Clima și recreere în Muntenegru mai

Clima și recreere în Muntenegru mai

Muntenegru – o țară cu o moștenire tragică care astăzi învață să trăiască și să zâmbească într-un mod nou. Aici ele pot oferi o odihnă unic, magnific, care va lăsa o mulțime de impresii pozitive pentru întregul an.

descriere generala

Muntenegru – o țară cu un teritoriu mic într-o locație excelentă, care este situat între munți și Marea Adriatică. Centrul administrativ se află astăzi în Podgorica, ei „inima“ este situat în orașul Cetini, care are o istorie bogata.

De regulă, Muntenegru are patru zone microclimatice puternic desemnate care coincid cu caracteristicile peisajului. Vara temperatura + 24-26 grade, la scară redusă de temperatură – +10 C.

Aproximativ 660 de mii de oameni trăiesc pe o astfel de suprafață mică.

Limba oficială este sârbă sub forma unui alfabet latin. Acesta amintește atât etnic și Chernogorsky, care este utilizat pe scară largă de către oameni în viața obișnuită. Aici, cu mare respect și alții, inclusiv rusă și maghiară. În limba engleză, mai comunică în centrele mari, unde zona stațiunii este concentrată.

Separat, merită să se concentreze pe scrisoarea locală. Adesea, muntenegrenii sunt utilizați de chirilic, dar puteți vedea, de asemenea, un amestec de chirilică cu latină – o astfel de scriere a apărut de la momentul invaziei, când teritoriul Muntenegrului a fost sub controlul Italiei și Austria-Ungaria. Din motive istorice, religia a devenit o problemă pentru oamenii care locuiesc pe teritoriul Muntenegrului modern. Aici trăiesc ca catolici, care majoritatea și musulmani.

Pe teritoriul Muntenegrului, euro este utilizat deoarece țara este inclusă în zona euro. Puteți schimba cu ușurință bani pentru bani în banca de stat. Lucrări naționale în zilele de lucru între orele 10:30 și 14:00, comerciale – joi de la 8:00 la 15:00, precum și vineri (de la 8:00 la 13:00). Pe teritoriul există activități recunoscute în mod oficial casele de schimb valutar, unele dintre ele funcționează chiar și la sfârșit de săptămână, și o parte – direct în hoteluri.

Cu toate acestea, în Muntenegru, va fi dificil să plătească pentru bancnote și călători, astfel cum acestea sunt acceptate numai în capitală și în zonele de schi.

Vreme

Mai nu este cea mai caldă lună în Muntenegru, deoarece temperatura este similar cu începutul primăverii pe teritoriul sudul Rusiei. În Budva această lună în dimineața este adesea acoperit de nori, deși ploile sunt incredibile. Soarele pare mai aproape de cina, temperatura maximă a aerului, plus – +22. În timpul nopții, scade la marca în +7 e, de aceea este în valoare de haine luare cald cu tine. În iuta, este încă rece Tivat și chiar ar putea avea nevoie de o jachetă.

Citește mai mult  Revizuirea plajele din sat New Light în Crimeea

Este încă devreme să înoate în mare, deși unele și în apă + 16 grade se simt minunat, astfel încât să puteți întâlni de multe ori turiști pe plajă. Nu va fi mult pentru timpul de bronzare: soarele nu diferă în mare activitate, și nu atât de des apare din cauza nori.

Până la sfârșitul lunii mai, vremea începe să favorizeze mai mult în vacanță pe plajă, temperatura aerului crește treptat, dacă te duci aici, este mai bine în această perioadă.

Suveniruri

În timpul călătoriei, pe care doriți întotdeauna să ia o bucată de locul tău iubit cu tine. Oamenii sunt transportă vin frumoase din Muntenegru, acesta poate fi uscat sau semisezon Vranac și krstac alb. Există un built-in producția de vodca de fructe în țară, la fel ca în toate regiunile mediteraneene. Puteți cumpăra, de asemenea, vodca „Krunak“ sau „pierdere“.

Suvenirul principal al Muntenegrului este Capa – o pălărie rotundă, cu un sângeros-roșu imaginar. Acest subiect este foarte simbolic: margine neagră este de durere de la maiestatea pierdut, și culoarea sângeroase-roșu – sânge vărsat în locuitorii acestor locuri pentru o istorie lungă și nu întotdeauna fericit, și cinci fire de par de aur sunt notate cinci sute de ani de jug și asuprire.

De asemenea, pe pălăria puteți vedea crucea și vechea stemă sârbă de arme sau un vultur cu dublu cap, pe pieptul al cărui piept este un scut cu un leu. Aceasta este stema Muntenegrului moderne.

Tinand cont de faptul ca Țara montenegro – ortodoxă cu un nivel ridicat de religiozitate, pe teritoriul său există numeroase mănăstiri și altare, Prin urmare, puteți găsi cu ușurință ca un farmec de suvenir în formă de icoane, cruce sau lanțuri.

Având în vedere că Muntenegru este aproape de Italia, atunci ei aduc haine de înaltă calitate ale designerilor italieni. prețurile locale sunt semnificativ mai mici decât în ​​Italia, care este, dacă se dorește, puteți cumpăra lucruri de o calitate excelentă la un cost accesibil.

gătit

Pe teritoriul țării bucătărie uimitoare și ușor. Nu sunt obișnuiți să utilizeze produse exclusiv ecologice, astfel încât produsele alimentare este atât de gustoase. Asigurați-vă că pentru a încerca nu numai vinuri locale, dar, de asemenea, Newshchsky gunoi – carne delicatețe, șuncă uscată, care se pregătește pentru diferite rețete.

Dacă doriți să încercați imediat cele mai bune preparate din carne dintr-o dată, atunci este necesar să se dispună mezo – antena în restaurant, care conține cârnați prăjiți asortate, o kitlet și alte produse.

Citește mai mult  Kachi Calon în Crimeea: Caracteristici și locație

Nutriție în Muntenegru este relativ ieftin. De exemplu, produsele alimentare fără fructe de mare va costa o medie de 8-15 de euro, și cu fructe de mare – aproximativ 20-25 de euro. Cele mai căutate feluri de mâncare sunt preparate în orice moment al anului, deja în restaurante pot accepta în mod activ oaspeții.

Transport

De obicei, oamenii ajung în Muntenegru pe calea aerului prin. 2 aeroporturi internaționale în Tivat sau Podgorica. Țara are, de asemenea, propriile companii aeriene naționale din Muntenegru Airlines, dar zborurile lor zboară mai des în țările vecine.

Ramura feroviară întinsă de la nord la sud de țară și duce la Belgrad Sârb. Avantajul său indiscutabil este o vedere uluitoare în afara ferestrei, și anume: Lacul Skadar, Piscinele River Zeta, Tara, Morach, care se îmbină între grupul de munte Sinyavin și Belasitsa. Puteți estima avantajele lor în luna mai, deoarece natura este deja mulțumită de colorarea ei.

În plus, există trenuri suburbane sau de transfer, dar nu au o rețea extinsă, astfel încât autobuzele sunt mai populare aici. Pe coasta Mării Adriatice, în special între orașele stațiunii, mai multe transporturi rutiere, care este în mâinile private. Biletele de autobuz sunt cumpărate direct de la șofer.

Puteți lua întotdeauna un taxi sau puteți închiria o mașină. Probabil, aceasta este cea mai bună opțiune pentru a vedea minunat și pitoresc Muntenegru mai. Potențialul conducătorul auto trebuie să fie între 21 de ani, experienta de conducere – cel puțin trei ani.

Prețul de multe ori nu include o taxă suplimentară în valoare de 17%, de asemenea, nu uita de prima de asigurare – aceasta variază de la 5 la 9 euro pe zi.

Obiective turistice

Caracteristica principală a Muntenegrului este orașele de epocă confortabile, cu bobinaj străzi înguste, în cazul în care politicos și cetățenii binevoitori sunt întotdeauna fericit să se întâlnească în magazine mici. În acest loc, greacă, culturi bizantine, turcești și romane, încorporate în arhitectura elegantă a vechi Budva și în alte orașe, strâns interconectate.

Mulți turiști sunt mândru de Sf. Ștefan Island – El este cea mai renumita stațiune Budva Riviera, care a primit numele în onoarea patroanei a rezidenților Chernogort. Aici este o cetate pitoresc, care în cele din urmă a fost transformat într-un hotel. O mică insulă stâncoasă, cu plaje roz atrage celebrități din întreaga lume, pentru că aici vă puteți bucura de liniștea și pacea. Pe piatra lui căi îi plăcea să meargă Principesa Margareta, Sophie Loren, Claudia Schiffer si multe altele.

Citește mai mult  Alegerea schiuri pentru copii pentru copii de la 3 ani

Sfântul Ștefan este conectat la coasta carname subtile, în partea de sud a cărei stațiunea Petrovac răspândire. Frumos Bay, în cazul în care se află, grădini de măslini și păduri de pini a făcut un loc ideal pentru cei care au venit în țară mai. natura atractiv, plaje de nisip moale Petrovac și Lucita, castel venețian vechi și numeroase biserici, printre care și cafenele confortabile se ascund – toate acestea creează o atmosferă unică romantică.

Iubitorii de istorie recomanda pentru a vizita Cetini mai. Orașul este situat la poalele muntelui. Muntenegrenii ei înșiși un simbol de onoare, curaj și dragoste de țară ia în considerare. Odată ce Cetinje a fost, de asemenea, biserica din Muntenegru și bastion al rezistenței la jugul turcesc. Astăzi este un oraș muzeu, în cazul în care există o colecție conservat bine de arme.

În Cetinje moaștele mănăstirea Sf. Petru Cetinje, partea a Sfintei Cruci și sabie brațul lui Ioan Botezătorul.

Ascuns de nori plutind în munții din închisoare – un sanctuar al Muntenegrului. Mănăstirea a fost construită în secolul al XVII-. Chiar și astăzi, catolici, ortodocși și musulmanii vin din întreaga lume pentru a găsi vindecare aici pentru trupul și sufletul. Ostrog este situat la 40 kilometri de Podgorica, înconjurat de vârfuri de munte dure, împotriva cărora sali din piatra alba, pare să plutească literalmente în aer.

O altă minune naturală – UNESCO Reserve Durtomir. În luna mai acolo de așteptare pentru vârfuri de munte, lacuri glaciare, canioane magnifice, trasee turistice marcate. De asemenea, călătorii se pot bucura de vizitarea stațiunii Ado Boyan. În plus față de faptul că este centrul nudismului, aceasta este, de asemenea, o zonă ecoclimatică specială, care a apărut datorită vieții plantelor subtropicale turbulente, o varietate de faunei sălbatice și fuziunea apei proaspete dintr-o Boyana cu o sare a Marea Adriatică.

Locul frumos unic în Muntenegru, care trebuie vizitat – este orașul. Este o piață bogată cu numeroase produse locale: pește, date, ciuperci, măsline și multe altele.

Un număr mare de carnavaluri și festivaluri care au loc în fiecare an, dau acest loc un fel de farmec.

Este greu de imaginat o excursie la Muntenegru în luna mai, fără a vizita Budva. Cetatea veche a cetății din oraș nu au o furtună. În noul oraș, Budva a plasat acasă pentru turiști și restaurante scumpe unde vă puteți bucura de fructe de mare excelente. Există, de asemenea, o plajă slavă legendar.

Pe argumente pro și contra de vacanță în Muntenegru, a se vedea video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: