Câți coreliani lii?

Câți coreliani lii?

Orice animale de companie au nevoie de îngrijire. Dar, în condițiile de apartamente urbane și în ocuparea forței de muncă la locul de muncă, oamenii moderni nu au întotdeauna posibilitatea de a avea grijă în mod corespunzător pentru animale. Prin urmare, alegerea de multe ori cade pe păsări, și anume papagali, care nu necesită o atenție consolidată. Corrells sunt foarte populare (vedere tipul de familie Nymphicus de Kakada), ele nu sunt foarte mari și au o vedere atractivă.

Unii nu vor să înceapă animalele de companie care au o speranță de viață scurtă, și reprezentanți ai acestui tip de papagali pot trăi cu proprietarii lor pentru un timp destul de lung.

Cum să determinați vârsta de papagal?

Atunci când achiziționează un animal de companie, este important să ne imaginăm cât de tineri este, din moment ce pasărea veche va trăi, cel mai probabil, nu cu mult timp. Da, și particularitățile conținutului de diferite vârste sunt oarecum diferite. Pentru a face alegerea potrivită, trebuie să acorde o atenție la mai multe semne.

 • Este logic să presupunem că cea mai mică dimensiunea Corell, cea mai tânără în funcție de vârstă. Desigur, papagalul crește substanțial (până la 30-33 cm) și trebuie luat în considerare. Dar, uneori, dimensiunea mică a păsării este, din păcate, consecința unei dezvoltări în pardoseală și necorespunzătoare, deci nu este necesar să se bazeze pe acest criteriu în determinarea vârstei.
 • Indicator obiectiv – papagal de culoare ochi. Tânărul Corell Rainbow este foarte întunecat, aproape negru. Ochii lor, ca oamenii din tinerețe, strălucesc literalmente. Cu vârsta de strălucire, ochii sunt oarecum pierduți, ochii devin noroi, irisul luminează. Corell de la colorarea mutațională a penajului (Deno, Sheki și alții) poate fi o nuanță roșie a ochilor, așa că în astfel de papagali de la vârsta tânără a teacii de curcubeu de întuneric purpuriu, la bătrânețe devine roz.
 • Trebuie să examinați cu atenție gluma de pe cap. La adulți, pene Korell în ea sunt lungi și curbe. Young Khokholok are o scurtă și rară. Dacă încercați cu atenție capul păsării cu degetele, în acest loc puteți găsi rădăcina penelor sub formă de mici creșteri dense.
 • Apariția ciocului, în special defectele, papagalii de vârste diferite sunt, de asemenea, diferite. Ciocul tânără a luminii Corella cu o nuanță roz, Aweskov este, de asemenea, supărată. Ea însăși și nări pe ea pare disproporționat de mare. În procesul de creștere a papagalului, acest raport se schimbă. La adulți Korella, ciocul este de culoare închisă, este în esență mai mare, ceara devine gri deschis și deja în ochi nu se grăbește.
 • Picioarele prea trebuie să inspecteze. Pielea pe ei în păsările tinere este destul de netedă, scalele sunt aproape invizibile. Papagalul mai vechi, cu atât mai mare pe labele de detadență și fisuri. Trebuie remarcat faptul că acest lucru poate indica, de asemenea, prezența bolilor fungice. Păsările cu astfel de simptome nu trebuie achiziționate, mai ales dacă animalele de companie sunt oarecum, deoarece infecția se răspândește foarte repede.
 • Ghearele pe picioare pot servi, de asemenea, ca indicator al vârstei. La papagali vechi, ei sunt întunecați și mai degrabă, deoarece păsările din viață au dat rar posibilitatea de a merge de-a lungul unei suprafețe solide, bătându-le.
 • Când cumpărați tinerii Corell de viitori proprietari împinge adesea un aspect neplăcut al unui papagal. Dar acest lucru, de regulă, mai precis, alte semne arată că, în fața ta, puiul, care nu a terminat încă primul topit și nu știe cum să mă îngrijească.
Citește mai mult  Fapte interesante despre pisici și pisici

Câți ani trăiesc acasă?

În natură, Korells nu sunt de lungă durată. Durata medie a vieții lor este de 10 ani. Referințele sunt influențate de factorii de stres: prădători, condiții meteorologice nefavorabile. În captivitate, dar acasă în proprietarul de îngrijire a păsării de la acest lucru este livrat, astfel încât acesta poate trăi mult mai mult. Cifra medie este de 20 de ani, dar există cazuri în care Korells a trăit la 25 și chiar până la 30 de ani.

Factorii care afectează speranța de viață

Este imposibil să reduceți genetica. Descendenții părinților slabi este puțin probabil să fie sănătoși și să trăiască mult timp. Precum și un factor important este sexul de companie. Numerele medii de speranța de viață la bărbați sunt mai mari decât la femele și există motive obiective pentru acest lucru.

 • Dacă papagalii sunt cuprinși în perechi, ei au posibilitatea de a realiza instinctul de reproducere și de a face descendenți. Această opțiune de existență pentru păsări este cu siguranță mai armonioasă, dar ouărea ouălor ia o mulțime de putere la femeie și nu poate aduce decât să afecteze speranța de viață. Uneori acest proces este atât de lung și epuizând că este literalmente ills.
 • Dacă femeia va trăi singur, încă nu o salvează de la stropi hormonale. Mai mult, Korells chiar a pus ouă fără bărbat, numai ele sunt goale.

Desigur, acasă, cheia pentru animalele de companie de lungă durată va fi cea potrivită, atunci vă vom spune mai mult. Dar există și alți factori la care uneori nu pot afecta.

  Dacă proprietarul nu are planuri de reproducere a păsărilor, este mai bine să păstrați un bărbat. Dar trebuie remarcat faptul că, odată cu definiția de sex în Corell tinere de multe ori există erori, deci va trebui să se bazeze pe voința cazului.

  Cum să ai grijă de păsări?

  Pentru orice animale de companie pentru animalele de companie, astfel încât el este sănătos și a trăit mai mult, este important să se creeze un microclimat aproape de habitat natural. Corellahs în acest sens nu fac excepție.

  • Spatiu liber. Pentru păsări, posibilitatea liberei circulații. Au nevoie de o celulă destul de mare, pentru un papagal – cel puțin 60x60x80 cm. Ar trebui să fie traversele la diferite înălțimi, astfel încât Korlell pot zbura de la unul la altul. De asemenea, este de dorit să se prevadă posibilitatea unei coasta de camere, Curtaining ferestre pentru a evita un prejudiciu pentru păsări.
  • modul de temperatură. Corella căldură iubitoare, dar la temperatura normală a camerei (+ 21- + 23 ° C) se simt confortabil. Dacă în interior sunt mai reci, trebuie să aibă grijă de încălzirea celulei. papagalii aer proaspăt sunt necesare, astfel încât camera trebuie să fie ventilate în mod regulat. Dar este important să nu exagerați, nu ar trebui să lăsați o celulă cu un animal de companie pe un proiect de lungă.
  • Umiditate. Trebuie amintit faptul că, în natura Korells locuiesc în zonele colonid din Australia, astfel încât acestea sunt foarte sensibile la umiditate. Indicatorul optim pentru ei este de aproximativ 60%. Și în cazul în care camera are de încălzitoare de utilizare, care sunt uscate pe calea aerului, este în valoare de cumpărare umidificatoare speciale.
  Citește mai mult  Cum să se scalde un pisoi pentru prima dată și de la ce varsta poti incepe?

  În plus față de factorii enumerați, nutriția joacă un rol important. Imediat merită să spunem că alimentele „din tabelul său” papagal este categoric nu este potrivit. Baza dietei lor ar trebui să fie amestecuri de cereale care cumpără mai bine în magazinele de animale de companie.

  Puteți adăuga fructe și verdeață ca componente de vitamine, dar în cantități mici și le introduce treptat. Masa zilnică ar trebui să fie de 1,5-2 linguri în funcție de dimensiunea păsării. Și, de asemenea, trebuie să monitorizeze prezența apei proaspete în băutură.

  Pentru sănătatea și durata lungă de viață a papagalilor este o igienă foarte importantă. Pentru a facilita curățarea celulelor, trebuie să aveți grijă, astfel încât să fie furnizată cu o tavă retractabilă. Ca așternut, puteți utiliza materiale de umplutură speciale pentru păsări sau șervețele convenționale de hârtie.

  Jucarii și alte elemente din celulă trebuie spălate periodic. De asemenea, este important să se trateze cu atenție animalul de companie, deoarece adesea papagalii mor să ignore gazdele: Din lovitura sticlei, de la curentul electric atunci când sunt întrerupte de cablu sau de la otrăvire. Trebuie să elimine factorii de stres, de exemplu, zgomot puternic. Precum și Korellam are nevoie de comunicare, cel puțin minimă, Mai ales că sunt destul de usor și chiar capabili să răspundă la apel prin mai multe cuvinte de decalaj.

  Mai multe informații despre Corellah Puteți învăța din videoclipul de mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: