Sovietic Crăciun jucării – înapoi în trecut

Sovietic Crăciun jucării - înapoi în trecut

Jucarii vechi de Crăciun sovietic provoacă un mare interes printre colectorii de antichități. Astfel de lucruri au devenit acum la modă și în cerere, exemplare rare, poate fi benefic să vândă sau să părăsească nepoții lor și strănepoți. Nu credeți că orice jucărie sovietică are o valoare. Numai copiile cu adevărat unice, care au fost produse de ediție limitată și bine conservate până în prezent.

Timpul de istorie a orașului URSS

În zilele primului război mondial, la începutul secolului 20 din Sankt-Petersburg și orașul Wedge au fost fondate de două fabrici, care au fost angajate în eliberarea de Crăciun Jucării de brad de Anul Nou. În apariția jucăriilor au fost o copie a modelelor germane care simbolizează temele de Crăciun: îngerii, lumânări, stele, mere și așa mai departe. În perioada post-revoluționară, tânăra Republică Sovietică a refuzat să sărbătorească Crăciunul și decorarea bradului de Crăciun a devenit interzis pentru a nu urmeze tradițiile sărbătorilor de „Popovsky“. Copacii de Crăciun din casele au pus și decorate în secret, iar jucăriile de Crăciun au făcut oamenii înșiși.

Și când la mijlocul anilor ’30 și. Stalin a anulat interdicțiile pentru sărbătorile de Anul Nou, eliberarea jucăriilor de Crăciun a devenit masivă. Decorurile sovietice de Anul Nou au purtat amprenta simbolurilor socialiste – acestea au fost bile cu imaginea lui Lenin, a stelelor roșii, a sportivilor, a războinicilor, a rezervoarelor, a avioanelor și așa mai departe. Cel mai adesea, aceste jucării au fost produse din carton, materiale textile, folii, wats sau papier mache. Decorațiunile din sticlă erau foarte rare, deoarece le-au făcut mâna.

Inițial, eliberarea jucăriilor de Crăciun a fost angajată în artele mici, pe o scară industrială Decoratiunile de Anul Nou au început să facă mult mai târziu.

O mare varietate de bijuterii

Treptat, o modă a apărut pe jucării pentru a decora pomul de Crăciun în Uniunea Sovietică, designul jucăriilor depindea de etapele importante și de evenimentele din acea vreme. Deci, după eliberarea filmului „Circus”, cifrele de animale și artiștii circului au devenit populari și după zborul aeronavei în 1937, jucăriile – aeronavele au apărut cu inscripția „URSS” la bord.

Din 1947, noul an a devenit o zi obișnuită și a fost remarcat cu mare zel. Proiectele de abstractizare din margele de sticlă au început să fie fabricate, uneori realizate din astfel de obiecte recunoscute de sticlă – Dragonflies, aeronave, biciclete, romb, coș. În 1949, după următoarea aniversare. CU. Pushkin în vânzare a apărut seturi de jucării care prezintă caractere de basme Pushkin. Mai târziu, personajele au fost adăugate la personajele de la basmele „Aibolit”, „Alladin” și alții. Această tradiție mai târziu ridică caracterele de desene animate – Cheburashka, gena crocodilului și altele.

Citește mai mult  Că poți da o fată cu aniversarea relației?

Odată cu debutul anilor ’50, jucării de Crăciun au devenit mai puțin sensibile la ideologia sovietică, diversitatea lor a crescut, iar subiectul sa schimbat. În această perioadă, seturi de decoratiuni pentru desktop mini-copaci a apărut. Un astfel de pom de Crăciun nu a ocupat o mulțime de spațiu și ar putea fi colectate sau dezasambla chiar și un copil. În plus față de jucării, ghirlande electrice au devenit populare, care au fost fixate pe pomul de Crăciun. În mod tradițional, Moș Crăciun și Alba ca Zăpada instalat lângă pomul de Crăciun, deși, uneori, a fost posibil să se facă fără a le.

După lansarea în 1956, filmul „Carnavalul de noapte“ a apărut mai multe jucării în formă de ore, a cărui săgeți a arătat „nu 5 minute doisprezece“. Diferite decorațiuni din sticlă producției industriale au început să apară în această perioadă.

Acum vă puteți întâlni bile rare, vârfuri de sticlă vechi, îmbrăcați în partea de sus a bradului de Crăciun, casa, cosmonaut, legume, fructe, conuri, turturi.

Unitati de produs serii întregi de seturi de jucării bazate pe basme rusești sau desene animate. În această perioadă, pentru prima dată, jucăriile au apărut pe de rufe, cu ajutorul căruia au fost atașați vertical la ramura pom de Crăciun, dar numărul lor a fost mai mică în comparație cu copii produse pe suspensia tradițională.

Deja în anii ’60, spuma si plastic pentru producția de Crăciun jucării de copac a început să se aplice, din care a făcut bile, care nu sunt periculoase pentru copii, cum ar fi decoratiuni din sticla. Cu toate acestea, jucării din plastic nu au putut deplasa sticla, care a continuat să fie deosebit de popular cu oamenii.

În 1966, jucării din sticlă, realizate și scrise de mână, a oprit producerea de. Acestea au fost complet înlocuite cu opțiuni de transport. Eliberarea de jucării a devenit un masiv. decoratiuni de Crăciun nu au fost pe placul cumpărătorilor pentru a fi o varietate, designul lor a fost din ce în ce în ce mai temporable, și detalii mici nu au fost atât de bine elaborate și tratate. Era producția de serie a venit. În acest moment, o beteala genial, numit „ploaie“, seturi de steaguri multicolore, seturi de bile și figurine plastic sau sticlă.

În viitor, jucării a început să facă nu numai din sticlă, dar, de asemenea, din spuma de cauciuc, aluminiu și mase plastice. Imaginile de pe cifrele au fost aplicate cu un screenway, și un miez special care imită zăpada a fost folosit ca un element decorativ. In anii ’90, jucăriile vechi sovietice s-au dat departe, au devenit neinteresante, iar decorațiunile de producție străină (în principal, din China) au venit să le înlocuiască. Fluxul de jucării noi inundate literalmente piața, iar jucăriile sovietice de Crăciun a devenit o rămășiță a trecutului.

Citește mai mult  Cum să organizați o căutare a unui copil Căutați un copil?

jucării rare și valoroase

decoratiuni sovietice pentru bradul de Crăciun sunt acum nou câștigat popularitate – colecție scumpe exemplare de Crăciun sunt vândute pentru bani decente. Experții susțin: copia exclusivă, cu atât mai scumpă, cu componenta artistică din calcul nu este luată. Jucăria pom de Crăciun poate fi bine salvat, au un design frumos și un desen clar de piese, dar va fi suficient de mic, deoarece produsul a fost produs masiv, pe un singur șablon, imediat în mai multe fabrici. Prețul maxim al unei astfel de instanțe poate ajunge la 1000 de ruble. Dar dacă orice model a fost lansat de ediție limitată sau pentru un motiv oarecare scos rapid din producție, atunci prețul crește de cel puțin 5 ori.

Colectorii au apreciat în special seturi de jucării de Crăciun care sunt păstrate în ambalajele lor originale. Chiar primul set de astfel de decoratiuni de oțel create de motivele de basme Pușkin. Costul acestui kit poate ajunge la 100 mii. freca. Și dacă colectorul nu ajunge la figura la setul deja existent, atunci îl poate cumpăra timp de 10-15 mii. freca.

Nici o valoare mai mică nu are seturi pentru copaci miniaturali, dar trebuie, de asemenea, să fie ambalate în cutiile lor navale. De exemplu, un set de jucării din 1950 de lansare din partea Artelului „Cultigrushka” este acum în valoare de cel puțin 10 mii. freca.

Cele mai multe dintre toate sunt jucăriile evaluate care, prin decizia Consiliului artistic, nu au ajuns la magazinele de magazine și au fost făcute într-o cantitate bucată. Acestea au fost utilizate sub formă de eșantioane de coordonare. Găsiți astfel de specimene rare sunt foarte dificile, dar sunt foarte scumpe. Jucăriile luate în 30 sau 40 de ani de la carton cu folie, au, de asemenea, o valoare rară. Astăzi, unele specimene deosebit de rare se vinde la licitații la un preț de 10-100 mii. freca.

Ar trebui să cumpăr?

Jucăriile moderne de Crăciun sunt în mare parte din plastic, astfel încât bilele de sticlă cu pictate manual (sau chiar fără ea) devin luxuri datorită costului lor ridicat. Din acest motiv, ar trebui să vă păstrați vechile jucării de Crăciun sau să investiți bani în achiziția lor pentru a crea o colecție unică și costisitoare, care, în timp, nu numai că nu pierde în preț, va fi și mai scumpă.

Citește mai mult  Ce să dea soțul meu timp de 30 de ani?

Prețul de antic decoratiuni sovietice de Crăciun nu poate fi stabilită. Aceasta depinde de setul de factori, inclusiv cât de interesantă este bunurile pentru cumpărător. În prezent, atributele de Anul Nou achiziționează colectori privați, muzee, precum și acei oameni care apreciază stilul retro și doresc să-și investească banii în ea.

Principalele criterii de evaluare a decorațiilor antice pentru pomul de Crăciun sunt: ​​perioada de circulație și producție, materialul și metoda de fabricație, precum și ce stat este localizat.

Cea mai veche dată de eliberare a produselor și minimul circulației sale, cu atât este mai mare prețul. Dacă doriți să vindeți bile de sticlă, care au fost produse de petreceri de masă, atunci maximul pe care îl ajutați, este de 300-500 de ruble. Copii foarte rare cu mână pictate în preț de până la 2000 de ruble.

Cea mai mare cerere este cifrele oamenilor și animalelor pe clasa de iluminat eliberate în 1930-1950. La licitații pentru astfel de produse, 10-12 mii. freca. În același timp, legumele, ghivecele sau conurile din aceeași perioadă de eliberare vor costa nu mai mult de 1000 de ruble.

O ordine de mărime mai puțin aplicate decorațiuni de la carton, deși există excepții aici. Și mai puțin valoroase sunt copii ale spumei. În ceea ce privește jucăriile făcute din lână presată și vopsite, atunci acestea ar trebui să fie în stare perfectă și nu au un miros ascuțit. Costul fiecare instanță este estimat în mod individual. Gradul de siguranță are, de asemenea, un rol important pentru prețul. În cazul în care există chips-uri pe jucărie, acesta poate pierde până la 90% din costul său deplin, și în prezența fisurilor – până la 80%. În cazul în care vopseaua de pe minge de Crăciun sau de cifra șterse, atunci o astfel de jucărie va fi estimată în termen de 40-50% din valoarea sa de piață.

colectorii profesionale nu au nevoie de bunuri de larg consum masive, ei sunt interesați în bucăți rare de producție bucată. În cazul în care produsul a fost lansat în orice serie, atunci cel mai mult, se va aprecia dacă este de vânzare să prezinte toate această serie.

În ceea ce privește definiția anului de eliberare, este posibil să se afle cu ajutorul unui catalog special numit „decoratiuni de Craciun. 1936-1970. Acest catalog este disponibil într-o vânzare liberă, dar este scump.

Cum se renovează jucăriile de Crăciun Soviet, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: