Spandex: Caracteristici, Caracteristici, sfaturi pentru alegerea și îngrijire

Spandex: Caracteristici, Caracteristici, sfaturi pentru alegerea și îngrijire

Spandex este un nume combinat al mai multor soiuri de fire elastice din poliuretan. Al doilea nume al materialului este Elastan, cu toate că acesta este un nume mai specific. Potrivit povestei, inițial pentru prima dată, materia primă rezultată a fost folosită ca cauciuc pentru industria militară, dar țesătura a fost foarte puternică și posedă proprietăți de restaurare, iar apoi Spandex a primit un domeniu de aplicare mai larg.

Ce este?

Spandex combină toate tipurile de fire sintetice din poliuretan. Conform descrierii sale, structura este un produs tricotat, foarte dens, elastic, cu o strălucire specifică. În ciuda puterii indicative, este o pânză foarte pulmonară. Materia brută naturală are o culoare albă, dar fibrele sunt destul de bine colorate, prin urmare spandexul este oferit într-o culoare foarte largă a colectorului, mai des în nuanțe luminoase și saturate.

Spandex servește drept materii prime pentru producția de Wyrin, Neolan, Lubella, Beflex, Acelan, Opelon și multe alte materiale moderne. De obicei, este luat pentru alocarea a două tipuri de cheltuieli: două și patru dimensiuni. Diferența de tipuri constă în gradul de extensibilitate în lungime și lățime. Soiul de patru dimensiuni are o mai mare elasticitate și elasticitate.

Adesea apelul spandex încă elastan sau ca. În esență, o astfel de definiție este adevărată, dar merită să știți că Spandex este un concept mai general. Ambele elastan și asemănări aparțin grupului de fire poliuretanice, dar elastanul este un fir tricotat realizat conform unei tehnologii speciale „umede”, iar asemănătorul este una dintre soiurile de elastan, dar este „uscată” de metodă. Cu toate acestea, o persoană care nu este familiarizată cu produsele textile nu va observa diferența în aceste soiuri. În plus, Lycra este o marcă comercială a companiei americane, iar reprezentanții acestei companii sunt adesea nefericiți dacă ALORO cheamă orice fel de spandex.

Compoziție și proprietăți

Nu puteți apela Spandex o substanță specifică separată, acesta este un grup de materiale poliuretanice. Baza panzei este nylon, acetat și alte tipuri de elemente polimerice. 85% din compoziție este ocupată de poliuretan, care practic nu face posibilă utilizarea materialului în forma sa pură, prin urmare, spandexul este de obicei materia primă pentru fabricarea textilelor și este inclusă în compoziția țesuturilor naturale sau sintetice. Mai des este bumbac, mătase, poliamidă, poliester. Orice material care conține elastan este umplut cu un strălucitor frumos, obține netezime și se poate întinde de cinci ori mai mult decât dimensiunea sa.

100% Spandex este, mai degrabă, o excepție de la reguli, într-o astfel de stare, este un film moale care seamănă cu textura din cauciuc și având o caracteristică care se întinde și restabilește forma originală, fără a lăsa deteriorarea.

Una dintre proprietățile unice ale rezistenței spandexului la poluare. Firele nu absorb murdăria murdărie substanțe colorante, și, prin urmare, orice pete sunt ușor de curățat, fără un reziduu. Cu toate acestea, atunci când de cusut, pot apărea produse din spandex, doar un profesionist poate face față cu această sarcină. Pentru cusut este inacceptabil pentru pini de utilizare – doar un creion și cretă, și în procesul de coasere este necesar să se utilizeze un ac specializat pentru tricotaje sau material stretch din. Un alt incomod de a lucra cu o proprietate tesatura – capacitatea de a da o contracție la 50%, în legătură cu acest lucru înainte de cusut este recomandat să se înmoaie și uscat.

Citește mai mult  Cum de a decora blugi cu mâinile tale?

În cazul în care magazinul sa bucurat rochia din spandex, apoi ține cont de faptul că este potrivit doar pentru o scurtă poartă. De exemplu, acesta poate fi pus într-o seară. Acest lucru se datorează faptului că o lungă perioadă de timp pentru a fi într-o astfel de rochie este destul de inconfortabil, sentimentul în ea se aseamănă cu „captivitatea sintetice“, iar seara poate fi rasfatata. Prin urmare, Spandex este utilizat pentru coaserea lucrurilor înguste și a costumelor profesionale.

Avantaje și dezavantaje

Materiale de cumpărare, materii prime pentru care spandex parțial servit, Este demn de cunoașterea avantajelor produsului care asigură includerea elastanului:

 • Fabricul este foarte ușor, dar în același timp cu acest rezistent la uzură+
 • Materialul practic nu răspunde efectului transpirației+
 • Aceasta este o panza foarte durabilă și elastică+
 • Rezistența la produs tolerează impactul substanței chimice+
 • Aceasta este o țesătură destul de elastică pentru care fermentația nu este caracteristică+
 • Materialul este pictat bine și are și calități respingătoare de murdărie+
 • Spandex bazat practic nu absoarbe apa+
 • Acest lucru nu este produse prea scumpe, care sunt întotdeauna disponibile în cele mai simple magazine.

Această materie primă are ambele caracteristici care nu le permit să fie utilizate în formă pură în fabricarea textilelor.

 • Canvasul absolut nu rata aerul. Dacă purtați haine exclusiv de la spandex, atunci transpirația corpului, o trage puternic, pielea simte o textura rece și netedă.
 • Această țesătură este predispusă la strângerea chiar și cu cea mai apropiată.
 • Utilizarea lungă poate provoca o formare de reacție alergică.
 • Fibra de pe soare arde și își pierd strălucirea caracteristică.
 • Spandex își pierde calitățile dacă se află în apropierea sursei de căldură – aparate de incendiu sau de încălzire.

Scopul aplicatiei

Datorită proprietăților sale elastice, produsele care conțin fibre spandex sunt populare în sfera teatrală și de circ. Astfel de haine se strânge foarte bine figura, face mișcarea liberă, o bună instanță vă permite să produceți haine colorate foarte luminoase cu design decorativ. Poate produsul sub lac, piele, metal. Pentru aceleași calități, costumele Suspande sunt populare cu sportivii. Mai ales elastanul este folosit pe producția de îmbrăcăminte pentru gimnaste, patinatorii, înotătorii, bicicliștii. Din combinația de spandex și alte fibre pot fi obținute prin următoarele produse.

 • Dacă conectați 5% elastan cu denim, atunci sunt obținute blugi de întindere populară. Ele se caracterizează prin conservarea aspectului inițial pentru o lungă perioadă de timp și de comoditate atunci când șosete.
 • Cea mai populară combinație – bumbac și spandex. Această combinație vă permite să produceți tricouri frumoase, subiecte, îmbrăcăminte pentru sport și yoga. Produsele sunt obținute nu numai luminoase și elegante, ci și foarte confortabile, se întind și nu trag mișcarea.
Citește mai mult  Overlock Juki Mo-654de: descrierea, argumentele pro și contra, funcționarea

 • Dacă adăugați fibre spandex (doar 2%) la nailon, atunci este posibil să se producă ciorapi și ciorapi cu efect lucios. Proprietățile elastice ale spandexului dețin lenjerie de corp pe șolduri, se potrivesc bine forme, nu merg la falduri și nu se scoate. Femeile cunosc acest produs sub numele de Lycra.
 • Din combinația de fire polimerice, bumbac și lână puteți obține lenjerie termică de înaltă calitate.
 • De la elastan și poliuretanul produce lenjerie specială pentru pierderea în greutate.
 • Dacă conectați spandex, vâscoză și poliester, atunci obținem un material numit scufundări, care este utilizat pentru producerea de echipamente sportive și turistice.

Uneori Spandex include produse în anumite zone specifice în care sunt necesare potriviri de înaltă calitate. De exemplu, firele poliuretanice pot fi utilizate la fabricarea mănușilor de lucrători, această materie primă este adesea introdusă în manșete, astfel încât acestea să fie bine ținute pe încheietura mâinii.

Astfel de fibre sunt, de asemenea, utilizate frecvent în producția de produse destinate contactului cu apa: cu cât mai mult spandex într-un astfel de lucru, cu atât lichidul este mai mic pe care îl lipsește.

Cum de a alege?

Înainte de a cumpăra o bucată de îmbrăcăminte, care conține fire poliuretanice, Acordați atenție următoarelor criterii.

 • Materialul trebuie să aibă o structură omogenă. Calitatea indică absența bobinelor, strângerea și alte deteriorări.
 • Asigurați o bună elasticitate și extensibilitate a țesăturii selectate.
 • Materialul, care include spandex, se distinge prin netezime, este plăcut să-l atingă.
 • Culoarea trebuie să acopere întreaga suprafață strânsă, prezența divorțurilor indică o calitate slabă a produsului.
 • Produsul, care conține fibre poliuretanice, nu poate costa prea ieftin, deci concentrați-vă asupra prețului.
 • Acordați atenție producătorului. Cea mai înaltă calitate este produsele Statelor Unite, Europa, Rusia și Belarus. Nu treceți și textile chineze – partea principală a producției și a consumului este pe subrețea.

Sfaturi pentru îngrijire

Datorită calităților sale de rezistență spandex fără pretenție în îngrijire, Cu toate acestea, unele reguli trebuie încă să știe.

 • La curățarea produsului, este imposibil să se utilizeze clor și albire, deoarece aceste instrumente pot afecta negativ culoarea webului. Cu toate acestea, unii producători permit utilizarea chimiei atunci când părăsesc spandexul, dar în orice caz nu merită adesea asta.
 • Cele mai multe produse textile, ca parte a cărei spandex, au permis spălarea la o temperatură de cel mult 40 de grade.
 • Este mai bine să utilizați o cale manuală de spălare. Dacă este permisă spălarea mașinii, acesta trebuie să fie un mod fără presă suplimentară și uscare.
 • Încercați să evitați materialul de uscare în apropierea surselor deschise de foc. Temperaturile prea ridicate pot duce la faptul că fibrele vor cădea sau suprafața va deveni prea solidă.
 • Călcarea produsului nu are nevoie.
Citește mai mult  mașini de cusut marca de familie

Imediat, este necesar să se precizeze că, observând decolorarea strălucirii pe țesături, nu are sens să împiedice acest lucru în nici un fel. Opriți procesul este imposibil, cu timpul strălucirea, care este caracteristică produselor spandex, întotdeauna dispare. Acest lucru este valabil mai ales, de exemplu, costum de baie. Cel mai adesea acest lucru este suficient pentru câteva sezoane, deoarece vopseaua va dispărea rapid sub influența razelor ultraviolete. În acest sens, nu se recomandă uscarea lenjeriei de pe balcon sub o sursă deschisă de lumină, iar desenele decorative pe haine sunt mai bune pentru a demonstra cu iluminare artificială. În prezent, tehnologiile moderne au permis să reducă această lipsă de spandex, iar acum poate sta mai rezistent la soare, dar totuși merită să protejați produsul, dacă doriți să aprindeți cel mai mult timp.

De asemenea, este recomandat să clătiți un costum de baie cu apă curgătoare după înotul în piscină. Faptul este că orice piscină conține apă clorurată, care este reflectată foarte negativ în starea de baie de baie, deoarece este de obicei conținut în compoziția sa 20-25% spandex. Clorul distruge proprietățile elastice. După clătire în apă curată, costumul de baie trebuie să se usuce bine.

Recenzii

Cumpărătorii au reușit să aprecieze produsele create cu utilizarea spandexului. Feedback-ul pozitiv devine, de exemplu, tricotajul Kulir cu adăugarea de lycra. Potrivit cumpărătorilor, aceasta este o alternativă excelentă la țesătura de bumbac – produsul nu vă deranjează, nu are nevoie de călcat, păstrează forma originală pentru o lungă perioadă de timp. Cei care au fost capabili să testeze țesătura de scufundări, sărbătoresc caracteristicile excelente de performanță ale unui astfel de costum: materialul se potrivește cu figura, nu strălucește mișcarea.

Cumpărătorii apreciază un preț democratic, disponibilitatea largă a materialului și varietatea sa de culori. Mai ales de multe ori de îmbrăcăminte din spandex este ales ca un costum de Halloween sau costum pentru mascaradă de Anul Nou. Barbatii folosesc de obicei lucruri spandex pentru activități sportive, femeile sunt mult mai probabil să se întâlnească cu el în deturnarea de lenjerie și ciorapi. Scufundări și alte tipuri de țesături se deosebesc de dezavantajele. În lucrurile create prin conectarea vascoza si elastan, există un grad ridicat de fermentare.

De asemenea, cumpărătorii printre minusurile sărbători sărăcia inițială a facturii – o astfel de tinuta nu arata de prestigiu.

Pentru proprietățile spandex, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: