Riban: Caracteristici și subtilități

Riban: Caracteristici și subtilități

Ribanul este practic și popular cu material și este utilizat pe scară largă pentru coaserea hainelor și capacelor. Fabricul este o panza tricotată realizată folosind tehnica de tricotat a mașinilor.

Ce este?

Ribanul este considerat unul dintre cele mai populare tipuri de tricotaje și este un material de bumbac creat de tehnologia transversală de tricotat pe bază de fire duble de țesut. Ca urmare a acestei metode, ambele părți ale țesutului sunt pe deplin identice și arată ca o panza asociată cu o mică gumă. Facial și buclele nevalide alternează printr-unul, dând estetica materială și un aspect îngrijorat. Materialul este atât de elastic și elastic încât uneori se numește o bandă de bum.

Ribanul se numără printre materialele încruciștilor sau ale materialelor, iar fabricarea sa are loc pe mașini speciale de tricotat. Forma eliberării țesăturii sunt rulouri a căror lățime variază de la 55 la 130 cm. Cu toate acestea, în plus față de versiunea laminată a lui Riban este adesea fabricată de o metodă de tricotat circulară, cu formarea unui model deschis și de presare.

Varietatea de relief se realizează din cauza schemei speciale a alternanței faciale și a fiarelor, ceea ce permite obținerea unei cârpe frumoase cu o țesătură neobișnuită sau perforare.

Compoziție și proprietăți

Riban se referă la categoria țesuturilor naturale și 100% constă din bumbac. Cu toate acestea, fibrele artificiale adaugă adesea la creșterea domeniului de aplicare. Împărtășiți-le sunt de obicei mici și abia ating cinci procente. Includerile sintetice sunt reprezentate de asemănător, poliester, vâscoză și elastan. Prezența filamentelor sintetice dă elasticitatea Ribanului, o face plăcută atingerii și contribuie la conservarea formelor inițiale după spălarea produselor. Ribiba Îmbrăcăminte oferă un bun schimb de aer și nu dau corpului să se supraîncălzească în timpul șosetelor.

Cea mai rezistentă la uzură și durabilă este Riban cu asemănător și fir de cauciuc. Lucrurile cusute de la o astfel de țesătură se disting prin elasticitate maximă și sunt capabili să-și mențină formele originale, chiar și după mai multe stiluri. Densitatea ribanului este de 190 g / m2, care îi permite în proprietățile sale operaționale să ocupe un loc intermediar între interblocare și kashkorsa similar cu acesta. Un punct important în descrierea lui Riban este higroscopicitatea sa.

Materialul este capabil să absoarbă umiditatea eliberată de corp alocat și din cauza fibrelor sintetice, de asemenea, rapid și eficient. Această proprietate face Riban un material indispensabil atunci când coaseți îmbrăcămintea pentru copii și sport.

Avantaje și dezavantaje

Cererea ridicată a consumatorilor și un număr mare de feedback pozitiv cu privire la Riban Datorită unui număr de avantaje incontestabile ale acestui material.

  1. Țesătura nu provoacă reacții alergice, se caracterizează printr-o bună respirație și îndepărtează rapid transpirația.
  2. Datorită prezenței firelor sintetice și unui tip special de împerechere, materialul revine la formele sale inițiale chiar și în cazul întinderii severe.
  3. Ribanul de înaltă rezistență crește semnificativ durata de viață a lucrurilor și le permite mult timp să rămână atractivă. În plus, materialul nu este înclinat în plângerea și contracția, rezistentă la formarea de role și este capabilă să transporte numeroase bine spălate.
  4. Fabricul este absolut nepretențios în îngrijire, ușor de dispersat și nu necesită condiții speciale de depozitare.
  5. Proprietățile termostatului ridicat ale materialului se datorează prezenței în structura sa umplute cu aer micro. Din cauza cărora între corp și țesut, este creat un strat de aer, care asigură menținerea microclimatului optim confortabil. Ca rezultat, organismul nu se supraîncălzește în timpul exercițiilor și nu se află în stare de repaus.
  6. O paletă de culoare largă vă permite să implementați idei de design îndrăzneț și să le încarnați în viață atunci când creați colecții de uz casnic și uzură ocazională.

Cu toate acestea, împreună cu avantaje evidente, deficiențele de nervuri sunt încă. Printre minusuri trebuie remarcat rezistența scăzută la Burnout și lung (în comparație cu materialele sintetice) după spălare. Aceasta include, de asemenea, necesitatea respectării unor reguli la uscarea ribanului.

Vizualizări

Clasificarea Riban este produsă în două criterii, a cărei fundamentale este compoziția țesăturii. Pe această bază, se disting două tipuri de materiale: incluziuni naturale și sintetice. Prima specie este prezentată cu țesătură de bumbac 100% din care au coase glisoarele, pălării și bluze pentru sugari. Al doilea se numește Eraser și produsă cu adăugarea de fire sintetice. Pentru a mări proprietățile decorative ale țesutului, este adesea produsă cu inserții LUREX și deschideri și pentru a-și îmbunătăți calitatea de economisire a căldurii – cu dublu învelit.

Cea de-a doua caracteristică a clasificării Riban este metoda de colorare. În fabricarea îmbrăcămintei pentru nou-născuți este mai frecvent utilizată neîngrădită alb riban, în timp ce pentru cusut de zi cu zi, acasă și sport. Conform acestui criteriu, se deosebesc pânze netede și umplute.

Culoarea Riban arată destul de frumoasă și distinsă printr-o mare varietate de desene și nuanțe. Poate fi ambii imagini amuzante pentru copii, cât și dungi contrastante și modele geometrice.

Unde este folosit?

Cea mai extinsă sferă de utilizare a lui Riban este de coaserea îmbrăcămintei copiilor. Ponderea leului din sortimentul de vară și demi-sezon reprezintă lucrurile cusute din acest material universal. O astfel de preferință a producătorilor de îmbrăcăminte pentru copii este explicată de cerințele bune ale unor astfel de lucruri și de proprietățile lor operaționale ridicate. În plus față de modelele pentru copii, lenjeria de sex feminin și adolescentă se încadrează din Riban, decorarea produselor de deschidere, decorarea arcurilor și a inserțiilor frumoase.

Deseori, Ribanul este folosit pentru coaserea tricourilor, broaștelor și a sundreselor, precum și pentru fabricarea kiturilor sportive. Mai mult, pentru producția de modele de iarnă și demi-sezon, Riban este utilizat cu carcasa, ceea ce vă permite să obțineți foarte ușor și în același mod și de a respira hainele. De asemenea, de la Ribanuri puteți coase manșete și gulere pentru windbreaks și jachete, haine de casă și pijamale. În plus, tricotajul este foarte des folosit în producția de capace pentru copii și sport, textile de acasă și lucruri casual, precum și ca material de umplere atunci când procesează Gorlowin, manșetă și fără mâneci.

Cum să ai grijă de acasă?

Riban, ca multe alte tricotaje, se referă la o categorie de materiale suficient de nepretențioase și nu necesită condiții speciale pentru spălare și depozitare. Cu toate acestea, unele recomandări generale trebuie să fie în continuare. Acesta va ajuta cât mai mult posibil pentru a salva culoarea produsului și pentru a-și extinde durata de viață. Cu spălarea manuală, fricțiunea pe termen lung ar trebui evitată și este mai bine să utilizați modurile de „spălare delicate”, „țesături sintetice” sau „spălare rapidă”. În ciuda faptului că partea principală a țesutului este bumbac, nu este recomandat modul destinat spălării țesăturilor de bumbac. Temperatura optimă atât pentru spălarea manuală, cât și pentru spălarea mașinilor este de 30 de grade. Ca detergent, este de dorit să se utilizeze o soluție de săpun sau o pulbere de spălare pentru îmbrăcămintea copiilor sau țesuturi delicate.

Produsele de rotire produc, de preferință, pe viteza medie, iar cu o spălare manuală nu se încadrează prea mult. În acest caz, este mai bine să strângeți ușor produsul și apoi să-l spălați cu un prosop moale uscat. Datorită faptului că se usucă o lungă perioadă de timp, destinația optimă de uscare va fi aer curat. Cu toate acestea, cu lenjeria suspendată pe stradă, este necesar să ne amintim că Ribanul este predispus la Burnout la soare, deci pentru a evita pierderea rapidă a culorii, se recomandă să atârnați hainele în umbră. Dacă nu este posibil să strângeți lenjeria în locul umbriți, îl puteți transforma în afară.

De asemenea, va ajuta la salvarea culorii și luminozității feței. Uscarea broaștelor, tricourile, costumele sportive și sundresele ar trebui să fie efectuate pe o suprafață orizontală, pre-echipată cu o cârpă moale. În caz contrar, lucrurile se pot întinde, întoarce și își pot pierde forma originală. Hainele coase din Riban pe radiatoarele de încălzire sunt strict interzise.

Strângeți lucrurile din Ribanne recomandat fier vechi încălzit, Ceea ce corespunde, de obicei, la două puncte de pe autoritatea de reglementare. Călcarea ar trebui să fie făcută din partea greșită utilizând măturatoare moderată. Pentru articolele de zi cu zi și sport, o călcare verticală și o greutate pe greutate se va potrivi bine. Acest lucru vă va ajuta să încercați mai bine produsul și să protejați fibra de la expunerea agresivă la temperaturi ridicate.

Îngrijirea regulată și corectă, precum și o atitudine îngrijită și atentă față de îmbrăcăminte sunt capabili să extindă în mod semnificativ durata de viață a lucrurilor preferate cusute din acest material convenabil și practic.

Prezentarea generală a țesăturii Riban în videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: