Intrarea la Muntenegru: Care sunt regulile și dacă Viza este nevoie de ruși?

Intrarea la Muntenegru: Care sunt regulile și dacă Viza este nevoie de ruși?

Țările peninsulei balcanice sunt oarecum diferite de cele mai multe state europene, în sensul că politica lor de vize poate varia destul de des. Luați același Muntenegru – nu cu mult timp în urmă a vrut să intre în numărul țărilor Schengen, dar apoi și-a schimbat mintea și a decis să se concentreze asupra nevoilor turiștilor care nu doresc proceduri inutile de viză. Având în vedere că pentru mulți dintre concetățenii noștri, această țară este foarte interesant ca un loc de vacanță, este în valoare în detaliu modul de a obține în mod legal în această țară.

Reguli pentru vizita țara

Pentru cetățenii din Rusia și alte state, Muntenegru invocă aceleași reguli de vizitare ca orice altă străinătate. În primul rând, este nevoie de un pașaport străin, al cărui timp de încă nu a expirat, dar nu pot primi o viză cu o vizită pe termen scurt, în general. Biletul de întoarcere este aproape întotdeauna verificată de către polițiștii de frontieră, să fie pregătit să-l prezinte. Copiii au nevoie să introduceți fie cu ambii părinți sau cu o rezoluție notariala a uneia dintre ele (fie ambele) că o persoană nu este împotriva plecarea copilului din țară.

Un animale de trecere a frontierei, un pașaport veterinar este necesară și documentația care să confirme vaccinarea în timp util, în timp ce ciobire în lista de cerințe obligatorii nu este inclusă. Cei mai mulți turiști ajung în Muntenegru prin Podgorica și Tivat aeroporturi, dar dacă ai ajuns cu mașina, Avem nevoie de un permis de conducere a unui eșantion internațional sau rusă, precum și de asigurare internațională.

Polițiștii de frontieră sunt uneori rugați să arate rezervare la hotel sau turistic voucher, dar un călător fără viză nu mai intra mult de 30 de zile, aceste cerințe sunt, de obicei nu sunt permise.

Trebuie remarcat faptul că de neobișnuit Muntenegru ca cele mai multe cafenele: polițiștii de frontieră locale sunt încercări de dezaprobare trata de a aduce în țară orice produs alimentar. Dacă dintr-o dată aveți de gând să treacă frontiera într-un fel sau altul cu orice valori istorice, va trebui să pre-a primi o permisiune specială din partea autorităților locale.

Dar pentru bani în numerar, această țară, spre deosebire de multe altele, nu impune restricții – ajung cel puțin cu o valiza. Ca multe alte state, Muntenegru nu permite un număr mare de bunuri accizabile din străinătate din străinătate din străinătate. Din băuturile alcoolice ca dar, puteți să nu aduceți mai mult decât un litru de ceva puternic, pentru că vina volumul pervolorat este crescut la două litri. Fumătorii pot purta cu ei un maxim de 200 de țigări pe persoană, pentru trabucuri limita este de 50 bucăți pe adult.

Condiții de viză

Din 2008, un regim simplificat de vize a fost de lucru pentru cetățenii Federației Ruse din Muntenegru, care permite intrarea fără viză la 30 de zile. Deoarece majoritatea absolută a compatrioților sosesc în această țară mică doar pentru a vă relaxa o săptămână sau două, Pentru rușii care sosesc aici într-o vacanță scurtă, nu aveți nevoie să emită o viză.

Acesta este motivul pentru Muntenegru poate fi numit direcția optimă pentru biletele „ardere“ – cu un minim de formalități, puteți obține împreună în cel mai scurt timp posibil și du-te într-o excursie.

Un alt lucru pe care, uneori, vreau să rămână în țară un pic mai mult, iar apoi viza ar trebui să aibă în continuare să facă. Vă rugăm să rețineți că, prin normele locale, nimeni nu se uită la intrare și la plecare, pentru că nu sunt de fapt 30 zile, respectiv 30 de zile calendaristice. Dacă ați ajuns la 23.59, ora locală, ziua sosirii numeri, precum și în ziua de plecare, dacă te-ai dus cel puțin un minut de primul.

Pentru cetățenii din Belarus și Kazahstan, precum și pentru turiști ruși, atunci când călătoresc până la 30 de zile, o viză nu este necesară – înregistrarea într-o formă simplificată se efectuează la intrarea în țară. Cetățenii din Ucraina în acest sens sunt chiar mai ușor – pentru ei fără viză de intrare este permisă o perioadă de până la 90 de zile.

Este fundamental important ca o fără viză de intrare în anii anteriori nu a lucrat pe tot parcursul anului, dar numai în timpul sezonului turistic. Autoritățile Chernogorsk se determina când începe și se termină, dar de obicei durează aproximativ la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii octombrie. În timpul iernii, viza va avea nevoie, chiar dacă ați ajuns literalmente în week-end.

Înregistrarea turiștilor

Muntenegru – țara este mic, puteți conduce de la marginea la marginea în ceas, pentru că ar trebui să obțineți de la aeroport până la punctul de destinație. Există o regulă care În timpul zilei, după sosire, un cetățean al oricărei alte țări trebuie să fie în municipalitatea locală (sau chiar în secția de poliție) și registrul în autoritățile locale.

Acest lucru se face nu numai pentru ca autoritățile să fie mai ușor să urmeze ordinea, dar, de asemenea, pentru colectarea taxei turistice. Fiecare municipalitate determină în mod independent, cât de mult trebuie să plătească pentru șederea aici, dar prețurile actuale nu depășesc sumele de 1 euro pe zi.

Înregistrarea se realizează prin completarea unui formular special pentru străini. În Muntenegru, există atât de mulți turiști din spațiul post-sovietic, care este în special pentru ei toate informațiile despre formular sunt duplicate în limba rusă, deci nu veți avea nevoie de un traducător. Dacă totul este în ordine, oficialul vă va oferi așa-numitul carton alb – o carte specială care confirmă legalitatea șederii dvs. în stat.

Plimbare mai mult de 30 de zile

Dacă știți că inițial termenul de ședere în țară va depăși cu siguranță de 30 de zile, are sens să-și prezinte imediat documentele pentru înregistrarea uneia dintre vizele – despre tipurile de documentare viză pentru a intra Muntenegru, se va merge mai jos. Cu toate acestea, există și alte modalități de a rezolva problema. Să presupunem că planificat să se relaxeze în Muntenegru pentru mai mult de o lună, dar dintr-o dată plăcut fabuloasă, și nu vreau să merg acasă – în special în cazul în care circumstanțele permit.

Având în vedere dimensiunile mici ale țării, cel mai rezonabil mod de a prelungi șederea aici – pe scurt iesi din granita. Se pare că ai plecat din țară, și atunci când reveniți la pașaportul, au pus un nou timbru, și 30 de zile incep sa numarate.

În același timp, chiar și cu o astfel de abordare viclean, puteți fi vizibile în țară nu mai mult de 90 de zile pe an, deci nu va fi încă nimeni de luni de zile să trăiască aici fără viză.

Dacă luăm în considerare țările vecine în ceea ce privește confortul pentru „viză-răni“ (așa-numita pe termen scurt plecarea din țară, pentru a reseta perioada de ședere aici), atunci destinația cea mai convenabilă este denumit în mod obișnuit Croația – cel puțin în cazul în care aveți o viză Schengen reutilizabil. Această țară este bună, precum și aici din Muntenegru sunt organizate excursii regulate, și pentru a obține în ea de pe coasta Adriaticii este ușor.

În același timp, cu excursii altor vecini, situația nu este, de obicei, mai rău, excursii și excursii organizate nu sunt atât de mult. De exemplu, în Bosnia și Herțegovina sau Serbia, puteți introduce aceleași 30 de zile pentru a intra vizual, cu toate acestea, frontierele se află departe de coasta mării, deoarece nu este întotdeauna convenabil pentru turiștii de plajă. Comoditate, totuși, este că astfel de reguli de intrare sunt pe tot parcursul anului, deoarece aceste țări nu sunt stațiuni marine.

În ceea ce privește Albania, situată la sud de-a lungul coastei Adriaticii, apoi pentru rușii regulile de intrare sunt la fel ca în Muntenegru în sine.

De la toți vecinii Muntenegru Cea mai dificilă dintre toți cetățenii statelor post-sovietice de a intra în Kosovo recunoscut parțial, deoarece acesta este locul în care toată lumea are nevoie de vize. Având în vedere că aceste țări nu recunosc independența Kosovo, nu există ambasade ale acestei țări, deoarece o viză poate fi emisă la frontieră la intrare. Cu toate acestea, există o problemă: nu există reguli clar stabilite pentru obținerea permisului de viză oriunde și, prin urmare, surprizele neplăcute nu sunt excluse. Adevărat, mulți turiști observă că, cu o viză deschisă Schengen în Kosovo, trebuie să vă lăsați.

Obținerea unei vize

Pentru a călători în Muntenegru, puteți obține o viză a uneia dintre cele patru categorii, iar costul va varia în funcție de categorie.

Soiuri

Imediat, hai să spunem că cele două categorii de cele descrise nu sunt necesare de către nimeni dintre cetățenii Rusiei, Ucraina, Belarus sau Kazahstan, Deoarece condițiile de conducere fără vize pentru proprietarii unor astfel de pașapoarte sugerează o ședere mai lungă în țară.

  • A – Cea mai simplă categorie, este relativ rară și, în general, se eliberează numai pentru acele persoane care folosesc Aeroporturile Chernogorsk International din Podgorica sau Tivat pentru tranzit către o altă țară. Cu un astfel de document, poate fi într-adevăr în țară, pentru că nu prevede nici măcar dreptul de a ieși din aeroport – tocmai ai ieșit de un aparat de zbor și de așteptare pentru transplanturi pe loc.

  • V – deja un pic mai serios, este, de asemenea, un document pur de tranzit, dar vă permite să traverseze țara cu orice mod convenabil. Un astfel de document poate fi adecvată în cazul în care călătoriți, vă permite să fie în Muntenegru timp de 5 zile, iar din țară este foarte mică, și vă puteți conduce timp de trei ore, vă oferă posibilitatea de a privi în jurul valorii de.

  • CU – cea mai populară categorie Chernogorsk viză, conceput pentru acei turiști care intenționează inițial o excursie pentru o perioadă mai mare de 30 de zile și nu doresc să conta până timp să nu pierdeți momentul pentru „Visa-RAS“. Ia-l, și puteți fi în stare de 90 de zile într-un rând, fără a lăsa oriunde. Există un document în cursul anului, procedura de prelungire nu este prevăzută – dacă este necesar, pur și simplu se aplică pentru o viză din nou.

  • D – Cea mai gravă categorie de permisiune, eliberarea lui se presupune numai dacă apelați motive serioase pentru o lungă ședere în Muntenegru. Ca motive întemeiate, puteți apela locul de muncă, de studiu sau de tratament, precum și participarea la diferite programe umanitare sau pentru reunificarea familiei, ai cărei membri au Chernogorsk cetățenie.

Alte scopuri sunt de asemenea posibile, dar ele vor fi luate în considerare în mod individual. Categoria D în viitor, poate fi baza pentru calificarea pentru un permis de ședere.

Vă rugăm să rețineți că Muntenegru nu este inclus în zona Schengen, deoarece Viza națională nu permite să intre în locul în care funcționează Schengen.

Ce documente sunt necesare?

Instituțiile consulare ale Muntenegrului pe teritoriul spațiului post-sovietic trasează, de obicei, doar o categorie de viză cu faptul că, de regulă, îndeplinește pe deplin nevoile vizitatorilor interni din mijlocul acestei țări. Pentru a obține permisiunea de intrare, colectați un pachet de documente, despre fiecare dintre acestea va vorbi cu discuția despre părți.

Pașaportul pentru excursii în străinătate, inclusiv în Muntenegru, este necesar. Dacă doriți să obțineți o viză turistică de la Chernogorgors, documentul dvs. trebuie să corespundă a două criterii principale: ar trebui să fie două pagini goale în acesta, iar o altă perioadă de acțiune ar trebui să fie distribuită nu numai pentru călătorie, ci și la trei luni după planificarea sa completare. Pentru depunerea trebuie să pregătiți o copie a primei pagini.

În plus, este necesar să se completeze un chestionar special cu întrebări standard pentru intrarea într-o anumită țară. Blanc este emis în departamentul consular, dar, în general, acesta poate fi găsit pe Internet și imprimați-vă. Câmpurile marcate sunt obligatorii pentru umplere, datele sunt de obicei permise atât în ​​limba engleză, cât și în limba rusă. Orice eroare sau corecție poate face un astfel de document invalid, deci vom reîncărca în mod responsabil.

Dacă aveți de gând pentru o perioadă de mai mult de o lună, personalul ambasadei, cum ar fi polițiștii de frontieră, pot apărea o întrebare despre lawsager în cazul în care intenționați să trăiască în tot acest timp. La depunerea documentelor pentru viza Este necesar să se prezinte dovezi că în Muntenegru în așteptare pentru tine. Un voucher turistic cu un loc prescris de ședere, confirmarea rezervării de la hotel sau pensiune, o invitație din partea unui rezident al Muntenegrului, sau a unui contract de închiriere de locuințe cu cineva de la nivel local.

Dacă vă sunteți proprietarul de locuințe în această țară, să furnizeze documentația relevantă.

Ca multe țări europene, Muntenegru nominalizează anumite cerințe în ceea ce privește sprijinul financiar pentru intrarea turiștilor. Comparativ cu alte state de aici, ratele sunt relativ modeste – Pe un adult, 20 euro pe zi, bugetul copiilor nu este deloc interesat.

Dovedește că aveți facilitățile, cel mai simplu mod de a ajuta banca, ca alternativă, poate fi un certificat de la locul de muncă sau dovezi documentare pe care le veți vizita, iar partea de primire ia toți nenorociți.

În plus, sunt necesare copii de bilete și spate (în special înapoi) sau documente care confirmă rezervarea. Supliment pachet de documentație Două fotografii color 3 cu 4 cm și o cerere scrisă pentru dorința de a obține permisiunea de a intra.

Muntenegru nu necesită asigurare medicală obligatorie din intrarea în țară, dar problema prezenței sale este cel puțin luând în considerare. În primul rând, în timpul unei ședere în mai multe săptămâni în țară, probabilitatea de apel la medic nu este exclusă, astfel încât serviciile sale vor fi plătite. În plus, prezența unei polițe de asigurare se dovedește încă o dată personalul ambasadei că ești cinstit, și cu greu crea probleme locale, deoarece probabilitatea de obținere a unei vize va crește.

Algoritmul general de acțiune

Dacă vă decideți pentru a proiecta o viză le ar trebui să ajungă în Ambasada din Muntenegru în totalitate, toți cei care vor să meargă la țară, deși pentru minori (până la 14 ani), prezența personală este opțională. Alimentarea se face cu cel puțin 14 zile înainte de începerea călătoriei, dar nu mai devreme de 30 de zile, într-un fel se înregistreze în prealabil dacă este posibil – coada este viu.

oameni cu experiență recomanda vin în avans, de la primirea documentelor se realizează în total, de trei ori pe săptămână și o oră și jumătate, și puteți pur și simplu nu au timp. Situația este complicată de faptul că micul Muntenegru are ambasada departe de pretutindeni, pentru că, în linie la ambasada din Moscova, cetățenii altor țări post-sovietice pot sta.

Nu va fi o medie de aproximativ două săptămâni pentru a face o viză, ceva de genul unui proiect de urgență nu oferă. Puteți obține un pașaport acolo, adică, în ambasada. Pentru a afla dacă documentele sunt gata și le puteți ridica, ar trebui să le apelați la un număr special care le găsiți pe site-ul ambasadei.

Rețineți că Visa nu este gratuit – taxa consulară de la un adult este de 62 de euro, pentru cetățeni în vârstă de până la 14 ani, acesta este redus la 32 de euro. Marele avantaj este că plata este efectuată doar după ce a primit viza finit, adică, în caz de eșec, nu face nimic cu plată. Este important să știți că plata este acceptată numai în euro, echivalentul într-o altă monedă nu va putea să se stabilească.

Pentru a nu merge în mod specific la ambasadă, puteți încerca să organizați o viză de la Cernogorsk printr-o agenție de turism sau de centre de viză care lucrează în orașul de cazare al unui potențial turist. Pachetul de documente este mai bine să colectați similar cu ceea ce este necesar pentru depunerea la ambasadă, pentru că fără ea, indiferent cât de cool, nu va place totul. În același timp, fiecare astfel de instituție determină în mod independent costul serviciilor sale – cu excepția drumului, apoi costurile, desigur, va costa mai mult decât plata taxei consulare.

Cauzele refuzului

Ca orice țară turistică ospitalieră, Muntenegru încearcă să nu refuze oaspeții potențiali la intrare. Cel mai adesea, nu vor exista probleme cu obținerea unei vize, însă, în unele cazuri, cetățenii au negat încă permisiunea de a intra. Conform practicii internaționale, instituția consulară are dreptul de a nu explica motivul refuzului. În același timp, decide să prezinte un pachet de documente din nou, o dată verificați din nou prezența următoarelor interferențe:

  • Toate documentele trebuie să fie legală și de operare, incompatibilitate în numele scris și alte blots similare pot provoca îndoieli cu privire la consulul+
  • Orice înșelăciune orientată a personalului ambasadei, în cazul în care astfel este revelat, este motivul pentru refuzul de a intra+
  • Pentru persoanele condamnate anterior, multe instituții consulare se referă la o anumită suspiciune, de asemenea, dacă ai „uitat să menționeze“ un astfel de fapt de biografie, aceasta va provoca o grămadă de suspiciune inutile+
  • comportament specific se invecineaza inadecvat, de asemenea, nu va primi ajutor viza+
  • Toate vaccinările obligatorii trebuie să fie făcută în timp util și să aibă o confirmare documentară, în caz contrar nu va fi aprins în Muntenegru pentru o lungă perioadă de timp.

Călătoriți cu copii

Muntenegru este perfect pentru sărbătorile de familie, deoarece mulți dintre compatrioții noștri merg aici cu copii. Conform regulilor, copiii includ cetățeni minori sub vârsta de 14 ani. În principiu, dacă întreaga familie se află în vacanță, nu vor exista dificultăți speciale cu intrarea – chiar și copilul nu își declară neapărat propriul pașaport dacă a intrat în pașaportul unuia dintre părinți.

Dacă copilul din documentul „adult” nu apare, va trebui să-și facă propriul document.

Când numai unul dintre părinți merge cu copilul, veți avea nevoie confirmarea notarială că al doilea dintre părinți nu are nimic împotriva faptului că copilul este scos din țară. Dacă copiii din anumite motive se îndreaptă sau însoțiți de oameni care nu sunt părinți, permisiunea corespunzătoare este necesară de la mamă și de la Tatăl. Ultima regulă se aplică în întregime oricăror persoane „Outsiders”, chiar dacă nu este doar un antrenor sau educator, ci chiar bunicul cu bunicul sau mătușa cu unchiul.

Despre cum să depășiți în mod corespunzător o viză la intrarea Muntenegrului, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: