Nikolaevka în Crimeea: Caracteristici ale stațiunii, atracții, de călătorie și cazare

Când vorbim despre vacanță în Crimeea, stațiunile de pe coasta de sud a Peninsulei: Yalta, Alushta, Sudak și alții vin în minte. Cu toate acestea, avantajul imens al Crimeea este că el este înconjurat de aproape toate părțile, și, deși climatul subtropical este aici doar în partea de sud, uneori, nu are nici un sens pentru el. Marea și la nord va fi același cald, dar afluxul de turiști nu va fi atât de disperată, și, prin urmare, este posibil să se conta pe mai puțin „plină de viață“ prețurile.

Având în vedere că dimensiunile peninsulei nu sunt atât de mari, pe un tur de orice locuri interesante pe care le puteți obține rapid și fără prea mult efort, pentru că este în valoare de vedere și de orașe și sate mai puțin promovate ca loc de ședere principal. Nikolaevka poate fi considerat unul dintre satele de coastă cele mai subevaluate.

Descriere

Poate, Nikolayevka este un sat statiune tipic, care încă nu a reușit să obțină investitorilor bani nebuni, care se poate transforma într-o stațiune de primă clasă, dar turiștii care preferă să se relaxeze la prețuri rezonabile au atins deja. Este imposibil să spunem că nu există nici o infrastructură aici – este, și continuă să se dezvolte, sa întâmplat că atenția Nikolayevka a devenit din ce în ce să plătească pentru ea în ultimii ani.

Acest lucru nu este surprinzător – după ce aeroportul Simferopolsky a devenit nebun plin de viață, iar rușii au fost mai întâi interesați de direcția Crimeei, multe stațiuni „vechi” au fost înfundate și au ridicat prețuri. Nikolaevka nu a fost popular pentru acel moment, dar a avut posibilitatea de a primi un număr suplimentar de turiști și a fost, de asemenea, localizată la Simferopol mult mai aproape de multe alte stațiuni.

Astăzi este un mic sat de tip urban cu o populație de mai puțin de 3 mii de oameni care deschid perspective bune. El este manitis cu plaje cu pietriș cu nisip și mare afectuoasă, pentru că în ultimii ani, tinerii este din ce în ce mai activă. Există toate motivele să credem că cazul deja al lunii existente nu va fi limitat – în curând vor fi multe alte infrastructuri aici, care se va întoarce la Nikolayevka într-o stațiune reală. Este logic să mergem aici acum, în timp ce prețurile nu au crescut la nivelul lui Yalta.

Este greu singurul lucru pe care nikolaevka pierde foarte mult la toate celelalte stațiuni populare ale peninsulei și nu se poate prinde cu ei – aceasta este o poveste. Cele mai moderne orașe de pe coasta de sud a Crimeei au rădăcini străvechi, dar Nikolaevka nu a atins nicăieri – a fost fondată după războiul din Crimeea, în 1858. Cu toate acestea, chiar și cele 18 monumente arhitecturale au rămas aici, deoarece așezarea marinarilor pensionari s-au găsit, care la început locuia aici în pământuri obișnuite.

În ciuda faptului că satul a crescut rapid, el a rămas prea mult timp pentru un sat prea mult timp, iar statutul satului de tip urban a fost primit numai în 1988.

Într-un cuvânt, dacă ați condus în Crimeea, printre altele, de asemenea, pentru poveste, apoi în cel mai nikolaevka nu există nici un sens.

Cel mai probabil, dacă ați venit aici – înseamnă că nu sunteți atât de interesant pentru excursii suplimentare și doriți să fiți pe plajă. O caracteristică a Nikolayevka este faptul că toate plajele din împrejurimile sale sunt compuse dintr-un amestec de nisip și pietricele de diferite fracțiuni, dar încă nu înseamnă că acestea sunt toate la fel. Ele diferă atât în ​​calitate cât și în aparență: unele dintre ele sunt înguste, cu abundență de pietre și sub-oprire prin stânci înalte, altele sunt relativ largi.

Dacă sunteți în căutarea pentru cea mai populară plajă, mergeți la cel care se numește Central – El este în cerere mare, pentru că există destul de multe locuri aici, iar intrarea este liberă. Un alt lucru este că lipsa taxei de intrare afectează oarecum infrastructura – Plaja nu este prea bine întreținută, deși atracțiile tipice pe plajă sunt situate aici.

Există încă o plajă care este situată Centrul de recreere „Scyth”, – Aici, aranjamentul este deja mult mai bun, de exemplu, există coborâri confortabile în apă, există camere de dulap montate și un duș funcțional. Desigur, există plaje sălbatice absolut – nu există nici o infrastructură a priori, dar nu există nici un flux constant de oameni, fie. Dacă sunteți în căutarea pentru o astfel de odihnă, du-te la partea de nord Nicolaevca – există liniște și de multe ori în gât, dar este aici, că plajele sunt înguste, și aveți nevoie pentru a merge în jos pentru roci abrupte.

În Nikolayevka, este foarte convenabil să vină cu copii, pentru că în partea de jos în apropierea coastei este unlumb, iar coborârea la acesta este blând și foarte buna.

În partea de jos, uneori, există bolovani mari subacvatice, din cauza care poate deveni blocat, dar, în general, este format din toate același amestec de pietricele cu nisip.

În vreme bună, apa în largul coastei Nikolayevka arata foarte curat și transparent, dar, de fapt, în structura de jos partea considerabilă este roci lut. Din acest motiv, în cazul în care există valuri chiar și mijlocii, marea pare mult mai murdar, și nu toată lumea va dori să urce în ea.

Climat

statiuni din Crimeea sunt bine eliminate ca subtropicală – nordicii masiv du-te aici pentru a observa palmieri și nu se încadrează în razele soarelui de sud. Cu toate acestea, condițiile descrise se referă doar coasta de sud a Crimeei, care este protejat de vânturile nordice ale lanțului Munților din Crimeea, dar aceasta nu se aplică în cazul Nikolayevka. Desigur, este încă sud, iar vara este foarte cald aici – chiar mai mult decât în ​​subtropicale vecine, dar la sfârșitul primăverii și începutul toamnei aici nu va fi numit un sezon fara echivoc.

Citește mai mult  Caracteristici de odihnă în coastă în Crimeea

Înconjurat de sushi Naked Crimeea stepha, Nikolaevka este deschis la afluxul maselor de aer sufocant pe tot parcursul verii. Temperatura aerului în a doua jumătate a verii depaseste 25-27 de grade, și este în vedere faptul că valoarea medie zilnică este, adică, ziua în care va fi stabil peste 30 de grade. Micul să taie căldura poate cu excepția faptului că o briză ușoară de la Marea Neagră, deoarece Acest teren nu este stricat de ploi – cu toate acestea, pentru o vacanță pe plajă, este mai degrabă plus decât minus.

În timpul verii, apa se încălzește până la aproximativ 22-24 de grade. Scaunele de coastă ale mării sunt destul de superficiale, ceea ce nu numai că contribuie la odihnă cu copiii, dar, de asemenea, permite marii mai repede la căldură. De-a lungul verii, apa este ca să vorbească cu restul, „Lapte Lapte”, totuși, ceva de genul unui sezon tipic de catifea Crimeea nu mai este.

Dacă nu vă considerați la numărul de „walrus”, de la mijlocul lunii septembrie în mare este mai bine să nu urcați.

Dacă încă nu sunteți foarte frică de apă rece și sunteți gata să veniți la mare la început sau la sfârșitul lunii, pentru a economisi niște bani, rețineți că Nikolaevka este mai bine să vizitați toamna devreme și nu târziu în primăvară.

După vara, căldura, satul și împrejurimile sale „cool“ sunt întârziate aici, iar acest lucru poate fi folosit, dar chiar și în lunile mai și iunie parțial, puteți obține în meteo relativ rece. În ceea ce privește toamna târziu, iarna și de cele mai multe primăvară, nu există nici un sens special, pentru a merge la Nikolaievka pentru mare – se dovedește că acest complex este prea nordică pentru o astfel de vacanta de.

Ce să vezi?

Din cauza istoriei sale pe termen scurt, Nikolaevka este lipsit de atracții speciale, precum și faptul că acesta este situat la o oarecare distanță de Munții Crimeei, agravează doar situația – la urma urmei, pitoresc Crimeea peisaje aici este într-adevăr nu.

Mergând aici în vacanță, în primul rând imagina de divertisment tipic plaja sub formă de scăldat, plajă și atracții simplu pe litoral.

Cu greu nu atracția principală, unde puteți merge, din moment ce sa dovedit a fi aici, este Acvariul „Chernomorsky“. Contrar numelui său, el este capabil să arate niște locuitori subacvatice, care nu se găsesc în apele Mării Negre – de exemplu, aceeași Piras. Există o unitate în subsol, și se așteaptă de la nivelul acvariu sat din cele mai bune oceanariums, dar nu ar trebui să fie disprețuit să disprețuiesc acest loc – rezervoare cu pește aici pentru tavan, iar diversitatea speciilor nu este rău.

Deoarece Nikolayevka, la fel ca multe alte locuri din Crimeea, este indisolubil legat de marinarii, și cei din mijlocirea este considerat a fi Sfântul Nikolai Miracle, principala nota religioasă a satului este templul.

Istoricii spun că templul cu același nume a fost construit de marinari imediat, așa cum au primit permisiunea de a întemeia sat aici, cu toate acestea, obiectul arhitectural original nu a fost păstrat – ceea ce vezi a fost restaurat mult mai târziu.

Pentru un astfel de sat mic care nu are o istorie de odihnă lungă, Faptul de prezență a parcului lunii este deja o mare realizare. Bineînțeles, nu trebuie să vă așteptați aici atracții unice și remarcabile aici, dar din moment ce nu este necesar să concurezi acest parc de lună cu nimic, toți oaspeții vin aici – în special cei care vin cu copii.

Ca și în multe alte așezări de coastă, În Nikolaevka are propriul său dig. Locuri similare atrage în mod tradițional atenția turiștilor, pentru că aici, la plajele de mers pe jos, puteți admira măii, în plus, aici sunt situate principalele cafenele și restaurante pentru vacanțe.

Imediat, apropo, deja menționată deasupra parcului lunii.

Indiferent cât de cool, se pare că pentru adulți din Nikolaevka, cele mai interesante „atracții” vor fi încă plajele și marea. Dacă doriți încă ceva mai mult, trebuie să iasă din sat. Cea mai simplă opțiune este de a merge inspecta cel mai apropiat cartier. În special pentru astfel de scopuri, puteți închiria biciclete, biciclete mini-quad sau un cal, barci sunt de asemenea disponibile pentru iubitorii de plimbări marine. Un pic în afară de satul de instructori locali vă va învăța toate soiurile de surfing.

Cu toate acestea, chiar și aceste „bonusuri“ nu le va permite să se odihnească în mod eficient și distractiv în Nikolaievka prea mult timp – mai devreme sau mai târziu va deranja doar. Apoi, abordarea tradițională a majorității turiștilor, vacanțe în Crimeea, în orașele mici, vine vorba de salvare – excursii de ieșire. Din ceea ce este situat relativ aproape, este în valoare de atenție la soluționarea scitic, care este de aproximativ o oră și destul de celebru Cascada „Crying Rock”.

O opțiune bună poate fi, de asemenea, să se îndepărteze într-unul din orașele mari vecine, unde pot fi atracțiile și o infrastructură de stațiune, mult mai mult decât Nikolaev. De exemplu, la Sevastopol din Nikolaevka 69 kilometri, ele pot fi depășite cu un maxim de o oră și jumătate. Evpatoria este chiar mai aproape – la doar 53 de kilometri, care poate conduce cu ușurință chiar și într-o oră cu puțin.

Din păcate, toate celelalte orașe mari (cu excepția Simferopol) și interesante situate pe coasta de sud sunt situate pe o distincție semnificativă. De exemplu, la Alushta 98 ​​kilometri, la Yalta – 135 kilometri, la Sudak – 146 kilometri. Desigur, puteți merge la ei, dar atunci trebuie să numărați că drumul spre și înapoi va dura cel puțin patru ore.

Luați în considerare faptul că, fără mașina proprie sau închiriată să depășească un astfel de traseu, este probabil posibilă numai cu transferurile, deoarece este mai bine să se bazeze pe excursii organizate.

ce sa incerc?

Restaurantele cu adevărat superbe din Nikolaevka nu au apărut încă – unitățile de acest tip aici nu vor fi în cerere, totuși, acest lucru nu înseamnă că nu există loc aici. În sezonul de vară, o parte semnificativă a locuitorilor locali se angajează îndeaproape în probleme de catering public, deschizând numeroase cafenele. Bucătăria se găsește aici oricine, dar caracteristica locală este că multe unități alimentare locale acordă o atenție deosebită bucătăriei ucrainene, care se pot întreba pentru oaspeți din Afar.

Citește mai mult  Sudak în Crimeea: Lista de atracții și divertisment pentru turiști

Ponderea principală a instituțiilor de catering este situată de-a lungul ganglionului, iar acolo puteți alege la gustul dvs. – Vom face doar câteva unități care beneficiază de o cerere semnificativă a clienților și vom colecta feedback predominant pozitiv.

  • Cafe „Three prieten”. Această instituție este situată în inima satului și va fi interesant să predominant acelor oaspeți care sunt obișnuiți să mănânce o varietate de alimente, dar familiare. Pentru un sat mic, cum ar fi Nikolayevka, prezența într-o singură mâncăruri din bucătăria europeană și orientală, inclusiv felurile de mâncare de pe Mangale, și sushi deja familiar este o abordare foarte gravă.

Cafenele statiunii sunt adesea acuzate de faptul că nu sunt foarte atent monitorizate de condițiile sanitare și de calitatea de gătit, dar aici „trei prieteni” fac totul pentru a lua de la sine suspiciuni inutile – de exemplu, multe feluri de mâncare sunt pregătite chiar în fața vizitatorilor.

  • Restaurant „Kolomia”. Cine vrea o adevărată aromă, este necesar să se uite aici exact aici. Instituția este numită după un oraș relativ mic pe Carpatia și din interior decorat în stilul de colibă ​​ucraineană antică, cu toate atributele, inclusiv turnurile brodate și ustensile de argilă. În mod natural, bucătăria ucraineană este reprezentată într-un sortiment extins de feluri de mâncare, dar numai meniul nu se limitează la – de exemplu, bucătăria rusă este, de asemenea.

În ceea ce privește interiorul, aceasta este cu siguranță una dintre cele mai bune unități de catering locale.

  • Cafe „Riviera”. Acest loc este proiectat nu atât de mult pe acei oameni care caută un serviciu remarcabil, câte în vizitatorii flămânzi care ar dori să mănânce și să satisfacă, fără a cheltui bani nebuni. Accentul în această instituție se face pe un flux constant de vizitatori, deoarece mâncărurile sunt pregătite rapid și în volume mari și puteți avea o cină bună în doar câteva sute de ruble.
  • Colecția de luat masa „Scyth. În ciuda atitudinii prematură a multor persoane vacantoare la instituții, numite tabele, acest loc este organizat destul de eficient. Dacă vă uitați la recenzi, acest loc este laudă pentru faptul că mâncărurile locale seamănă cu o bucătărie acasă – poate că nu există mâncăruri de peste mări aici, dar simțiți literalmente în copilărie, ca și cum ați veni la bunica mea din nou.
  • Sala de mese „Hachinka”. O altă instituție de catering care se concentrează asupra aromei ucrainene. Apropo, această sală de mese este considerată cea mai mare din sat și se datorează poziției centrale cele mai profitabile sau dimensiunilor impresionante a sălii de mese, dar și o gamă largă de feluri de mâncare oferite.

Așa cum ar trebui plasat un astfel de loc, prețurile de aici se disting prin moderare, dar acesta este un loc minunat pentru a încerca borsch tradițional.

Cum să obțineți?

Cel mai apropiat de Nikolayevka Un oraș major pe hartă este capitala Crimeei Simferopol, iar acest lucru este cu siguranță extrem de bine afectat dezvoltarea turistică a satului. Distanța dintre cele două puncte este de numai 42 de kilometri, iar în acest sens satul de pe litoral este într-adevăr dacă nu este aproape, una dintre cele mai apropiate stațiuni de pe coasta de mare.

Acest lucru este deosebit de important, având în vedere că majoritatea oaspeților peninsulei din Crimeea se încadrează în Crimeea prin Simferopol.

Astfel încât importanța lui Simferopol ca punct de transplant se datorează faptului că nu este doar capitala Republicii, ci și a rămas singura poartă a peninsulei. Aici, destinația este situată pentru majoritatea autobuzelor, urmând atât continentul, cât și din diferite părți ale peninsulei în sine.

În ceea ce privește aeroportul, acesta servește aproximativ 70 de destinații în sezonul de vârf și, deși le conectează la Simferopol numai cu orașele ruse, dar programul de stat funcționează în zboruri care permit cetățenilor cu venituri mici să zboare cu reduceri. În multe privințe, acești pasageri s-au grabit în Nikolaevka relativ ieftină.

Serviciul de autobuz setat regulat – În ciuda dimensiunilor mici ale satului, în vara autobuze intră aici, cu un interval de o jumătate de oră până la două ore, pe tot parcursul zilei. În plus, autoritățile locale înțeleg principiul conexiunii directe Nikolaievka nu doar cu Simferopol, dar, de asemenea, cu aeroportul său, prin urmare, există, de asemenea autobuze care călătoresc în mod direct de la aeroport, și nu de la stația de autobuz tradițional „Resort“.

Timpul de călătorie nu este mai mare de o oră, dar costul este mai bine să specificați la fața locului – Aproximativ călătoria va costa 120 de ruble.

În plus, mulți ruși după deschiderea podului din Crimeea preferă să vină la Crimeea pe propria mașină – în special acest lucru se referă la rezidenții din teritoriul Krasnodar adiacent. Trebuie remarcat faptul că Nikolaevka din acest plan nu este prea convenabil – este scos din podul din Crimeea mult mai mult decât cea mai mare parte a stațiunilor din Crimeea. Distanța de la Kerch, situată la plecare de la el, la Nikolaevka, este de 253 de kilometri, o astfel de călătorie va dura aproximativ 4,5-5 ore.

Dar este puțin probabil să vă pierdeți pe traseu – mai întâi călătoriți prin semne care sunt scrise toate orașele principale ale Crimeei până când ajungeți la Feodosia, după care începeți să navigați deja pe Simferopol. Mergeți din capitala Crimeei în direcția Sevastopolului, iar aproape imediat în afara orașului va fi un drept de întoarcere. Pe ultimul segment al căii, de la Simferopol la Nikolaevka, nu vor exista orașe importante, satul însuși este sfârșitul drumului și, deși este în cea mai mare parte direct, este mai bine să navigați pe tracker sau să clarificați traseul de la local rezidenți.

Citește mai mult  Yusupovsky Palace în Crimeea: Descriere și Istorie

Unde să rămâi?

În ciuda faptului că turismul „mare” din Nikolaevka a început să se dezvolte, localnicii au reușit deja să prindă o nouă tendință și, prin urmare, nu ar trebui să existe probleme cu soluționarea aici. Aici sunt locuințe pentru toate tipurile: Puteți închiria case de oaspeți în sectorul privat, se află într-o casă de îmbarcare sau la un centru de agrement, cu o pensiune completă, alegeți un hotel dragi pe malul mării, cu o piscină sau o elale romantică.

În același timp, o parte semnificativă a alegerii este pe sectorul privat – segmentul cel mai ieftin, unde poate fi cazat literal pentru câteva sute de ruble pe persoană pe noapte. Cererea pentru vizitatori la acest complex este de multe ori corespunzătoare – costurile de mult în căutarea de cazare ieftină, ceea ce ar fi de a deveni comoditatea de Nikolayevka, și nu au necesitat.

În principiu, turistul bugetar trebuie să înțeleagă că, cu costuri minime, confort va fi adecvat – de exemplu, camerele pot fi proiectate pentru un număr mare de oameni, și tu, fie mergi o companie importantă, sau, de asemenea, să plătească pentru paturi goale, sau trăiesc cu străini pe principiul pensiune. Aceeași toaletă și duș pentru fiecare cameră din cele mai ieftine opțiuni nu este furnizat – este, potrivit modului de redactare popular în această afacere, se află „pe podea“. Cu toate acestea, tot ceea ce nu este întotdeauna modest.

De exemplu, Unele case de oaspeți în mod clar care pot fi atribuite categoriei bugetului poate oferi camere de diferite clase și niveluri de confort. popularitate specificate Mini-Hotel „33 Pleasures”, Situat la doar cinci minute de drumeții de la plajă – puteți trăi literalmente pentru o jumătate de mie de ruble în cameră cu condițiile descrise mai sus, și puteți skirmish și eliminați numărul de circa o mie de ruble – atunci condițiile vor fi complet diferite. Cu o astfel de planificare bugetară se dovedește că camera are propriul duș și toaletă, iar cele mai bune camere sunt dotate cu aer condiționat, permițându-vă să supraviețuiască confortabil fierbinte de vară de stepă.

Din moment ce am ales ca un exemplu de recreere buget care este această instituție, trebuie să specificați aspectele nutriționale – aici există atât o bucătărie pentru gătiți și bucătari care pot face mâncarea în timpul unei vacanțe pentru o taxă.

Pentru a arăta restul de un nivel ușor, uita-te la segmentul de preț mediu – o alta va veni ca un exemplu Casa de oaspeti cu numele „Fortune“. Dacă ai exact aici, pregătiți-vă pentru o mare variație a prețurilor pentru numerele – puteți investi într-o mie de ruble, și nu poate fi suficient și 3 mii de. Diferența constă în faptul că numerele de aici sunt fundamentale diferite – puteți trăi nu doar în cameră, ci în apartamente cu drepturi depline.

Diferențele în abordare și organizații sunt izbitoare – pentru o taxă poate fi convenită nu numai despre o nutriție de trei ori, ci și despre transferul de la Simferopol. Chiar și transferul de aici poate fi ales – timp de 1,5 mii de ruble vă va aduce o mașină relativ modestă, iar pentru 2 mii puteți comanda ceva mai interesant.

O soluție curioasă a segmentului mediu de preț este Hotel de două stele „ancora”, Care, ca un apartament oferă oaspeților săi HELLING. Pentru cei care nu au o experiență impresionantă de recreere în Crimeea, conceptul de „Elling“ poate părea nefamiliar – sub ea, există un fel de garaj pentru o barcă situată în imediata apropiere a apei.

Pe peninsula, astfel de clădiri sunt masiv interpretate în locuințe, iar ofertele „ancora“ un nivel demn de confort – de exemplu, va avea aer condiționat și TV prin satelit în bungalou dumneavoastră, există o oportunitate de a vizita toaletă și duș cu apa fierbinte. Alimentele pot fi preparate în mod independent, în bucătăria spațioasă, zăbrele de grătar sunt prevăzute în partea superioară sunt camere relaxante.

Avantajul imens al Helling este că nu este necesar pentru a merge la plaja, la toate – acestea sunt inițial situate chiar pe ea, în timp ce „ancora“ îngrădit pe toate părțile și este păzită, și este situat foarte aproape de infrastructura publică a satul.

hoteluri Real de înaltă clasă în Nikolaievka sunt doar în curs de dezvoltare, dar chiar și nivelul de confort (și prețuri) descrise mai sus nu este limita pentru acest sat. Relativ scump recreere aici este posibil acum, și un exemplu bun poate dovedi a fi hotel de trei stele „Orange“. Sărbătorile aici în sezonul de vârf poate costa 4 mii de ruble pe zi, cu toate cazare tradițională pentru acest tip de locuințe.

O categorie complet separată de locuințe în complexul este sanatorii si case de odihna – atunci restul va fi util nu numai pentru descărcarea a creierului, dar și pentru sănătatea generală a organismului. Specificitatea acestei minciuni de cazare în faptul că sunt în mod constant adorabil: sunteți hrănite numai cu alimente utile, crea toate oportunitățile pentru sport în aer proaspăt de mare, iar personalul include medici și maseuri profesioniști, datorită căreia puteți vizita procedurile principale, fără a părăsi teritoriul.

Alegerea unor astfel de instituții în Nikolayevka nu este atât de mare, dar încă mai este, iar ratele de aici sunt medii – de exemplu, în numărul „Sud“ va costa de la 2.300 de ruble, în timp ce cele mai multe servicii și de nutriție sunt deja incluse în titlu Preț.

În vacanță în Nikolaevka, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: