Ce eșantioane și ștampile de platină există?

Ce eșantioane și ștampile de platină există?

Recent, cererea de bijuterii de platină superioară este în creștere. Acest metal cu parametri chimici și fizici unici are calități estetice excelente. În producția de bijuterii Utilizați mostre de la 850 la 950. Din păcate, fără a cunoaște diferențele în metale prețioase, puteți intra în mâinile fraudelor. Pentru a preveni, să luăm în considerare faptul că există probe și distincții ale platinei din alte metale și aliaje valoroase.

Vizualizări

Eșantionul pe bijuterii arată ca un stigmat, dar care indică un anumit număr. Acest număr este determinat de raportul dintre metalul direct prețios la componente suplimentare, acesta este introdus într-un standard special. Și cu atât mai mare acest număr, curat metalul. La bijuterii, numele sunt lovite, unde, în plus față de stigma, este pus un semn al producătorului. Numărul eșantionului este aplicat pe partea interioară a produsului.

Unele surse indică faptul că eșantionul de platină începe cu 750, dar nu este adevărat. Nici un metal nobil de o astfel de compoziție nu este nici aur alb, fie argint. Produsele Platinum sunt doar 950 de eșantioane.

Dacă vedeți un metal de 925 de mostre, atunci acesta este așa-numitul Sterling Silver – unul dintre cele mai căutate probe din bijuterii.

După cum se știe, platina este folosită nu numai în fabricarea bijuteriilor, ci și în industria radio, protezele dentare, în fabricarea de monede comemorative de metale prețioase, în industria chimică.

Marcare

Toate metalele prețioase din lume sunt măsurate prin mai multe măsuri. În Federația Rusă, țările CSI și Uniunea Europeană au adoptat un sistem metric, în SUA și Canada – un sistem de carat. Marcarea tuturor aliajelor este aceeași și echivalentă cu eșantionul, este considerată raportul dintre principalele metale prețioase până la impuritățile de metale și minerale suplimentare pe 1 kilogram al aliajului. Luați în considerare etichetarea acestui metal prețios.

 • 850. În ceea ce privește Karats – 20 carate. Într-un astfel de aliaj 85% – platină și 15% – impurități din cupru, cobalt, iridiu și tungsten. Metal Culoare de argint plictisitoare. La ignoranță pot fi luate pentru argint.

 • 900. În sistemul de carat – 22 carate. Ca parte a 90% din platină și 10% din ligatură. Un astfel de aliaj este rar folosit în bijuterii. Silver Metal, lucios Dim înfățișare.

 • 950. În sistemul de carate – 23 carate. Aliaj, în care 95% platină și 5% impurități. Are o luciu strălucitor și o rezistență ridicată. Pe timbrul acestui eșantion a pus RT950. Principalele materii prime pentru bijuterii, proteze, monede suvenir urmăriseră.

 • 999. Practic platină curat, impurități mai puțin de 1%. Folosit la fabricarea de măsurare și lingouri bancare, precum și în industrie pentru echipamente cu scop special.

Cum de a determina?

Desigur, escrocii de pe piața metalelor prețioase, dar Se determină autenticitatea de platină poate fi la domiciliu.

Iată câteva moduri eficiente. Platinum, ca orice metal, are o densitate specifică, de exemplu, densitatea a 950 de probă este de 21,05 g / cm3. Și dacă vă îndoiți, falsificați decorarea dvs. sau nu, atunci acest lucru poate fi verificat. Densitatea este determinată Cu ajutorul scalelor electronice farmaceutice sau speciale și a rezervorului de măsurare cu apă. Cântărește produsul și apoi omite într-o sticlă de măsurare. Volumul fluidului care a apărut dincolo de etichetă, colectăm o seringă, este mai ușor să afli volumul cubic. Împărțim volumul de apă în greutate în grame și ne uităm la cifra rezultată.

Aproximativ 21.05 – Metal autentic.

Următoarea metodă de determinare este foarte simplă. Necesar Puneți decorarea prin alcool de iod. Pe această platină, iodul nu se va aprinde și va fi înfășurat fără divorț. Metoda de determinare a autenticității platinei Cu ajutorul Vodka Royal Există, de asemenea. Recuperarea lecțiilor de chimie din vremurile școlare – Vodka țaristă dizolvă argintul și aurul, dar nu platina. Soluția se face într-un raport de 1: 3 de acizi azotici și clorhidric. Există, de asemenea, o cale folosind amoniac lichid. În contact cu acest lichid, urmele întunecate ale suprafeței metalice rămân cu acest lichid, singura excepție – platină.

Platinum și argint sunt foarte confuze, deci trebuie să puteți distinge unul dintre celelalte.

 1. Cu toată asemănarea culorii de argint dim, ea în timp este acoperită cu un raid. Platinum nu va fi să scadă și rămâne aceeași luminoasă.
 2. Argint de aproape 2 ori mai ușor platină. Cântărind despre aceleași decorațiuni din metale similare – argintul va fi mai ușor.
 3. Platina din cauza densității considerabile este foarte rezistentă la deformări și deteriorări mecanice. Este aproape imposibil să lași zgârieturi sau dents, cu decor de argint va fi opusul.
 4. Platina refractară nu se va întuneca dacă este încălzită cu foc deschis, aproape nu este încălzit. Pentru că mirosul ei au nevoie de echipament special de topire. Argintul ușor topit.

Există, de asemenea, diferențe semnificative în aur alb și platină.

 1. Aurul alb cântărește mai puțin platină, deoarece produsele de aur sunt marcate cu 750 de defalcare și în greutate din metal mai ușor.
 2. Aurul, reprezentând aliajul de aur și argint, nichel sau paladiu în procesul de purtare poate provoca o reacție alergică. Nu există nici un astfel de lucru platină.
 3. Aurul, ca argintul, este supus la deformare, deși într-o măsură mai mică. Platinum este mult mai stabil.
 4. Platinum Culoare Un aur mic plictisitor.

   Decizia de a achiziționa produsul de platină este de până la tine, dar totuși acest metal și bijuteriile din ea vor fi o investiție bună. Un bonus frumos este durabilitatea, frumusețea exterioară a bijuteriilor și absența plăcii la timp.

   De ce este platina mai mult decât aurul poate fi găsit în următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: