Maslenitsa: vacanță păgână sau ortodoxă?

Maslenitsa: vacanță păgână sau ortodoxă?

Maslenitsa este una dintre sărbătorile tradiționale, a cărei origine provoacă litigii grave și dezacorduri atât în ​​satul, profund credincioși și cei care sunt mai interesați de aspectul istoric. Amestecarea tradițiilor aduse de creștinism și ecouri ale rituri pre-creștine adaugă numai confuzie. încercați Să să înțeleagă caracteristicile acestui dificil, dar evenimentele recurente în mod regulat.

rădăcini păgâne de vacanță

ritualuri Maslennic, răspândirea în antichitate în slavii și alte națiuni ale Europei, sunt destul de consistent cu idei general acceptate despre cultura de crescători de animale, vânători și agricultori din acea vreme. Numeroase sanctors vechi, cu dispozitivul lor seamănă cu un fel de calendar, ale cărui semne speciale indicate cele mai importante fenomene astronomice, confirmă importanța fenomenelor naturale pentru oamenii din acea epocă îndepărtată. Relativ tânără direcția de arheologie – archetoastronomy confirmă instrucțiunile regulate în dispozitivul de sanctuar pentru evenimente speciale astronomice: solstițiul de vară, primăvară și echinocțiului de toamnă, solstitiul de iarna.

Fiecare astfel de eveniment astronomic ocupat cu trecerea la un nou ritm de viață. Abordarea echinocțiului de primăvară semnalează începutul renașterii naturii, așa cum este cunoscut din proverb rusesc: „ziua de primăvară, un feed an“. Maslenitsa și a fost o astfel de tranziție de la existența de iarnă măsurată la foșnetul de energie de primăvară, atunci când Pământul începe să fie eliberat de zăpadă, iar agricultorul pregătește materialul de inventar și semănat.

Dacă săriți peste cel puțin o zi, sau lăsați ceva fără o atenție, poate afecta grav recolta viitoare.

Potrivit numeroase studii, a fost echinocțiul de primăvară, care a început un nou raport an. Astfel, carnavalul poate fi comparat la distanță, în sensul său cu moderne de vacanță, favorit – An Nou Fericit. În plus, Maslenitsa a respins magazia pentru recolta viitoare, a ajutat la distribuirea rezervelor rămase, precum și din cauza lipsei de frigidere, în condiții de dezgheață ce în ce mai frecvente, unele produse necesare pentru utilizarea cât mai curând posibil. Deci, păgânii au format o tradiție de trapes abundente pentru Maslenitsa.

La începutul primăverii, au existat hoteluri de animale, ceea ce înseamnă lapte a apărut din nou, aceasta este baza de tradiția consumului de produse lactate pentru Maslenitsa. Și chiar numele sărbătorii nu înseamnă altceva decât timpul de predominanța în regimul alimentar al produselor lactate, inclusiv uleiuri. Maslenitsa se referă la numărul și așa-numitele vacanțe de familie. Potrivit numeroase descrieri, fiecare dintre sărbătorile de presupus o vizită la rude. Fenomenul nu este întâmplător, de asemenea,. Supraviețui în stare bună de sănătate pentru o iarnă lungă nu a fost atât de simplu, așa cum se pare acum. Prin urmare, au încercat să vadă oameni cu cei dragi, și să nu piardă pe cineva, în fiecare zi a fost prescris pentru a vizita o varietate de rude.

Citește mai mult  Dulce idei de cadouri om

Noul ciclu de viață interzise și o nouă rundă de relații, toate rele înrudite, certuri și insulte, a trebuit să fie lăsat în trecut. Desigur, nu ultimul rol a fost jucat de faptul că începutul perioadei de muncă intensivă nu va părăsi timpul pentru oaspete. Data viitoare aici este astfel măsurată, fără tam-tam și Rush va fi capabil să comunice numai după recoltare în toamnă. Maslenitsa, ca sărbătoarea renașterii vieții, a fost importantă pentru continuarea rasei umane. Tradiția de distracție și violente plimbări cu ritualuri sărut, nimic altceva ca ecourile jocul păgân aranjat pentru tineri.

Riding de pe munte atunci când tipul și fata sa așezat într-o sanie și au fost forțați să hrăniți unul de altul, a permis să depășească timiditatea naturală. lupte pumnul „de perete pe perete“, atunci când oamenii buni ar putea arăta delets lor. În acest moment, băieții au dat fete cadouri care au avut fie de a cumpăra, arătându-se astfel worthwest lor, sau în mod clar, care arată capacitatea.

De multe ori a dat făcut personal cupru sau chiar inelul de aur. O astfel de cadou un fost asumat în curând. În cazul în care părinții au aprobat alegerea, uneori, în carnaval sa întâmplat.

Desigur, ritualurile inițiale de carnaval sunt în mare parte pierdute, au existat unele tradiții locale, restaurarea, care este pe deplin posibil. Istoria de vacanță este în multe feluri, nu plin, și, uneori, din păcate, fals. Împreună cu tradiția păstrată, un întreg strat de imitație sale continuă să se dezvolte. Mass-cult thrott și propagandă antireligioasă intensă, în primul rând, lupta împotriva creștinismului, a creat un foarte popular în timpurile sovietice, atât în ​​localitate cât și în oraș, de vacanță – Fire de iarnă.

O mare parte din ea a fost de carnaval păgână tradițională, dar chiar mai mult din fantezia lucrătorilor culturale care au trecut între ele o varietate de scenarii festive. Ei au fost transmise, inclusiv, și datorită ediții speciale periodice.

Modern Maslenitsa – un întreg întrețesut de ecourile trecutului și o varietate de inovații nimic de-a face cu tradiția populară veche.

Maslenitsa în Ortodoxie

Atitudinea contradictorie a Ortodoxiei la Maslenitsa este evidentă. Start Să cu faptul că o astfel de sărbătoare religioasă nu există, ea susține numele său numai în tradiția populară. Biserica observă o vacanță ortodoxă a Paștelui, a cărui rădăcini nu au nimic de-a face cu cultura vechii slavi. Paste – o veche vacanță de pre-creștină a triburilor semitice, crescători de animale locuite în Orientul Mijlociu, care a fost, de asemenea, asociat cu echinocțiul de primăvară.

Cu toate acestea, în tradiția creștină, când numai Paștele a fost sărbătorită, pe care Hristos a sărbătorit împreună cu studenții. Timpul acestei sărbători a început să se schimbe, atât de anual, este sărbătorit nu după dată, ci numărăm luna nouă de la Crăciun. Calendarele lunare și însorite nu se potrivesc, motiv pentru care în fiecare an sărbători de Paști se schimbă. Împreună cu schimbările ei și precedarea săptămânii de carnaval.

Citește mai mult  Faceți plicuri de Anul Nou

Conform tradiției ortodoxe, au avut loc cele mai importante evenimente pentru toți creștinismul în acest moment. Hristos cu apostolii elevilor a venit să predice în Ierusalim. Vacanța de Paște se apropie, pe care a vrut să o sărbătorească cu cei mai apropiați studenți. Christian Iuda Hristos a fost capturat, supus unei instanțe și tortură și pentru acest lucru. Creștinii din întreaga lume sărbătoresc minunata învierea lui Isus Hristos, cu care se felicită reciproc.

Din punct de vedere istoric, a fost atât de mult încât în ​​mintea poporului, două cele mai importante tradiții – carnaval păgân și de Paști creștin, în care Hristos răstignit a fost salvat de la morți. Primii predicatori creștini nu au putut inversa tradiția de o mie de ani, au ales o cale mai înțeleaptă, au intrat cu atenție în el nou pentru acel moment de prezentare. festivitățile de Anul Nou au legat deja cu alte evenimente, și anume, Crăciun fericit – nașterea lui Isus copil, atunci când natura nu vine doar la viață, dar, ca și în cazul în care se renaște cu soarele, iar ziua începe să sosească. Carnavalul vesel vesel a trebuit să fie legat de viitoarea post mare. Ca rezultat, la poporul său preferat a fost adăugat un nou sens înalt.

Tranziția la post a trebuit să desemneze un refuz treptat la consumul anumitor produse. Durează această tranziție a întregului trei săptămâni. Imediat înainte de postare există o saddemică cheaucică, în care carnea nu poate fi consumată, iar produsele lactate pot fi în continuare. Sadimianul Săptămânii Syropus – iertat duminica, tradiția de care are o rădăcină semitică pre-creștină de lungă durată. Când oamenii care au vrut intimitate spirituală, au mers la o rugăciune la deșert și au spus la revedere tuturor familiilor, în cazul în care căutările lor spirituale sunt completate de moarte. Același lucru intenționat să-i facă pe Isus, după ce a organizat seara pentru ucenicii Săi, unde și-a împiedicat pâinea și a turnat vinul pentru ei.

Ultima zi a carnavalului, care coincide cu celebrarea Paștelui, ar trebui să fie cea mai plină de bucurie, după toate acestea, în ziua de azi a crescut Hristos. Aici sa întâmplat cea mai apropiată legătură cu tradițiile vacanței pline de bucurie. În celelalte zile, din punctul de vedere al clerului ortodox și, într-adevăr, opinia rezonabilă a majorității credincioșilor, distracția largă este inacceptabilă. Deoarece este contrar umilinței, care ar trebui să domnească în sufletul fiecărui lucrător ortodox al lui Hristos și să se pregătească la viitoarea post mare.

Citește mai mult  Ce pentru a da un coleg de sex masculin pentru o zi de naștere?

În acest moment, templele nu sunt lăudate, dar nu a fost posibil să interzică distracția și domnia în societate. Omul bisericii se confruntă cu o mare emoție spirituală și, în același timp, există o distracție aglomerată în apropiere. Chiar și la începutul secolului al XX-lea, au fost aranjate festivitățile populare pentru Maslelitsa, nimic de a face cu tradițiile ortodoxe. Oamenii se întîneau în distracția lor, care nu rar spargerea tot felul de restricții în alimente și, care este păcatul pentru a fi, în consumul de băuturi calde. Pe gheața râurilor convertite „peretele pe perete”, comercianții au încercat să stabilească cel mai mare șasiu.

În timpul anilor de îngrijire a fasciculului, după cum sa menționat deja, sărbătoarea carnavalului sa transformat într-o sărbătoare larg sărbătorită a firelor de sârmă. Apoi multe tradiții apropiate de Pagan au fost restabilite sau inventate și toate mențiunile unui eventual patrimoniu ortodox a fost distrus cu sârguință.

Ca rezultat, avem acum o mulțime de vacanță artificială de primăvară seculară, dintre care tradițiile sunt la fel de departe de tradițiile păgâne și mai ales din ortodocși.

Tradiții de bază

Ceea ce semnificația este acest vechi și în același timp întotdeauna o vacanță modernă? Ceva în ea a fost din vremurile străvechi, în primul rând, acesta este numele însuși – Maslenitsa. Timpul sărbătorii a trecut de la Ortodoxie și, într-un fel sau altul, se bazează pe tradiția ortodoxă, în care fiecare zi are un rol special în pregătirea pentru viitoarea Paște și post-ul ulterior.

Multe ritualuri caracteristice plimbări masive au trecut de la tradiția sărbătorilor sârmelor. Deci, un răspuns lipsit de ambiguitate, ceea ce este sărbătoarea, ortodoxă, păgână sau seculare, acum nu te.

Luați în considerare tradițiile de bază ale acestui act complex numit de carnaval.

  • Primul lucru pe care seamănă cu o persoană departe de religie, desigur, clătite. Rădăcinile tradiției, cel mai probabil păgân. La naiba – cel mai simplu produs copt, care pot fi preparate chiar și dintr-o cantitate mică de făină. Mulți cercetători văd în ea o valoare simbolică care indică soarele. Unii susțin că aceasta este o pâine pe bază de plante ritual. Clătite – un tratament universal, puteți mânca cu cele mai diverse umpluturi, sau la fel ca asta.
  • O vizita rudele în timpul săptămânii de pasageri – necondiționat, actul păgân, esența care, în restaurarea și consolidarea legăturilor conexe.
  • Servicii de templu de vizită aduse de creștinism. Aceasta ajută la ton pentru postul viitor, amintiți-vă suferința lui Isus Hristos și învierea Lui. Creștinii sărbătoresc aceste evenimente, se confruntă cu cea mai largă gamă de sentimente spirituale, de la compasiune la o mare bucurie.
  • Pe scară largă a sărbătorit carnaval cu vagoane masive cu ardere umplute, jocuri bine de modă și diferite tipuri de idei.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: