Insecte Crimeea: Tipuri și habitate

Peninsula Crimeea este în mare parte faimos pentru climatul favorabil și natura. O astfel de combinație de a condițiilor externe contribuie la faptul că un număr mare de cele mai diverse insecte vii de pe acest teritoriu. Iar dacă unele dintre ele produc o impresie pozitivă asupra unei persoane (de exemplu, fluturi), apoi alții, dimpotrivă, poate avea un impact negativ. În plus, există un număr mare de insecte periculoase și periculoase pe teritoriul peninsulei.

Informații generale

În general, dacă vorbim despre compoziția totală a insectelor, care trăiesc în Crimeea, Oamenii de știință alocă de obicei mai multe grupuri mari:

  • Twit-fabricat – Ele sunt reprezentate de astfel de insecte, cum ar fi muște, țânțari, moshcars, orb și t. D.+
  • Czeeshechy – reprezentanții echipei tipice sunt molii și fluturi+
  • Refordmill – de exemplu, furnici, viespi si albine+
  • Tough – Gândaci ai unei varietăți de specii+
  • semi rigid – să-i, în primul rând, sunt bug-uri.

Grupurile listate reprezintă majoritatea absolută a insectelor care trăiesc pe peninsula (aproximativ 95%). Restul de 5% este reprezentată de specii raree și mici – de exemplu, acestea sunt libelule sau mantis.

principalele specii

În Crimeea locuiește un număr mare de insecte. Dar nu ar trebui să se teamă imediat, deoarece mulți dintre ei nu numai că nu au proprietăți periculoase, ci și dimpotrivă, pot beneficia de o persoană.

Fluture

În Crimeea, există o varietate mai mare de insecte ale acestei specii. Deci, cel mai mare fluture din peninsula este fluture pere sau peachanag. Nu este inferior în dimensiunea de insecte cu nume Mahar, Podaliria, Polixen. În afară de faptul că Astfel de creaturi au dimensiuni deosebit de mari, modele bizare și neobișnuite pot fi, de asemenea, observate pe suprafața lor.

În plus față de speciile de mai sus, în republică sunt comune Butterfly-brahniki mai multe specii. Deci, aici puteți vedea stejar și reprezentanții oleandri, precum și insectele cu numele neobișnuit „mort cap“.

Gândaci

Cele mai frecvente sunt gândaci Rhinder și gândaci de cerb. Deci, prima vizualizare este considerată destul de rare. Hornul se observă numai la bărbați, iar dimensiunea medie a gândacului de acest tip este de aproximativ 5 centimetri. Shell-ul are un luciu strălucitor, și burta este acoperit cu par scurt. În ceea ce privește gândacilor-cerb, este cel mai adesea găsit în munți și păduri.

Insigne

Cu adevărat misterios, și, prin urmare, și mai impresionante sunt insecte de Mantis. Ei au dimensiuni destul de mari și sunt în măsură să ajungă la 7 centimetri lungime. Și este important de remarcat faptul că femeile sunt, de obicei, în mod semnificativ mai mari decât masculii.

culoare date de insecte pot fi destul de diversă. În primul rând depinde de habitatul animalului. Dacă vorbim despre indicatorii medii, atunci culorile mantomol este prezentată în diferite nuanțe de verde și maro. Pe teritoriul Crimeea, este locuită o varietate foarte rar de Mantis – Empeus dungi.

insecte periculoase

Trebuie spus imediat că un număr mare de insecte rare trăiesc pe teritoriul Crimeea, care poate fi periculos pentru o persoană la un grad sau altul. În ciuda acestui fapt, chiar și cele mai reprezentative otrăvitoare nu sunt în mod fatal periculoase pentru organismul uman. Luați în considerare o descriere a celor mai grupurilor comune și detașamentelor.

Țânțari

Acești reprezentanți ai faunei sunt cunoscuți nu numai pe teritoriul peninsulei din Crimeea, ci și dincolo de mult. Țânțarii sunt adesea numiți țânțari. Dacă vorbim despre diferențele sexuale în datele animalelor, atunci inconvenientele mari față de o persoană creează un țânțar de sex feminin, deoarece sângele uman este necesar pentru a efectua funcția de reproducere. În același timp, bărbații nu mușcă oamenii – se hrănesc cu alimente de legume – Nectar de flori.

Trebuie remarcat faptul că Aproximativ 40 de soiuri de țânțari locuiesc în republică. Și cea mai mare activitate în raport cu oamenii pe care îi arată în primele luni de luni. Consecințele mușcăturilor de date de insecte pentru o persoană nu sunt hărțuibile, totuși, o serie de inconveniente reprezintă. Astfel, zona pe care mușcăturile de țânțari se vor spăla și vor fi dorite, în cazuri rare, umflarea se poate dezvolta (în special în prezența reacțiilor alergice).

Pentru a scăpa de consecințe neplăcute, este necesar să neutralizați locul de mușcătură, precum și să luați un agent antihistaminic. În plus, măsurile preventive vor fi la fel: puteți utiliza diverse spray-uri și unguente pentru piele, și pentru a curăța camera de tantari, este recomandat să utilizați fumigators special destinate.

Horshi, viespi și albine

Aceste insecte din Crimeea sunt reprezentate de mai multe specii, și unele dintre ele datorită rarității lor sunt enumerate în cartea roșie. Ca regulă generală, o mușcătură de astfel de insecte nu este periculoasă, dar poate provoca durere neplăcută. Într-un mod diferit, situația este în legătură cu acei oameni care suferă de intoleranță și alergii. Deci, ele pot avea simptome cum ar fi umflarea, greață, și chiar respirație dificilă. în plus Deosebit de periculoase sunt bitte în câmpul feței și gâtului.

Pentru a procesa locurile de mușcătură, ar trebui utilizate sare sau soluții de alcool. De asemenea, atunci când mușcătura, se arată că ia un antihistaminic.

Orb

O altă categorie a celor mai periculoși oameni și locuitori de pe teritoriul Crimeei sunt orbi. Cazul devine mai complicat de faptul că faza activității lor cade doar pentru vară, când un număr mare de turiști și vacantori ajung pe teritoriul Peninsulei.

În esența sa, Blindfold – acestea sunt muștele care au dimensiuni mai mari. Ele sunt sânge. Mai mult, ca și în cazul țânțarilor, mai agresivi în relație cu omul sunt tocmai femele. Mai ales numeroase acumulări ale acestui tip de insecte pot fi găsite în zona diferitelor rezervoare.

Mușcăturile de insecte sunt destul de dureroase, Dar non-periculos. PERICOL reprezintă celălalt: persoanele care sunt alergice la insecte saliva, după o mușcătură, pot cădea în șoc anafilactic, deci nevoie imediat de îngrijire medicală. În plus, este necesar să se ia în considerare acest lucru orbitorul tolerează un număr mare de boli, de exemplu, ulcerele Siberian și Tularevia.

Alte clayistonogie

În plus față de insecte, alte ființe sunt locuite în Crimeea (artropode, în formă de păianjen, multi-vârf, ceea ce poate dăuna omului. Mai ales acestea pot fi găsite în munți sau în stepeuri.

Karakurt

Numele oamenilor și mai faimos Spider Karakurt – „văduvă neagră”. Aceste artropode posedă un număr mare de otrăvire (mai ales femele). Mai ales ridicată concentrația de otrăvire în corpul de păianjen se găsește în timpul perioadei de reproducere. Mușcătura acestei creații este foarte periculoasă: poate provoca moartea.

Din proprie inițiativă, păianjeni nu va ataca, ei musca numai în cazul în care amenințarea se apropie. După muscatura, victima se simte durere acută în abdomen, piept si lombare. În plus, efectele secundare includ respirație dificilă, amețeli și greață. Asigurați-vă că pentru a face apel la medic, iar asistența medicală ar trebui să se recurgă cât mai curând posibil.

Skolendra

Este demn de remarcat faptul că acest reprezentant al artropodelor are un aspect destul de neplăcut. Culoarea poate varia în intervalul de nuanțe aurii și măslini. În ceea ce privește dimensiunea, în lungimea scolenders de multe ori ajunge la 15 centimetri. De-a lungul întregului corp al articraft, labe scurte sunt situate, iar pe cap se poate vedea cu ochii rotunzi și misiuni lungi.

insecte speciale de activitate arată pe timp de noapte. Începe să-i atace numai în cazul, În cazul în care simt agresiune. Puneți scroll-uri de mușcătură instantaneu și se umflă. În unele cazuri, după mușcături, pot apărea convulsii sufocărilor. Caracterizat, de asemenea, printr-o creștere a temperaturii corporale și a erupției cutanate.

Mite

23 tipuri de căpușe trăiesc în peninsula și 4 dintre ele sunt purtători de boală periculoasă – encefalită. Cele mai frecvente habitate sunt iarba și arbuștii mici. Cel mai adesea, artropodele sunt atacați de turiștii în timp ce se relaxează în natură și picnicuri.

Dacă ați fost mușcat de o bifă, atunci ar trebui să fie eliminat imediat. Se poate face pe cont propriu fie prin contactarea medicului. A doua opțiune este mai preferabilă, deoarece în acest caz, în condițiile de laborator, bifarea este examinată cu atenție pentru a identifica faptul dacă a fost purtător de encefalită și dacă această boală se confruntă.

Astfel, am reușit să ne asigurăm că flora Crimeea este destul de variată și interesantă. Merită să ne amintim că, împreună cu insecte utile și frumoase aici, puteți întâlni pe cei care pot fi periculoși pentru oameni. În acest sens, ar trebui să fie deosebit de atenți în natură și în cazul mușcăturilor insectelor necunoscute pentru dvs. – consultați imediat un medic.

Mai jos puteți viziona un videoclip despre cele 6 tipuri de insecte cele mai periculoase din Crimeea.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: