Epocă

Epocă

Astăzi, stilul de epocă devine din ce în ce mai popular și în modă, iar în interior. Cu toate acestea, pentru a „încerca” el pentru el însuși, va trebui să fie clarificat exact ceea ce se află.

Ce este?

În general, cuvântul de origine franceză „Vintage” înseamnă tipuri de vin de înaltă calitate de anumite randamente. Pentru o vreme, acest termen a avut o singură interpretare, dar despre anii 1950 sa mutat în lumea modei. Primii ani sub vintage implică haine de aproximativ 30 de ani în urmă, care și-au păstrat aspectul prezentabil. Cu toate acestea, astăzi stilul de epocă există nu numai în lumea modei, ci și în designul de interioare, reamintind clasicismul cu elemente de retro și provenență, și chiar și în creativitate.

Stil de vintage în modă

Lucrurile de marcă în stilul de epocă sunt modele care arată moda din secolul trecut, adică secolul XX. Ei au un cost ridicat și necesită o anumită capacitate de a le purta, combinând costumele cu pantofi, accesorii, coafura și machiajul. Vintage autentic la prima vedere este capabilă să identifice doar un specialist. La astfel de lucruri, este obișnuit să includeți produsele emise în anii 20-80 din secolul XX și păstrați în stare bună până în prezent, Deși regula universală afirmă că vârsta de echipamente, pantofi sau accesorii poate fi de la 20-30 la 60-80 ani. Toți cei mai tineri aparține modă modernă, iar tot ce este mai în vârstă este considerată a fi antichități.

Există, de asemenea, o versiune pe care Vintage poate fi numită lucruri create până în anii ’60 din secolul al XX-lea, iar tot ce a apărut mai târziu trebuie să fie atribuită retro. Valoarea specială are îmbrăcăminte cusută la comandă într-o singură copie de către stilisti din acest lucru sau acea eră.

Astfel încât lucrul a fost recunoscut ca vintage, ar trebui să reflecte în mod viu stilul unei anumite perioade și chiar să fie un „Pisch” de modă, astfel încât această zonă nu poate, de exemplu, să atribuie rochia unui brand necunoscut adus de la un socialist fraternist republică. In cele din urma, Vintage nu poate fi o piață de masă ieftină: să recunoască starea „specială”, produsul ar trebui să fie de înaltă calitate. Ceea ce nu poate fi atribuit modului înalt aparțin unui concept mai larg – „retro”.

Este demn de menționat faptul că în mod modern este obișnuit să evidențiem două direcții de vintage: clasic și neevint. Primul este eșantionul de colecții de designer din ultimii ani.

Cel de-al doilea combină lucrurile create în timpul nostru, dar imitând produse de epocă selectate stil, tăiat și decor.

îmbrăcăminte

Hainele de epocă din fiecare deceniu de la 20 la 80 are caracteristici proprii.

  • Pentru primul deceniu Această perioadă se caracterizează prin rochii și fuste de stil simplu, lungime genunchi, cusute din satin, mătase sau catifea. Combinați-le confortabil cu vele și eșarfe.
Citește mai mult  Totul despre stilul nudului în haine și coafuri

  • În anii ’30, Glamour a venit la modă. Lucruri de epocă pe care ERA accentuează curbele figurii feminine, făcând o concentrare specială asupra taliei și a gâtului. Rochii la ieșire, cusute din țesuturi scumpe, trebuie decorate cu blană.

  • În anii ’40, femeile au ales lucruri practice și confortabile de nuanțe întunecate, ceva asemănător uniformelor militare. Confortul vine în prim plan, și, prin urmare, modelele sunt lipsite de o tăietură complexă și decor. De exemplu, poate fi jachete și rochii cu umăr și o talie subliniată, precum și rochii de tul până la mijlocul piciorului.

  • Lucruri 50s Foarte feminin. Cel mai adesea a fost fie o fustă luxuriantă cu o călătorie strânsă, fie o jachetă largă cu o fustă îngustă de creioane.

  • Următorul deceniu a fost marcat de apariția unei fuste minunate scandaloase care demonstrează picioarele deasupra genunchiului. În compania ei, la modă a început să cumpere sandale pe platformă, cizme de țărm și, desigur, cizmele de pe toc.

  • Selectarea dulapului în stilul anilor ’70, Nu puteți ajunge în jurul ghearelui, Tricouri verificate, pulovere deschise, jumperi cu modele etnice – adică, atributul stilului Hippie.

  • Rochii din anii 80 Tribute de respect pentru clasice: tăiat neted, nuanțe calm, imagini laconice. Cu toate acestea, adesea rigoarea este diluată cu un vârf sau bluză într-un stil ascuns. Îmbrăcămintea pentru recreere Acest deceniu, dimpotrivă, a fost ales în stilistul sportiv.

Când creați o imagine de epocă care nu este atașată la anumite date, trebuie să respectați mai multe reguli. Rochii nu ar trebui să se ridice deasupra genunchiului. De asemenea, alegeți exemplare mai bune cu mazăre mari mari, dungi contrastante sau modele florale. Pentru „transferul” în anii ’70, blugi cu o talie copleșitoare, sa prăbușit din șolduri sau genunchi.

Stilul de seară în stil Vintage ar trebui să fie creat din țesături rafinate scumpe, decorate cu o multime de decor și dantelă.

Trebuie să spun că stilul de epocă masculin este creat mult mai ușor decât femeia, deoarece în secolul XX un mod de sex masculin nu sa schimbat atât de mult. De exemplu, în anii 20, acestea au fost imagini tipice „gangster”, cu costume trickening și pălării de borsalino și deceniu mai târziu Toate aceleași costume, dar cu pantaloni largi și umeri de jachete. În timpul războiului, preferința a fost dată lucrurilor simple și practice, în timp ce în cele 50 de vestoane de modă de tăiere directă, legături înguste și pantofi de pantaloni. În anii ’60, bărbații au început să poarte jachete gratuite cu un singur braț, iar în anii ’70, de asemenea, redirecționați în stilul Hippie, oferind preferință blugi sfâșiată.

Pantofi

În iubitul de garderobă din anii 20-50 din secolul al XX-lea, pantofii de anticuri sunt întotdeauna prezenți pe un călcâi mic și, prin urmare, stabil, cu un nas rotunjit. Bărbații detectează adesea o pereche de Oxfords sau Lofer. Pentru a crea o imagine în stilul de 50 de ani, pantofii sunt selectați pe știfturi, iar pentru următoarea perioadă există deja modele pe tocuri stabile. În anii ’70 vor fi încălțăminte durabilă necesare pe o pană înaltă.

Citește mai mult  Creați o imagine a stilurilor pentru un băiat

Decorațiuni și accesorii

Când creați o imagine holistică nu poate face fără accesorii. Pălărie mică cu voal, ochelari într-un cadru neobișnuit, mănuși scurte din piele subțire – toate sunt simboluri ale uneia sau a unei alte ere. Nu faceți fără un număr de saci: un rucsac – o furtună transformată din anii 1970, pre-război ridicol cu ​​o broderie, un portofoliu în care setul de curățare a încălțămintei este ascuns și, desigur, chanel Genți de mână. Retrizerția și colierele mari, inelele și cerceii din pietre sunt cel mai adesea implicate. Excepțiile sunt stilul 70 – Hippie vă permite să țese în mod independent Baubles, să decorați coafura „Pigtail” de la panglică și fixați cureaua de piele pe gât.

Hairstyle

De asemenea, sunt selectate coafuri de epocă în funcție de decada selectată. De exemplu, pentru imaginile feminine de la începutul secolului trecut, tunsurile scurte curat sunt tipice, decorate cu bandaje. În anii ’30, buclele de la Hollywood au preferat să se facă și decade mai târziu – coafuri în stilul de pin-up. Anii 60 este imposibil să se supună fără stivuirea în vrac și anii ’70 – fără părul liber cu ornamente etnice.

În anii ’80, majoritatea fetelor au preferat curlurile curl sau făcând stivuirea pe termen lung.

Vintage și interior

Sub interior în stil de epocă, spațiul umplut cu elemente vechi sau elemente moderne sub anticului. Prin urmare, La plasarea camera, alegerea se face între copierea completă a situației din trecut și combinația de elemente vechi și moderne.

Mobila

Mobilierul de epocă include obiecte nu mai vechi de 100-150 de ani, dar nu sub 30 de ani. Cat este mai mic partid de eliberare, mai mare valoarea acestor elemente. Cu toate acestea, chiar și mobilierul care este produs masiv, se poate potrivi pentru un apartament într-un stil de epocă, în cazul în care demonstrează semnele distinctive ale epocii. Pereții sub antic, se obișnuiește să picteze nuanțe de vopsea pastel sau pot fi acoperite cu tapet de hârtie. Plafonul este permis să lase mai multe fisuri mici. Cu siguranță va trebui să renunțe la instalarea de blaturi masive de piatra, built-in lămpi și linoleum.

In dormitor, va fi necesar să se uite un pat antic greoaie, cu un baldachin sau un model mai simplu, dar cu un spate sculptat. În plus față de aceasta, este în valoare de instalarea scrin: doar din lemn sau alb cu scuffs. Atmosfera necesară va apărea datorită prezenței unui tabel de pansament cu o oglindă în cadru original,. În camera de zi este mai bine să rămânem la o eră, și nu se amestecă câteva. Accentul a camerei poate fi o canapea sau o canapea rară. În aceeași cameră, poate exista un fotoliu cu imprimeuri florale, o masă simplă de cafea și un raft închis.

Citește mai mult  Stil "Pop Art în îmbrăcăminte

În bucătărie în stil vintage, casca de lemn cu un fir, o masă ponosit și un frigider sub vechi, de exemplu, SMEG de brand. In proiectarea hol pentru depozitarea lucrurilor, sunt selectate din metal cu elemente forjat. În loc de una dintre dulapuri, puteți instala, de asemenea, un piept. În camera copiilor, este mai bine să nu exagerați cu detaliile, deoarece stilul de epocă se va dovedi a sublinia, doar suflarea tapetului floral și alegerea paturilor cu spate sculptată.

Decor

Pieptul Shabby destinat depozitării lucrurilor va privi în mod ideal înainte de pat. Ferestrele Boudar merită decorarea cu perdele de catifea, iar sub tavan fixați un candelabru de cristal. De la părțile miniaturale are sens să plaseze vase, case, cărți de vintage și statui mici. Pe pereți, desigur, ar trebui să existe picturi cu parcele pastorale. Când plasați o cameră de zi pe podea, puteți pune un covor mic și puteți închide imagini pe pereți. Apropo, este în această cameră că pomul de Crăciun a fost decorat pe sărbători, decorat cu bile și jucării vechi de Anul Nou.

Decorul principal al bucătăriei este cu siguranță feluri de mâncare și ustensile, borcane și figurine care au fost direct din secolul trecut.

Fără tehnologie modernă, desigur, nu faceți, dar este mai bine să o ascundeți în spatele clapetei de cabinet.

Stil în lucrare de ac

Vintage în scrapbooking este considerat aproape un stil clasic, fără de care este imposibil să se prezinte acest tip de creativitate. După cum puteți ghici, caracteristica sa este crearea artificială a antichității. Pentru produsele de resturi de epocă, se caracterizează prin folosirea culorilor maro închis, bej și alb-negru. Este foarte important ca acestea să nu fie luminoase, ci, dimpotrivă, înfundată, ca și cum o reamintire a erei stângi. La crearea de meșteșuguri, scuffurile, fisurile frumoase și marginile încurajate sunt utilizate în mod activ, iar foile de hârtie împreună cu fotografii sunt pre-îmbătrânite cu ceai, cafea, hârtie de emerație sau cerneală. În mod similar, albumele foto, jurnalele personale, cărțile poștale și cărțile de cadou sunt întocmite în scrapbooking.

Fă-o singur un produs de epocă va fi capabil să facă în decupaj. De exemplu, șervețelele decaprate în stilul Provence sau Khokhloma vor ajuta la eliberarea borcanelor pentru produsele în vrac, cutii și cheie. Decupajul poate fi folosit pentru a restabili vechile valize și chiar o manichiură în stilul francez. De fapt, alte sfere ale muncii de ac, de asemenea, nu își ocupă atenția „nostalgic”. Buchete „sub vechi” sunt adesea create din lut de polimeri, iar flori de tesatura de epocă sunt folosite pentru designul interior. În cele din urmă, este imposibil să uităm de textile: aculwomenul din întreaga lume an după an continuă tradițiile strămoșilor lor, creând perne de „vintage” și perne, cu picioarele și covoarele, precum și perdelele de masă și perdelele.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: