Mining de diamante: depozite în Rusia și alte țări

Mining de diamante: depozite în Rusia și alte țări

Unul dintre cele mai valoroase minerale a căror pradă este angajată în umanitate este un diamant, care are o importanță capitală atât în ​​bijuterii, cât și în diferite industrii. În ciuda costului său imens, este larg răspândit în întreaga lume: Depozitele sale pot fi găsite în Rusia și Canada, Africa de Sud și Australia, Indonezia și multe alte țări. Caracteristicile producției de diamante, determinate de originea cristalelor prețioase și specificul locației lor.

Particularități

Apariția lor de diamante sunt obligate la mantaua superioară a pământului, în interiorul cărora se naște pe o adâncime de peste 100 de kilometri. Acest proces format în secole, contribuie la doi factori – temperatură ultra-înaltă și o presiune imensă care duce la conversia grafitului la cristale prețioase. În viitor, diamantele sunt în adâncurile planetei pentru segmente temporare uriașe calculate de sute de mii, milioane și chiar miliarde de ani și după ce sunt dus la suprafață la explozii vulcanice.

Rezultatul acesteia devine tuburi Kimberlite și Lamproit, capabile să ofere un conținut ridicat de minerale prețioase descrise. Experții remarcă faptul că primele conturi pentru primele 90% din rezervele de diamante indigene explorate și pe cel de-al doilea – aproximativ 10%.

Tipuri de depozite

Până în prezent, tipul principal de clustere naturale de diamante este nativul, trimis de tuburile de mai sus. Cea mai comună varietate a acestora din urmă – Kimberlite – este numită după orașul sud-african Kimberly.

A fost că în 1871 a fost descoperit un cristal de 85 CT, care a plasat începutul unei febră de diamante la scară largă. În ceea ce privește Kimberlite, este o rasă magmatică albastru-gri, acționând ca un transportor al mineralelor în cauză.

Dintre toate tuburile de tipul specificat împrăștiate în întreaga lume, 3-4% sunt considerate a fi bazate pe diamante (majoritatea sunt situate pe expansele Africii și Siberia de Est).

A doua serie de rase magmatice, care conține diamante, sunt lamproit. Dintre acestea, mineralele descrise sunt exploatate din a doua jumătate a anilor 1970, care este asociată cu deschiderea faimosului Tub Ariail din Australia de Vest. De la Kimberlite, astfel de roci se disting prin concentrația crescută de titan, fosfor, potasiu și alte elemente. Aproximativ 95% din diamante derivate din lamproitts sunt utilizate în scopuri tehnice și doar 5% sunt utilizate în bijuterii.

În plus față de cele descrise mai sus, Există depozite reprezentate de planuri. Ele apar ca urmare a distrugerii prelungite a raselor magmatice indigene precipitații atmosferice, fluxuri și vânt. Există, de asemenea, depozite de impact obligate prin apariția lor de meteoriți căzuți.

Cristalele prețioase prezente în ele se caracterizează printr-o formă lamelară sau de ac și principalele domenii de aplicare a unor astfel de diamante – știință și tehnologie.

Extracție minerală

Practica arată că, în majoritatea cazurilor, extracția diamantelor se efectuează în următoarea ordine:

 • Explorarea geologică, scopul căruia este detectarea depozitului+
 • Implementarea activităților pregătitoare care implică aranjamentul zonei rezidențiale pentru specialiști și livrarea echipamentului necesar+
 • Creând o mină pentru diamantul minier de carieră prin intermediul unei explozii blânde+
 • Începerea lucrului la extracția mineralelor prețioase de la rasele magmatice.

Extinderea primară a diamantului asigură zdrobirea minereului pentru fragmente relativ mari (5-15 cm), urmată de diviziune în roci valoroase și legate. În timpul extracției secundare, următoarele etape sunt realizate:

 • Fragmentele de măcinare suplimentare+
 • screening-+
 • Sortarea rasei în 4 grupe.

Etapa finală este de a trimite tratate materii prime la centrul de specialiști a căror se efectuează inspecția extrem de amănunțită a cristalelor și sortarea lor finală pe o varietate, dimensiuni și masă. După aceea, diamantele devin o marfă gata să vândă pe platformele de tranzacționare de conducere.

Conform statisticilor, Valoarea de bijuterii au aproximativ 70% din cristale minat. Diamantele rămase sunt utilizate pentru fabricarea de piese rezistente la uzură de scule de prelucrare, precum și părți componente ale dispozitivelor medicale si ore.

Lumea Furnizori

Din cele mai vechi timpuri până în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, cel mai mare furnizor de diamante din lume a fost India. Acumulările minerale luate în considerare, explorate pe teritoriul său, sunt asociate în primul rând cu platourile decantate, ale căror depozite sunt acasă la majoritatea covârșitoare a diamantelor legendare.

Odată cu debutul secolului al XX-lea, industria indiană de diamante și-a pierdut pozițiile de vârf, care a fost rezultatul epuizării rezervelor de cristale prețioase.

În prezent, cantitatea principală de producție de diamante oferă 9 state situate în 4 părți ale lumii:

 • În Africa – Botswana, Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe, Angola și Congo+
 • În Eurasia – Federația Rusă+
 • În America de Nord – Canada+
 • Australia.

În plus, depozitele din Indonezia sunt considerate foarte promițătoare, dintre care majoritatea sunt în partea de sud a insulei Kalimantan.

În plus, depozitele din Indonezia sunt considerate foarte promițătoare, dintre care majoritatea sunt în partea de sud a insulei Kalimantan.

O atenție separată ar trebui acordată celor trei societăți angajate în prada mineralelor prețioase luate în considerare și controlând aproximativ 70% din piața mondială. Acestea sunt:

 • De beers (Africa de Sud)+

 • „Alrosa” (RF)+

 • Grupul Rio Tinto (Australia / Regatul Unit).

În termeni de valoare, liderul este o corporație transnațională din Africa de Sud (aproape 6 miliarde de euro. USD pentru anul 2017), în timp ce compania rusă ocupă primul în numărul total de cristale minate (fără un mic 40 de milioane de euro. CT pentru aceeași perioadă).

În ciuda faptului că activitatea Alrosa este asociată în primul rând cu Rusia, îi aparține 32.8% din acțiunile Societății miniere din Angola „Katoka Ltd.”, Care este unul dintre liderii producției de diamante africane. Această cooperare este efectuată cu succes timp de 17 ani de la atingerea acordurilor necesare cu conducerea republicii de mai sus.

Merită luarea în considerare și vânzarea de produse la care Alrosa acordă o atenție deosebită. Filialele specializate deschise la Antwerp, Londra, Dubai, Hong Kong și alte centre mari de comerț mondial cu diamante contribuie la soluționarea acestei sarcini.

Unde diamantele sunt minate în Rusia?

Pe teritoriul Imperiului Rus, primul diamant a fost găsit fără un mic secol 2 în urmă – în 1829. Minerale prețioase, al cărui masa a fost 0.5 CT, a descoperit un popov subyardizat Popov, spălarea aurului în privirile din provincia Perm.

În viitor, mai mult de 250 de cristale au fost găsite pe teritoriul Ural, în primul rând notabile pentru frumusețea lor impresionantă. Și totuși, principala trezorerie de diamante din Rusia a fost descoperită în Siberia, bogăția uriașă din care este epuizată foarte curând.

Siberia

Primul care a exprimat ipoteza despre diamantitatea regiunii în cauză a fost naturalistul rus Mikhail Lomonosov. Ipoteza sa a fost confirmată în 1897 din cauza găsirii greutății 0.67 CT, amestecat pe malul râului lângă orașul siberian Yeniseisk. Căutarea în continuare a mineralelor prețioase, inițiate după marele război patriotic, a fost încoronat cu succes în 1949: atunci primul diamant Yakut a fost găsit la depozitul de plasare.

În ceea ce privește primul tub Kimberlite de pe teritoriul Siberiei („Zarnitsa”), după 5 ani, a găsit un geolog Larisa Parrot.

Apoi, a urmat „lumea” și „reușită”, funcționând în siguranță până acum.

Până în prezent, majoritatea câmpurilor de diamante ale Siberiei sunt concentrate în Yakutia. Prada mineralelor prețioase este implicată în societate cu o participație de stat la Alrosa (Diamante din Rusia – Sakha), care controlează 99% din piața rusă. În 1992, a devenit succesorul încrederii „Yakutulmazului”, care a existat 35 de ani. Sediul ei este situat în orașul Mirny – centrul industriei de diamante din Rusia, aproape întreaga populație care este implicată în extracția și prelucrarea fosilelor prețioase.

Alte regiuni

În plus față de Yakutia, inima nordului rusesc poate lăuda stocuri considerabile de diamante – regiunea Arkhangelsk. Acumulările din mineralele prețioase situate pe teritoriul său se disting prin antichitatea sa (de la 400 la 600 de milioane de ani) și sunt ambele tuburi de plasare și intact Kimberlite, conservate sub straturi de roci de suprafață.

O atenție deosebită merită în zona primoare a regiunii câmpului Lomonosovskoye, a cărui adâncime ajunge la 600 m. Acesta combină 6 tuburi Kimberlite, din care sunt produse diamante de calitate excelentă, iar costul rezervelor sale explorate este de 12 miliarde de dolari.

De asemenea, merită menționat regiunile Federației Ruse cu stocuri relativ mici ale mineralei descrise. În partea europeană a țării sunt regiunea Perm, Republica Komi, regiunea Murmansk și Republica Karelia, și pe teritoriul Asiatic – Krasnoyarsk și regiunea Irkutsk.

Fapte interesante

Vorbind despre mineritul de diamante, aș dori să listați Câteva fapte suplimentare de interes pentru majoritatea admiratoarelor acestor cristale prețioase.

 • Una dintre cele mai renumite tuburi Kimberlite din Rusia – „Jubilee”. Miningul de diamant este realizat pe acesta din 1986, iar profunzimea dezvoltărilor depășește astăzi 320 m. Stocurile comune reprezintă 153 milioane CT și cel mai mare cristal găsit în deșeurile extrase din tub, cântărește 235.2 ct.

 • Printre toate carierele de diamant care operează în Federația Rusă, „de succes” este cel mai mare. Dimensiunile suprafeței sale sunt de 2000×1600 m, adâncimea atinge 640 m, iar rezervele totale depășesc 150 milioane CT. Multe cristale celebre stocate în Fondul Rusiei Diamond au fost exploatate în ea.

 • Al treilea domeniu merită este „lumea”, ale căror rezerve totale sunt estimate la 141 milioane. CT. Lungimea serpentinei scumpe pe panta sa depășește 8 km, iar adâncimea carierei vă permite să plasați un obiect în ea, ale căror dimensiuni sunt comparabile cu televiziunea Ostankino.

 • Un loc special în lista clusterelor naturale de diamant este ocupat de câmpul Popigay, situat la granița de la Yakutia și pe teritoriul Krasnoyarsk. Fiind cel mai mare impact, este rezultatul unui meteorit gigant în rasa grafitului. Informații despre el, declasificate cu câțiva ani în urmă, au devenit o descoperire reală pentru cercetători interesați de „Aliens Diamonds”.

 • Una dintre cele mai remarcabile câmpuri de minerale descrise situate în afara Rusiei este australian Argail, care a menționat deja mai devreme. Colectorii-l aprecieze pentru cele mai rare diamante roz de interes pentru bijutieri din lume.

 • Dintre toate grupurile naturale de diamante situate în Africa, katol este considerat deosebit de promițătoare (rezervele totale sunt estimate la 130 de milioane CT). Rezultatul dezvoltării sale, care este planificat să conducă încă 30 de ani, ar trebui să fie o mină având o adâncime de 600 de metri.

Având în vedere nivelul de producție la domeniile curente și de gradul de dezvoltare a acestora, precum și posibilitatea de a deschide noi mine, analiștii de profil cred că cererea pentru diamante va depăși propunerea atât în ​​perspectivele pe termen lung și de mijloc. Prin urmare, Nu vă așteptați pentru a reduce costul de minerale în cauză în viitorul apropiat.

Citiți mai multe despre extragerea diamantelor din Rusia, puteți învăța din videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: