Dioptases: descriere, proprietăți și îngrijire

Dioptases: descriere, proprietăți și îngrijire

Printre speciile rare de minerale naturale, dioptaza este considerată cea mai frumoasă. Această piatră unică este cunoscută nu numai de o combinație luxoasă de o nuanță verde-verde, care seamănă cu culoarea adâncimii mării. De asemenea, este apreciat pentru proprietăți magice pentru a atrage norocul și bunăstarea materială a proprietarului său. În forma unei pulberi fine, este folosit pentru a decora salariul icoanelor, picturilor, articolelor de interior scumpe.

Originea mineralelor

De secole, o piatră frumoasă a fost numită de cupru smarald, apreciată de reprezentanții Persiei și China. Cristalele mici rareori depășesc 2-3 cm, au impurități de cupru și siliciu. La 1/10, mineralele constă din molecule de apă, prin urmare se distinge prin fragilitatea structurii, este ușor să se rupă cu degetele atunci când se plânge și are transparență.

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, dioptazele au început să extragă pe teritoriul Kazahstanului modern la poalele muntelui Altyn-Tube. Un comerciant întreprinzător Ashir Zaripov a vândut ofițerilor ruși ca un adevărat smarald.

Astfel, pietrele au căzut în capitala rusă, unde au fost descrise pentru prima dată de faimosul chimist Johannov și sunt numiți „Ashitrimii” în onoarea persoanei pe care le-a găsit-o.

Studiile mai detaliate ale structurii și proprietățile fizice au fost efectuate de faimosul om de știință din Franța. Gayui. El a dat un nume de piatră „Dioptaz”, care poate fi tradus din limba greacă literalmente ca „Privind prin”. Chimistul a clasificat-o ca pe un silicat de apă al aluminiu de aluminiu de cupru, fier și siliciu.

Printre proprietățile fizice ale dioptazei trebuie notate:

 • Tranziția umbrei de la verde închis la emerald-albastru+
 • Practic, transparența completă+
 • MOOS Duritate – 5 puncte+
 • Ușor dizolvat în clorură+
 • În natură, are o formă frumoasă de hexagon.
Citește mai mult  Pungi Picard

Cu tăiat, adesea se prăbușește, pauzează și nu rezistă impactului instrumentelor de bijuterie. Inelele și cerceii cu cristale mici sunt populare printre iubitorii de bijuterii blânde, uneori depășind produse prețioase mai rafinate cu perle sau smarald natural. Adesea, dioptazele sunt utilizate sub forma unei pulberi: ele sunt elaborate obiecte de decor scumpe, costume exclusive, sunt incluse și în colecția de pietre prețioase.

În natura câmpului și secțiunile producției de smarald de cupru se găsesc în statul Arizona SUA, Chile și Desertul Atakama, Namibia. Pe teritoriul fostului copie mică URSS sunt dezvoltate în Orientul Îndepărtat, Urals. Se numără printre bogățiile de export ale Republicii Zaire, are statutul de patrimoniu național. Costul unei pietre mici în 2 carate după cea mai simplă tăiere poate ajunge la 800-1000 de dolari.

Proprietăți magice

Cea mai renumită proprietate magică a cristalului turcoaz – asistență în rezolvarea problemelor confuze legate de bani și prosperitate. El este un mascotat de oameni care sunt implicați în finanțe, de afaceri, își începe propriile consultanță în afaceri sau de lucru. Se crede că produsul cu dioptază oferă noi calități și proprietăți personajului:

 • mărește capacitatea de a lucra în momente dificile+
 • ajută la evitarea supratensiunii emoționale+
 • Promovează scara de carieră accelerată+
 • dă încredere în rezolvarea sarcinilor complexe și negocieri+
 • Ajută la recunoașterea înșelăciunii și a prietenilor falși, parteneri, rude.

Unii proprietari spun că piatra își direcționează gândurile în direcția cea bună, ajută la concentrarea asupra problemei. Decorul cu o piatră este adus la cadouri care sunt implicate în proiecte științifice și evoluții pentru a le da înțelepciune și prudență. Părinții preferă să prezinte adolescenții dioptaz care intră în instituția de învățământ se pregătesc pentru certificare sau au dificultăți în studierea. El este considerat a fi o piatră de avere care ajută la tragerea biletului necesar sau a obține o evaluare excelentă atunci când treceți munca decisivă. Uneori proprietarii ei primesc grade bune cu o pregătire minimă și un nivel de cunoaștere.

Dioptaz nu se aplică numărului de talismani de dragoste care pot aduce noroc în viața personală.

Nu ajută la menținerea căsătoriei sau să achiziționeze o pereche decentă, dar contribuie la evaluarea sănătoasă a relațiilor. Favorizează reconcilierea partenerilor după o dispoziție lungă, oferind pacea și prudența, nu dă emoții pentru a învinge mintea. Dar când încercați să înșele soțul / soția, situația se dezvoltă adesea violent și imprevizibil. În țările estice, decorațiile cu smarald de cupru sunt uneori prezentate sub forma unui cadou de nuntă pentru nou-născuți. Aceasta este o dorință deosebită de bogăție și stabilitate financiară a unei familii tinere. În China, se numește „Healer Healer” pentru capacitatea de a înmuia durerea din pierderea unui iubit.

Citește mai mult  Totul despre metalele nobile

Proprietăți de vindecare a pietrei

Aderanții tratamentului cu pietre și cristale consideră că diooptazele dotate cu energie unică. Realizează tonul de viață al unei persoane după o boală severă sau o operațiune complexă, dă puterea și ajută la finalizarea cursului de terapie. În est, piatra se referă la numărul de talismani vindecători, care sunt obișnuiți să poarte sub forma unui colier sau suspensiei. Printre calitățile medicale bine cunoscute, sunt alocate următoarele proprietăți:

 • Reabilitarea rapidă după accident vascular cerebral+
 • Îmbunătățirea protecției imune+
 • Reducerea numărului de răceli+
 • Protecția tractului respirator superior+
 • Ajutor cu bronșita cronică sau astmul.

Cu multe boli, piatra ar trebui să fie transportată pe gât – protejează organele respiratorii și face ca tratamentul pneumoniei să fie mai eficient. Vindecătorii îl aplică pentru a deschide rănile, argumentând că ajută la ameliorarea durerii și a inflamației, exclude amenajarea și gangrena. Dar majoritatea vindecătorilor apreciază dioptazele pentru capacitatea de a elimina nervozitatea și supraexcitarea. Când purtați, reduce anxietatea, care interferează adesea cu procesul terapeutic și de recuperare.

În țările estice, mineralul albastru-verde purta în mod necesar femei într-o poziție delicată. Se crede că ajută la îndurarea cu ușurință a copilului și fără probleme de sănătate, îmbunătățește bunăstarea unei gravidă.

Acest talisman dă pacea minții și echilibrului mental, care afectează pozitiv starea de spirit înainte de naștere.

Influența asupra semnelor zodiacale

Piatra cu deversare verde și albastră este ideală pentru persoanele care se nasc sub constelația lui Scorpion și Sagetator. Astrologii recomandă o decorare constantă sau o bucată de minerală. Acesta va ajuta la concentrarea energiei umane într-un curs util, reducerea iritabilității și impulsivității semnului. Acesta este un bun talisman atunci când conduce comerț și afaceri financiare.

Citește mai mult  Caracteristici de rucsacuri din piele pentru școală

Dioptaz poate fi purtat aproape toate semnele zodiacului. Dar el va servi doar o persoană cinstită și bună care stabilește obiective mari, are o puritate morală. El nu va aduce noroc dacă proprietarul participă la aventură sau înșeală pe alții.

Din acest motiv, astrologii nu recomandă caperpashii să poarte decorațiuni cu Emerald de cupru: va consolida caracteristicile negative ale caracterului lor, vor da probleme și îngrijire.

În următorul videoclip – despre dioptaza de piatră.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: