Moss hepatică în acvariu: cum să planteze și cu atenție grijă de el?

Moss hepatică în acvariu: cum să planteze și cu atenție grijă de el?

O parte integrantă a fiecărui acvariu, în plus față de elementele de pește și decor, este mușchi. Pentru a decora acvariu, in magazine pentru animale de companie cumpăra diverse plante înflorite acvatice sau alge. Cu toate acestea, după expirarea timpului, acesta poate pierde luminozitatea și frumusețea ei sau deloc vin. Moss este complet diferit, ceea ce nu este deloc crescut în îngrijire și pentru o lungă perioadă de timp se poate trăi și multiplica în apă. În acest articol, vorbim despre Să așa-numita hepatică, pentru a afla cum să aibă grijă de el și Debarcare.

Descriere

Ficat Moss, în caz contrar Riccia Floating, cunoscut peste tot în lume, este foarte des folosit de către ambele aquaries cu experiență și nou-veniți pentru decorarea.

Forma sa seamănă cu o incurcatura, culoarea care este luminos nuanțe de verde diferite.

Pentru mușchi hepatică, o creștere rapidă este caracteristică, datorită căreia el rupe tot fundul acvariului. Pe cât de repede va crește, condițiile de conținutul său afectează. Acest tip de mușchi este modest: este bine să reziste la temperatura apei peste + 20ºС și iluminat intensiv. Dar poate fi rău să afecteze dezvoltarea stagnantă apei în acvariu. Semnalul bolii poate fi pete și căderi albe, care se formează pe ramurile.

Este foarte important să se monitorizeze starea instalației, iar în caz de detectare a bolii, este necesar să se ia imediat măsuri, în caz contrar acesta va muri.

Dar ar trebui să fie, de asemenea, remarcat faptul că Sub influența aerului permanent fluxurilor, intensitatea de creștere a hepatice crește mușchi. De aceea Este recomandabil să se acopere sticla de acvariu.

Citește mai mult  Totul despre alb Akita inu

Care este avantajul?

Înainte de a începe a discuta principalele întrebări cu privire la aterizare și ieșirea, să afle ce avantajul unei astfel de plante o, cum ar fi mușchi, în fața analogii săi.

Deci, la avantajele certărețul pot fi atribuite:

 • Datorită luminoase de culoare și formă interesantă transformă rezervorul+
 • garantează schimbul mineral necesar+
 • în mod constant de apă cu acizi grași saturați un volum de oxigen necesar+
 • Joacă rolul de filtru+
 • Creează o umbră pentru locuitorii din rezervor+
 • face posibilă pentru a construi cuiburi de reproducere+
 • este cel mai bun mediu de reproducere un fel de mâncare preferat de majoritatea pestilor – infusories.

După cum puteți vedea, mușchiul ficat în acvariu aduce multe beneficii pentru locuitorii săi, își face viața mai confortabilă.

vecinătate preferate

Dacă v-ați decis că este acvariu de ficat, care vor fi cultivate in acvariu, trebuie să aibă grijă de cartier înainte de a intra-l.

Experții susțin că planta este bine compatibilă cu diferite tipuri de pește, plante și moluște. Un astfel de mușchi este excelent „Lotting“ cu:

 • Guppy+
 • Mollyonsia+
 • Barbus+
 • cockshells lupta+
 • Rabs.

Nu este strict recomandat pentru a planta un ficat în acvariu în cazul în care indivizii mari vor locui.

Ramurile de plante sunt destul de fragile, și un pește mare, le pot deteriora. În ceea ce privește algele, nu ar trebui să aterizați un mușchi lângă ei într-un singur rezervor.

Rata de creștere a plantelor este atât de mare încât într-o perioadă scurtă de timp va crește pe întregul rezervor și va începe să interfereze nu numai reciproc, ci și peștelui.

Citește mai mult  de îngrijire pisoi scoțiană

Aterizare

înmulțiri hepatică Moss atât sexual și pe cale vegetativă.

Procesul de plantare în noul acvariu este complet simplu. O bucată de planta trebuie, și poate fi achiziționat într-un magazin pentru animale de companie, aveți nevoie pentru a planta un substrat în rezervor.

Locul inițial de debarcare în acvariu poate fi piatră, materiale ceramice poroase sau alt element decorativ, care este în rezervor.

Pentru ca mușchi să prindă rădăcini și a început să crească, trebuie să creeze condiții favorabile pentru ea.

 • Temperatura apei trebuie sa fie intre + 21 … 28ºС.
 • Acvariul trebuie să fie curate.
 • Necesitatea de a urmări apariția de noi lăstari și să le oprească. Acest lucru este necesar pentru a nu muri pro vechi.
 • În ciuda faptului că aceasta planta poate creste pe orice suprafata, este nevoie de sol acvariu pentru dezvoltare cu drepturi depline. Este tot cazul, în prezența bacteriilor folositoare în ea, care participă la schimbul de gaze și de curățare acvariu.
 • MOCH-ca nevoie de iluminare bună. De aceea este necesar să se controleze cantitatea de lumină.

Îngrijire

Îngrijirea pentru mușchiul hepatic este destul de simplă. Iată câteva reguli și recomandări obligatorii.

 • În ciuda lipsei sistemului rădăcină, MID-urile au nevoie încă de minerale și îngrășăminte. Îngrășămintele lichide speciale se vor potrivi bine care pot fi achiziționate în orice magazin de animale de companie.
 • Pot fi preluate fosfați și nitrați. Acești aditivi contribuie la formarea cantității necesare de dioxid de carbon.
 • De mare importanță este apa curată și filtrată. Acest factor trebuie luat în considerare la alegerea unui filtru pentru acvariu – Orient la indicatorii rezistenței și uniformității fluxului mecanismului.
 • Nu uitați de schimbarea regulată a apei în rezervor.
 • Urmăriți creșterea creșterii noilor crengi. Periodic, trebuie să le tăiați, oferind MAU o specie estetică.
Citește mai mult  Totul despre Brit de colț umed pentru pisici

Deasupra regulilor enumerate pentru îngrijirea mușchiului vă va permite să creșteți o plantă frumoasă care va deveni o adevărată decorare a acvariului și o casă confortabilă pentru locuința sa.

Citiți mai multe despre această plantă de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: