Totul despre nașterea aurului

Totul despre nașterea aurului

Estimarea decorațiilor de bijuterii de secole au fost considerate un semn de avere sau chiar de lux. Accesoriu selectat în mod competent a subliniat gustul proprietarului său. În zilele noastre, bijuteriile de aur sunt un cadou minunat pentru fete tinere și femei adulte. Nu uitați de cadourile luxoase pentru bărbați. Pentru a da metalului galben al unui aspect expresiv, specialiștii folosesc acoperiri speciale.

Ce este?

La vârf de popularitate există decorațiuni, în fabricarea tehnologiei de tija de aur. În timpul executării acestei proceduri, pe produs se aplică o acoperire a unui alt metal – Rhodiu.

Sunărea se aplică atunci când lucrați cu decorațiuni de diferite eșantioane, inclusiv 585 de mostre, care este standardul pentru majoritatea bijuterii.

Ca rezultat al procesării, materialul galben dobândește o umbră ușoară și devine aur alb.

Rhodium se referă la metale prețioase și intră în metalele din grupul Platinum. Are toate proprietățile fizice și chimice necesare. Este un element solid și un element inert, care face parte din tabelul periodic al lui Mendeleev. În plus, experții au remarcat reflexia ridicată a roiului, datorită cărora decorațiile dobândesc strălucire expresivă și strălucire.

Substanța utilizată pentru prelucrarea bijuteriilor a fost deschisă în 1803. Datorită numărului nesemnificativ de depozite din acest metal, valoarea sa este în continuă creștere.

Stratul luminos și strălucitor îndeplinește nu numai scopul vizual, ci și practic. Nu uitați că aurul este deși frumos metal, dar moale pe natură.

Cu o ușoară încărcătură, se deformează, apar alte defecte.

Sunărea face produsul mai puternic, elimină plasticitatea excesivă.

Acoperirea cu rodiu este utilizată în următoarele scopuri:

 • Modifică culoarea culorilor+
 • Decorarea de umbrire+
 • Consolidarea elementelor de fixare+
 • Procesarea locurilor destinate inamicii Pietre pietre.

Avantaje și dezavantaje

Acoperirea de rodiu are avantajele și dezavantajele sale care au fost notate de cunoscători de bijutieri și bijutieri profesioniști.

Această procedură are o serie de caracteristici pozitive.

 • Prelucrarea metalelor din Grupul Platinum oferă produse un aspect unic. Decorațiile acoperite cu rodiu devin mai strălucitoare, expresive și nobile. În plus, o astfel de aspect este păstrată chiar și cu o funcționare intensivă a bijuteriilor.
 • Dacă doriți să păstrați un produs vechi dintr-un metal nobil, este recomandat să îl oferiți atelierului de bijuterii, comandând serviciul părinte. O astfel de prelucrare va schimba caracteristicile chimice ale metalului și, datorită acestui fapt, durata de viață va dura semnificativ.
 • Un strat de metal nobil și ușor face ca produsele să fie mai puțin vulnerabile la un impact negativ asupra mediului, de exemplu la temperaturi și diverși reactivi. Produsele prelucrate nu se tem de alcaline, acizi, clor și alte componente agresive. Acest factor este important pentru cei care poartă aproape întotdeauna bijuterii.
 • Cu ajutorul Rhodiumului, experții schimbă culoarea standard a aurului. În majoritatea cazurilor, atunci când se utilizează un metal metalic platină, se realizează o nuanță albă lucioasă a suprafeței bijuterii de aur. Cu toate acestea, cu ajutorul elementelor chimice suplimentare, puteți da produsului și o altă nuanță neobișnuită.
 • Datorită procesării, puteți reîmprospăta vechiul decor, oferindu-le un aspect modern. Acesta este un serviciu de serviciu mic care este accesibil pentru buzunarul fiecărui dorințe.
Citește mai mult  Ceea ce este bronz și unde se aplică?

  Enumerate principalele avantaje legate de utilizarea rodiului în sfera de bijuterii. De fapt, avantajele unei astfel de prelucrări sunt mult mai mult. În ciuda numeroaselor avantaje, această procedură are, de asemenea, dezavantajele sale.

  Contra încheiat în următoarele momente.

  • Schimbarea aspectului produsului este considerată simultan atât avantajul cât și dezavantajul. Faptul este că din cauza rodiului este dificil să determine vizual metalul din care a fost efectuată decorarea. Unii cumpărători care acordă o atenție deosebită bijuterii, pot defini eșantionul de aur. Dar nu toți utilizatorii știu cum. Pentru a nu deveni victimă a fraudelor, cheltuiți bani pentru un fals, trebuie să cumpărați o achiziție într-un magazin testat. De asemenea, se recomandă verificarea documentației atașate fiecărui decor.
  • Următorul dezavantaj este de a șterge acoperirea. În ciuda rezistenței și a rezistenței la uzură a roiului, la procesarea produselor, se aplică un strat subțire, care în timp este șters. În acest caz, va trebui să actualizeze în mod constant acoperirea, iar aceasta este cheltuieli financiare suplimentare.

   Efectul vizual al procesării și durata de viață depinde de maestrul care efectuează lucrările și de alți factori.

   Stratul de rodiu poate avea o grosime diferită, care variază de la 0,1 până la 0,25 milimetri.

   Acest parametru depinde de rezistența la uzură, practicitatea și stabilitatea unui strat suplimentar la influența externă.

   Tehnologie

   Acum specialiștii care lucrează în câmpul de bijuterii folosesc mai multe tehnologii de părinți. În timpul executării acestui proces, se utilizează electroliza.

   Acesta este un proces fizico-chimic special care necesită abilități și abilități speciale.

   Înainte de părinți, este necesar să se pregătească bijuterii. Ei sunt cu atenție cu soluții speciale și poloneze. Apoi alcalii degresat și spălat – secvențial în apă caldă și rece. În stadiul final de pregătire, produsul este păstrat timp de câteva secunde într-o soluție de acid sulfuric. Acest lucru se face pentru a spori adeziunea cu suprafața aurului.

   Citește mai mult  Umbrele durabile

   În același timp, pregătește o soluție lichidă din sărurile de rodiu. Produsele sunt scufundate într-o baie cu un lichid prin care este trecut curentul electric. În procesul de efectuare a procesării moleculei acestui metal de platină formează un strat neted și neted.

   Grosimea maximă a stratului de acoperire 25 micrometri. Acest indicator de 4 ori mai mic decât grosimea părului uman.

   Coating de aur alb

   Atunci când se utilizează nașterea pentru a procesa produse din metale albe, se aplică un strat suplimentar pe întreaga suprafață a produsului. Acest lucru se datorează faptului că aliajul de bază coincide cu culoarea cu acoperire protectoare. Chiar și atunci când ștergerea sau deteriorarea stratului superior, diferența nu va fi vizibilă. În unele cazuri, atunci când lucrați cu metale prețioase ușoare, părintele este folosit în scopuri de protecție.

   Tratamentul de aur galben și roșu

   În acest caz, comandanții să adere la aceeași tehnologie și atunci când se lucrează cu aur alb. Principala diferență se încheie în aplicarea parțială a Rhodium pe suprafața produsului. Faptul este că, în timp, metalul principal va începe să se întâlnească treptat pe un strat suplimentar. Ca rezultat, apariția decorului se va deteriora, estetica se va rupe.

   Când lucrați cu metale dragi colorate, capacul de rodiu numai cabana pentru pietre, sporind capacitatea lor reflectorizantă. După prelucrare, luminozitatea radianta crește în mod semnificativ.

   Ringingul este foarte asemănător cu procesul de auri. În ambele cazuri, pe produs se aplică un strat subțire de metal, ceea ce schimbă aspectul produsului și acționează ca protecție. Principala diferență este că stratul de rodiu dă culoare albă, iar auritul este galben.

   Citește mai mult  Walker Backpack Review

   Soiuri de procesare

   Acoperire cu utilizare Rhodium în mai multe scopuri. Există mai multe tipuri de acoperire care sunt folosite de profesioniști nu un deceniu.

   Prelucrarea standard este utilizată în majoritatea cazurilor. Cu ajutorul său, produsul dobândește strălucirea la rece și umbra de argint. Acoperirea rămâne de mult timp, durata de viață extinsă.

   Această opțiune de acoperire este utilizată atunci când lucrați cu aur, argint și chiar bijuterii.

   Pariuri negre

   În acest caz, sunt păstrate proprietățile obișnuite de protecție ale stratului metalic, iar obiectele devin nobile și negre rafinate. Cu această prelucrare a produsului achiziționează o vedere antică. Maestrul poate ajusta saturația stratului de acoperire: de la gri deschis la un negru saturat. Această opțiune de procesare este minunat pentru produsul cu pietre negre sau perle. Efectul original este realizat în detrimentul unei compoziții chimice speciale.

   Grija pentru decoratiuni

   Produsele alimentare au nevoie de îngrijire atentă și regulată. Și, deși rodiu crește rezistența la rezistența la uzură și de decoratiuni, dar încă mai este un strat subțire de acoperire, care a lungul timpului este ștearsă.

   Așa că produsele prelucrate de rodiu privit prezentabilă, acoperirea trebuie să fie actualizate periodic.

   Principalele reguli cu produse prelucrate sunt încheiate în mai multe puncte.

   • Magazin de bijuterii nevoie într-o cutie sau caz separat.
   • În ciuda rezistenței nașterii la compoziții chimice, este recomandabil să se protejeze decoratiunile de la contactul cu reactivi.
   • Inainte de culcare, de curățare, cosmetice desen și utilizarea substanțelor chimice de uz casnic, este necesar să se îndepărteze.
   • Inele sunt deosebit de sensibile la ștergerea. De îndată ce pierd un aspect prezentabil, acestea ar trebui să fie transmise la atelierul de bijuterii.
   • Se recomandă curățarea periodică a produselor. Lucrările trebuie efectuate fără utilizarea unor substanțe agresive sau abrazive. Puteți folosi o cârpă moale sau perii.

   Pentru beneficiile părinților, consultați următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Narcisa Raescu

   Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: