Aur de 18 carate: cât de mult cântărește și care corespunde în eșantion?

Aur de 18 carate: cât de mult cântărește și care corespunde în eșantion?

Aurul nu va fi niciodată ignorat – decorațiile luxoase vor deveni un cadou excelent, iar investiția în acest metal va fi benefică, deoarece valoarea sa crește. Pentru bijuterii din aur, sunt folosite denumiri speciale – a pus o probă care indică conținutul de metale prețioase din aliaj. În Rusia și țările CSI, există un sistem metric, iar în statele europene este mai probabil ca un carat, care poate provoca dificultăți în calcule. Dar, de fapt, totul nu este atât de dificil. În articol, vom face față cât de mult cântăresc 18 karat de aur, care eșantion corespunde.

Ce este?

Mulți cred că obișnuitul Sistem metric – cel mai convenabil. Vă permite imediat să înțelegeți procentajul de aur. Dacă produsul este de 750, înseamnă că există 75% din metalul pur, cu denumirea 585 – 58,5%, similar cu alte eșantioane.

Prin urmare, Un sistem de carate face posibilă aflarea cât de mult aurul pur este conținut în aliaj. Deoarece unitatea de măsură exprimă partea de metal, problema numărului de grame ca și pentru pietrele prețioase este inadecvată.

Ca desemnare Karat, sunt folosite cifre de la 9 la 24, Ultimul test este considerat cel mai mare și este acceptat în calculele pentru 100%. Din punct de vedere fizic, curățenia absolută a metalului este de neatins, urme de impurități vor fi în continuare prezente, astfel încât produsele notate în acest mod conțin 99,9% din aur. De regulă, acestea sunt bare bancare care sunt utilizate ca monedă. Pentru bijuterii, un astfel de material nu este potrivit – este prea moale și rapid deformat.

Luând 24 la 100%, se poate calcula că carat este egal cu 4,17% din masa totală. După aceea, va fi ușor pentru a afla ce procent din aur este conținută în mărcile de 18. Acest lucru se face după cum urmează: 4.17 se înmulțește cu 18 și de a obține 75% la sută. Aceleași calcule pot fi realizate cu orice altă defalcare, înlocuind valoarea dorită.

Pentru cei care nu doresc să-și petreacă timpul pe calcule, există un tabel de conformitate, care vă permite să se refere rapid cele mai populare semne de carate și sisteme metrice. De acolo, puteți afla că:

 • 24 K este de 999 probă+
 • 18 karate aur corespunde 750 eșantion+
 • 14 K în sistemul metric are o notă de 585.

Unele tabele includ un sistem de mosor. Antichități și colecționari și colecționari se pot confrunta cu ea, pentru că a fost folosită chiar și în perioada de pre-revoluționară.

Ca marcaj cel mai adesea apare opțiunea de 18, Dar vă puteți întâlni, de asemenea, abrevierile „KT“, „auto.»Și alte variante. Toate acestea sunt identice și reprezintă același lucru, dar scrisorile de garanție acuratețe maximă „kr“. Tehnologia de producție permite o eroare în 0,5 k, astfel încât produsul poate fi de fapt 17,5. Dar În cazul în care marca Republicii Kârgâzstan este bătut în jos pe suprafața după numărul 18, va fi exact numărul specificat de carate, nu mai.

Aurul poate avea, de asemenea, o nuanță diferită – alb, roz, verzui. Culoarea depinde de raportul dintre componente suplimentare care sunt prezente în compoziția. Ei nu dau doar un anumit ton, dar, de asemenea, adăuga produse de rezistență.

Compoziție și proprietăți

Conform tehnologiei de producție, aur de 18 carate conține 75% din acest metal pur. 25% impurități străine rămân. Aceasta este o ligatură sau metale de aliere că rezistența la uzură creștere:

 • Cupru – componenta principală în multe aliaje+
 • Argint – de asemenea, de multe ori pot fi găsite în+
 • Palladium – Se adaugă la aur alb pentru a da o umbră caracteristică+
 • Platinum și nichel – Componente destul de rare.

Pure de aur de culoare 18k – galben strălucitor. Dacă produsul are o lovitură roșie, înseamnă că există o mulțime de cupru în aliaj, dar nu o conține în metalul verde, dar conține până la 25% din argint. Bijuterii folosesc, de asemenea, echipamente Înregistrare – Aplicați un strat subțire de rodiu la suprafață. Acest lucru nu numai că oferă o forță suplimentară, dar vă permite să obțineți aur negru.

Vă rugăm să rețineți – unii oameni pot manifesta alergii la nichel. Deși în produsele marcate cu 18 la această componentă, este rară și în cantități mici, cu o sensibilitate ridicată, este posibilă iritarea în locurile de contact de decor cu piele.

Când cumpărați, este mai bine să explorați compoziția produsului pentru a evita problemele. Și, de asemenea, merită luarea în considerare a altor puncte importante.

Criteriile de alegere

În primul rând, merită asigurați-vă că ați cumpărat exact aur, și nu aurit bijuterii. Pe produsul ar trebui să stea încerca și Stigma producător – de obicei, acestea sunt situate pe dispozitivul de fixare sau pe interiorul decor. Există alte metode care te vor ajuta să recunoască înșelăciune:

 • Puteți încerca să zgâria obiect cu un ac subțire – în cazul în care zero este mai închisă, aceasta înseamnă că stratul este ascuns un alt metal+
 • Decoratiuni, întunecați, după mai multe zile șosete, indică, de asemenea, la un fals+
 • Unele magazine și lombarduri efectueze o expertiză de bijuterii pentru a comanda folosind reactivi speciali, care oferă o precizie ridicată de verificare.

Alegeți să cumpere magazine verificate, care sunt gata să ofere certificate de calitate. Amintiți-vă că aurul la 750 de eșantioane nu poate costa prea ieftin – prețul mediu al unui gram începe de la 2500 de ruble.

In magazinele de bijuterii, se găsește cel mai adesea produse cu un semn de 14 și 18 carate (585 și 750 de probe). Luați în considerare modul de alegere a opțiunii optime.

 • De destinație. Dacă căutați ceva pentru șosetele de zi cu zi, acordați atenție marcajului 14 la. Astfel de decorațiuni sunt mai durabile, ele pot rezista neliniștilor, zgârieturilor și altor efecte. Produsele de 18 carate sunt poziționate ca accesorii pentru cazurile solemne. Ei au o strălucire pronunțată, arată spectaculos, dar necesită o circulație exactă.
 • În funcție de vârstă. Dacă cumpărați un cadou pentru un copil, este mai bine să stați pe produsele de trestie joasă. Copiii nu sunt întotdeauna tratați cu atenție și pot deteriora în mod neatenționat decorarea fragilă.
 • Preț. Gold 585 eșantioane mai ieftine decât 750. Și, de asemenea, prețul afectează prezența pietrelor prețioase, dificultatea de execuție este părți neobișnuite, elemente de fixare speciale. Majoritatea decoratiunilor sunt realizate printr-o metoda automatitati, dar unele drepturi de autor au nevoie de manual, astfel ca vor fi mai scumpe decat altele.
 • Compatibilitate. Gold standard scăzut arată mai dim, culoarea ei nu este atât de curată și bogată. Nu este la fel de vizibil când aveți o decorare pe dvs., dar dacă doriți să asamblați un set de produse diferite, asigurați-vă că sunt un carabic. La cercei 18 pentru a ridica mai bine suspensia sau inelul cu aceeași etichetare, astfel încât accesoriile dvs. să se uite împreună.
 • Potrivit alergiilor. Dacă produsele marcate cu 10 sau 14 carate provoacă iritarea pielii, merită să încercați să le schimbați la 18 carate de aur. Aceste aliaje sunt mai curate, ele conțin mai puțin nichel, ceea ce vă va permite să purtați accesorii frumoase fără temeri. Cu toate acestea, dacă aveți o piele foarte sensibilă, va trebui să căutați decorațiuni cu o notă „nu conține nichel”.

Probele de aur 750 pot avea nuanțe diferite, ceea ce este important atunci când alegeți.

 1. Clasic galben Metal cel mai des folosit pentru fabricarea inelelor de nunta, ore de lux. Această umbră este bine combinată cu orice pietre prețioase și arată spectaculos pe pielea întunecată.
 2. roșu Aurul este mai rezistent la uzură datorită unei cantități mari de cupru din compoziție. Din ea puteți crea produse de autor neobișnuite cu modele complexe sau utilizați pentru bijuterii de zi cu zi.
 3. alb Aurul este considerat o elită și subliniază perfect frumusețea diamantelor. Cu toate acestea, nichelul este prezent în compoziție, care poate provoca alergii.
 4. Roz Hue este una dintre cele mai la modă, cel care preferă multe case de bijuterii orientate pe segmentul pieței de lux.
 5. Metal S verzui Nuintele din cauza fragilității sale este utilizată rar, dar dar astfel de decorațiuni arată neobișnuit.
 6. Negru Aurul a apărut relativ recent, dar a devenit deja popular. Este durabil și nu pierde stralucirea.

Puteți alege o umbră sub pielea pielii sau sub gama de culori care predomină în dulapul dvs. pentru a întocmi cu ușurință un set cu accesorii de aur pentru orice ocazie.

Sfaturi pentru îngrijire

Există mai multe recomandări care vor contribui la extinderea duratei de viață a produselor de aur 18 la:

 • Îndepărtați decorațiunile dacă intenționați să vizitați sala de gimnastică sau la piscină+
 • Păstrați accesoriile într-o cutie cu tapițerie moale într-un loc uscat+
 • Nu utilizați produse de îngrijire abrazivă+
 • Dacă se rupe un clep sau un alt element, dați produsului atelierului dovedit cu o bună reputație.

Cu o manipulare atentă și îngrijire adecvată, aurul poate servi mult timp pentru a-și servi proprietarii și a transmis din generație la o generație ca o relicvă a familiei.

Pentru a înțelege eșantioanele produselor de aur, precum și culoarea de decorare veți ajuta următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: