Illuminated stima de sine: semne și metode de corectare

Illuminated stima de sine: semne și metode de corectare

Oricine este foarte important de a avea stima de sine adecvată, ca abaterea de la normă afectează în mod negativ sănătatea, realizarea de sine și construirea de relații cu alte persoane. Este posibil să acumulați personalități de ajutor care se simt propria lor măreție și superioritatea față de mediul înconjurător?

conceptul general

În psihologie, a crescut stima de sine este considerat unul dintre componentele conștiinței de sine. Acesta este corelat cu supraestimarea oportunități reale, orientarea tuturor evenimentelor exclusiv pentru succes. Aceasta înseamnă că o persoană cu evaluarea prea mare de propria sa persoană este fermentat de realitate. De supraestimate conduce stima de sine un individ la o idee distorsionată de sine, astfel încât o astfel de personalitate se simte de multe ori singurătate și nemulțumire față de ea însăși.

Valori crescute peste jurul, acești oameni se comportă arogant, arogant și chiar agresiv, pentru că ei au o dorință puternică de a părea mai bine decât sunt în realitate. Ei chiar se lauda, ​​subliniind avantajele lor proprii. Despre un om străin de multe ori și-a exprimat dezaprobator, uneori, permițându-se replici prea lipsite de respect în relație cu alții. Subiectul trebuie să joace un rol care trece din cauza fricii de a fi ei înșiși. El este prezent în mod constant o teama de a accidental greșită.

Psihologii alocă 3 nivele de percepție prea mare:

 • Individ cu o evaluare, Având un nivel peste medie, are o auto-conceit moderată, de obicei pune realizările reale, dar nu întotdeauna gata să vă recunoască slăbiciunile și greșelile+
 • Persoana mare de estimare a propriei sale persoane alteori mândri de succesele contigue din realitate+
 • Persoanele cu coplesit stima de sine neagă orice negativ în propria lor adresă, idealizați-vă imaginea în care realitatea și idealizarea se intersectează extrem de rar.

Avantaje și dezavantaje

Estimarea foarte ridicată a propriului său potențial, uneori, are un impact pozitiv asupra personalității. La părțile puternice ale unei astfel de persoane puteți atribui încrederea în abilitățile și determinarea dvs. O atitudine pozitivă față de propria sa persoană nu face un individ pentru a minimiza de planul din cauza comentariilor critice ale persoanelor străine. partener Confident provoacă de obicei probleme. Această calitate ajută la promovarea prin scara carierei. De multe ori, sentimentul om foarte încrezător atrage sexul opus.

Psihologii sărbătoresc punctele slabe ale acestei persoane o:

 • egocentrism+
 • Atitudinea negativă față de auto-îmbunătățire și dezvoltare personală+
 • Evaluarea umflată a forțelor lor+
 • Frams de proiecte de lucru din cauza de nesuportat Neshi, indicat pe umerii lor+
 • atitudine arogantă altora+
 • atitudine disprețuitoare față de declarațiile altor persoane+
 • Percepția dureroasă și agresivă a criticii+
 • Depresie, tulburări de nevroza și obținerea de personalitate.

Semne

Cu identitate adecvată stima de sine Adaptat percepe apar orice evenimente, situații și împrejurimile lor. Persoanele cu nivel ridicat de estimare a propriei persoane nu poate da caracteristicile corecte de ei înșiși și acțiunile lor. Ele sunt adesea luate pentru lucruri noi, nu după ce nu calcul toate riscurile. Astfel de evenimente riscante duc adesea la misceposition și eșec. Pentru orice ratări, individul a rampelor de vina asupra mediului și circumstanțele actuale. Este zgomotul să-l bat din rut, deci este un punct important pentru el să nu permită nici o alunecare și greșeli care duc o persoană încrezătoare în sine la repulsie și iritabilitate.

Citește mai mult  Cum de a iubi aspectul dvs?

Astfel de oameni preferă pune interesele proprii, dorințele și hobby-uri, în primul rând, de multe ori ia în considerare alții nedemne. Interesele partenerului nu au nici un sens pentru ei. Reacția inadecvată la existența punctului de vedere opus se manifestă în negarea completă a opiniei altcuiva și dreptul unei persoane străine în propria sa opinie. În cazul în care situațiile diferă din punct de vedere al unui subiect arogant, el asigură toată lumea în judecata greșită a interlocutorului, chiar dacă există o justificare clară și o bogată bază de dovezi. În conversații, o lipsă de concentrare este dovedit a adversarului său și-l întrerupe în mod constant, deoarece preferă mai mult să vorbească ce să asculte alte narator.

În cazul unei situații de conflict O persoană care nu dă o șansă opuse inserției lateral chiar și o singură frază. Este important pentru el că ultimul cuvânt rămâne întotdeauna pentru el. El nu știe cum să ceară iertare și scuze. Își exprimă punctul de vedere chiar și atunci când nimeni nu-l întreabă despre el. El iubește toată lumea să învețe.

În procesul de conversație, puteți auzi de multe ori pronumele „eu“.

estimare prea mare a propriilor sale duce o persoană la rivalitate constantă și competiție cu cei mai buni prieteni, rude, familiare aleatoare și colegii. individuale vrea să fie întotdeauna mai bine și mai mult succes. El crede în popor ales sa și extolits abilitățile și meritele sale, nu acceptă sfaturi și recomandări. Prefera cu alții să vorbească despre ei înșiși, realizările lor și demnitate. Încercarea de a se stabili cauza acestei. Creșterea de sine se manifestă de obicei. Există un număr de cele mai frecvente semne caracteristice persoanelor cu un grad ridicat de auto-trufie.

 • Aroganţă. Foarte Tone Personalitate Cu intrinseca Excesiv Illuminated Percepția propriei persoane. Toate cererile și dorințele unei astfel de persoane o aseamănă cu ordinele.
 • Apropiere. individ încredere în sine este înfricoșător pentru a arăta alte slăbiciune și defenselessness. Acesta se confruntă de multe ori singurătate și neînțelegere. Neaprobarea sosiri neautorizate duce adesea la pierderea contactelor interpersonale necesare, grija subiectului.
 • Incapacitatea de a cere ajutor. Situația este complicată de faptul că o persoană încrezătoare în sine este frica de a cere ajutor cuiva, chiar dacă într-adevăr are nevoie de ea. El consideră că o astfel de cerere prin o manifestare a slăbiciunii.
 • Frica de critici. Orice percepe critici ca și o manifestare de lipsă de respect pentru el, în același timp, indiferența artificială, demonstrând indiferența deplină la opinia lor.
 • Scopul ridicat. Dorința de a deveni o persoană celebru face de multe ori du-te pentru a merge pentru a atinge obiectivul. înceteazã individuale pentru a observa prieteni, rude, colegi.

Cauze

De multe ori supraestimare a forțelor proprii începe să se formeze în copilărie timpurie din cauza educației necorespunzătoare. Mai ales această situație se referă la familiile în care un copil este adus sau o lungă perioadă de timp nu trebuie să dea naștere la un copil. Toate interesele părinților sunt supuse intereselor copil. Mama și tatăl plonja asemănarea a copilului, să încurajeze succese minore, nu acorde atenție la abateri.

Citește mai mult  Care este simpatia unui bărbat la o femeie?

În copilul de familie a face un număr de persoane. Omulețul are nivelul de auto-existent. El începe să se simtă în centrul Universului. În cazul în care copilul nu reușește, copilul caută motivul pentru care pe partea, dar nu în sine. Treptat, o percepție distorsionată a propriei sale „I“. Ulterior, individul creste prin Egoistul. Înțelegerea despre tine ca fiind cea mai importanta persoana, merge cu el în viața adultă.

talent natural de multe ori contribuie la formarea opiniei prea mare despre el însuși. Unii părinți încearcă să se afirme din cauza meritul copilului. Din acest motiv, copilul nu poate obține satisfacerea nevoii emoționale de măsură din cauza.

Se întâmplă ca educatori sau profesori aloca copii în rândul echipei, începe să arate simpatie pentru ei, ridica-le. Animalele de companie de profesori sunt îmbunătățite treptat. Și profesorii și profesorii sunt siguri că este norma de vârstă.

Adesea, o persoană dobândește un sindrom excelent, Studiind în instituțiile de învățământ secundar și superior sau ezită această trăsătură de caracter în sine când a ajuns la anumite înălțimi în carieră. El nu mai vrea și nu poate reduce barul existent și încearcă să-și demonstreze propria superioritate.

Adesea, nesiguranța este ascunsă, complexul de inferioritate, temeri, leziuni psihologice. În acest caz, stima de sine supraestimată servește o lățime din lume, un fel de protecție de la el. Acesta este un fel de modalitate de a obține emoții pozitive, afectate în copilărie.

Stima de sine supraestimată într-o femeie poate apărea din cauza aspectului său atractiv și o figură subțire. Uneori, formarea acestei calități are loc datorită dorinței de a-și demonstra independența, astfel încât reprezentantul sexului opus să-l aprobe, care a înțeles superioritatea doamnei.

Evaluarea sporită a bărbaților se află în imaginația propriei sale obiect principal al globului. Un astfel de om este înclinat spre narcisism. El petrece mult timp înainte ca oglinda, nu tolera rivalitatea, demonstrează indiferența față de interesele altora, ignoră opinia lor. Bărbați cu auto-conceit mult mai mult decât femeile.

Metode de corecție

Creșterea stimei de sine necesită ajustarea obligatorie, deoarece afectează negativ sănătatea datorită dezvoltării depresiei în caz de eșec. Complexitatea diagnosticului de boală este că și persoana însuși supraestimează potențialul său, nu observă acest lucru. El nu ascultă opinia celorlalți, așa că este puțin probabil să meargă în mod voluntar la recepție la un psihoterapeut sau un alt specialist care va ajuta la scăparea acestui viciu.

Corectarea depinde de cazul specific. O personalitate arogantă trebuie să-și ia trăsăturile de caracter negative. Este necesar să se relaționeze cu auto-critic. Pentru a forma o stima de sine sanatoasa, permite analiza propriului comportament cu defecțiuni, fără a cădea vinovăția pe alții. Asigurați-vă că vă asumați responsabilitatea. Nu dați vina pe alții în eșecurile dvs.

Ascultați declarații critice din adresa dvs. Aceste fraze nu ar trebui să vă provoace agresiune. Nu permiteți certurilor. La critici în raport cu restrângerea. Trage concluzii din comentarii critice.

Oricine are dreptul la greșeli și rău. Ele ajută la obținerea experienței.

Pentru a depăși evaluarea inadecvată a persoanelor străine și a străinilor Este necesar să se recunoască unicitatea fiecărei persoane individuale, care are dreptul la opinia sa. Învață să recunoști punctul de vedere al altcuiva. Este necesar să se ia judecăți și evaluări ale altor persoane, să ia în considerare dorințele și sentimentele lor, de a realiza importanța existenței lor. În timpul conversației, învățați-vă să ascultați interlocutorul până la capăt și să arătați respectul față de declarația sa.

Citește mai mult  Totul despre stres

Luați defectele proprii și ale altora. Nu ar trebui să fie în stare depresivă datorită incapacității de a obține rezultatul dorit. Analizați situația, căutați motive, gândiți-vă cum să eliminați obstacolele care au apărut pe calea realizării țintei. Înainte de a începe un proiect riscant, apreciați toate opțiunile posibile de rezultate pentru acest eveniment. Dacă nu există încredere în implementarea sa de succes, este mai bine să renunți la această afacere. Când planificați, puneți obiective ridicate, dar realizabile.

Trebuie să ne ocupăm de proeminența recursului avantajelor lor. Încercați să vă comparați mintal cu o persoană care a obținut un mare succes în viață. Nu stați la realizările dvs., învățați cum să auziți călătorii, arătați-le simpatie. Puteți scădea stima de sine Prin auto-îmbunătățire. Trebuie aplicat cu o mică parte din auto-critică. Aflați cum să distingeți lauda sinceră de la.

Dacă ați observat că copilul dvs. are o percepție distorsionată asupra lui însuși datorită creșterii auto-moderate, este necesar să-l ajute să scape de ea. În caz contrar, în viitor va fi dificil atunci când comunică cu colegii.

Lăudarea excesivă duce la rezultatul opus. Copilul are o stima de sine inadecvată, care este afectată negativ de socializare și de sănătatea mintală. Adesea, părinții laudă copilul pentru orice minciună. Adesea copilul descoperă că succesele sale nu sunt atât de strălucitoare, așa cum părea mai devreme. Experiențele emergente conduc la un conflict intrapersonal și traume psihologice.

Este necesar să se aprobe și să încurajeze succesele realizate de munca copiilor făcute de propriile mâini. Este foarte important să îl lăudați pe copil și să-l mențineți, dar nu ar trebui interceptat. Psihologii nu sunt recomandați să admiră frumusețea externă, îmbrăcămintea și jucăriile. Dorința de a-ți face alții nu este, de asemenea, supusă aprobării. Ar trebui să învețe o disciplină a copilului. Este necesar să vă opriți din greu pentru a controla micul om și este mai bine să luați mai mult dragoste parental și să-i dați un sentiment de securitate. Învățați-l să respecte opinia prietenilor. Nu evidențiați copilul printre alți copii, îndreptați întotdeauna greșelile sale, responsabilitatea pentru care ar trebui să se continue.

Noi trebuie să transmită copilului care Dacă nu reușiți, nu ar trebui să intrați în disperare. Orice misiuni ar trebui să servească drept lecție pentru viitor, stimulând să se îmbunătățească. Fie ca copilul tău să pună obiective și etape reale pentru a le atinge.

Nu decideți pentru toate problemele, instituie capacitatea de a vă simți responsabilă pentru acțiunile desfășurate și acțiuni. Ia un copil pentru a beneficia pe alții.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: