Care sunt culorile safirelor?

Care sunt culorile safirelor?

Oamenii au iubit sincer să decoreze. La început a fost coroane și coliere obișnuite din culori strălucitoare, apoi cochilii și minerale frumoase. Mai târziu, oamenii au învățat cum să proceseze cristale naturale, adesea neîntrerupte, astfel încât acestea să devină comori autentice. În acest articol vom vorbi despre safire.

Caracteristicile principale

Sapphire este una dintre cele mai frumoase și mai scumpe pietre naturale, și așa a fost aproape întotdeauna, din vremurile străvechi, când o persoană a învățat cum să producă și să se ocupe de aceste cristale naturale.

Sapphire, precum și colegul său, aparține lui Corundum – mineral, baza cărora este oxid de aluminiu cu diferite impurități, care sunt cristale vopsite în diferite culori. Distingeți safirurile clasice și fanteziste. Primul grup este cristalele culorii albastre a unei varietăți de nuanțe. Ei bine, al doilea aparține tuturor celorlalte corunde, pe lângă roșu-roșu – acestea sunt rubine.

Parametrii principali pentru care se estimează culoarea pietrelor prețioase, inclusiv safire, este o umbră, o saturație a culorilor și o lumină ușoară. Standardul standard pentru safire de fantezie nu este în legătură cu varietatea culorilor lor. Și pentru cristalele albastre clasice, cel mai bun este cel mai bun flori de porumb – culoarea safirelor minate în Kashmir.

Proprietățile fizice ale Corunda

Indicatori Sens
Compoziţie Oxid de aluminiu cu diferite incluziuni
MOOS Duritate 9 (al doilea după diamant)
Transparenţă Variază de la opac la transparent
Densitate, g / cm3 3.95 – 4.0
Coeficientul de refracție 1.766 – 1.774
Conductivitate electrică dielectric

Safirele sunt considerate talismane puternice. În multe surse scriu că ei ajută dintr-un ochi rău, daune și înșelăciune, contribuie la achiziționarea de înțelepciune și calm. El a plăcut să poarte navigatori și călători, mai ales că au iubit pietrele Asteria (Saphires Star).

De asemenea, se crede că purtarea corundului este benefică pentru persoanele care suferă de insomnie, reumatism, epilepsie și diverse infecții.

De la care depinde umbra?

Culoarea pietrei depinde de compoziția sa. Chiar și prezența mică a impurităților străine poate schimba radical culorile și puritatea safirului.

Citește mai mult  mănuși de snowboard

Efectul impurităților asupra culorii mineralelor

Impurităţi Culoare de piatră
Titan și săruri de fier Albastru, albastru, albastru gri
Conținutul crescut de titan portocale
Oxid vanadiu Violet sau roșu
Creșterea conținutului de fier SINE-GREEN
Oxid de nichel Galben
Magneziu, zinc și săruri de cobalt Verde
Sărurile de crom, fier și titan Roz, violet, liliac
Hematite (sub formă de cristale lamelare) Maro
Absența aproape completă a incluziunilor străine Incolor, alb

Saturația culorii depinde în mare măsură de raportul cantitativă și de dobândă a incluziunilor străine. Pe schema simplificată, safirele albastre sunt împărțite în pietre luminoase, medii și ușoare. Profesioniștii sunt utilizați la estimarea cristalelor 5 grade de categorii ușoare și 3 de saturație.

Culoare principală gamma

Saphirele colorate sunt de culori cele mai diferite, cu excepția, după cum sa menționat deja, roșu saturat.

Cele mai scumpe sunt pietrele bogate-albastru, urmate de pietrele de culoare roz-portocalie („Padparadzha”, care în traducere înseamnă „flori de lotus”), apoi cristale pură roz. Saphiriile transparente galbene și asteria albastră opacă (pietre, pe suprafața solului sunt desenul vizibil de o stea de 6 sau 12 fascicule) ocupă locul 4 în costul ridicat. Pasul de mai jos este pietre de portocale, verde, violet, precum și safire cu efect alexandrite – adică, schimbând colorarea în funcție de iluminare. Mai ieftin decât toate pietrele incolore, precum și negru simplu și stele. De fapt, nu numiți în mod corect negru safir negru – ele sunt albastre, doar din cauza saturației ridicate a culorii pe care le păreau întunecate și opace.

Uneori există cristale, o parte din care este pictată într-o singură culoare, de exemplu, albastră și cea de-a doua – în cealaltă, de exemplu, galben. Astfel de pietre sunt numite policrom sau multicolore, sunt destul de apreciate din cauza rarității.

Citește mai mult  Ceas pentru iPhone

Cum de a alege?

Atunci când alegeți bijuteriile cu orice pietre prețioase sau semiprețioase, necesită un certificat care confirmă originea naturală a mineralelor. În zilele noastre, multe pietre prețioase cresc artificial în autoclave. Ochiul liber este imposibil de distins de natura naturală. Dar există o diferență semnificativă a prețurilor, deoarece safirurile naturale sunt foarte foarte scumpe, iar acest lucru deja creează oportunități ample pentru tot felul de fraudatori. Prin urmare, nu uitați de certificate, iar în cazul achiziționării de pietre mari, nu fi leneși să comandați o examinare, deoarece este foarte ușor să înșele.

Există o modalitate ușoară de a verifica natura naturală a pietrei: direcționați lumina lămpii ultraviolete. Cristalele naturale în același timp ar trebui să fie legate și sintetice – nr.

Când vizualizați un certificat, acordați atenție evaluării pietrei, de exemplu, 1/2. Prima figură indică culoarea pietrei (1 – albastru) și categoria de calitate a doua (în funcție de puritatea pietrei și de nivelul de transparență al cristalului). Categorii de calitate Total 4. Primul include pietrele celei mai mari purități și transparență, în care nu există practic defecte. Al doilea include safire transparentă cu o calitate mai slabă – cu defecte mici sau cu o culoare prea saturată. Pietrele ophpatic ale celei de-a treia defecte de categorie pot fi văzute cu ochiul liber. Ei bine, al patrulea grup include cristale turbide cu deficiențe pronunțate.

De asemenea, nu uitați să vedeți, există o piatră pentru rafinat sau nu. Pentru a îmbunătăți calitatea, cele mai multe safire naturale sunt tratate termic, adică încălzite. Acest lucru vă permite să schimbați culoarea pietrei, să creșteți transparența și t. Ns.. Pe proprietățile fizice ale mineralei, acest tratament nu afectează, dar safirurile naturale dure sunt evaluate mult mai mari decât cele procesate.

Citește mai mult  Pălării de nurcă

Uită-te prin piatra pe lumină, cel mai bun natural. În interiorul cristalului, microcracurile pot fi observate adesea, ceea ce reduce calitatea și, în consecință, prețul pietrei. Evaluați piatra tăiată. Uneori din cauza procesării greșite sau a măcinării fără scrupule a aspectului bijuteriei aparent, fără a reflecta toată frumusețea sa posibilă.

Prețul cristalelor este, de asemenea, foarte dependent de țara de producție. Cele mai scumpe sunt pietre minate în Kashmir, pe Sri Lanka și din Tanzania. A doua go cristale birmane și thailandeze. În continuare – minat în toate celelalte țări ale lumii, cu excepția Australiei, ca safire australian sunt situate pe linia de jos a prețului Evaluarea acestor minerale. Trebuie remarcat faptul că depozitul Kashmir a fost deja dezvoltat și închis. În Federația Rusă există câteva depozite de Corundov – în Peninsula Kola (,, linii de porumb verzui albastru) și în Urali (gri-albastru).

De asemenea, în Rusia, ca și în alte țări, corundele artificiale produc, deoarece aceste pietre sunt aplicate nu numai în bijuterii, precum și în multe industrii.

Despre proprietățile lui Sapphire sunt descrise mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: