Descrierea cabana de Stamboli în Feodosia (Crimeea)

Peninsula Crimeea este renumită pentru istoria sa veche, variind de la coloniile antice grecești, precum și numeroase monumente arhitecturale de timp ulterior. Unul dintre ei – data Stamboli în Feodosia.

Istoria originii

Palatul frumos din basmul de Est, care este un card de vizită al orașului Feodosia, este cunoscut ca data de Stamboli. Care a fost acest om cu un nume de familie neobișnuit?

Joseph Veniaminovich Stamboli (Karaim de naționalitate) a fost unul dintre cei trei fii ai producătorului de tutun din Crimeea. După moartea tatălui său, el a devenit front al prosperă, aducând venitul solid al întreprinderii. La începutul secolului al XX-lea, el a conceput să construiască o cabană lângă mare ca dar pentru soția sa în cinstea celei de-a zecea aniversări a nunții.

A proiectat clădirea și a condus lucrările de către operele arhitecturilor Sf. Petersburg Oscar Vegerner. Clientul a intervenit în mod repetat în acest proces, a făcut modificări ale stilului, elemente ale decorării externe și interioare. Construcția a fost efectuată între 1909 și 1914 și a costat o sumă solidă – mai mult de un milion de ruble.

Cu toate acestea, familia nu se va bucura de noua casă nouă. Șocurile revoluționare și războiul civil au început să forțeze antreprenorul să renunțe la tot și să părăsească Rusia. Stamboli cu soția sa și două fiice s-au mutat în Turcia, iar apoi în Franța, unde a ocupat și comerțul.

Conacul a fost mai întâi jefuit complet și apoi a schimbat mulți „proprietari”. La scurt timp după revoluție, casa a vrut chiar să demoleze.

În primul rând, în 1920, a existat un departament local al comisiei de urgență al tuturor-rus, atunci a existat un sanatoriu. În timpul marelui război patriotic, când Crimeea a fost ocupată de fasciști, vila sa adaptat sub spitalul german.

După război aici a fost o tabără pionier, iar în 1952 un sanatoriu a fost organizat din nou. Din 1984, un centru de droguri a fost localizat în clădirea.

Citește mai mult  Toate echipamentele de schi

După prăbușirea Uniunii Sovietice în viața monument de arhitectură, ori grele a început. Pe parcursul perioadei anilor ’90, istoria conac a fost foarte trist – el a primit mai multe daune decât revoluția și toate războaiele. Aici, banca, hotel, restaurant de elită sub semnul corespunzător – „dacha Stamboli“ a lucrat aici.

Numai în 2013, oamenii nu indiferenți au realizat o decizie de a crea un muzeu, dar cabana la acel moment a fost, se poate spune, într-o stare destul de mizerabil.

Situația sa schimbat după ce Republica Crimeea a devenit o parte din Federația Rusă. Reparații generale și de restaurare pe scară largă Guvernul enumerate de 150 de milioane de ruble. Multe detalii de interior a trebuit să fie restaurate folosind datele de arhivă și vechi (timp de pre-revoluționară) Fotografii.

Descrierea palatului

Stilul arhitectural al casutele Stamboli pot fi descrise ca fiind moderne cu mauritană și elemente orientale. De asemenea, este similar cu asemanarea cu Mausoleul indian Maharajahul și parțial, cu moschee si minarete. Toate acestea, împreună cu un decor bogat, face ca aspectul construirea ca un palat magie din basme arabe.

Suprafața sa totală este un pic mai mult de 1.500 de metri pătrați.

Complexul este format din două etaje și include un turn de patru nivele, minarete, cupola, terase acoperite, coloane. In interiorul casei este decorat cu zăbrele ajurata, stuc, aurire, sculptură în lemn și piatră, mozaic. Arches au o formă în formă. La etajul amenajat un parchet scump cu un model de specii de arbori valoroase, usi masive, din lemn, acoperite cu sculpturi. Ferestrele mari oferă o vedere magnifică a mării și a terasamentului. În jurul cabana, parcul este rupt, în cazul în care se păstrează arbori de epocă.

Schema interna constă dintr-un număr mare de camere de cel mai divers scop. Aici a fost biroul gazdei, mai multe camere de zi, holuri, dormitoare, pentru copii, grădină de iarnă cu fântână arteziană, restaurante și numeroase spații economice.

Interiorul produce o impresie puternică datorită amestecării de stiluri, iar predominantă este de Est.

În ciuda poveste de consiliere furtunoasă, aspectul palatului a fost păstrat aproape în forma sa originală. În 1952, au fost efectuate reparații nesemnificative.

Ceea ce este interesant acum?

Începând cu 2013, clădirea dispune de un Centru de Marea Neagră pentru cercetarea subacvatică și muzeul de arheologie subacvatică. Expozițiile prezintă cele mai interesante artefacte găsite la examinarea fundului Mării Negre în zona de apă de coastă din jurul peninsulei din Crimeea și aparținând celor mai diferite epoci istorice și țărilor.

Citește mai mult  Plaja Mogren din Budva (Muntenegru)

Aici sunt vechi amfore grecești, cioburi de vase din ceramică, ancore, monede, detalii de clădiri de nave, arme, bijuterii, decoratiuni, reviste de nave și alte documente.

Arheologia subacvatică ca știință a provenit mai întâi cu aproximativ o sută de ani în urmă în Crimeea, în Fedosia. După o perioadă grea de declin în anii nouăzeci și începutul anilor două mii de ani, lucrarea este reluată, iar acum tinerii oameni de știință au în continuare cu succes predecesorii lor.

Recent, centrul a fost înmânat un grant de la Societatea Geografică Rusă. Datorită acestui fapt, este planificată creșterea zonei de cercetare. Și, de asemenea, posibilitatea de a folosi voluntari. Au fost elaborate proiecte de expeditii arheologice submarine noi, inclusiv studiul orașelor scufundal timpurile din antichitate, precum și nave moarte.

Angajații Centrului găsit în Franța descendenții dinastiei și de sprijin de contact Stamboli cu ei.

În 2016, o reconstrucție pe scară largă a început în muzeu și în zona înconjurătoare. Site-uri de urgență au fost eliminate și actualizate, site-urile de urgență au fost eliminate, au fost restaurate unele elemente de decor decorativ. În parcul adiacent, locul de muncă este, de asemenea, a avut loc. Dar pentru sezonul de vară 2019 planurile complexe pentru a începe să primească vizitatori din nou.

Frumoasa dacha Palace este o perla, atracția principală a orașului Feodosia. Numeroși turiști care vin la Crimeea, cu admirație inspectează această capodoperă arhitecturală.

De asemenea, sunt organizate excursii de grup, pe care istoria construcției de vile, soarta sa ulterioară, se dă o trecere în revistă a exponate de muzeu moderne.

Cum se ajunge la monumentul?

Adresa – Avazovsky Avenue, 47A. Este aproape în centrul orașului.

Citește mai mult  Caracteristici de recreere în Orlovka în Crimeea

De la stația de autobuz puteți merge pe jos (distanta de doi kilometri): sud, în primul rând pe ul. Fedko, apoi se prăbuși pe ul. Ulyanova și du-te la intersecția cu. Aivazovsky, în cazul în care să se îndrepte spre sud. În aceeași direcție, microbuze numărul 2 și 2a, în mod regulat, cu un interval de zece minute. Trebuie să te duci afară la strada Leasting Street. De la ea de repere arhitecturale aproximativ trei minute de mers pe jos.

Gara este, de asemenea, aproape, de la el, înainte de cabana, mersul pe jos mers pe jos va dura aproximativ douăzeci de minute, trebuie să treacă prin Aivazovsky Avenue. Puteți lua autobuzul: din cartea „carte“ la cinema „Ucraina“. Calea de la el la monumentul nu va dura mai mult de patru minute.

Turiștii care călătoresc pe o masina personala va profita mai bine harta localității pentru a alege cea mai convenabilă rută.

În Crimeea, sărbătorile vin de obicei din aprilie-septembrie. Cu toate acestea, pentru a vizita muzeul, acesta va fi potrivit pentru orice moment al anului.

Cabană Stamboli în orașul Feodosia nu este doar o capodoperă de abilități arhitecturale, celebrarea de stiluri, interioare de lux și cea mai bogată poveste, dar acum, de asemenea, o colecție de artefacte ridicate de specialiști Submariner din fundul mării, precum și a cele mai multe deschideri interesante de arheologi care ajută într – un mod nou a se vedea și evalua evenimentele istorice ale țării noastre (atât în trecutul îndepărtat și într – un timp relativ recent).

Ajuns să se odihnească în Crimeea, în Feodosia, cu siguranță, trebuie să programați o vizită la dacha-palatul Stamboli. O astfel de cunoștință va lăsa impresii indelebile și amintiri plăcute.

Vizualizați Palatul de Stamboli mai aproape Puteți în următorul videoclip.

Ed / puuke9cnhgg?Modestbranding = 1 & Iv_load_Policy = 3 & Rel = 0 „Clasa =” Lazyload „>

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: