Câte chinchilla trăiește?

Câte chinchilla trăiește?

Chinchillas sunt rozătoarele drăguțe pufoase cu ochi mari și o monedă groasă delicată. Vânătoarea pentru blana lor valoroasă a dus la exterminarea aproape completă a acestor animale și le-a sporit în cartea roșie.

Astăzi, Chinchilla este domestică. Este demn de remarcat faptul că Acesta este singurul rozătoare care are un miros. Există multe pepiniere speciale pentru reproducerea acestor animale, puteți cumpăra și chinchillas în orice magazin de animale de companie.

Ciclu de viață

Ciclul de viață al Chinshill care trăiește în captivitate nu este diferit de ciclul rudelor sălbatice.

 • Orice persoană devine complet haweling de la 8 luni, iar femeia poate rămâne gravidă (o sarcină timpurie din a șaptea lună de viață este foarte dăunătoare sănătății).
 • Despre apariția sarcinii în feminin mărturisește ieșirea blocajului de trafic (un film dens, care poate fi găsit în timpul curățării într-o cușcă).
 • Femeia începe să adauge rapid în greutate (până la 20 de grame pe săptămână) și adăposturi Puppies 3.5-4 luni.
 • În cursul anului, acesta poate aduce până la 3 proiecte, fiecare dintre acestea putând fi de până la 5 copii (în condiții naturale înmulțite 1 timp pe an).
 • Numărul de indivizi în primii câțiva ani poate fi 1-2 pui, cu vârsta, această cifră poate ajunge până la 5.
 • Chinchillates se nasc cu capac de păr scurt, dinți pe deplin format și cu ochii deschiși. Naștere de multe ori trec fără ajutorul unei persoane ultima aproximativ 3 ore. Este necesar să se aștepte sfârșitul nașterii tuturor tărgi, da timp pentru mama să-și lingă toate catelusii si da-le să se usuce, numai după aceea acestea pot fi luate cu mâinile curate și cu atenție inspecta (o mai bună pentru inspecție să invite medic veterinar într-o zi după livrare).
 • În cazul în care puii sunt mari, naștere pot merge cu complicații și devin prelungite – este necesară urgent cauza medic veterinar.
 • Pentru primele două luni, copiii au nevoie de mama lapte și prezența ei. De la o vârstă de 2 săptămâni, puteți începe treptat să intre alimente uscate in dieta.
 • În cazul în care femela are pic de lapte, este posibil să crească lactație, alimentandu-l cu căpșuni uscate și alfaling.
 • Creșterea chinchilla durează până la 2 ani.
 • Greutatea maximă a individului adult poate fi de 600 de grame.
 • Abilitatea de a reproduce la domiciliu este păstrată până la 15 ani.

Pentru a reproduce, cel mai bine este să părăsiți chinchillele cu capac gros de blană, cu ochi curat și urechile pure, evaluarea sănătății trebuie efectuată la medicul veterinar la vârsta de 6 luni, înainte de scadență.

Chinchillas – scump pentru reproducere în captivitate în ferme – cu îngrijire și conținut necorespunzător mor rapid. Pe un strat de blană necesită cel puțin 100 de piei de animale de 2 ani, deci este impracticabil pe o fermă privată pentru a pune blana și poate deveni o pierdere de o sumă mare.

Citește mai mult  Toți câinii despre manipularea psihologică

Este mult mai profitabil să conțină o grădiniță pentru vânzarea de animale vii, Dar este necesar să urmați cu strictețe regulile de îngrijire și să folosiți pentru a păstra viermi înalte cu 2 sau 3 etaje în interior. Cu conținut incorect și de îngrijire, de chinchilla nu pot multiplica deloc, sau femela poate refuza pui (si au nevoie de lapte la fiecare 2 ore).

Chinshill creșterea în captivitate – afaceri foarte supărătoare. Ciclul de viață nu depinde de locul în care trăiește animalul: în condiții naturale, într-un apartament sau la o fermă, dar speranța de viață în rândul animalelor domestice, cu grijă și conținutul propriu-zis, mai aproape de 2 ori.

Ce viață depinde?

Persoanele dobândite de către ameliorator credincioși, care exclude posibilitatea de rating de la rude apropiate și persoane bolnave. Este bine să cumpere într-o pepinieră dovedit cu feedback pozitiv sau la recomandarea. animale „non-convenționale“ sunt mai ieftine și trimise spre vânzare în magazinele de animale de companie și de piață de păsări.

În cazul în care chinchilla nu îndeplinește standardul – lifessets ei de viață poate fi doar câțiva ani.

Speranța de viață a acestor animale depinde în mod direct de condițiile de detenție: cu o ingrijire adecvata la domiciliu, ei pot trăi 15 și chiar 20 de ani, în timp ce în natura viața medie nu mai mult de 12 (mobilitate cu varsta scade, chinchilla devine ușor pradă pentru prădători și braconieri).

Apartamentul este cel mai bine să conțină o pereche de chinchilla (ei nu le place singuratatea), dar, în același timp, ele pot începe în mod activ multiplica. Aceste rozătoare drăguț sunt puternic sensibile la stres: sunete ascuțite (zgomotul provocat de construcții, foraj, țipă și chiar zgomotul unui televizor de lucru) extrem afecta negativ chinchilla. Atunci când subliniind probleme de sănătate, acestea din lână imediat închisă imediat.

reduce semnificativ durata de viață și de hrănire necorespunzătoare: chinchilla nu poate fi dat legume crude, fructe, ouă fierte și carne. O astfel de adord va strica sistemul digestiv al animalului și poate duce la deces.

Cum pentru a determina vârsta de chinchilla

Este posibil să se determine vârsta animalului, în următorii indicatori:

 • Natopeshi pe urmele – Care sunt mai mult, cu atât mai în vârstă+
 • dinți – Ce sunt ei mai albi, cu atât mai tânără+
 • Forma feței – Până la 6 luni este aproape aplatizate, cu vârsta este vizibil întocmită+
 • tipul de corp – mai mari individul, în vârstă.

Dacă cumpărați un animal pentru păstrarea în apartament, este mai bine să aleagă chinchilla 4 luni și, treptat, ne învață. Fetele sunt mai putin jucaus si dragoste pentru a ascunde, în timpul sarcinii care au nevoie de pace, du-te la contactul cu un singur proprietar. Baietii sunt mai sociabil si jucaus. Sinsila place să se așeze pe cap de la proprietar și nu le place atunci când acestea sunt netede.

Schimbarea obiceiurile de Chinchilla este imposibil, atunci când reapărând, animalul devine stres și viața sa este redusă.

Cum să aibă grijă de chinchilla?

Principalul lucru în grija casei de chinchilla este regimul de temperatură în interior: 18-22 grade de căldură (puii de până la 1 lună trebuie să conțină la o temperatură constantă de +24 grade), curenți și raze solare directe sunt contraindicate. Cu controlul temperaturii în cameră, sistemul de control al climei va face față bine.

Citește mai mult  Alimente uscate pentru Pisici Grandorf

Eliberați-vă pentru o plimbare în jurul apartamentului Chinchilla nevoie Zilnic la 18: 00, astfel încât animalul a reușit să se grăbească și la 23: 00 a devenit mai calmă (Este necesar mai întâi să ascundeți toate firele și obiectele minore). Dar noaptea, rozătoarele va fi în continuare un mic zgomot: bastoane, bea apă, sărind în jurul casei.

În timpul plimbării, este imposibil să părăsiți chinchilele nesupravegheate: ei iubesc să urce în diferite lacune și pot fi blocate, de exemplu, între perete și cabinet – ajuta de urgență va avea nevoie.

Pentru chinchilla, este necesar să se mențină și să respecte toate recomandările.

 • Celula trebuie să fie spațioasă (minimum 1 metru lățime), dar au bare de puternice frecvente (distanta dintre ele nu mai este mult de 2 cm).
 • Cel mai bun lucru pentru conținutul va potrivi cu caseta de prezentare – nu există nici un pericol gemurilor animalului între tijele, gunoiul nu zboară spre podeaua apartamentului, vitrina se poate face la comandă: înălțimea este de 1,5 metri , adâncimea este de 60 cm, lățimea este de 60-80 cm, cu un palet retractabil pentru facilitarea curățeniei curățeniei.
 • Pentru a păstra o formă fizică bună (ușor susceptibil la obezitate), în celula trebuie să existe un raft sau o casa cu mai multe etaje și tranzițiile + în cazul în care casa nu este – raft trebuie să fie din lemn, pentru a evita leziunile de labei de animale și ferm fixat cu șuruburi.
 • Bolul de băut trebuie să fie din sticlă, chinchila din plastic ars repede. apa aproape fiartă cu înlocuire obligatorie este permisă 1 dată pe zi.
 • Alimentatorul trebuie să fie în mod necesar, cu un sistem de închidere de încredere, astfel încât Chinchilla nu a putut transporta prin cușcă.
 • Puntea trebuie să fie atașat pe un lanț puternic umplut cu ierburi de luncă fân (înlocuire 1 dată în 7 zile).
 • Adăpost pentru recreere (casă delicioase din lemn destul de spațioasă, fără vopsea și lac). Unele persoane, cum ar fi, uneori, se întindă într-un hamac, dar majoritatea preferă case închise.
 • Orientarea trebuie să fie închis (puteți înlocui: pune o mică farfurie adâncă într-un bazin cu laturile mari – în cazul în care animalul este curat, muștele de nisip în direcții diferite). Pentru scăldat, în nici un caz poate apă. Se spală șinșila moneda ta groasă numai în nisip special sau praful vulcanic (casă trebuie să fie plasat într-o celulă timp de 30-40 minute, apoi se scoate sau se scalde animalul într-o ceașcă nu mai mult de 2 ori pe săptămână). îngrijire suplimentară strat nu este necesară.
 • Dinții lui Chinchilla sunt în creștere pe tot parcursul vieții, deci este necesar să se furnizeze materiale pentru stratificare: cretă, bastoane, sprigs de coacăze uscate puternice. Puteți pentru câteva ore (în timp ce mers pe jos, 1 timp pe săptămână) dați piatră minerală, dar este imposibil să o păstrați în cușcă în mod constant. Este strict interzis să-i dați pemze – dinții sunt puternic răsfățați din ea.
 • Partea inferioară a celulei trebuie acoperită cu așchii de tei sau a altor pomi fructiferi (un cip de copaci de conifere este categoric contraindicat, evidențiază toxia pentru rășina rozătoarelor).
 • Se recomandă eliminarea zilnic a deșeurilor acestor animale drăguțe, dar curățarea generală este mai bine să petreceți 1 timp în 10 zile, astfel încât să nu deranjați prea des chinchilla.
 • Se recomandă (dar opțional) pentru a efectua prelucrarea ultravioletului pur înainte de a pune hrana de alimentare și chips-uri.
 • CHINCHILLAS CURN poate fi administrat numai uscat: 1 lingură pe zi. Puteți cumpăra un amestec combinat într-un magazin pentru animale de companie, da mere uscate în plus, pere și boabe.
 • Este interzisă hrana cu semințe, nuci, legume crude și fructe, ouă fierte și carne.
Citește mai mult  Pompe submersibile pentru acvariu: ceea ce se întâmplă și cum de a alege?

Pentru a mers pe jos chinshill pe stradă este categoric contraindicată:

 • frică de sunete ascuțite și să depună eforturi pentru a ascunde+
 • Dacă nu vă puteți ascunde – poate începe o oprire instantanee a inimii+
 • Chinchilla este un corb și pisica delicatețe+
 • poate ridica ceva de la sol, să mănânce și să aleagă.

Nu poți cumpăra o roată: Sub greutatea animalului, se poate rupe, iar animalul va primi un prejudiciu. Este recomandabil să inspecteze timpul veterinar 1 în 6 luni, pentru identificarea în timp util a încălcărilor de sănătate și asistență.Când cumpărarea, a se vedea întotdeauna, în ce condiții conținea Chinchilla, cere amelioratorului, cum să aibă grijă de animal, întrebați ce Șinșilă este alimentat. Un crescator bun va sfatui În mod excepțional de alimente uscate și fructe de pădure uscate, Și prezența în celulele amelioratorului de putrezire sau de legume proaspete, precum și semințe ar trebui să ajute să se abțină de la cumpărarea de la el, pentru că cu o astfel de alimentare tractul gastro-intestinal va deteriora iremediabil, iar chinchilla va fi bolnav, viața va vizibil scădere.

Dacă sunteți inconvenient să refuzați imediat să cumpărați, puteți spune că vă veți gândi sau vă sfătuiți cu rudele, refuzați telefonul va fi mai ușor.

Dificultățile și deșeurile notabile de numerar în conținutul de chinchilla se găsesc numai la stadiul inițial de aranjare a vieții lor, îngrijirea zilnică și hrănirea durează doar câteva minute pe zi.

Dacă este în mod corespunzător să aibă grijă de chinchilla – animalul va deveni un prieten adevărat de mulți ani și va aduce doar bucuria.

Cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru Chinchilla, uite în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: