Stima de sine scăzută: semne și motive

Stima de sine scăzută: semne și motive

Se întâmplă că o persoană nu se apreciază. Deci, el încearcă să-și dovedească sieși că mintea și eforturile sale nu face nimic înseamnă pentru alții. Astfel de momente negative în natură se manifestă pe fondul stima de sine scazuta. Din moment ce stima de sine scazuta este foarte grav afectat de calitatea vieții, prin urmare, este necesar, pentru a scăpa de toate disponibile în moduri. Luați în considerare detaliile și motivele pentru stima de sine scazuta.

Ce este?

În psihologie, se obișnuiește să se rațiune ca personalitate reprezintă importanța sa în societate, o astfel de stima de sine. Unii este prea supraestimat, iar altele sunt foarte subevaluate. Trebuie remarcat faptul că o persoană autosuficient are stima de sine adecvată. Stima de sine redusă depinde în primul rând de cât suntem încrezători și cu ce seriozitate tratăm opinia altcuiva. De exemplu, dacă un individ nu are anumite cunoștințe, poate simți un fel de relație din partea societății. Dezvoltă astfel incertitudinea în forțele lor. Și depinde de modul în care arată aspectul nostru, ce abilități avem. De exemplu, un angajat care nu poate îndeplini calitativ munca va fi frică că poate fi respins în orice moment. Frica va provoca o evaluare subevaluată a „I”.

Bunăstarea materială joacă un rol important în această problemă. Cu toate acestea, nu contribuie la stima de sine adecvată. Specialiștii susțin că, în majoritatea cazurilor, oamenii garantați au o stima de sine scăzută. Și această declarație are dovezi. Nu e de mirare unii dintre cei care dispun de un portofel strâns, concurează între ele, de exemplu, cumpara cel mai scump iaht sau casa.

Subestimate stima de sine este plaja societății noastre. Mulți oameni suferă de această problemă, inclusiv chiar și cei care au aspect destul de atractiv și calitățile personale bune. Prin urmare, este atât de important în timp pentru a identifica problema.

Dacă observați următoarele momente, este în valoare de gândire:

 • justifici acțiunile negative ale altor persoane din adresa ta și te învinovățești că au făcut cu tine exact, și nu altfel+
 • Dacă evita conflictele prin toate căile, atunci va simți incertitudinea dvs. + aceste acțiuni conduc la o atitudine rea față de ei înșiși.

În plus, o stima de sine redusă are astfel de semne externe ca:

 • Ai un aspect îmbrăcat și speriat, nu încercați să se întâlnească cu ochii noștri cu alte persoane+
 • În discursul dvs. există astfel de expresii: „Nu sunt sigur”, „nu este gata” și așa mai departe.

Trebuie să faceți o corecție în comportamentul dvs. Și trebuie remarcat, de asemenea, că oamenii cu stima de sine subevaluată se pot comporta destul de agresiv și ostil față de ceilalți. Ei tind să umilească și să insulte alți oameni pe care ei îl consideră mai jos. De obicei se uită în mod intenționat, studiază cu atenție interlocutorul lor. În plus, astfel de oameni sunt stoarce pumnii la mersul pe jos sau folosesc gesturi ofensive.

Amintiți-vă că datorită unei astfel de descrieri, oricare dintre noi va fi capabil să determine persoana nesigură.

Cauze

În general, toate problemele pe care o persoană le are cu caracter, merg din copilăria îndepărtată. Ca copil, individul începe să ia toate grevele care apar din cauza mai multor puncte.

Educație în familie

Atunci când părinții sunt în favoarea nepotrivirii lor asupra copilului, atunci el începe să sufere și să cadă în depresie. Părinții uita de multe ori la ecranul de televiziune, spune: „Uite, ce băiat frumos (sau fată) vorbește! El știe cum să joace o vioară și învață că, probabil, bine. Nu că tu: Locuitor și Outtus „. În acest moment, în sufletul unui copil, care se află pe cealaltă parte a ecranului televizorului, furios furtuna de emoții. În primul rând, el insultă faptul că părinții lui se uite la alte persoane cu admirație, și nu sunt apreciate. Micul om vrea cu adevărat să ia locul copilului, pe care părinții săi au lăudat.

Cu toate acestea, el înțelege că el nu va fi în măsură să ia astfel de înălțimi. Ca urmare, un băiat ofensat (sau fata) începe să se certa pentru că nu știe cum să joace vioară și ei (ei) aspectul nu atinge anumiți parametri. Auto-distrugere intră treptat obiceiul. Deci, formarea caracterului.

Omul din copilărie se obișnuiește cu ideea că el nu poate pretinde un nivel înalt în societate.

Eșecurile în copilărie

În continuarea articolului mai mare, trebuie remarcat faptul că Un copil care este displăcea în familie sufera si apoi atunci când el trebuie să-și îndeplinească îndatoririle sale mici legate de studiu. Nesiguranța în abilitățile lor nu oferă un astfel de copil să se dezvolte pe deplin și să depună eforturi pentru ceva, din moment ce el, în general, nu există nici un sprijin prezent de la cei dragi. În cazul în care studentul primește o evaluare proastă, el știe dinainte că va certa acasă. Părinții cărora le pasă de starea mentală a copiilor lor încearcă să le sprijine cu eșecuri. De exemplu, apelează la meditatori pentru a crește nivelul de cunoștințe.

Citește mai mult  Ce trebuie să faceți dacă sunteți ofensat?

În familie, în cazul în care părinții sunt consumatori pentru copil, totul se intampla exact opusul. La primirea mărcii nesatisfăcătoare, acesta este pus în unghi și să-l du-te la „excelent“. Cu toate acestea, orice persoană sensibilă trebuie să înțeleagă: Înainte de a obține ceva, aveți nevoie pentru a face unele eforturi, și cu ajutorul violenței nu poate fi atins.

Mediu social

Acest factor are o importanță deosebită. Oricare ar fi o persoană care a fost, o societate este foarte puternică pentru el, în orice caz,. Persoanele cu care comunicăm sau doar petrecem timp, formați definitiv atitudinea față de noi înșine. De exemplu, copilul petrece cea mai mare parte a timpului în familie și la școală. În cazul în care familia se dezvoltă un mediu nefavorabil, școala poate atenua factorii nefavorabili ai educației de familie, și, dimpotrivă, familia poate proteja copilul de la profesori prea obsesive.

Același lucru se poate spune despre adulți. Dacă o lungă perioadă de timp o persoană este printre personalitățile care inspiră și întăresc credința în sine, stima de sine este în creștere. Dacă o persoană își petrece timpul nu cu cine aș vrea, atunci situația este diferită. De exemplu, de lângă individ există oameni care-l enerva tot timpul și acuză că. Dependența Bad pe o astfel de societate va duce inevitabil la o scădere a respectului de sine.

Prin urmare, orice persoană, indiferent de vârstă, este important să fie în mediul în care se simte de securitate și încredere în abilitățile sale. Acest lucru îl va ajuta să dezvăluie potențialul său și să fie mulțumiți de viață.

Probleme de sănătate și defecte externe

Unde vine o persoană dintr-o stima de sine scăzută? Cu siguranță din cauza problemelor care au apărut fie pentru o perioadă foarte lungă de timp, fie recent. Cele mai dureroase probleme sunt problemele asociate deteriorarea sănătății. Chiar mai multă nemulțumire față de ea însăși și înseamnă că scăderea stimei de sine provoacă probleme legate de defectele în aparență.

Dacă o persoană se simte așa, stima de sine cade. De exemplu, un individ pentru orice motiv și-a pierdut picioarele. Se poate deplasa numai cu dispozitive speciale. Este foarte important ca să existe oameni care să-l susțină, ceea ce ar fi din punct de vedere moral și fizic într-un moment dificil și trimis pe calea care ar ajuta la reabilitare rapidă. Dacă nu există niciun sprijin în apropiere, atunci o persoană începe să întâmpine dificultăți. De-a lungul timpului, el cade în depresie, tot timpul se gândește la inferioritatea lui.

În acel moment este important să găsiți persoanele potrivite care ar ajuta persoana cu dizabilități să iasă dintr-o situație dificilă de viață.

Cu toate acestea, se întâmplă astfel încât specialul să se considere doar urât. Mai ales astfel de gânduri vizitează adolescenți și oameni în vârstă fragedă. Ei încep să inspire faptul că aspectul lor lasă mult de dorit. Unii dintre ei se închide și încetează să comunice cu oamenii. Ca rezultat, apare gama și apoi o stima de sine scăzută. Unele dintre aceste persoane caută o cale de ieșire. Și chiar găsiți-o. Nu e de mirare că ne putem întâlni adesea pe strada lui Cudakov, care dezactivează aspectul lor cu tatuaje sau face coafura inimaginabilă pe cap.

Citește mai mult  Afirmații pentru succes

Desigur, astfel de acțiuni sunt, de asemenea, greșite. Aspectul neobișnuit atrage condamnarea vederilor altora. Dacă o persoană are deja conștiință cu o stima de sine redusă, atunci condamnarea altora poate intra într-o depresie și mai mare. Ca rezultat, cercul se închide și se obține situația fără speranță. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți asta Există întotdeauna o cale de ieșire. Principalul lucru este să-l găsesc.

În primul rând, trebuie să nu mai acordați atenție opiniei trecătorilor și să vă bazați numai la prudența noastră. Vă va ajuta să găsiți oameni care vă vor înțelege și veți face felul în care vă veți face de fapt.

Semne

Un bărbat cu stima redusă de sine distinge întotdeauna modul de comportament și nesigur. Încă emite un comportament incert al oricărei poziții închise, cu care o persoană încearcă să se protejeze de manifestările externe ale societății. De exemplu, lovind camera în care sunt prezenți mulți străini, omul nesigur de la sine își presează sacul de piept sau servieta cu ambele mâini. O astfel de postă închisă spune că o persoană nu este gata să comunice și se teme în jurul oamenilor.

Se întâmplă deoarece nesigurea persoanei încearcă să înțeleagă starea de spirit a mulțimii. Există o comparație cu cei care sunt „pe cealaltă parte”. O persoană se teme că aspectul său nu poate respecta caracteristicile general acceptate. Dacă luați în opoziție cu persoana încrezătoare în sine, atunci totul se va întâmpla în mod diferit. Un om care „se cunoaște pe sine“, întotdeauna se conduce destul de încredere. El spune tare și răspunde în mod clar adversarii săi. Acesta poate fi imediat din mulțime asupra comportamentului îndrăzneț.

Uneori a redus stima de sine se dezvoltă la starea obsesiv. Pentru a înțelege că persoana are simptome de redus de sine destul de simplu, și anume:

 • O persoana se consideră lipsit de putere, astfel încât comportamentul său provoacă un sentiment de milă+
 • subevaluate conduce stima de sine la faptul că o persoană încetează să se respecte, după care înconjoară începe să-l trateze, de asemenea,+
 • o persoană își desfășoară teama de a fi respins, așa că nu încearcă să comunice cu nimeni și nu face noi cunoștințe+
 • Percepția dureroasă a oricărei critici este un alt semn al insecurității, o persoană normală ia critici în mod adecvat + dacă are cu adevărat factori negativi în comportamentul său, el încearcă să le elimine dacă este supus criticii inutile, încearcă să dovedească faptul că acuzațiile adresa lui sunt agresati+
 • O anumită teamă cauzează nesigure, în sine, să amâne cazurile în „Long Box“, o persoană este pur și simplu frică să înceapă în urma sarcinilor sale și din cauza acestei EZITĂ cu începerea activității+
 • Într-un om incert, adesea tremura mâinile și picioarele, dacă va rezolva problema semnificativă.

Decât periculos?

Stima de sine subevaluată este destul de periculoasă pentru orice personalitate. În zilele noastre acest subiect este popular. Înseamnă că interesează multe. Toate acestea se datorează faptului că Insecuritatea în abilitățile lor poate duce la consecințe ireversibile. Spiritul slab este deosebit de sensibil la oameni, așa că sunt în depresie constantă. Astfel de indivizi uită avantajele lor semnificative și cultivă doar minusurile lor.

Spre deosebire de oameni cu un caracter slab, personalitățile armonioase cunosc punctele lor forte și încearcă să le dezvolte.

  Deci, devine clar că stima de sine trebuie să fie ridicată, altfel puteți întâlni următoarele probleme:

  • Stimul de sine scăzut niciodată nu aduce o adevărată fericire, Sentimentul de inferioritate va interfera întotdeauna cu + de îndată ce doriți să luați ceva, acest factor va sta pe implementarea implementării, puteți pierde șansa și oportunitățile, durerea de la pierdere va fi foarte puternică+
  • Un om cu un caracter incert nu va iubi cu adevărat și nu va respecta oamenii+ Sentimentul negativ nu permite comunicarea completă cu ei, așa că va fi respins de îndată ce încearcă să ia primul pas+
  • Un bărbat cu stima de sine scăzută poate face o alegere greșită a satelitului de viață, Din cauza factorului negativ al naturii individului, tot timpul se subestimează și supraestimează alți oameni, așa că el se va pune cu critică tot timpul și va cădea treptat în depresie+
  • conduce Stima de sine scăzută la nemulțumirea față de viață în general, Persoana Vinit în eșecurile tuturor oamenilor înconjurători + aceste acțiuni duc adesea la mușcătură și chiar la patologie+
  • Închis – Aceasta este o altă caracteristică proastă în caracter, care se manifestă cu subestimarea stimei de sine + un astfel de factor expune o persoană de autoizolație completă+
  • Omul cu stima de sine subevaluat este înclinat să suporte eșecul+ El încetează să-și urmeze sănătatea și apariția, ceea ce afectează grav viitoarea viață + astfel de manifestări pot duce la o extensie completă de la ei înșiși și chiar la moarte.
  Citește mai mult  Cum să dau seama că îi place un tip?

  Ce sa fac?

  Dacă stima de sine a căzut, atunci nu trebuie să vă reduceți mâinile. Îmbunătățirea nivelului de stima de sine va dura ceva timp și ia un număr mare de forțe suflete, dar merită.

  Dacă ați decis deja să vă angajați să ridicați autoevaluarea, ați făcut primul pas cel mai important spre succes.

  Deci, ia în considerare ceea ce trebuie să faceți în continuare.

  • Scapa de trecut. Poate că a fost cum te-a afectat. Prin urmare, despre sfatul psihologilor, revizuiți cercul dvs. de comunicare. Lăsați doar oameni de succes și pozitivi în el și de la prietenie cu restul ar trebui refuzat. Dacă simțiți că aveți probleme care rezultă din activitatea dvs. profesională, atunci schimbați-o. Această lucrare care provoacă numai emoții negative, nu ar trebui să fie prezentă în viața voastră. În caz contrar, veți aștepta o dezamăgire și o agravă a unei situații dificile.
  • Încercați să vă tratați cu respect. Nu lăsați oamenii să se umilească și să vă insulte. Dacă atacurile au loc în direcția voastră, dați o poveste decentă. Este dificil, dar poate.
  • Nu evaluați aspectul și activitățile dvs. numai cu o parte negativă. Nu vă comparați cu bancherii și actorii. Amintiți-vă că fiecare persoană are propriile probleme personale și imagini frumoase ascund cu îndemânare. Așa că trăiți viața și nu vă gândiți la ceilalți.
  • Afirmațiile sunt foarte bine ajutate să remedieze situația. Vino cu tine însuți o frază afirmativă (amintiți-vă că afirmațiile de expresie ar trebui să fie doar un caracter afirmativ), de exemplu: „Am început (a) mai bine și mai de succes”. Pronunță-l înainte de culcare cu ochii închiși de câte ori poți. Apropo, această metodă ajută la adormirea rapidă. Deci, scapi de nu numai de la insomnie, dar, de asemenea, ridica stime de sine.
  • Dacă aveți o problemă, nu ar trebui să fugiți de ea. Luați întreaga voință în pumn și încercați să o rezolvați cât mai curând posibil. Poate că tocmai v-ați înșelat și temut că nu veți reuși. Odată ce vă asigurați despre opusul, veți deveni mult mai încrezători în abilitățile dvs.
  • Încercați să participați la formarea în ridicarea stimei de sine. Clasele de grup fac posibilă respectarea pozitivă. În plus, în astfel de locuri vă veți întâlni cu oameni asemănători și, probabil, circulația dvs. socială se va extinde.
  • Citirea diferitelor literaturi științifice ajută o persoană să ridice stima de sine. Când își extinde orizonturile, devine interesant pentru societate. În plus, cu citirea întărește sistemul nervos. Și acest lucru vă va oferi un impuls pentru o nouă dezvoltare și încredere în abilitățile dvs.
  • Clase sportive – aceasta este cea mai fiabilă modalitate de a scăpa de incertitudine. Pe o alergare, vă puteți familiariza cu alte persoane care împărtășesc această viziune asupra lumii. În plus, promovarea sănătății vă va oferi posibilitatea de a rezista la factorii negativi, cu o forță uriașă.
  • Încercați să „Jurnal de realizări“. Se poate scrie toate acțiunile care au dus la succes. Dacă suferiți de o stare proasta, atunci reciti. Deci, asigurați-vă că vă capacitățile vă pot oferi o șansă de a promovării în continuare în viață.
  • Nu te condamn în eșecuri. De ce ați decis că toate acestea sa întâmplat în vina ta. Viața este un lucru destul de complicat. Nimic nu poate fi prezis în ea în avans. Și erorile sunt doar greșelile tale. Să o experiență negativă a vă oferi posibilitatea de a greșelilor evita ca în viitor. Amintiți-vă că experiența negativă este, de asemenea, experiența pentru care trebuie să plătiți.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: