Aveți nevoie de drepturi pentru a controla bicicleta?

Aveți nevoie de drepturi pentru a controla bicicleta?

Lumea modernă este acută problema utilizării transportului ecologic. Poziția de lider din dreapta ocupă o bicicletă. În fiecare an, acest vehicul devine din ce în ce mai popular. Cu încărcătură extraordinară, deplasarea pe transportul cu două roți are avantaje explicite.

Și din moment ce persoana se străduiește în mod constant pentru îmbunătățirea articolelor din jurul lui, bicicleta nu a fost o excepție. Fiecare dintre noi cel puțin o dată sa întâlnit pe drumul „cal de fier” echipat cu un motor de benzină sau electric. În orașele mari există destul de multe dintre ele și aparțin participanților deplină în mișcare. Deci, trebuie să aveți o licență de conducere pentru a gestiona o astfel de bicicletă?

Ce spune codul rutier?

Permisul de conducere este, în primul rând, dovezile că o persoană care administrează în orice vehicul cunoaște regulile drumului, semnelor, marcajului și știe cum să aplice aceste cunoștințe în practică. În Rusia, pentru a conduce o bicicletă, drepturile nu sunt necesare. Cu toate acestea, cunoașterea regulilor de trafic este necesară simplă, în primul rând pentru viața și sănătatea ciclismului. Dar, din moment ce acest proces, nimeni nu controlează, puțini sacrificând pe transportul cu două roți, să cunoască toate semnele rutiere sau, de exemplu, regulile de rotație într-o răscruce nereglementată.

Puteți începe să călătoriți cu bicicleta de la orice vârstă, cel mai important, alegeți să faceți acest loc corect:

 • de la 3 la 14 ani – este permis să călărească trotuarul și numai în prezența adulților+
 • De la 14 ani și mai mult – puteți călători cu banda de ciclism a drumului, dacă nu, atunci cel puțin la dreapta sau în partea dreaptă a marginilor+
 • orice vârstă – Călărit permisibil pe „calul de fier” pe cicluri special echipate.

Când bicicleta devine un moped

Recent, bicicletele motorii au dobândit o popularitate specială. Această parte suplimentară facilitează în mare măsură gestionarea vehiculului. Acest lucru este deosebit de vizibil în timpul depășirii ascensoarelor și al diapozitivelor.

Motorul poate fi de altă putere și este de la ea că bicicleta este transformată în ce vehicul. Conform clasificării general acceptate, transportul cu două roți aparține unor astfel de categorii.

 • Bicicletă – conduce la mișcarea forței musculare, afectând pedalele, sub rezerva conservării echilibrului. Este permisă dotarea generatorului electric cu o putere de nu mai mult de 250 de wați. Viteza maximă este de 30 km / h.
 • Moped, Scooter, Electrovibic – Acestea sunt mijloace mecanice de mișcare cu un motor cu benzină cu un volum de până la 50 de cubi. cm. sau generator electric, puterea care variază de 0.25-4 kW. Viteza permisă – până la 50 kilometri pe oră.
 • Motocicleta – Puternic de transport pe două roți cu motor pe benzină mai mult de 50 cub. cm. în volum. Poate dezvolta viteza de 100 km / h sau mai mult.

Pe baza acestui fapt, se pare că o bicicletă cu o benzomotor sau un motor electric de putere medie este clasificat automat ca o motoretă.

biciclete electrice moderne

Interesul pentru acest tip de echipament este în creștere rapidă în contextul combaterii poluării mediului. Ca un tip de transport ecologic, este foarte popular, în ciuda costului relativ ridicat. Dintre avantajele pe care le este demn de remarcat nivelul de zgomot redus atunci când de conducere și posibilitatea de încărcare de putere mai mari incasari, care este suficient pentru a călători la o distanță de până la 70 km.

Dacă proprietarul bicicletei cu motorul electric încorporat consideră că va putea controla mijloacele tehnice chiar și fără a avea drepturi, să învețe regulile de trafic, el încă mai datorează. Cunoașterea codului rutier nu poate salva de la accident, dar va reduce această probabilitate de mai multe ori.

Caz în care sunt necesare drepturile?

Luând ca bază a acelorași reguli ale drumului, rezultă că bicicliștii ai căror transport este echipat cu un motor electric de la 250 la 4000 wați sau un motor de până la 50 de cubi. cm., obligat să aibă drepturi. Pentru astfel de mișcări, este furnizată categoria „M”. Dacă o altă categorie este deschisă – este doar plus. Acest fapt spune că o persoană care controlează bicicleta, este familiarizată cu regulile de trafic, semnele rutiere și, caz în care poate reacționa corect în caz de urgență.

Citește mai mult  Cum de a alege un scooter pentru un copil 3-4 ani?

Dar, pe de altă parte, există o singură nuanță. Inspectorul de poliție nu va putea determina vizual puterea motorului sau a volumului motorului. Pentru a trage concluzii cu privire la puterea motorului poate fi pe baza vitezei vehiculului.

În plus, puteți merge la controlul bicicletei cu ajutorul pedalelor. Dar acest truc nu va salva responsabilitatea, în cazul în care din cauza biciclistului neatent, un accident a avut loc.

Opțiunea optimă pentru iubitorii de plimbare cu bicicleta este o piesa speciala. Oricine le poate merge, nici măcar cu drepturi. Condițiile care trebuie să fie: cicliști respecte

 • au un bun vehicul+
 • instrumente de protecție de utilizare (casca, genunchiere si t. Ns..)+
 • Nu sta in spatele volanului unei biciclete într-o stare de ebrietate alcoolică sau narcotice+
 • Pentru transportul copiilor cu vârsta de până la 7 ani, asigurați-vă că pentru a utiliza scaune pentru copii+
 • Este interzis să efectueze lucruri prea grele sau de mari dimensiuni+
 • pe trecerea de pietoni să se deplaseze numai pe jos.

Experiența altor țări

Drepturile de conducere o bicicletă, iar cele mai comune, puteți obține în Letonia. Când un potențial ciclist transformă 10 ani, are posibilitatea de a trece un examen pentru obținerea unui document. În cazul în care de la 10 întrebări de examen cu cel puțin 8 răspunsuri sa dovedit a fi corectă, candidatul primește drepturi. În cazul în care răspunsurile incorecte mai mult – puteți veni la negativ, dar pentru acest serviciu va trebui să plătească o sumă simbolică.

Prezența sau absența drepturilor nimănui verifică în mod specific, acestea necesită numai dacă este săvârșită o infracțiune. Orice biciclist în Letonia până la vârsta de 12 este obligat să poarte o cască de protecție în timpul deplasării. Copilul, care a împlinit 12 ani, are dreptul de a decide – plimbare într-o cască sau fără ea. Adulții care au dreptul de a conducere alte vehicule pot administra în mod liber și biciclete.

Citește mai mult  MTB Bike 26 inch: Caracteristici și soiuri

În Germania, practica, de asemenea, emiterea de drepturi cu bicicleta. Acest lucru se face la școală, în clasa a 4. Școlarii cu un subiect separat studia regulile de drum, și apoi trece testele pentru testarea cunoștințelor învățate. Elevii, a trecut cu succes testul, înmânat solemn drepturile de a conduce o bicicletă. Cine nu a mers prima dată, puteți repeta procedura, este gratuit.

Pentru locuitorii din Germania, drepturile de ciclism au o valoare convențională. Nimeni nu le cere să aducă ei, și oricine poate merge în acest tip de transport, dar numai în locurile alocate pentru aceasta.

Fapte istorice

În Rusia, există o experiență în documentele care permit emiterea de conducere o bicicletă. În anii ’30 ai secolului trecut, toți bicicliștii ar fi trebuit să fie supuse înregistrării unui vehicul obligatoriu. După aceea, el a fost atribuit un număr, iar proprietarul a fost emis un certificat care conținea:

 • numele documentului, numele organismului care a eliberat+
 • număr de înregistrare+
 • Date Proprietar: fotografie, nume, prenume, patronimic, locul de reședință+
 • Extrase din regulile de circulație referitoare la bicicliști.

Așa cum sa demonstrat în practică, această inovație nu a adus rezultatele dorite. Cu numere de înregistrare în curând a existat o confuzie, și de la mersul cu bicicleta a trebuit să refuze.

Tot în perioada sovietică, și, mai precis, În 1989, în Belarus, au existat încercări de a face o examinare obligatorie a examenului pentru dobândirea posibilitatea de a merge în mod liber cu bicicleta. De asemenea, ei nu au fost încununate de succes. Dar place faptul că, în ultimii ani, datorită dezvoltării infrastructurii de ciclism, mortalitatea de cicliști într-un accident a scăzut uneori. Prezența spațiului special desemnat pentru conducere ajută la reducerea urgențelor rutiere.

Citește mai mult  Cât de mulți ani se poate o plimbare cu bicicleta pe drum și ce reguli trebuie respectate?

Principalul lucru în managementul de biciclete

   Pentru a respecta regulile de drum, ei trebuie să știe. Prin urmare, înainte de a merge pe un drum cu bicicleta, indiferent de disponibilitatea sau lipsa permisului de conducere, trebuie să explorați cu atenție codul rutier. Orice transport cu două roți – cu un motor sau fără – este un membru cu drepturi depline al mișcării. Dar, din păcate, nu toți șoferii auto aparțin bicicliștilor pe egal. Și pentru că bicicleta în nici un fel nu-și poate proteja proprietarul de șocuri, toată speranța este doar pe un răspuns rapid și respectarea regulilor de trafic.

   Oricum, o bicicletă cu un motor este un lucru foarte util care are mai multe avantaje decât defectele. De dragul plăcerii de a merge, merită să mergeți la o școală de șofer și să aveți dreptate. De la conversațiile pe care le vor introduce biciclete obligatorii, se vor desfășura cu mult timp în urmă, înseamnă că într-o zi se va întâmpla.

   Despre nevoia de bicicletă chiar de mai jos.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: