pe zi, dați-vă aspectul: coafura, machiajul, punerea în ordine și încălțăminte, instruire, proceduri cosmetice.

Important! Conduceți jurnalul și fixați execuția acestor elemente. Există aplicații care vă permit să faceți aceste sarcini în planul zilnic și marca și nu. Pentru executarea vei primi puncte, pentru întrerupere va fi selectat. Stimulează și motivează.

Cum să scapi de pedanterie?

Nu mai fi un pedant meticulos cu pedanticity excesivă mai dificilă, iar în cazul unei manifestări dureroase nu se poate face fără ajutorul specialiștilor. În cazul în care nu a ajuns încă la o tulburare gravă, este timpul pentru a lucra la tine. Aici sunt recomandările de bază pentru un astfel de caz a.

 • oamenii tratează pacienți. Toți diferiți, și nimeni nu este obligat, în același mod de a trata ordinea, să fie atent și atent. Dacă vă simțiți că în interiorul totul „fierbe“, respira profund inspira si rapid spune despre mine câteva avantaje evidente ale unei persoane care a fost de gând să-și încheie furia lor de acum un minut. Acest lucru va ajuta rapid schimba punctul de vedere și pentru a preveni conflictele.
 • Determina ce iti petreci cel mai mult timp și energie. Supravegherea și fixarea timpului de ortografie va arăta ce lucruri mici „mânca“. Reducerea costurilor, și timpul eliberat pentru a crește competența sa, pe dezvoltarea personală sau de educație suplimentară, de auto-îmbunătățire.
 • Aflați cum să facă greșeli nu ca o catastrofă, ci ca o experiență. Eliminați pozitiv ceva și util. Analizeaza fiecare astfel de caz, dar evita critici la adresa dvs.
 • să introducă Artificial o mică proporție de haos în viața ta. Adresați-vă prietenii sau rudele, colegii de la locul de muncă să te urmeze, nu vă dau câteva zile pentru a restabili ordinea pe masă sau raft, așa cum ați făcut-o înainte. În câteva zile nimic cu cărți nu se va întâmpla. Când îți dai seama că viața nu se schimbă de la aceasta, nu se va prăbuși, atitudinea față de lucrurile mici vor deveni mai tolerant.
 • Găsiți un hobby sau du-te înapoi la ea, dacă te-a abandonat. Acesta va ajuta să învețe să se relaxeze, se bucură de petrecere a timpului liber.
Citește mai mult  Cum să renunți la infracțiune și să ierte persoana?

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: