Se întinde pentru mașini de cusut: descriere, tipuri, sfaturi de selecție și configurație

Se întinde pentru mașini de cusut: descriere, tipuri, sfaturi de selecție și configurație

Mașină de cusut – tehnica care poate fi găsită nu numai în studioul de cusut, dar și în aproape fiecare apartament. fabricarea independent de îmbrăcăminte și produse textile este una dintre cele mai populare hobby-uri care face posibila nu numai pentru a salva un buget de familie în mod semnificativ, dar, de asemenea, să pună în aplicare toate ideile de design. Pentru a pune în aplicare fără întreruperi procesul de fabricație de îmbrăcăminte, nu este suficient să aibă abilități numai de cusut și de tăiere – trebuie să știți designul caracteristici ale mașinii de cusut, care va ajuta în caz de avarii elimina rapid toate defectele.

Unul dintre elementele principale ale mașinii de cusut este un serviciu de transfer. Despre el și va fi discutat în articolul nostru.

Descriere

Shuttle pentru mașină de cusut – un element important, de acuratețea interacțiunii dintre care calitatea lucrărilor de cusut depinde de acul. Dacă dispozitivul de transfer funcționează corect, atunci când coaserea nu va exista treceri de cusături, faleza firele superioare și inferioare, precum și bucla firului din partea de jos.

Pentru ca dispozitivul să funcționeze perfect, suprafața sa nu trebuie să aibă zgârieturi, deteriorări mecanice, urme de coroziune, praf și reziduuri de ulei, care vor obstaca filetul diapozitiv și declanșează extensia firelor superioare, ceea ce va duce la o cusatura slabă tensiune.

Pe rafturile de magazine specializate, puteți vedea o gamă largă de echipamente de cusut, caracteristici constructive și funcționale care depind de tipul de dispozitiv de transfer.

Este pentru această caracteristică pe care trebuie să o acordați atenție la cumpărare, iar înainte de a merge la magazin, croitorii experimentați recomandă examinați cu atenție toate avantajele și dezavantajele fiecărui model.

Principiul de funcționare

Mecanismul de lucru al navetei depinde direct de designul mașinii de cusut.

Principiul funcționării dispozitivului vertical clasic este În plasarea unui bobină cu un material consumabil într-o bobină specială, în timpul funcționării, dispozitivul începe să se deplaseze în poziții orizontale și verticale, fascinând firul. Acest mecanism are un nivel ridicat de fiabilitate datorită conjuncției rigidă a pârghiei și a corpului mașinii.

Mecanismul de funcționare a mecanismului de rotație verticală este În mișcarea capacului bobbing cu un bobbing în jurul axei sale. În funcție de viteza utilizată, dispozitivul se poate roti la o viteză de aproximativ 900 de rotații pe minut. Fiabilitatea acestui dispozitiv se datorează configurației rapide a navetei și localizării sale optime față de tija acului.

Principiul funcționării celui mai frecvent mecanism orizontal constă în formarea cusăturii numai după lopata a două revoluții complete. realimentare ușoară a materialului consumabil se datorează prezenței unui built-in bobină, care este introdusă simplu cu o bobină de sticlă cu fire. Funcționarea acestui dispozitiv trece cât mai discret posibil și în tăcere, și toate mecanismele sunt lubrifiate în mod automat.

Ce tip este mai bine pentru a alege?

În funcție de model, mașini de cusut au diferite tipuri de tricouri.

Citește mai mult  Flock: Caracteristici, Proprietăți și tipuri

Soiuri de mecanisme de transfer:

 • orizontală+
 • vertical+
 • legănat+
 • rotativ.

Swing (pendul) Shule – cea mai comună că este instalat pe modele ieftine și vechi. În cazul în care planurile de croitoreasă să funcționeze continuu mașina de cusut, atunci este mai bine să refuze să cumpere de la achiziționarea unui instrument cu o pendulare. Avantaje – fiabilitate, modestia, durabilitate, gama de preț scăzut, rezistență la suprasarcină. Dezavantaje – viteză redusă de lucru, zgomot și vibrații în timpul coaserii, număr mic de linii.

Shuttle orizontal – un dispozitiv modern în care bobina este situată pe partea de sus. Acest mecanism este cel mai convenabil în funcțiune, iar partea superioară a acesteia poate fi văzută prin fereastra plăcii de ac. Locația orizontală a bobinei face posibilă controlul procesului de lucru al părții și a cantității de consumabile pe ea. Caracteristici distinctive – Ușurința de funcționare și fără capac de bobbing, care înlocuiește partea din plastic negru încorporat. Este în maestrul ei introduce un bobină. Pentru a preveni apariția crăpăturilor și a pânzei, specialiștii recomandă utilizarea numai fire subțiri, elastice și durabile. Avantaje:

 • Zgomot redus și vibrații+
 • Obținerea unei linii elastice și de înaltă calitate+
 • Nici o denaturare la stabilirea lățimii cusăturii+
 • Realimentare și funcționare ușoară+
 • Abilitatea de a efectua diferite tipuri de cusături.

Dezavantaje – Costul ridicat de reparare a elementelor capacului bobbing, complexitatea setării, defalcarea atunci când dispozitivul este supraîncărcat.

Shuttle rotativ vertical – un mecanism special care este utilizat numai pentru echipamente industriale, precum și în mașini costisitoare de cusut multifuncționale. Avantaje – viteză mare, niveluri ridicate de rezistență la uzură, cusătură de înaltă calitate pavată. Dacă, la instalarea mecanismului, au fost observate toate cerințele și normele, produsul poate fi fără probleme pentru a dura o perioadă lungă de timp. Utilizarea mecanismului de transfer de rotație vă permite să lucrați cu aproape toate tipurile de țesături și, de asemenea, elimină probabilitatea de confuzie a firului inferior.

Un avantaj important al dispozitivului este prezența unui număr mare de tipuri de linii care pot fi utilizate atât pentru nevoile interne, cât și cele industriale.

Tipul de navetă instalat direct depinde de clasa mecanismului de cusut:

 • buget – Swinging vertical+
 • in medie – orizontală+
 • scump și industrial – rotație.

Găsirea tipului de echipament are un impact direct al experienței profesionale în croitorestru:

 • Absența deplină a abilităților profesionale – echipamente simple cu un mecanism de pendul care are o funcționalitate limitată+
 • Prezența cunoștințelor de bază – Echipament avansat cu o navetă orizontală, care va permite să lucreze cu diferite tipuri de țesuturi în mod moderat+
 • Nivel înalt profesional – echipamente multifuncționale care au o gamă largă de linii și este utilizată în ateliere de cusut specializate.

  Alegerea unui mecanism de transfer, Trebuie să acordați o atenție deosebită producătorului. Specialiștii nu sunt recomandați să achiziționeze companii chineze ieftine care nu au certificate de calitate și care să permită documente. Dar pe bunurile producătorilor europeni realizați în China, ar trebui să acordați atenție. În ciuda gamei de preț disponibile, acestea au un nivel ridicat de fiabilitate și calitate.

  Citește mai mult  Prezentare generală a țesăturii diagonală și reguli juridice

  Majoritatea lucrătorilor din industria de cusut preferă mecanisme orizontale și de rotație care se disting printr-o gamă largă de opțiuni și o perioadă lungă de funcționare. Selectarea dispozitivelor depinde de intensitatea planificată a muncii.

  Dragă Model vă va ajuta să obțineți o linie de înaltă calitate și frumoasă, este, de asemenea, necesară efectuarea configurației echipamentelor profesionale, care va fi o garanție a obținerii rezultatului așteptat.

  Cum se instalează și configurează?

  Setarea și ajustarea mașinii de cusut – măsuri importante care au un impact direct asupra funcționării echipamentelor. Înainte de a continua executarea datelor de manipulare, este necesar să se învețe instrucțiunile în care producătorul specifică toți parametrii necesari ai dispozitivului, precum și regulile de utilizare, setările mașinii și cum să colecteze toate elementele sale.

  Pentru a instala în mod corespunzător transferul, trebuie să îndepliniți următoarele activități:

  • Instalarea dispozitivului în poziția dorită+
  • Transformarea mașinii de volant la deplasarea cu coasere până la comemorarea maximă a tijei acului+
  • Conectarea la sfârșitul navetei și partea mijlocie a acului+
  • fixarea șuruburilor în poziția expusă+
  • Fixarea unei pături.

   Pentru ca aparatul de cusut să lucreze fără eșecuri și probleme, experții recomandă o atenție deosebită plății interacțiunii de transfer și ace, și anume distanța dintre ele, care trebuie să îndeplinească standardele stabilite. În cazul nerespectării gamei dimensionale, pot apărea următoarele probleme:

   • Treceți cusăturile+
   • Threadting Fire+
   • Deschideți consumabilele superioare și inferioare.

   Pentru lucrări de configurare de înaltă calitate, experții sunt recomandați inițial să examineze cu atenție principiul formării buclei. În timpul ridicării tijei acului la înălțime nu mai mult de 0,2 cm, există o buclă de fire superioară, care este situată deasupra urechii acului. Un punct important este trecerea obligatorie a sfârșitului navetei cât mai aproape de depresia acului.

   Distanța optimă dintre detalii este de 0,16 mm. Gapul de la capătul navetei la hârtia acului nu trebuie să depășească 0,6 mm. Aceste valori sunt de bază și pot varia în funcție de tipul și grosimea țesăturii. Alegeți în mod corespunzător lungimea decalajului va ajuta la sfatul practic al specialiștilor și abilităților practice.

   În funcție de scopul lucrării, configurația este preventivă și pentru a elimina ruperea. Experții alocă următoarele etape principale de reglare:

   • Scoaterea plăcii de ac+
   • Curățarea dinților de la praf, murdărie și reziduuri de cusut+
   • Unitate între sfârșitul navetei și acul intervalului necesar+
   • Setarea cusăturilor de lungime+
   • Înlocuind cu un ac de cusut+
   • Realizarea ajustării șurubului de fixare a rigidității+
   • Lubrifierea ripelor de lucru Pastă specială.

   Dacă datele de manipulare nu au ajutat la configurarea dispozitivului, atunci experții recomandă punerea mașinii pe lateral și examinați bine următoarele elemente:

   • Detalii despre șasiu+
   • toc+
   • Nas+
   • coaste.

   Dacă în timpul inspecției, a fost dezvăluită pierderea de rotiri de sput, atunci experții recomandă înlocuirea pur și simplu partea. Auto-ascuțirea provoacă în mod necesar o pauză a țesăturilor aromate.

   O atenție deosebită trebuie acordată configurației dispozitivului, care a fost într-un timp simplu pentru o lungă perioadă de timp, ceea ce poate provoca nu numai acumularea unei cantități mari de murdărie, ci și apariția sedimentelor de coroziune.

   După configurarea dispozitivului, sunt recomandați experți să dețină Testarea transferului la nivelul de lubrifiere. Pentru a realiza această manipulare, este necesar să scoateți placa acului și laba și în locul lor există o foaie mică de hârtie albă și să rulați imediat mașina timp de câteva secunde la modul maxim de viteză. Echipamentul are o cantitate suficientă de lubrifiant dacă două linii verticale rămân pe foaie. Prezența unei cantități excesive de soluție lubrifiantă poate provoca contaminarea produselor, iar lipsa de ulei va duce la uzura prematură a pieselor.

   Citește mai mult  Juki Overlocks: Pro și Contra, modele, alegere

   Posibilele defecțiuni și eliminarea acestora

   În ciuda profesionalismului croitorestrului și fiabilitatea dispozitivului, în procesul de lucru intensiv, vor apărea în mod necesar un număr de defecțiuni, dintre care unele pot fi eliminate independent, dar pentru a rezolva alte probleme necesare pentru a recurge la ajutorul specialiști.

   Cele mai frecvente probleme și metode de eliminare a acestora sunt:

   • Disponibilitatea trecerii în linie – ajustarea agentului de buclă, verificarea înălțimii acului+
   • Slăbiciune slabă sau puternică – Ajustarea lucrării plăcilor de transfer și tensiune+
   • Lipsa completă a liniilor și prezența sunetelor nereușite – Defalcarea mecanică a navetei+
   • Formarea unei linii inexacționale – Instalarea aceleiași tensiuni a firelor superioare și inferioare.

   Adesea croitorii începători se confruntă cu că firul superior este înfășurat. Această defecțiune indică o locație incorectă a bobinei în navetă. Eliminarea invocată a problemei poate provoca defalcarea mașinii.

   Pentru a minimiza numărul de defecțiuni, sunt recomandate cusăturile cu experiență pentru a respecta următoarele recomandări:

   • Lubrifierea regulată a echipamentului – de cel puțin 2 ori pe an+
   • Curățarea atentă a suprafeței dispozitivului după fiecare utilizare a acestuia+
   • Verificarea nivelului zilnic de lubrifiere+
   • Spălarea dispozitivului cu benzină sau kerosen fără ao scoate din mașină+
   • Utilizați pentru o calitate numai de lubrifiant, lichide certificate+
   • Înainte de a închide cazul, este necesar să se elimine toate rămășițele de consumabile și sub laba coborâtă pentru a pune o piesă mică de țesuturi+
   • Dispozitivul de stocare lungă este inacceptabil fără un capac+
   • În timpul depozitării cablurilor electrice, este necesar să se verifice în mod regulat absența coturilor și fezomurilor care pot duce la deformări ale firului+
   • rotația volantului numai spre sine.

   Lunar ar trebui să se efectueze Curățarea completă și o inspecție atentă a navetei și bobinelor. O atenție deosebită trebuie acordată canalelor pentru care vine uleiul de lubrifiere – acestea ar trebui să fie întotdeauna curate. Dacă urme de contact cu firele au fost observate la suprafață, atunci leziunile mici pot fi curățate cu șmirghel de mică adâncime.

   Este strict interzisă aplicarea forței în timpul funcționării mașinii, trageți puternic materialul pe dvs., precum și coborâți tija acului pe placa goală și continuați cusut cu o laba ridicată.

   Cusut este o ocupație fascinantă care permite nu numai să facă produse textile independent, ci și să-și prezinte abilitățile de designer. Mașina de cusut, indiferent de marcă și model, va deveni cu siguranță un asistent indispensabil în acest proces.

   Ce să alegeți o navetă pentru o mașină de cusut, a spus în următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Narcisa Raescu

   Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

   Comments: 1
   1. Carmen

    Sunt curios să aflu mai multe despre întinderea pentru mașini de cusut. Care sunt principalele tipuri de întinderi disponibile și care ar fi sfaturile dumneavoastră pentru alegerea și configurarea unei întinderi potrivite? Aștept răspunsurile voastre cu interes!

    Răspunde
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: